Jump to content

Разне занимљивости из света спорта

Оцени ову тему

Дејан

За кога навијате од њих?  

5 члановâ је гласало

1. 1. За кога навијате од њих?

• Олимпијакос / Olympiakos
      3
    • Панатинаикос / Panathinaikos
      1
    • АЕК
      0
    • ПАОК / PAOK
      1
    • Арис / Аris
      0
    • Ираклис / Iraklis
      0
    • Остали / Оther
      0

Препоручена порука

Хм... Овде се свака зграда на универзитету зове по некој знаменитој личности. Спортисти су нарочито популарни, рекао бих чак и идоли, иако нису ни прићи Новаку ни по чему. По Џорџу Бушу (старијем) се зове једна од најдужих улица. А нема грђих капиталиста и индивидуалаца.

Sta ce jadni kad nemaju istoriju :)

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Evo neka mojoj skoli promene naziv. Naziv moje Osnovne skole na Ceraku je ''Ujedinjene Nacije''. Ili recimo neka menjaju nazive skola poput ''France Presern'', ''Vladimir Nazor''...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Evo neka mojoj skoli promene naziv. Naziv moje Osnovne skole na Ceraku je ''Ujedinjene Nacije''. Ili recimo neka menjaju nazive skola poput ''France Presern'', ''Vladimir Nazor''...

Јеси ли се насједила на гаришту куће своје,

ох, та кућа б'једна! -

тражећ оком и руком кол'јевчицу малог Јове,

иконицу светог Ђорђа и ђерђефић твоје Руже?

Све је сада дим и пепел, све прогута чаћа тавна -

ти, сломљена крепка грана, најбједнија међ женама,

мајко православна!

Јеси ли се находала ногама што једва носе

ох, те ноге болне!

Јеси ли се уморила тражећ Руму, краву своју,

краву своју, хранитељку старе баке и дјечице?

Да л' је вуци растргоше ил' је сакри шума тавна?

Не мучи се! За кога би сада били сир и мл'јеко,

мајко православна?

Је си ли се наплакала над судбином друга свога,

о друже љубљени!

Издајом га уловише, као пса га измлатише,

мучили га, везали га, бацали га у тамнице.

И он кога срце вукло дјела вршит тешка и славна,

као хром се богаљ врати да ти умре на рукама,

жено православна.

Јеси ли се накукала изнад оне страшне јаме,

о јамо проклета!

Гдје са гркљаном пререзаним дјеца твоја сада леже

покрај баке, и гдје мајку своју зову, за њом плачу;

и боје се, јер је рупа пуна људи, влажна, тавна?

Шутиш. Печат шутње јад је на уста ти ударио,

мајко православна.

Бл'једиш, тањиш и кочиш се, но бол немој гушит своју,

бол ти предубоку!

Пусти нека тужба твоја одјекује широм земље

и нек траје вјековима. Нека чују у што сада

прометну се сјета твоја, твоја туга стара, давна.

- Шутиш. Бл'једиш. И ореол мучеништва већ те круни,

мајко православна.

У попаљеном српском селу

код Вргинмоста

I 1943

Brate evo ovoliko gresis dusu od Nazora  мајкл

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ogresih se o Nazora. Priznajem...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Хм... Овде се свака зграда на универзитету зове по некој знаменитој личности. Спортисти су нарочито популарни, рекао бих чак и идоли, иако нису ни прићи Новаку ни по чему. По Џорџу Бушу (старијем) се зове једна од најдужих улица. А нема грђих капиталиста и индивидуалаца.

P.S.

Не слажем се са овим, наравно, као што се ни Ноле сигурно не слаже, него већ осећам нападе горушице јер видим да се профи(т) екипа окупља да нам соли памет и спашава нас од социјализма. Само Урош фали.

Haha, evo me  nasznak9877777777777777777

Inace ta ekipa koja naziva ulice po Dzordzu Busu (starijem, mladjem, zar ima razlike), pa razmisli brate kakve ti likovi imaju veze sa kapitalizmom, kakve oni blage veze imaju sa idejom slobode? Ljudi nazivaju ulicu po _diktatoru_, ugnjetavacu sopstvene zemlje (a usput i cele planete). To je ista stvar kao i ova ovde samo u drugoj nijansi razmere, dokle god budemo dizali spomenike "drzavnicima" dotle nam se svima crno pise.

