Венац Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 ne zivimo u proslosti, a po plodovima se poznaje drvo Ово ми је јако позната реторика. Њу познаје свако ко се икада расправљао са неким затуцаним атеистом. По плодовима се познаје људска искреност и доброта, а не истинитост система веровања. Колико су Христос и Православље криви за крсташке ратове и инквизицију, толико су Небојша М. Крстић и његов Образ одговорни за Младенове плодове. Иако је после Небојшиног убиства Малден преузео власт и део чланова на себе, чист Образ још увек постоји. http://srb-obraz.blogspot.com/ Истина како се доказала, лаж како је протерана, премудрост како се смело исказа, Христос како је наградом потврдио- тако мислимо, тако говоримо, тако проповедамо.Ово је вера Апостола. Ово је вера отаца. Ово је вера православних. Овo je вера која утврдила васељену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 (измењено) али ви почињете да тврдите да су сви национално свесни Срби блесави... Не, то су Срби национално свесни по твом критеријуму блесави. А ми који смо национално свесни по реалним критеријумима, свесни мана, врлина, могућности и немогућности Србије и нисмо баш блесави. Не видим по чему ја нисам национално свестан ако желим у Еу? Или ако кажем да је косово реално дефакто изубљено и да нема поенте да ратује? Шта је ту национална несвест? То што не лапрдам по форуму да ћу да идем у рат као да гине и држим неке паљевинске слике? Што не палим амбасаде земаља које су дипломатски подржале албанксе терористе? Зато нисам национално свестан? Стварно свашта са овим михајлом. Можда боље за њега што ме не чита јер би читајући ме можда увидео срамоте своје изјаве. Колико су Христос и Православље криви за крсташке ратове и инквизицију, толико су Небојша М. Крстић и његов Образ одговорни за Младенове плодове. Иако је после Небојшиног убиства Малден преузео власт и део чланова на себе, чист Образ још увек постоји. Увек су могли да: промене име организације, исчлане Обрадовића из организације. Ниједно од та два није урађено. Мени је та почетна идеја образа и занимљива али ово што се дешава данас је чист криминал, хулиганизам и безобралук....... За које ви као неко ко се позива да то није ок ништа не радите. Измењено Јануар 31, 2012 од Дејан oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Склапање бракова, усвајање деце је сасвим друго питање и нема везе са "изолацијом", "прогоном" и свим осталим претњама. Свакако по тим питањима треба да постоје "црвене линије", то је моје мишљење. Оно чега не сме бити - не сме бити прогона, малтретирања, менталног и физичког злостављања. Што се тиче државе, Бог се није бавио нашим државним уређењима. Христос је јасно рекао: Подајте цару царево а Божије Богу. Системи долазе и пролазе и потпуно су ирелевантни за наше спасење и хришћански идентитет. Када је у питању владика Николај, он је живео у богоборачкој, антитеистичкој држави (комунистичка диктатура). То ипак није исто што и нормална секуларна држава (не кажем да ни ова нема недостатака, али не кажем ни да теистичка не би имала недостатака). Какогод, Бог на нас не гледа као на државу са овим или оним уређењем. Он на нас гледа као на Сина свога, на његово Тело - гледа нас као Цркву. Ниједан друштвени систем ти неће помоћи у спасењу. Црква хоће. Дакле, подај цару царево а Божије Богу. Ја не могу да вјерујем да теолог ово пише,ово је ван сваког разума,држава ако није монархија са божијим помазаником на чеку,није држава то је ђавоља творевина и свако ко служи таквој држави је и сам слуга ђавољи,таква држава се мора срушити,и успоставити стратократска држава,симфонија цркве и уређења,све остало је богоотпадништво.....Какав ,мир,каква толернација,нема тога у хришћанству,постоји само рат,који непрестано траје рат добра и зла,који траје од Адамовог једења са забрањеног дрвета,и од убиства Авеља од Каина када брат диже руку на брата.има само црно и вјело,тј добро и зло,средине нема,црно се сатирее.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Tako je, Aco. Hvala nebesima. Да, тако је. Нажалост, неки данашњи заговорници секуларности, у свом пимању исте, ближи су том антитеистичком односу државе и Цркве. Секуларна држава није и несме бити незаинтересована за верска права својих грађана. Она их мора помагати и поспешивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ја не могу да вјерујем да теолог ово пише,ово је ван сваког разума,држава ако није монархија са божијим помазаником на чеку,није држава то је ђавоља творевина и свако ко служи таквој држави је и сам слуга ђавољи,таква држава се мора срушити,и успоставити стратократска држава,симфонија цркве и уређења,све остало је богоотпадништво.....Какав ,мир,каква толернација,нема тога у хришћанству,постоји само рат,који непрестано траје рат добра и зла,који траје од Адамовог једења са забрањеног дрвета,и од убиства Авеља од Каина када брат диже руку на брата.има само црно и вјело,тј добро и зло,средине нема,црно се сатирее.... Тако ћеш размишљати све док ти мера хришћанства буде "Образ", а не Јеванђеље. "Образ" је права правцата секта, а ти како хоћеш. Поткрепу својих ставова наћићеш једино у идеолошком смећу "Образа", али не и у Јеванђељу. Онада, ако ти "Образ" не испере до краја ум, размисли јеси ли хришћанин или ниси. Свашта има у овим твојим ставовима, свакакви јереси, само нема правослљвља: хилијазам, етнофилетизам, идолатрија,... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Brate Pravoslavac ,koliko dugo si ti u veri? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 По старцу Пајсију постоје Срби муве и Срби пчеле. Срби пчеле - Ако њих питате "ко су Срби?", они ће вам одговорити: "Срби су један добар и културан и пријатељски настројен народ са свим манами и врлинама као и сви остали народи. Морам ти поменути и неке највеће Србе који су темељ српског народа и државе, а то су св. Сава равноапостолни, св. Симеон мироточиви, св. Лазар косовски, Никола Тесла, св. Николај жички и охридски, Милунка Савић, и још милиони других који су живот положили за ову земљу и за њена поколења. Нека им је вечна слава и хвала им на свему". Срби муве - Ако њих питате "ко су Срби?", они ће вам одговорити: " Ми смо Срби стока, само знамо да пијемо, да ратујемо и да мрзимо све што није наше. Свугде хвалимо и величамо криминалце и ратне злочинце, а нико да помене неког паметног и образованог Србина. Нама Србима су хероји Аркан, Милошевић, Шешељ. Дивимо се разним естрадним уметницима, који ни 8 разреда школе немају, а још и бранимо хулигане говерћи како су то наша деца, шта више да ти кажем и ово ти је довољно." Наравно да ово није написао старац Пајсије, али сам направио паралелу са његовом беседом "Људи муве и људи пчеле". Ово сам написао за све оне који се јеже када неко поносно каже да је Србин, као што то овде на форуму говори Жељко и још понеки родољуби свесни тога да потичу из једног малог народа, али великог по страдању за Крст Часни И Слободу Златну. "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Да ли си ти брае Лазаре артемит? "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ма сваком своје ми смо секта за вас,за мене сте ви протестанти тумачи јеванђеља на ваш начин неки пацифистички до краја,мени је довољно кад од владике Василија добијемо благослов за (2009 у Братунцу на парастосу србским жртвама),што значи да смо на правом путу,па од владике Никанора Богуновића итд....Што значи да Образ баш и није секта,ваљда црквени људи не би секте благосиљали Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 nema ni polusvesnih, a kamoli nacionalno svesnih dok god oce da razbijaju glave, tacka brate Mihajlo, ne razgovaram vise po tom pitanju. Istina je jedna, nema vise, citaj Sveto Pismo, nema sta da se razmislja nego da se shvata i razumeva. gledaj 115. strana vec, a trebalo je da bude reseno jos na 1. strani, a zasto nije? pa zato sto su ljudi neposlusni eto zasto, misle da sve znaju bolje, brate ako znas bolje napisi novo Sveto Pismo, izvoli, necu da pricam uopste vise na ovu temu, jer ne zasluzuje da se potrosi ijedna rec vise. Гдје је Образ разбијао главе када и коме докази? Мање гледајте Б92 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 mozda na gay paradi? kakvi dokazi? dovoljno je da neko pozove na tako nesto, ne mora ni da uradi preporucujem da poslusas ovo: https://www.pouke.org...__fromsearch__1 i ovo: http://www.stickam.com/pouke https://www.pouke.org/forum/topic/16879-online-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0-09-%D1%98%D0%B0%D0%BD/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 mozda na gay paradi? kakvi dokazi? dovoljno je da neko pozove na tako nesto, ne mora ni da uradi preporucujem da poslusas ovo: https://www.pouke.org...__fromsearch__1 i ovo: http://www.stickam.com/pouke https://www.pouke.org...98%D0%B0%D0%BD/ Докази да је некад неко некога позвао из покрета да некога бије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ма сваком своје ми смо секта за вас,за мене сте ви протестанти тумачи јеванђеља на ваш начин неки пацифистички до краја,мени је довољно кад од владике Василија добијемо благослов за (2009 у Братунцу на парастосу србским жртвама),што значи да смо на правом путу,па од владике Никанора Богуновића итд....Што значи да Образ баш и није секта,ваљда црквени људи не би секте благосиљали Ајде не лупај више, молим те. Не можеш овде да говориш о сатирању било кога. Такав говор се овде санкционише. Опомена DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 pa licno si pre pola sata pisao o satiranju, samo ti je post izbrisan Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 (измењено) Ајде не лупај више, молим те. Не можеш овде да говориш о сатирању било кога. Такав говор се овде санкционише. Опомена Измењено Јануар 31, 2012 од nishizawa А лепо сам те замолио да се смириш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука