Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

@petarm

na osnovu citata može da se iznese svoje mišljenje, za tvrdnju je uobičajeno da

se iznose argumenti, argumentuje. ne mora to biti matematički tri dokaza ali se obično navodi dovoljno argumentacije da se potkrijepi jedna tvrdnja.

Šta nije jasno u onome što sam rekao?O.Simeon je rekao da verujemo u Nebeskoga Oca koga proslavljamo u tri lica.To je koliko je meni poznato savelijanstvo.
@petarm

http://www.youtube.com/watch?v=GGkcoLmgO1Q#

ok, znači slažemo se da je rečenica na 2min : 30 sec, u gore navedenom videu:

"I mi verujemo znači, u Gospoda Boga Koji jeste, našeg Oca Nebeskoga Koga uvek slavimo u tri lica znači Oca i Sina i Duha Svetoga ."

Pitanje je šta je tebi poznato kao savelijanstvo i po čemu u gore navedenoj rečenici misliš da ga prepoznaješ?

Savelijansto je učenje po kojem se Bog "proširio" tako da deluje kao Otac u Starom Zavetu,kao Sin u Novom Zavetu i kao Duh Sveti u postnovozavetnom periodu.Dakle postoje ne tri potpune Ličnosti,već tri maske jedne Ličnosti.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

За све који говоре да Образ нема везе са хришћанством, да смо секташи...погледајте и уживајте. Када било ко од вас организује овако нешто у Београду нека се јави...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081

Кад ми ово појасните и када се будете покајали за изазивање нереда по Епархијама имао бих времена да посветим Образу. До тад...

Kao што рече брат Лео, ви немате основно знање о активизмом Образа а што је најгоре, не желите да чујете истину. Милион пута сам говорио да Образ није имао акције прекидања литургија. Наши саборци у тим Епархијама иду на литургију. Дал су икада код тебе у парохији Образовци прекидали литургије?Ајд буди искрен...а и те како има наших сабораца и у Јагодини.Гдје су они прекидали литургије, имаш ли искуства са тим па да можеш да гарантујеш да су код тебе Образовци прекидали литургије?

И наведи ми један пример гдје су Образовци линчовали свештеника...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Иначе доказ да Образ твога надлежног Епископа не зове јеретиком:

ЛИТИЈА У ЈАГОДИНИ

Јагодина, 09. септембар 2007. – Уочи Сабора србских светитеља, летње славе Манастира Јошаница, одржана је свечана Литија од Старе цркве у Јагодини до манастира Јошаница, удаљеног 10-ак километара од центра града. На позив манастирског братства у литији су учествовали и чланови Отачаственог покрета Образ из Јагодине, Бора и Београда. Литију је предводио Eпископ шумадијски господин Јован са бројним свештеницима из Јагодине и околине.

Видиш...доказо сам бар део твојих лажних наметања...

Подели на овим сајтовима

Ово што ти причаш против Образа (дакле знање само из лажних медија) потврђује да ти верујеш новинарима- па веруј онда и куриру. Видиш каква је завера против Православаца (и против тебе, и против Образа).

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Немој да ме називаш лажовом, јер то нећу да Ти толеришем! И немој да ми завлачиш се причом о Литији на коју су учествовали образовци. Објасни ми шта ће Младен у емисији код Слободана, који заговара све моуће јереси, и што оправдава прекидање Литургије заједно са оним "хаџијом" и о. Жарком?

И ништа ми ниси доказао. Ја идем сваке године на ову Литију и знам када су дошли да се кинђуре са заставом "Образа" уместо да смерно иду у Литију. Мени је много битније да ми одговориш на проблем око правдања прекидања литургије коју нису ни у време најгорег комунизма радили непријатељи Цркве.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ово што ти причаш против Образа (дакле знање само из лажних медија) потврђује да ти верујеш новинарима- па веруј онда и куриру. Видиш каква је завера против Православаца (и против тебе, и против Образа).

Такође, не мешај мене са "Образом". То што новинари пишу- нека пишу. Писање по новинама је мој проблем и ја знам како ћу га решити- не мораш да се бринеш. Нема ја шта да верујем овоме или ономе, само говорим оно што сам својим очима видео а постоји и снимак који сам Ти више пута поставио а Ти га вешто избегаваш.

Подели на овим сајтовима

Очиглено је да некима ни Бог неби отворио очи, а камоли ја, нико и ништа у овоме свету.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Очиглено је да некима ни Бог неби отворио очи, а камоли ја, нико и ништа у овоме свету.

Вероватно ће секташ Слободан и Младен у сарадњи са о. Жарком и хаџијом који не разликује Свету Тројицу од "светог тројства" да нам отвори очи:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081

Подели на овим сајтовима

Докажи ти мени када је Образ прекидо литургије (да је ударо свештеника, да су га псовали...)?Дал су тебе икада саборци из Јагодине тукли, вређали или било шта лоше учинили?

