Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 [/facebook]https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/639655169509327/?pnref=story Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 [/facebook]https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/639655169509327/?pnref=story Opet ja sa tim, ali da li je moguće to prepisati dejstvu demona? Da li tako tumače neki pravoslavni duhovnici? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Opet ja sa tim, ali da li je moguće to prepisati dejstvu demona? Da li tako tumače neki pravoslavni duhovnici? Mi pouzdano znamo da demoni postoje, barem znamo da prepoznamo njihova dejstva, pa kako god da ih nazovemo,(demoni,nečastivi,sluge tame itd...) Medjutim isključivati savremenu medicinu, zbog toga što postoje dejstva, koje mi možemo pripisati demonima, je pogrešno, destruktivno i nema u savremenoj duhovnosti nikakvih osnova u obliku valjanih argumenata. Dakle sve je kristalno jasno, ne isključujte jednu ili drugu mogućnost, nego su potrebne zajedničke snage da se čoveku problem reši. Duhovnici koji isključuju jednu od ovih pomoći su neodgovorni i treba ih izbegavati. Istina je i da neko čitav život pije lekove a neko ne. Ne treba ubrzavati proces i isključivati lekove na svoju ruku, obolelom je potrebno da ima dve "svetinje": 1: pogodjenu terapiju od strane nadležnog psihijatra. (to nije baš tako lak put i ne pamtim da je ikad pogodjena terapija iz prve što bi se reklo) 2:Jednu dobru i temeljnu obnovu sopstvenog duha, koji (duh) se sada nalazi u potpuno novom stanju, jer bolest niko nije zvao, nego je sama došla, pa prema tome treba sa sveštenikom raditi pojačano i skoro pa sve iznovo i novo. Duh je taj koji kasnije telo učini dovoljno jakim, da podnosi lekove i dugotrpne psihoterapije sa svojim lekarom. Zaključak: I medicina i pravoslavna vera! Jedno bez drugog je sakato i ne donosi istinska poboljšanja. Ponavljam jednu veoma po meni bitnu stvar, čovek koji je oboleo, se sada nalazi u potpuno novom stanju i svesti i duha, tako da bi mogao da uporedim to sa rodjenjem deteta, koji prvi put upoznaje stvarnost i svet oko sebe. Kaludjerovic Sreten, Galija and sanja84 је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 [/facebook]https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/639655169509327/?pnref=storyja bih rekao da je ovo iz podsvesti, potisnuto nezadovoljstvo izbijaosim toga, neki psiholozi tvrde da je psihoza kao bezanje od stvarnosti odbrambeni mehanizam usled nezdrave situacije, kao reakcija na okolinu, kad coveku postane previse Galija, Дијана., Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 ja bih rekao da je ovo iz podsvesti, potisnuto nezadovoljstvo izbija osim toga, neki psiholozi tvrde da je psihoza kao bezanje od stvarnosti odbrambeni mehanizam usled nezdrave situacije, kao reakcija na okolinu, kad coveku postane previse Razmišljaš potpuno zdravo po meni. Ja mislim, takođe sve što si i ti napisao i dodao bi, da psihozu mora pobediti sam čovek u sebi ali da nikako ne sme da se desi, da on zbog toga bude od drugih ostavljen sam sebi. Mislim, da smo poprilično načeli i dobro napali neke predrasude ukorenjene u našem narodu. Ja zaista mislim, da kad bi ljudi bili potpuno upoznati sa borbom koju čovek vodi sam u sebi a koja je posledica borbe protiv bolesti, onda bi zaista obolelog počeli da poštuju kao hrabrog čoveka. Najlakše je predati se bolesti, biti citav život na lekovima i polunarkoticima i ne upustiti se u borbu, koja je na kraju krajeva svima nama još uvek nepoznata i nova. Poštujem borce!!! Galija, Sanja Т., Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 psihozu mora pobediti sam čovek Mislim da je umesto reči ,,pobediti", bolje reći ,,pomiriti" se sa sobom. Upoznati sebe, razumeti sebe. Ne odustati, ne klonuti duhom. Jer sve može. Zato treba ići kod terapeuta. I potrebno je vreme. I samo lagano. Bez žurbe. I sve to polako krene da se oslobađa. Ti medicinski termini su odvratni: psihoza, šizofrenija, neuroza, anksioznost, depresija, ma daj molim te... Ima normalnijih reči, koje svaki čovek razume. Anksioznost - uznemirenost, depresija - grč nezadovoljstva, i tako dalje, ove druge ne bih umeo da prevedem sanja84, Galija and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Како да живи особа која пати од психичке болести? Одговор: Психичка болест не представља препреку за вечни живот; нервни систем је тај који болује а не бесмртни дух. Уколико особа са трпљењем буде носила своју болест, она ће му послужити на спасење. Понекада се са душевном болешћу прикључују и деловања демонских сила. У том случају потребно је прибећи молитвама Цркве, често се исповедати и причешћивати, а такође и трудити да се изговара Исусова молитва не напрежући се превише. Такође бих саветовао да се свакодневно чита Јеванђеље – то је најбољи лек за душу. Нека вам Господ помогне. Архимандрит Рафаил Карелин http://www.imanade.org/kako-da-zivi-osoba-koja-pati-od-psihicke-bolesti/ Ja zaista mislim, da kad bi ljudi bili potpuno upoznati sa borbom koju čovek vodi sam u sebi a koja je posledica borbe protiv bolesti, onda bi zaista obolelog počeli da poštuju kao hrabrog čoveka. Bog zna Galija, Sanja Т. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 ... ah ta praznina... monumentalna praznina... ko shvati shvatio Galija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Ali kad boluje nervni sistem boluje i duh.Čovek je psihosomatsko biće nisu stari grci džaba govorili u zdravom telu zdrav duh. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Ali kad boluje nervni sistem boluje i duh.Čovek je psihosomatsko biće nisu stari grci džaba govorili u zdravom telu zdrav duh. Ovde se govori o onom po blagodati besmrtnom duhu, dakle sam Sveti Duh kao ličnost, neće dozvoliti bolesti, da uništi čovekov Put u obećanom Carstvu Nebeskom. Dakle ponovo imamo delo, koje čoveku daje za pravo da veruje kako oslabljeni duh nije prepreka, nego treba duh ojačati sa Besmrtnim Duhom. Galija and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 @@sanja84, Dopada mi se tvoj post. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Ovde se govori o onom po blagodati besmrtnom duhu, dakle sam Sveti Duh kao ličnost, neće dozvoliti bolesti, da uništi čovekov Put u obećanom Carstvu Nebeskom. Dakle ponovo imamo delo, koje čoveku daje za pravo da veruje kako oslabljeni duh nije prepreka, nego treba duh ojačati sa Besmrtnim Duhom. Mislim da se ovo više odnosi na besmrtnu dušu al možda grešim. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Mislim da se ovo više odnosi na besmrtnu dušu al možda grešim. Ne grešiš ti ništa ali takva duša se zadobija blagodaću a ne prirodom čoveka. Da bi besmrtna duša imala bukvalni smisao, mora da se nalazi ujedno i u Onome Koji Jeste i u Kojem je svo vaskrsenje. Dakle misli se na takvu dušu, koja je potpomognuta sa besmrtnim Spasiteljem. Dakle kao matematička formula, koja ima za krajnji rezultat upravo Bogočoveka i Carstva Božjeg.Njemu pripisujemo svoju besmrtnost. sanja84, Galija and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2015 @@sanja84, Dopada mi se tvoj post. Mislio si da sam zlonamerna? INACE MISLIM DA JE karelin mislio na to da je psihicka bolest fizicka bolest, da nema tu nekih grehova, zl8h duhova...nego trpi covece. Cak iako se covek ispovedi i sve.. dobiva ugehu ali ako je Bozija volja da on ima tu bolest, on ce je i daljeimati i trpljenjem se spasavati. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука