Млађони Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Ја не могу да вјерујем да теолог ово пише,ово је ван сваког разума,држава ако није монархија са божијим помазаником на чеку,није држава то је ђавоља творевина и свако ко служи таквој држави је и сам слуга ђавољи,таква држава се мора срушити,и успоставити стратократска држава,симфонија цркве и уређења,све остало је богоотпадништво..... Стварно не знам шта рећи на овакво милитатно, екстремистичко и генерално талибанско размишљање. За мене си ти ђавоља творевина иако у ђавола не верујем. Исто испирање мозга које се јављало у старом Египту где је фараон светиња. И још на неким другим местима. Средњовековно феудално учење које ни дана не би преживело у нормалном свету где свако има времена да се заптиа - да ли је стварно ово што говоре истина. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Великим СрБима ни Господ Исус није довољно православан. Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Ја не могу да вјерујем да теолог ово пише,ово је ван сваког разума,држава ако није монархија са божијим помазаником на чеку,није држава то је ђавоља творевина и свако ко служи таквој држави је и сам слуга ђавољи,таква држава се мора срушити,и успоставити стратократска држава,симфонија цркве и уређења,све остало је богоотпадништво.....Какав ,мир,каква толернација,нема тога у хришћанству,постоји само рат,који непрестано траје рат добра и зла,који траје од Адамовог једења са забрањеног дрвета,и од убиства Авеља од Каина када брат диже руку на брата.има само црно и вјело,тј добро и зло,средине нема,црно се сатирее.... Свака држава ти је ђавоља творевина. Што се "рата добра и зла" тиче, то је рат који водиш у својој души, а не против неког другог човека. Сатири своје страсти, а не ближње. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Мислиш да су твоји и моји греси мањи од њихових, да смо нас двојица мањи болесници? "Који од вас није грешан, нека први узме камен и нека баци..." Сећаш ли се те Хрситове приче? Сећаш како су фарисеји одложили камење када су испитали своју савест и нашли да нису без греха? Ако ћемо болеснике (=грешнике) у излоцаију, онда нам свима резервиши тамо место. Заправо, ми сви и живимо у једној "долини плача" где "мољац једе, рђа нагриза и лопови поткопавају и краду". Дакле, већ јесмо у "изолацији". Не. Никакву додатну изолацију нећемо давати тим људима. Морамо их прихватити као рођаке, комшије, колеге на послу, пријатеље, суграђане, земљаке - такве какви су. У томе је суштина хришћанског подвига (аскезе) - да се избориш против себе самога и да стекнеш храбрости да прихватиш другог без обзира на његове особине. Понављам: Христос је седе, јео у друштву најгорих. ekstra Свака част. facenew22222222 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Великим СрБима ни Господ Исус није довољно православан. А којом од sinergija* је ово лагано срПовање мотивисано? ________ *Postoji: tvrda sinergija (rast prihoda), meka sinergija (pad troškova) i finansijska sinergija (smanjenje udela kredita u vlasničkom kapitalu). http://sr.wikipedia.org/sr/Sinergija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Мислиш да су твоји и моји греси мањи од њихових, да смо нас двојица мањи болесници? "Који од вас није грешан, нека први узме камен и нека баци..." Сећаш ли се те Хрситове приче? Сећаш како су фарисеји одложили камење када су испитали своју савест и нашли да нису без греха? Ако ћемо болеснике (=грешнике) у излоцаију, онда нам свима резервиши тамо место. Заправо, ми сви и живимо у једној "долини плача" где "мољац једе, рђа нагриза и лопови поткопавају и краду". Дакле, већ јесмо у "изолацији". Не. Никакву додатну изолацију нећемо давати тим људима. Морамо их прихватити као рођаке, комшије, колеге на послу, пријатеље, суграђане, земљаке - такве какви су. У томе је суштина хришћанског подвига (аскезе) - да се избориш против себе самога и да стекнеш храбрости да прихватиш другог без обзира на његове особине. Понављам: Христос је седе, јео у друштву најгорих. А да ли би требало да их прихватимо и у Цркви? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 А да ли би требало да их прихватимо и у Цркви? По мом мишљењу, да.Код оних који немају свест да је то грех, а желе у Цркву - треба и њих прихватити уз одређене епитимије, пастирско руковођење, подизање нивоа свести. Када дођу до познања конкретног греха, онда већ имамо праве хришћане - имамо подвиг и борбу. Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 људи су ставили Христов монограм у свој грб имају образ :P па сам тим кад им видите фаце видите о колико озбиљној огранизације реч а тек на утакмицама на којим је углавном слободан улаз навијају за себе симпатично нема шта :P Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 По мом мишљењу, да.Код оних који немају свест да је то грех, а желе у Цркву - треба и њих прихватити уз одређене епитимије, пастирско руковођење, подизање нивоа свести. Када дођу до познања конкретног греха, онда већ имамо праве хришћане - имамо подвиг и борбу. Ма сви они желе у срБску цркву са Артемијем или Акакијем на челу ревитељи су то! Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Ма сви они желе у срБску цркву са Артемијем или Акакијем на челу ревитељи су то! Мислим да је Александар мислио на хомосексуалне особе не на образовце! 4chsmu1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 А којом од sinergija* је ово лагано срПовање мотивисано? ________ *Postoji: tvrda sinergija (rast prihoda), meka sinergija (pad troškova) i finansijska sinergija (smanjenje udela kredita u vlasničkom kapitalu). http://sr.wikipedia.org/sr/Sinergija Овом нашом: СИНЕРГИЈА (гр. συνεργεια, сарадња): одговор верника на позив Духа Светога, тајанствена и слободна сарадња благодати Божије и човекове воље. Спасење је синергијско дело. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/recnik/S.htm DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 На сву срећу,мислим да већина верног народа полако изграђује јасан став према "Образ" култури.Као и по другим питањима,велика је одговорност пастира.Требало би да свештенство стално разобличава сву нецрквеност па и антицрквеност поменуте "културе". Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ово са слике је пророчанство блаженопочившега старца Гаврила Многострадалног из манастриа Св Луке у Бошњанима , на ове речи сам лично наишао у књизи о старцу Гаврилу. Мислим да нема толико повезаности са насиљем. Слава Богу Што се тиче о.Гаврила најбоље је да га се сећаш молитвено, а да избришеш све што си од њега чуо и видео.Прелест,тежи облик. Када је прорекао да ће су у околини манастира наћи мач,не знам чији беше, знам људе који су отишли да копају и да га траже. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Мада требало би рећи да се стари "Образ" доста разликовао од овог Младеновог.Оно што је радио стари "Образ" по мом мишљењу је сасвим у духу Православља и било је веома значајно за национални препород српског народа.Рецимо, јереј Бошко Маринков је био члан Суда части старог Образа, а данас дела у оквиру Центра за истраживљње православног монархизма коме је идејну основу утиснуо Небојша Крстић.У "Образу" је био и ђакон Ненад Јовановић итд. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ма сви они желе у срБску цркву са Артемијем или Акакијем на челу ревитељи су то! Знао сам да м.Артемије некако стоји иза свега... (иронија) Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука