Jump to content

„Престаћу да будем националиста истог часа када буду нестале нације“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako nije rekao? No on se više bavio kvalifikacijama i ogradama nego samim sadržajem toga što čini pravog nacionalistu. Valjda će doći i na to, možda u nastavku članka "Sanjao sam opet jedan san" drugi, treći, četvrti itd. dio.

Verovatno neće doći na to jer je sadržaj pojma "nacionalista" zapravo suprotan njegovom shvatanju - nacionalista je čovek koji voli svoju naciju mnogo više od drugih nacija... i potpuno je irelevantno kakvi su mu ostali politički pogledi i ideologija... određene osobe, uključujući očigledno i Krstića, nikako da shvate da i iz sasvim najboljih namera, različiti ljudi mogu imati sasvim različite pa i suprotne ideje o tome šta je dobro za neku naciju ili državu.

Pa eto označio je regionaliste za neprijatelje srpske države i srpstva, dakle je on centralista i etatista a takvi tome svemu antiprotivni kad u tom ništa korisnog ni dobrog ne vidite za Srbiju kao što si možda ti, Cloudking i gospodin Čanak ste onda eparatisti, decentralizatori i regionalisti.

Mogao je da označi i ljubitelje paštete, mačaka i Arsenala za neprijatelje srpske države i srpstva... koga briga za to? Da je bar pokušao da objasni po čemu je to regionalizacija loša za Srbe i Srbiju, pa da njegov tekst ima bilo kakav značaj i smisao... a da ne pominjem i to da sve i da je tačno da je regionalizacija štetna za Srbiju, treba biti ozbiljan bolid pa da veruješ da svi koji smatraju regionalizaciju dobrom imaju takav stav ne zato što su u zabludi, nego zato što ne vole Srbe i Srbiju...

I ti izgleda isto čitaš a ne razumiješ pročitanom textu, to se zove stručno disleksija, tu pomažu logopedi. Kako tj. čime drugim objasnit da ti ne vidiš u tom istom textu isve te nformacije koje ja tamo nadjem i vidim.

Mani se postavljanja dijagnoza poput disleksije... ne samo što nisi stručan za postavljanje dijagnoza, nego i zato što je to prilično ružno i glupo... zbog čega ću i ja preskočiti drugo objašnjenje kako i zašto ti u tekstu vidiš nešto čega u tekstu nema.

Дакле, сањао сам да су се сви истински српски родољуби удружили и оформили један јединствен покрет. Покрет који би спасао Србију од њеног даљег урушавања, од њеног распарчавања, од њеног нестајања. Да, нестајања, јер као што нестају животињске врсте, тако нестају и државе. И настају нове. Тај покрет, који се јавио у мом сну, окупио је и политичке странке и политичке организације, и интелектуалце (оне праве, а не оне лажне, који већ годинама, па и деценијама, преко најутицајних медија „едукују“ српски народ, и који у суштини раде у корист оних који не желе добро Србији). У том покрету, наравно, било је места и за представнике Српске православне цркве, као и за све оне које овде нисам споменуо, а којима је Србија у срцу.

I šta bih ja tu trebalo da pročitam/razumem a da je u neskladu sa mojim komentarom i interpretacijom tog teksta? Dakle, intelektualci se po Krstiću dele na "prave" (one koji se sa njim slažu i mogli bi da uđu u njegov pokret) i "lažne" (one koji po mišljenju autora pogrešno "edukuju srpski narod", te rade protiv njega)... Naravno, u stvarnosti to da li je neko intelektualac ne zavisi od toga da li ga prof. dr. Nenad Krstić ceni i da li se slaže sa njim... podele na "prave" i "lažne" najčešće podpadaju pod No True Scotsman logičku grešku, a Krstićev tekst je "školski" primer te greške.

Ko voli Srbiju taj je protiv regionalizacije - je zapravo jeftin pokušaj da se regionalizacija a priori i bez bilo kakvog racionalnog objašnjenja i debate proglasi za nešto loše a centralizam za nešto dobro.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...