Милан Ракић Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Током Другом светског рата САД су СССР-у, у оквиру програма "Ленд-Лиз", између осталог, Совјетима испоручили нешто мање од 5000 ловаца тип П-39 Еркобра... Један од главних путева за испоруку помоћи, био је ваздушни мост између Аљаске и Чукотске области. Е на том једном аеродрому, на руском "крају света" се одвија радња филма "Перегон" или "Транзит", како га је превео јуноша која га је окачио на ЈуТјуб... А на том аеродрому живи и ради група пилота, техничара и помоћног особља која прихвата летелице допремљене из САД, а затим их млади руски пилоти прелећу на Источни фронт, па се онда опет враћају на Чукотку и циклус се понавља. Вишеслојна је то галерија ликова, од којих се издвајају командант аеродрома-психопата, лекар-политички затвореник, кувар-бивши авиоинжињер, такође Стаљинова жртва, млади Инуит који сања да види Америку и постане пилот, официр НКВД-а и да их не набрајам више. Њихов уобичајен начин живота се "прекида" оног момента, када авионе из САД, почну да испоручују девојке из програма "WASP" (историјски нетачно, али кога брига gringrin). Тада се млади пилоти позаљубљују у Американке к`о тетреби, што доноси низ трагикомичних ситуација уз једно надреално прасе, које након повратка из САД "постаје" вепар... Можда мало збрда-здолисан, али за оне који воле ратне филмове са призвуком комедије, па још и руске, при томе са ваздухопловном тематиком-препорука! А на ЈуТјубу га можете и целог погледати са преводом... http://www.youtube.com/watch?v=Ae_aA_XS78M&feature=player_embedded Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Nešto novo, i potpuno neočekivano od braće Rusa. Film katastrofe. Klasičan.. Novo da ne može biti novije, a već ima ceo film od 2 sata i kusur i na tjubetu. Fali samo prevod, ali šta da se radi, i onako je sve razumljivo. Trejler Potrošeno 9 miliona zelembaća. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 РУСЬ ЕЩЕ ЖИВА-очень сильный фильм!Смотри! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 mcvija and Рада. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=WVPnfeABOA0 @RADA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PetarP Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Странник http://pravtor.ru/viewtopic.php?t=7493 Икона http://pravtor.ru/viewtopic.php?t=12810 Ако негде има превод за српски, поставите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душан Силни Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 Кто-нибудь смотрел "Адмирал"? Maslacak_ је реаговао/ла на ово 1 Рођен намргођен! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ovo su linkovi za 2 ruska filma koja su meni prijala pa sam zeleo da podelim i sa vama Prvi jeromanticna komedija koja me je fino nasmejala a drugi je Istoriski film ali ima u sebi i duhovnu i romanticnu crtu. Mislim da ce vam se svideti. http://www.filmovix.com/videos/8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8B%D1%85-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B9-8-prvih-susreta-2012/ http://www.filmovix.com/videos/1612-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-1612-hronika-smutnog-vremena-2007/ ivanaika and Dejan_kv је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Evo još.... http://www.youtube.com/watch?v=WVPnfeABOA0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 o cemu se radi u ovim filmovi,aj reci par reci 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ovo su linkovi za 2 ruska filma koja su meni prijala pa sam zeleo da podelim i sa vama Prvi jeromanticna komedija koja me je fino nasmejala a drugi je Istoriski film ali ima u sebi i duhovnu i romanticnu crtu. Mislim da ce vam se svideti. http://www.filmovix.com/videos/8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8B%D1%85-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B9-8-prvih-susreta-2012/ http://www.filmovix.com/videos/1612-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-1612-hronika-smutnog-vremena-2007/ Meni nece, za mene postoje samo Tarkovski i Ajzenstajn. Rusija , je mrtva sto se kulture i umetnosti tice. Staljin je sve unistio i tu vise povratka nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Imaces uvod ako odes na ove stranice Prvi je romanticna komedija gde se jedna devojka i jedan mladic svako jutro zajedno bude u nekoj kucici na nekom sajmu bez obzira sta radili i gde bili a drugi je o ljubavi jednog muzika prema cerki Borisa Godunova . Film ima i duboku duhovnu pouku samo ako se malo pazljivo prati. OBA SU SVAKAKO BOLJA OD HOLIVUDSKOG SMECA! Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Meni nece, za mene postoje samo Tarkovski i Ajzenstajn. Rusija , je mrtva sto se kulture i umetnosti tice. Staljin je sve unistio i tu vise povratka nema. Probaj mozda ti se i svide! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Probaj mozda ti se i svide! Jako sam izbirljiva, ali i pratim dogodovstine iz filma, muzike, umetnosti, a narocito knjizevnosti. Rusija je vec decenijama mrtvo more. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Imaces uvod ako odes na ove stranice Prvi je romanticna komedija gde se jedna devojka i jedan mladic svako jutro zajedno bude u nekoj kucici na nekom sajmu bez obzira sta radili i gde bili a drugi je o ljubavi jednog muzika prema cerki Borisa Godunova . Film ima i duboku duhovnu pouku samo ako se malo pazljivo prati. OBA SU SVAKAKO BOLJA OD HOLIVUDSKOG SMECA! Filmovi se prave i u Kini, Ne citam ni knjige iz Rusije, jer vec sto godina niko i ne pise, pa zasto bih se mlatila da filmove gledam?Iranu, Koreji, ali i u Spaniji, Italiji, svedskoj, zasto bih ja na silu gledala neke ruske filmove koji zivog coveka ne zanimaju i nemaju nikakvu umetnicku vrednost? Zato sto su to braca Rusi? Idi, begaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука