Иван ♪♫ Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Ja sam, recimo, za razliku od tebe, uveren da postojanje krsta na tom i takvim mestima itekako osvestava prostor i podseca ljude na Boga. Da li mislis da bi jedan manji krst pored puta, ili na vise mesta, imao isti efekat, ako ne i veci? Takodje, da li mislis da ima vajde ako neko taj blagoslov o kome govoris ne prihvata, ne konstatuje? Mislim pazi, interesantno bi to izgledalo, ali mislim da imamo precih stvari i svetijih ciljeva, hriscanskijih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Шта знам,мислим да ова већина што се противи ,мало претерује у осудама... Кад се мало присетим духовне литературе , симболици Крста код светих отаца ,придаје се баш велики значај,наравно ,ономе ко верује... Има малих милион прича,поука и сличног ,где се моћ и сила крста ,пројављује на разне начине, а на спас верујућег човека и не само њега... Нажалосту овом секуларном-материјалном свету,где се ама баш све мери у $$$, ни хришћани нису постали имуни на кеш, те ме не би чудило ,да дође до једног великог парадокса, те почну сами уклањати крстове,од оних за око врата,па до ових великих... Volim_Sina_Bozjeg, nana, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Eeee da su u vreme Nemanjica ziveli takvi kao vi, ne bi ste sada imali ni Zicu ni Studenicu .... Imamo ih i......... пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Данас сам чуо на вестима. Коштаће близу 200.000 евра Ово постаје већ гротескно...Мораће и наслов теме да се мења.... :0102_laugh: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Rekoh da sam ja uveren, i da je za mene sigurno Odlicno, s' obzirom da nisi samo ti u pitanju. Znam da je preko 80% anketiranih ucenika reklo da se pravoslavni Bog zove Isus "Hrist", a nakon toga su i neki roditelji pravili probleme (iscudjavajuci se kako to da to nije tacan odgovor). Toliko. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Sumnjaj ti, niko to ne moze da ti brani, ali je potpuno sigurno da ni izbliza ne mozes da znas kako to zaista deluje na ljude. Ja sam, recimo, za razliku od tebe, uveren da postojanje krsta na tom i takvim mestima itekako osvestava prostor i podseca ljude na Boga. facenew22222222 facenew22222222 Са овим се апсолутно слажем . Велики би утицај имао крст на људе . Ја се слажем да има доста тога у нашем друштву што шкрипи али 100000 евра или нешто више није сума што може било шта да поправи у нашем друштву . То је цена једног луксузног аутомобила и заиста не видим разлога што се људи толико противе томе . Када се било шта друго гради , ту се обично не диже прашина , али ако црква нешто гради то се дигне велика прашина . Зашто је то тако ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Bože moj, koliko vi dramite radi tih 33 metra, šta biste tek rekli na ovakav 150 metrovi krst: https://sk.wikipedia.org/wiki/Santa_Cruz_del_Valle_de_los_Ca%C3%ADdos https://www.google.cz/search?q=Santa+Cruz+del+Valle+de+los+Ca%C3%ADdos&num=100&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIueXOs4KGxwIVhgYsCh069wC_&biw=1138&bih=524#imgrc=_ Nemate nikakvog smisla za monumentalnost i za žrtvu, da nije takvog tog smisla za monumentalnost i za žrtvu ne bi nikad billi sagradjeni ni hram Hrista Spasitelja https://cs.wikipedia.org/wiki/Katedr%C3%A1la_Krista_Spasitele_%28Moskva%29 Ni Hagia Sofia https://cs.wikipedia.org/wiki/Hagia_Sofia Ni bazilika sv. Petra u Rimu https://cs.wikipedia.org/wiki/Bazilika_svat%C3%A9ho_Petra A ni spomenik Cristo Redentor u Rio de Janeiru: https://planedia.com/blog/wp-content/uploads/2014/03/foto-num-26-cristo-redentor.jpg https://cs.wikipedia.org/wiki/Socha_Krista_Spasitele_%28Rio_de_Janeiro%29 https://www.google.cz/search?q=cristo+redentor+rio+de+janeiro&num=100&newwindow=1&biw=1138&bih=524&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI5PLBuYSGxwIVwo4sCh3kwApo Ovo je baš lijepo, Hristos hoda nad oblacima, oduševljenja i imaginacije malo nije na štetu: https://www.google.cz/search?newwindow=1&biw=1138&bih=524&tbm=isch&sa=1&q=jesus+statue+in+fog+rio+de+janeiro&oq=jesus+statue+in+fog+rio+de+janeiro&gs_l=img.3...28100.31505.0.32116.9.9.0.0.0.0.208.1319.0j8j1.9.0....0...1c.1.64.img..5.4.556.Hgaqw4HciPU Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Odlicno, s' obzirom da nisi samo ti u pitanju. Znam da je preko 80% anketiranih ucenika reklo da se pravoslavni Bog zove Isus "Hrist", a nakon toga su i neki roditelji pravili probleme (iscudjavajuci se kako to da to nije tacan odgovor). Toliko. Деца са те стране размишљају логично. Ако верују у Исуса Христа, у Христово васкрсење и обраћају му се са Господе Исусе Христе, онда им је логично да је номинатив Христ. Да су чули за Исуса Христоса, Христосово васкрсење или за молитву Господе Исусе Христосе, не би правили ту грешку. Мада ми је смешно оно "Како се зове православни Бог", као да му је то име и презиме. Ја сам виђао супротно, да родитељи исправљају дете које говори Христоса, Христосу итд. да треба Христа и Христу, где детету није било јасно како то Христос, па Христа, а ни родитељи не знају него само кажу "тако се каже". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Nije poenta u tome, nas Bog se zove Sveta Trojica (ono sam naznacila zbog teologa, da ne bude da ni ja ne znam neke stvari). Дидим је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Ух, да ме тако питају, не бих ни ја знао! Рекао бих да Бог нема име. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 U svakom slucaju, poenta je kao i na onoj temi "Dnevna doza prosecnog vernika". Nas je tzv. tradicionalno hriscanstvo ubilo. I sama sam preko deceniju zivota zivela u zabludi da smo (moja porodica, komsije, skolski...) neki hriscani. Krstica i brojanica mi puna kuca (kupovala kad bih otisla da zapalim svece i tsl.) Isti krst u Kg-u koji sam pominjala mi je bio predivan. E, pa, nije to to. Zato i jesam protiv. cloudking је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Da li mislis da bi jedan manji krst pored puta, ili na vise mesta, imao isti efekat, ako ne i veci? Takodje, da li mislis da ima vajde ako neko taj blagoslov o kome govoris ne prihvata, ne konstatuje? Mislim pazi, interesantno bi to izgledalo, ali mislim da imamo precih stvari i svetijih ciljeva, hriscanskijih Ako prodjes kroz celu temu kao sto sam ja prosao i iscitao, videces sta sam u stvari rekao o svemu ovome, ne bih da se sad ponavljam. U svakom slucaju, ne vidim kako jedan veliki osvestani krst moze da smeta, narocito u ovo danasnje vreme. I rekao sam - "osvestavanje prostora i vremena", a to nije isto sto i blagoslov. Niko ne mora da ga prihvati, to osvestavanje se prosto desava "silom i desjtvom casnog i zivotvornog Krsta Gospodnjeg." To je, da tako kazemo, ciscenje i dekontaminacija duhovnog nam vazduha. A sto se precih stvari tice, `ajde da mi malo uzmemo u ruke svoju gradjansku odgovornost, pa da pricvrljimo politicku gamad koja rasipa sredstva na sve strane, i to na katarzicno stupidne stvari. U pitanju su neuporedivo veci iznosi, a da pri tome niko da bekne ni reci, osim mozda nesto malo dezurnih na sajtovima novina i drustvenim mrezama. To bih itekako prihvatio kao preko potrebnu stednju, a ovo ne vidim da ikog stvarno ugrozava. Takodje, i sami episkopi i njihova okolina vrlo cesto razbacuju novac na znamo-vec-kakve nebuloze, a kad nekom stvarno treba da se da i pomogne, onda nikom nista. I tu bih itekako zaveo red, da se pitam, pa da vi`s kako bi odma` bilo mnogo vise para za sve ono sto nas muci kao drustvo i kao pojedince. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 U svakom slucaju, poenta je kao i na onoj temi "Dnevna doza prosecnog vernika". Nas je tzv. tradicionalno hriscanstvo ubilo. I sama sam preko deceniju zivota zivela u zabludi da smo (moja porodica, komsije, skolski...) neki hriscani. Krstica i brojanica mi puna kuca (kupovala kad bih otisla da zapalim svece i tsl.) Isti krst u Kg-u koji sam pominjala mi je bio predivan. E, pa, nije to to. Zato i jesam protiv. Nisam nikad imao punu kucu krstica i brojanica ili cega god slicnog, samo potrebni minimalizam, dakle, nikad nisam bio niti cu da budem "tradicionalni vernik" (sta god to tacno znacilo). Ali mi je krst na ulazu u grad i dalje predivan, i sve mi je divniji kako vreme ide. Kod njega je bio krajnje pogresan nacin na koji su doticni obezbedili finansije, jer je to moglo mnogo drukcije i elegantnije, ali to je vec njihov licni propust i problem, sa samom svetinjom nema nikakve veze. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Odlicno, s' obzirom da nisi samo ti u pitanju. Znam da je preko 80% anketiranih ucenika reklo da se pravoslavni Bog zove Isus "Hrist", a nakon toga su i neki roditelji pravili probleme (iscudjavajuci se kako to da to nije tacan odgovor). Toliko. So? Bio sam veroucitelj 8+ godina, i znam u kakvom je stanju nasa narodna poboznost, ali to ne znaci da treba da se maknemo i tek tako dignemo ruke od svega, nego naprotiv, da se potrudimo da sve polako i postepeno dovedemo bar priblizno pravoj poboznosti. A podizanje jednog velikog krsta u ovom sad datom momentu moze da ima veoma veliki znacaj u tom trudu. "Žiška koji tinja neću ugasiti..." "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Шта знам,мислим да ова већина што се противи ,мало претерује у осудама... Кад се мало присетим духовне литературе , симболици Крста код светих отаца ,придаје се баш велики значај,наравно ,ономе ко верује... Има малих милион прича,поука и сличног ,где се моћ и сила крста ,пројављује на разне начине, а на спас верујућег човека и не само њега... Нажалосту овом секуларном-материјалном свету,где се ама баш све мери у $$$, ни хришћани нису постали имуни на кеш, те ме не би чудило ,да дође до једног великог парадокса, те почну сами уклањати крстове,од оних за око врата,па до ових великих... Upravo tako brate... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука