Jump to content

Да ли треба да славимо 8. март

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Хвала на лепим жељама. Помени ме! Баш зато што и сама знаш како је то кад се породиш па прораде хормони. Да је тешко - јесте. Што се, пак, оног дела "кад порастем волела бих да будем као ти" тиче... Не знам какав сувисли коментар да дам. Људе не "читам", али прилично је лако претпоставити неке ствари. Тако да исправљам оно схватам у претпостављам.

Нисам имала намеру икога да нападнем. Стога можеш још једном прочитати пост који сам написала - рекла сам да је Твој коментар пренаглашен. Ако сам тиме увредила Твоју личност или си то доживела као напад на Твоју личност, опрости због тога.

С друге стране, није случајно што се догодило да добијем овакав коментар. Као што и ништа што се у животу дешава није случајно. Без патетике и било чега сличног томе, могу да констатујем да ми овакав начин комуникације са православним људима не прија.

Праштај ако Те увредих! Одговор не мораш слати, више нисам члан форума. Не видим да су овакви тренуци на било какав начин душекорисни.

Знам шта значи друго стање и материнство, зато ти заиста желим пре свега мир и радост у таквом твом стању. Надам се да ћеш моју искрену жељу схватити као заиста такву - искрену.

Поздрав и свако добро,

Вера  

Ја ћу ти одговорити а ти не мораш да читаш.

Веруј да сам и ја малопре помислила да је комуникација са људима, па још и православнима, пречесто равна лудилу, за које ја немам нерава, знаш и сама колико ти мира треба и у трудноћи и мајчинству.

Подржавам твоју одлуку да не учествујеш у форум(има)у, а надам се да ћу ти се придружити и ја у томе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 43
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Znam da se poklonu treba radovati i radujem se, stvarno, ali dobila sam paket sa bar 5kg. slakisa!!!

Sta sada?! Mislim, lepo sto su nas obradovali, ali sta da radim sa tolikim slatkisima  confused.

Zato mi je lakse da poklanjam nego primam poklone. Lepo je kada dobijas poklone, ali malo je i neprijatno kada ne znas "sta sa rukama"  sem mozda da 0442_feel

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ево и ја се јављам да Ти помогнем сестро, да се ратосиљаш тих слаткиша.  0104_cheesy

ja sam za torte više ... konkretno !

ako nekome zaostane neki sprat (tortin) , posle svadbe ... da se ne baca !

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Od kada je ustanovljen 8. mart kao praznik zena?...ne tako davno kao Materice, Oci, Detinci... sad priznajmo da nas je mnogo vise slavilo ili slavi ili obiljezava kako god ga nazvali taj 8. mart nego hriscanske praznike koji su uspostavljeni mnogo ranije od ovog i slicnih tvorevina 19 i 20 veka. Kako su ovi praznici toliko zaziveli u nasem narodu a vekovni zapostavljeni?

U pocetku mi je bilo krivo kad mi je muz rekao da nikada necu dobiti cvece niti bilo sta za 8. mart jer to nije nikakav praznik...radije 7 ili 10 ili bilo koji drugi ali ne taj iz principa. Odrastajuci u komunizmu nisam shvatala taj njegov stav jer sam gledala mog oca kako je majci uvek poklanjao nesto za taj famozni praznik i ne razmisljajuci znacenje istog...a pokloni su bili tipa pegle, miksera i sl...sto sad kad razmisljam o tome bi trebalo da je uvreda a ne klapklap jer na taj dan koji bi trebao da te proslavlja kao zenu i jednaku ti opet dobijes metlu...tako je kod mene bilo a verujem da moja majka nije sama.

Na zapadu se proslavlja dan majki i dan oceva pa i dan porodice kad imamo slobodan dan da ga posvetimo porodici, mnogo lepse od danasnjeg dana koji niko i ne pominje.

Kao zena i majka ne zelim da proslavljam ovaj dan kao dan zena jer svi dani u godini su dani zena ali i muskaraca tj. porodice gde bi svi trebali da kazemo nesto lepo svakodnevno jedni drugima i zahvalimo se Gospodu na jos jednom danu koji mozemo da podelimo sa svojim najmilijima, a to je dovoljan klapklap.

klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='8084.gif' />

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Тако је Искушениче. Ево га на руској телевизији (иначе нерадан дан у Русији) опет ти исти плесови жена као у онај дан рођења Ирода...У ПОСТУ НЕМА ТАКВИХ ПРАЗНИКА!!!!ПОСТ ЈЕ ВРЕМЕ ПОКАЈАЊА И КАКАВ МАРТ! ја то причам за нас људе у Цркви, а жене које чекају тај 8. март да би им мушкарци показали пажњу је патолошка категорија. Свих наших драгих жена се сећамо на Божић, на ускрс, на Успење....ихаха има празника.Одлучите се већ једном...не може мало тамо мало овамо....како нам одговара. Нема кокетирања са светом. Пуриме јеврејске не славимо. Замислите шта ризикујемо.Мало се попије, мало се плеше....па мало ко Ирод....мислим да је то могуће. И било је у фирми код мене.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат
  Цитат

Ево и ја се јављам да Ти помогнем сестро, да се ратосиљаш тих слаткиша.  0104_cheesy

Касно Марко на Косово стиже.
Марко касни, али ја јок море!

Тања, сети ме се кад прође пост у кући Твојој, међу свим тим слаткишима.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ne vidim zaista cemu tolike tenzije kad svako ima slobodu izbora sto ce reci ko voli-neka slavi a ko ne-neka ne slavi. Sto se mene licno tice-poklone i cestitke primam, a ako mi neko ne cestita-ne ljutim se.

E sad, ono sto me motivisalo da uzmem ucesce u ovoj problematici nije pitanje "Da li treba da slavimo 8. mart?" za koje, kako sam i objasnila prethodno, smatram da nije toliko bitno, vec jedno drugo pitanje koje mi se nametnulo prilikom citanja gornjih postova a to je "Zasto proslava 8. marta toliko iritira i provocira neke muskarce?"

Volela bih da mi ovo neko objasni s obzirom da kada podjem od obrnute hipoteze da npr. postoji "Dan muskarac" ja kao zena u tome ne bih videla nikakvu pretnju niti bi me to na bilo koji nacin iritiralo vec bi zavisno od nacina na koji razumem takvu ideju donela odluku da li da uzmem ucesca u njoj ili ne i to je prosto sve!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Ево и ја се јављам да Ти помогнем сестро, да се ратосиљаш тих слаткиша.  0104_cheesy

Касно Марко на Косово стиже.
Марко касни, али ја јок море!

Тања, сети ме се кад прође пост у кући Твојој, међу свим тим слаткишима.

Постављена слика

ПРОДАТО !!!

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...