Она емисија је ствар гледања из нашег угла, и имамо право као и ти и сви остали да гледати на те ствари својом логиком. Кажем није Образ једини  који гледа тако на ова искушња, али ми никога због тога нисмо терорисали, нападали а камоли прекидали литургију. Па и та литургија у Смедереву није прекиунта, већ је Хаџија са својим људима напустио литургију- дакле литургија није спречена. И лепо каже Хаџија да са том акцијом Образ нема везе...

Подели на овим сајтовима

Све ово што ти причаш је само изговор да би оцрнио Образ, јер добро знаш ко смо и шта смо (о томе смо милион пута говорили). Незнам дал ти мене сматраш лажовом или плаћеником неким да ово говорим?Стварно те не разумем оче...овако одбијање верника жедне истине досада никада нисам осетио. Нека вам је све ово на част.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Докажи ти мени када је Образ прекидо литургије (да је ударо свештеника, да су га псовали...)?Дал су тебе икада саборци из Јагодине тукли, вређали или било шта лоше учинили?

Она емисија је ствар гледања из нашег угла, и имамо право као и ти и сви остали да гледати на те ствари својом логиком. Кажем није Образ једини  који гледа тако на ова искушња, али ми никога због тога нисмо терорисали, нападали а камоли прекидали литургију. Па и та литургија у Смедереву није прекиунта, већ је Хаџија са својим људима напустио литургију- дакле литургија није спречена. И лепо каже Хаџија да са том акцијом Образ нема везе...

Ја заиста не знам да ли сам луд или дозвољавам да ме тек тако вскао прави малоумником. Хајдемо поново:

SUBJEKAT OTAC ŽARKO 03

Објасни ми овај снимак. Видиш, ово није само излажење са Литургије (заправо то Твоје "НАПУШТАЊЕ ЛИТУРГИЈЕ"је за мене "НАПУШТАЊЕ ЦАРСТВА НЕБЕСКОГ",али ја то џабе причам Теби). Дакле, за Тебе је овај снимак нешто много добро, побожно, честито? Ти ово поздрављаш? Јел тако?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Све ово што ти причаш је само изговор да би оцрнио Образ, јер добро знаш ко смо и шта смо (о томе смо милион пута говорили). Незнам дал ти мене сматраш лажовом или плаћеником неким да ово говорим?Стварно те не разумем оче...овако одбијање верника жедне истине досада никада нисам осетио. Нека вам је све ово на част.

Ниси Ти пријатељу "жедан истине". Да је тако, отишао би на тему "православље за почетнике и нешто учио, а не овде солио памет свештенику.

За мене је Литургија све. Зато Ти мене не можеш да разумеш, зато Ти ја све време постављам овај снимак који Ти оправдаваш а себе називаш православним хришћанином. Добро размисли, пријатељу, шта радиш.

Подели на овим сајтовима

Не поздрављам то, али исто тако не поздрављам дрскост свештеника овога који није хтео ни да саслуша народ који га је МОЛИО да их саслуша...то је гордост у мантији.

Никада неби ово радио нити ћу икада. И то добро знаш само хоћеш да испаднеш пред својих истомишљеницима на форуму као херој против псевдозилота.

Гдје ти овдје видиш Образовце?Ја их не видим (а  искрено знам много мојих сабораца али ни једног нисам препозно на клипу).

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Не поздрављам то, али исто тако не поздрављам дрскост свештеника овога који није хтео ни да саслуша народ који га је МОЛИО да их саслуша...то је гордост у мантији.

Никада неби ово радио нити ћу икада. И то добро знаш само хоћеш да испаднеш пред својих истомишљеницима на форуму као херој против псевдозилота.

Гдје ти овдје видиш Образовце?Ја их не видим (а  искрено знам много мојих сабораца али ни једног нисам препозно на клипу).

Ја се заиста питам докле ће Администрација форума трпети овакве клевете на мој рачун...

Ја немам истомишљенике или неистомишљенике, то је проблем у Твојој визији Цркве.  Овде нови несрећници никога нису МОЛИЛИ, већ дошли са намером да направе пометњу у Цркви. Ту су камере, фотоапарати... да ли је овде било образоваца или не, баш ме брига- ја видим и чујем да Младен ово поздравља! И не само то! Него наставља да пљује по Цркви. Ако је толико добар, пшто не опомену овога "хаџију" да Владика Игнатије није "Мидић" него Епископ или Владика?

Ово почиње да се отима контроли, ја овако не желим да водим дискусију.

Подели на овим сајтовима

Јер немаш аргументе. Бануј ме коначно, само тако знате да победите изгубљену битку. Ја те углавном не мрзим, оче, поштујем те. А ти ме воли или мрзи, то је твоја ствар. Коначно да кажеш да незнаш дал има Образоваца на том снимку, ту сам те чеко. Дакле до сада си клевето Образ, најчаснији покрет у Србији. Но нема везе, праштамо ти bangin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...