Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Malo osveženje teme jednom šalom, da ne dođe do zle krvi...Čisto zbog imena Obraza me podsetilo na ovu šalu.

Pričaju dalmatinac i crnogorac o bitnim stvarima u životu i koje su najbitnije životne vrednosti.

Dalmatinac poče: "ma meni je najbitnija moja barka, bevanda, žena i dica."

Podsmešljivo to komentariše crnogorac: "A čuj jado to se podrazumijeva, ali jedino što je bitno u život to je čast i obraz!!!"

Dalmatinac komentariše: "A šta ćeš. Svako ište ono što nima."

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

hvala...za divnu...ali poucnu...salu...

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

И ти сам имаш неке Епископе које више волиш, већи су ти узори и то

Наравно,кад је неко светски признати теолог и духовник,аскета , који без заштите и пратење се шета по стратиштима и покопава невине жртве онда је то за мене узор,за тебе, као што и сам кажеш ,ти људи нису узор!

Подели на овим сајтовима

То је то што ја кажем. Већина од вас (не сви сигурно) незна НИКОГА лично ко је Образ а камоли неке водеће људе.

Познавао сам покојног Небојшу Крстића.

Образ данас и образ за време његово нису исти.

Образ ономад је имао перспективу, био је пре свега Хришћански па онда и национални покрет.

Образ данас нема перспективу , осим као покрет којим се поштапају навијачи и још по неки, образ данас је Хришћански само на речи али не и на делу, на делу је ... благо речено чудан.

Ех да , да додам образ данас после убиства Крстића је само један марионетски покрет у служби режима.

Такође је веома малобројан што се тиче чланстав , више чланства има један општински пензионерски клуб него образ у целој Србији.

Акције образове су минорне.Сајт скоро никад не ажурирају.

Итд.

Наравно постоје образовци који су некад били то и они који су то сада.

Разлика међу њима је огромна.

Хајловање се подразумева , па се још натури слика образоваца на насловницу сајта који хајлују , па кад питаш уредника тих страница чему то, а он се вади да је у питању слика навијача...

Ја питам : Чему уопште овај и овакав образ ?

Да ли стога да би б92 лакше могао да пљује патриоте , или стога да би б92 лакше могао да пљује Цркву ?

Ви се заклањате Црквом ко неписмен поп мантијом , а ваш патриотизам је на нивоу скинхедс хулигана .

Ако оћете бити патриоте имате боље и часније и озбиљније покрете , ако оћете бити Хришћани само треба да дођете у Цркву , није тешко.

Подели на овим сајтовима

А како би ви то тражили прекидање молитвеног општења са њима?

Па да хоћемо можемо као Акакијевци да напустимо СПЦ и да тражимо неке тамо "истинске" Цркве, али то нама не треба. И то је исто понекад злонамерно убачено како је Образ прозилотска организација односно како волимо Акакије. То је лаж.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Па да хоћемо можемо као Акакијевци да напустимо СПЦ и да тражимо неке тамо "истинске" Цркве, али то нама не треба. И то је исто понекад злонамерно убачено како је Образ прозилотска организација односно како волимо Акакије. То је лаж.

Брате,чим ти у речнику имаш ту реч МИ ово ,ми оно,мени се никако не допада ...
Подели на овим сајтовима

Како мислиш лаж?

Пар образоваца је отишло код акакија, а с обзиром на вашу бројност и њихову бројност то је значи знатан део.

:)

Подели на овим сајтовима

Познавао сам покојног Небојшу Крстића.

Образ данас и образ за време његово нису исти.

Образ ономад је имао перспективу, био је пре свега Хришћански па онда и национални покрет.

Образ данас нема перспективу , осим као покрет којим се поштапају навијачи и још по неки, образ данас је Хришћански само на речи али не и на делу, на делу је ... благо речено чудан.

Ех да , да додам образ данас после убиства Крстића је само један марионетски покрет у служби режима.

Такође је веома малобројан што се тиче чланстав , више чланства има један општински пензионерски клуб него образ у целој Србији.

Акције образове су минорне.Сајт скоро никад не ажурирају.

Итд.

Наравно постоје образовци који су некад били то и они који су то сада.

Разлика међу њима је огромна.

Хајловање се подразумева , па се још натури слика образоваца на насловницу сајта који хајлују , па кад питаш уредника тих страница чему то, а он се вади да је у питању слика навијача...

Ја питам : Чему уопште овај и овакав образ ?

Да ли стога да би б92 лакше могао да пљује патриоте , или стога да би б92 лакше могао да пљује Цркву ?

Ви се заклањате Црквом ко неписмен поп мантијом , а ваш патриотизам је на нивоу скинхедс хулигана .

Ако оћете бити патриоте имате боље и часније и озбиљније покрете , ако оћете бити Хришћани само треба да дођете у Цркву , није тешко.

Много тешке речи збориш брате. Нису у право. Реци ти мени колко то ми имамо чланова па да можеш рећи да смо миноран покрет?Незнам ни ја цифру иако сам међу главнима за Бијељину а камоли неко ван покрета. Али показали смо да нас увек има довољно за било коју акцију, и то и режим зна. Мислим глупо је и помислити да смо марионете режиму...

Хаиловање ми није познато и ако је било појединаца који су били на граници са идеологијом Образа а колко знам они више нису активни. А јел ти знаш да је управо за време покојног Небојше било појединих скинса у Образу?

А које то боље патриотске организације постоје у Србији?Једина организација која нешто ради и стварно је позитивна појава су Српске Двери, и њима свака част. Кажеш да требамо да идемо у Цркву, а ја ти кажем да је управо кроз Образ много омладине спознало Цркву као свој дом. Ја први. Ја откако сам у Образу редовно идем у Цркви а прије тога нисам ишо редовно већ као већина Срба понекад. Дакле мене је Образ упозно са Црквом, са вером и слава Богу што је тако.

Е сада ви гледајте: Дал је боље то што сам у Образу и идем у Цркву редовно и трудим се да живим на хришћански начин или је боље да сам пљуво по Образу као Ненад Чанак а потом да успут тврдим како Бога нема?

Сами размили те.

Подели на овим сајтовима

Све је то лепо што си кроз образ кренуо у Цркву али то не значи да је оправдано постојање Образа данас.

Шта ако неки кроз политику образа данас сутра оду у раскол?

Подели на овим сајтовима

Пар образоваца је отишло код акакија, а с обзиром на вашу бројност и њихову бројност то је значи знатан део.

dada

То није тачно и молио би за доказе неке. Ми са Акакијем немамо везе и види се опет колко знате о Образу, зато и зборим са вама да чујете истину у вези Образа. И када говорим МИ мислим на нас саборце из Образа, брате Дејане. Нисмо секта, не брини :)

Подели на овим сајтовима

Све је то лепо што си кроз образ кренуо у Цркву али то не значи да је оправдано постојање Образа данас.

Не може се отићи у раскол јер као што сам рекао блиски смо са појединим Епископима, духовницима. Како рецимо да ја одем у раскол а мени је пастир Епископ Василије?Е сад може те рећи да ћу кроз њега отићи у раскол, то је друга ствар.хехе.

Подели на овим сајтовима

Не може се отићи у раскол јер као што сам рекао блиски смо са појединим Епископима, духовницима. Како рецимо да ја одем у раскол а мени је пастир Епископ Василије?Е сад може те рећи да ћу кроз њега отићи у раскол, то је друга ствар.хехе.

раније су, на основу неког квази пророчанства ,често гоорили како ће се одцепити 5 владика и да ће направити свети синод светог Саве !

И баш ове епископе које ти наброја су фаворизовали за то одвајање, односно раскол!

То се наравно никад неће десити али осликава расколнички менталитет појединих!

Ипак мислим да образ највише фаворизује  епископа банатског а мене живо интересује у чему је он теби лично узор?

Подели на овим сајтовима

Ипак мислим да образ највише фаворизује  епископа банатског а мене живо интересује у чему је он теби лично узор?

Па могло би се тако рећи, епископ Никанор јесте један од фаворизованих владика код наших сабораца. А то је све зато што правилно исповеда веру Православно односно непоколебљив је. Антипаписта је и антиекумениста и свакако антиновотарац а то је све оно за шта се Образ залаже.

Да небуде неспоразума под новотарство мислим на оно обичајно отворене двери, читање неких молитви на глас и остало. Сад можеш ти то називати како хоћеш али на то мислим. Једноставно сматрамо да је истински циљ тог "обновљенства" приближавање римокатоличкој миси а не народу као што се говори. Али није то сада главни проблем, мислим исто би се причестио а на некој новотарској литургији али НЕ без припреме.

Мени је владика Никанор узор у храбрости, мислим са оваквим речима које он збори може лако да му буде судбина владике Артемија. Можемо ми говорити шта хоћемо али разлози због чега је владика Артемије разрешен нису паре већ је ствар у антиекуменизму, антипапизму и национализму. И није за то крив Свети Синод већ стране амбасаде које утичу на државу која је окупирана, а та иста демонократска држава утиче преко својих фаворизованих владика на Цркву (неби да улазим у причо о којим Епископима је реч).

Владика Никанор је иначе држао много говора и трибина против екуменизма гдје су говорили и отац Жарко и отац Симеон Рукумејски. Заборавио сам, и отац Симеон подржава Образ.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...