Милан Меденица :) Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 не дај ми Боже искушење да морам неком до њих ово да објашњавам ... https://www.pouke.org...&chap=6&v=12#12 замисли да морају да прочитају оволико текста, само за 12. стих (6,12) ... http://www.svetosavl...Efescima_06.htm или најкраће овако: Јер, иако живимо у телу, не боримо се по телу. Јер оружје нашег војевања није телесно, него силно Богом на рушење тврђава: да рушимо помисли, и сваку висину која се подиже на познање Божје, и робимо сваки разум на послушност Христу посланица Коринћанима друга, глава 10, стих 3-5 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Немам намеру да Вас убеђујем у било шта, напротив. Само ми се чини да сте мало неодређени. А пратим Ваша писанија на овом форуму са пажњом, па зато желим да разумем. Желите ли да кажете како сечење колача не мора да значи и подршку? Слажем се. И странке славе и долазе им свештеници. Ипак, морам да приметим да још ни једна странка није колач секла у цркви, а посебно ни једној није скуп својим присуством уприличило 6 свештеника, од којих су неки из врло удаљених крајева Србије. Чини ми се да то ипак указује на врло директну подршку са њихове стране. И не само њихове, већ и још неких горе поменутих свештених лица. Далеко било да сам рекао да се мишљење свештеника вреднује мало више због мантије. Знамо ко се куне у (заблуделог) епископа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 ja ti lepo rekoh, ako budes morao da objasnjavas, uzmi gusle bar kao estetski rekvizit... mnogo bolje ces da prodjes... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Немам намеру да Вас убеђујем у било шта, напротив. Само ми се чини да сте мало неодређени. А пратим Ваша писанија на овом форуму са пажњом, па зато желим да разумем. Желите ли да кажете како сечење колача не мора да значи и подршку? Слажем се. И странке славе и долазе им свештеници. Ипак, морам да приметим да још ни једна странка није колач секла у цркви, а посебно ни једној није скуп својим присуством уприличило 6 свештеника, од којих су неки из врло удаљених крајева Србије. Чини ми се да то ипак указује на врло директну подршку са њихове стране. И не само њихове, већ и још неких горе поменутих свештених лица. Далеко било да сам рекао да се мишљење свештеника вреднује мало више због мантије. Знамо ко се куне у (заблуделог) епископа. мислиш, ниједна се грађанска странка није досетила да од сечења колача прави нешто што није? па то си сасвим у праву, ретко ко има тако дебео образ, мантија или не ... извини, а ко је "(заблудели) епископ"? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ваше ниподаштавање нашег националног инструмента говори само о Вама. Знате ли колико се пута гусле спомињу у Светом Писму? Пребројте. Наша несрећа је у томе што ћемо тако лако одбацити и исмејати своје, а да нисмо свесни колико вреди и колико нас издваја. Ни једној грађанској странци неће доћи толико свештених лица на славу. Образу су дошли јер подржавају његов рад. То сам хтео да кажем. Нису ту по службеној дужности већ зато што сматрају да је то што тај покрет ради исправно. Ко је заблудели епископ? Било их је у историји више. Најпознатији је онај из Рима (он је чак себе и званично обезгрешио). Новији пример, на жалост у нашој кући је рашчињени рашко-призренски владика. Он себе сигурно не жели да обезгреши, али га следбеници и тек како идеализују. Но то није битно за ову тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 to samo u vasim glavama secenje kolaca automatski znaci i podrsku kuuuku pravoslavci moji Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Ваше ниподаштавање нашег националног инструмента говори само о Вама. Знате ли колико се пута гусле спомињу у Светом Писму? Пребројте. Nemam pojma a tesko mi je sad da iscitavam Bibliju da bih prebrojao. Koliko puta se pominju? Jel moze neki citat? Nije tacno da nipodastavam gusle... nije jadan instument nista skrivio... nipodastavam Obrazovce... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Прочитајте још једно пажљиво моју поруку пре него што поново закукате. Врло сам јасно образложио зашто сматрам да то није било пуко сечење колача, већ и пружање подршке. Да су само секли колач искао би га свештеник из цркве у којој се све и дешава (на страну да су им дали просторије, зар то није довољан доказ?). Ипак дошли су свештеници из других београдскиј цркава, као и из неких војвођанских села. Сигурно не да помогну оцу Владимиру јер је заборавио Свјати мученици... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 брате, гусле не постоје у Светом Писму, ни у добу у којем су писали људи те текстове, већ се преводи са најближим и најпријемчивијим терминима како би људима био приближен смисао а без губитка у преводу. помиње се и "немац" у Вук-Даничић преводу, па се мисли на реч странац, а не на данашње Немце ... а гусле нисмо ниподаштавали, већ смо се шалили мало на рачун твог аватара ... нема потребе да долази толико свештеника за освећење колача, јер не могу сва шесторица да га освештавају, а КАТАСТРОФА је да свештенство, или било који грађанин СВЕТА, а не само Србије, подржава неког ко овакве ствари пише и заступа, а камоли чини: http://www.obraz.rs/Obraz/Nacela/Srbskim_neprijateljima.htm јер, ако се називаш Православним, онда си свестан да су СВИ ти људи са тог списка грешници, ако не и сами Православци и немаш права да им одричеш БИЛО КОЈЕ ПРАВО, сем оног које је криминално а о томе се бави полиција и судство а не руља организована на линч, која је намерена да истребљује и оштећује тело и живот нечији. друго, службена дужност сваког свештеника је да не да подржава греховне страсти и оправдава, а камоли промовише тако нешто, него да криви и расветљује умове таквих. уколико је свештеник и сам помрачен, ништа паметно не може да испадне, и онда води сваког којег тами учи нигде другде него у пакао саможивотности, а не у спасење и ка Богу. треће, ниједан од двојице поменутих није епископ Православне Цркве, док је отац Артемије још увек у Цркви а Свјатјејши Отац, папа римски, како му се свети Марко Ефески обраћа по титули не и по благодати, није део Православне Цркве и не треба мешати и користити за партијске или идеолошке потребе такве ствари, пошто везе немају са Православним стварима. а што се тиче наводне папске безгрешности, узима се да је у име Римокатоличке Цркве безгрешан, како се и наш свети архијерејски Сабор потписује - "изволе се Духу Светоме", а не лична безгрешност. следећи пут, кад се ухватиш полемике о нечему, боље провери нешто што ти је неко саопштио. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 aaaa onda mi je jasnija i uloga francuskog kanala koji im je dosao na slavu,.... i oni su zapucali cak iz francuske. mada meni licno je poodavno jasno da oni zaista imaju njihovu podrsku. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Nemam pojma a tesko mi je sad da iscitavam Bibliju da bih prebrojao. Koliko puta se pominju? Jel moze neki citat? Nije tacno da nipodastavam gusle... nije jadan instument nista skrivio... nipodastavam Obrazovce... Прочитајте кадкад Псалтир. Псалам 150. Алилуја. ХВАЛИТЕ Бога у светима Његовим, хвалите Га у тврђи силе Његове. Хвалите Га за многе моћи Његове, хвалите Га по мноштву величанства Његовог. Хвалите Га уз глас трубни,хвалите Га уз псалтир и гусле. Хвалите Га уз бубањ и у хору, хвалите Га уз жице и органе. Хвалите Га уз јасне кимвале, хвалите Га уз кимвале с поклицима. Све што дише нека хвали Господа. Алилуја. Толико од мене, за остало се потрудите сами. Тачно, ниподаштавате Образовце (питам се са којим правом, познајете ли их? Но добро). Између осталог, иа зато што доводе гуслара на славу. Или је то била можда опаска на мој рачун? Одмах да се оградим, нисам ја никакав Образовац. Ја сам православни Србин, а имам чак и странку за коју гласам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мољац Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 aaaa onda mi je jasnija i uloga francuskog kanala koji vam je dosao na slavu,.... i oni su zapucali cak iz francuske. mada meni licno je poodavno jasno da vi zaista imate njihovu podrsku. Не будите плаховити. Колико сам схватио, ти Французи се баве снимањем материјала о политичким организацијама у Срба уопште. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 дела су кварна и не треба да познајем иједног, нити имам жељу ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 ispravio sam post.... vam u im.... ipak ostaje da ljubljene televizije jako vole "organizacije u Srba uopste" a i ove se rado odazivaju na snimanja i gostovanja ne budimo naivni....1+1=2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Прочитајте кадкад Псалтир. Procitaj katkad neku knjigu iz istorije... Meda ti je vec objasnio... Тачно, ниподаштавате Образовце (питам се са којим правом, познајете ли их? Но добро). Између осталог, иа зато што доводе гуслара на славу. Или је то била можда опаска на мој рачун? Одмах да се оградим, нисам ја никакав Образовац. Ја сам православни Србин, а имам чак и странку за коју гласам. Ne moram licno da ih poznajem. Dovoljno je da procitam program, poslusam izjave i ispratim delovanje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука