Jump to content

Фазе развоја у хришћанском животу: неофитство, занос, разочарење, криза,...па опет...

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Неофитска фаза. Обично траје првих 5-6 година од поласка у Цркву (аквтивно).
Карактерише се као претерана заинтересованост, да не кажемо оптерећеност, за апокалиптичку литературу (Откривење, Нови Светски Поредак, Антихрист, чиповање, 666, завере (и у Цркви!), Дигитални анђели....)...
Ако дуже потраје може се упасти у разне врсте прелести па чак и у цркворушитељство.

homer_the_scream.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 216
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не. Мада је мало фалило да ме литература Владе Димитријевића однесе где не треба у првим корацима живеће вере.

Подели на овим сајтовима

Prosao trajalo je kratko oko 5-6 meseci, a sad imam i bio. pasos tako da nema mi spasa  :drugarstvo:

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација
  Цитат

Не. Мада је мало фалило да ме литература Владе Димитријевића однесе где не треба у првим корацима живеће вере.

Ух, имао си среће....Димитријевић је управо одскочна даска за "трајну неофитску фазу".....

Ето човек још се није отргао од тих прича.... 70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација
  Цитат

Prosao trajalo je kratko oko 5-6 meseci, a sad imam i bio. pasos tako da nema mi spasa   bliss jeeee

Ух, црни сине....

Продао си сада душу Антихристу.... :drugarstvo:

bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Istina je da sam bila u toj fazi - ali nije nešto dugo potrajalo, i nije bilo baš šta znam patološki, ljudi žive u strahu stalno vidjeći neke nove znake - nije bilo tako kod mene.  :drugarstvo: prevaziđe se i to.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

svi su bili u raznim ''krizama i krizicama'''...zar ne  bliss jeeee...ali misljenja sma da nema KRIZE iz koje ZIV COVEK ne moze ili nece izaci kao POBEDNIK a sve zahvaljujuci sili i mociGOSPODA ISUSA HRISTA SPASITELJA POBEDITELJA NASEG...izvinjavam se sto koristim velika slova pri pisanju...ali time zelim samo da pojacam znacenej nekih bitnih reci..... hvala...na razumevanju.... :drugarstvo:

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација
  Цитат

svi su bili u raznim ''krizama i krizicama'''...zar ne  :cheesy:...ali misljenja sma da nema KRIZE iz koje ZIV COVEK ne moze ili nece izaci kao POBEDNIK a sve zahvaljujuci sili i mociGOSPODA ISUSA HRISTA SPASITELJA POBEDITELJA NASEG...izvinjavam se sto koristim velika slova pri pisanju...ali time zelim samo da pojacam znacenej nekih bitnih reci..... hvala...na razumevanju.... greengrin

Kako da ne, krize su zaista korisne jer nas jačaju i čine nas da se izgradimo u stabilne ipostasi (ličnosti).

Opasno je onda kada se ne prevazidje neka kriza.... greengrin

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација
  Цитат

Nisam nikad ni bio blizu toga. U veru sam usao preko kombinacije Nichea i Evole sto nosi sa sobom druge

mozda i teze poteskoce ali nista slicno neofitskoj fazi.

znači isto kao jerom. Serafim Rouz.... greengrin

Подели на овим сајтовима

Danas sam nesto rovario po arhivu Постављена слика i nasao nesto u vezi dokumenata. Ovo pobija ceo Dig.Andj. I,II,III deo, za one koje jos su u tim mrezama:

ЗАШТИТА ПРАВОСЛАВНОГ ВЕРНИКА

По нама, дакле, електронски чип само угрожава грађанска права и не може довести до угрожавања или губљења благодатног стања, тј. заштите православног верника. У техничко-правном смислу, у електронском чипу је само дошло до усавршавања, увећавања и обједињавања нечега што је до сада већ постојало. И до сада су постојали тајни досијеи; разлика је у томе што су они до сада отварани само за одређени број „сумњивих“ грађана, а сада сваки грађанин постаје „сумњив“, добија и са собом јавно носи свој тајни досије. И до сада је било могуће праћење и лоцирање грађана преко специјалне опреме и мобилних телефона, а сада та могућност са новим документима постаје општа

Evo linka celog teksta CLICK

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација
  Цитат

Danas sam nesto rovario po arhivu Постављена слика i nasao nesto u vezi dokumenata. Ovo pobija ceo Dig.Andj. I,II,III deo, za one koje jos su u tim mrezama:

ЗАШТИТА ПРАВОСЛАВНОГ ВЕРНИКА

По нама, дакле, електронски чип само угрожава грађанска права и не може довести до угрожавања или губљења благодатног стања, тј. заштите православног верника. У техничко-правном смислу, у електронском чипу је само дошло до усавршавања, увећавања и обједињавања нечега што је до сада већ постојало. И до сада су постојали тајни досијеи; разлика је у томе што су они до сада отварани само за одређени број „сумњивих“ грађана, а сада сваки грађанин постаје „сумњив“, добија и са собом јавно носи свој тајни досије. И до сада је било могуће праћење и лоцирање грађана преко специјалне опреме и мобилних телефона, а сада та могућност са новим документима постаје општа

Evo linka celog teksta CLICK

greengrin

Pogodjena poenta!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Nisam nikad ni bio blizu toga. U veru sam usao preko kombinacije Nichea i Evole sto nosi sa sobom druge

mozda i teze poteskoce ali nista slicno neofitskoj fazi.

znači isto kao jerom. Serafim Rouz.... greengrin

Neeeeee. On nikad nije shvatio Nichea!!! Ni pre ni posle ulaska u veru. Imao je totalno iskrivljena, Sartrovska shvatanja Nichea. Nihilizam, egzistencijalne praznine, nepostojanje apsoluta. To za Nichea moze da kaze neko ko ga je poceo citati ili posle citanja Sartra ili posle neke istocnjacke filozofije.

Sto se tice Evole one je obavljajuci staroevropsku ezoterijsku misao odbaciovao istocnjancke filozfije.

Serafim Rouz je od Nichea pobegao Hristu jer je u Nicheu video nihilizam, smrt, nepostojanje. A mene je Nicheov Ubermans priveo Hristu jer sam uvideo da je Natcovke tek jedna dvodimenzionalna slika Bogocoveka.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација
  Цитат

Serafim Rouz je od Nichea pobegao Hristu jer je u Nicheu video nihilizam, smrt, nepostojanje. A mene je Nicheov Ubermans priveo Hristu jer sam uvideo da je Natcovke tek jedna dvodimenzionalna slika Bogocoveka.

greengrin greengrin :cheesy:
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...