Подели на овим сајтовима

Новаков успех је његова лична ствар и не може да буде замена за Саву Ковачевића и Иву Лолу Рибара. Проћи ће изгледа генерације док се излечимо од штете коју су комуњаре направиле...

Резултате је постигао упркос окружењу, а не због њега.

Potpis. A uzgred, taj decko je divan covek kada je uprkos celoj prici koja se ovde prica o njemu i dalje ostao auteicni rodoljub. Ja bih odavno celu ekipu oterao u # lepe ** i uzeo drzavljanstvo od neke druge (imucnije) zemlje, a ima pregrst zainteresovanih.

Подели на овим сајтовима

Jedina stvar gde me je "razocarao" (pod debelim navodnicima) je sto je primio one diplomatske pasose od drzave. Kao da to njemu "otvara" neka vrata, gluposti. Samo je dozvolio da ga iskoristi najgora ekipa u kosmosu u dnevno-politicke ciljeve jurenja sledeceg nacina da se ukradu pare od naroda.

A sto se tice tenisa, majstor igra najbolji u istoriji svih Srba (pa na kvadrat). Prosto ne mogu da verujem kako je moguce da je on uspeo da razvije te pre svega psiholoske osobine koje nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa ovim podnebljem, naprotiv. Da se na tako maestralan nacin usprotivi svim zivim i nezivim pritiscima, da ponese sve to na svojim plecima i da ne trepne (bar ne puno i _dugo_), to ne da je vredno divljenja nego nemam reci. Bravo Nole majstore! Mora da padne jos jedan slem ove godine!

Подели на овим сајтовима

Da dodam, eto skola je imala dosta slavnih ucenika; zasto pametnjakovici recimo ne ostave ime skoli Bora Stankovic a recimo nazovu ucionice po imenima svojih slavnih djaka.

Зато што већ имају имена. nasznak9877777777777777777

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Novakova majka Dijana zahvalila se i rekla da sigurno postoje i druge znamenitije ličnosti čije ime bi škola mogla da ponese, pa i da sadašnje odgovara ustanovi.

Божија је срећа те је бар неко остао нормалан у овом општем лудилу Србије данас...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace ta ekipa koja naziva ulice po Dzordzu Busu (starijem, mladjem, zar ima razlike), pa razmisli brate kakve ti likovi imaju veze sa kapitalizmom

Реци то њима. Лепо дођеш у Тексас, у Колеџ Стејшн, град где се налази библиотека посвећена Бушу матором и иза које је гроб припремљен за њега, и кренеш да им проповедаш како су социјалисти. Трострука корист: 1) утрошићеш сво своје време на убеђивање њих, те ће на форуму људи моћи да се радују Новаковим успесима као својима, без страха да ће да буду етикетирани као комунисти (да, замисли, постоје и несоцијалистички мотиви доживљавања његовог успеха као свог (тј. проживљавања његовог успеха), али објаснићу ти уживо кад дођеш у Тексакс да им проповедаш, мрзи ме да пишем. Једино те молим да ми се јавиш пре проповеди, јер нисам сигуран да ћеш после бити у стању. Ја сам груб углавном само на речима, што нисам сигуран да је за њих тачно); 2) Ако њих успеш да убедиш да је њихово уређење социјлаизам, а да ја треба да прихватим нешто супротно од овога овде, биће ти далеко лакше да ме убеђујеш, јер ја за сада прихватам званичне називе тих идеологија. 3) Кад те премлате на мртво име, можда схватиш да слободно тржиште не решава све само од себе. Ајд уздравље!  nasznak9877777777777777777

Подели на овим сајтовима

Inace ta ekipa koja naziva ulice po Dzordzu Busu (starijem, mladjem, zar ima razlike), pa razmisli brate kakve ti likovi imaju veze sa kapitalizmom

Реци то њима. Лепо дођеш у Тексас, у Колеџ Стејшн, град где се налази библиотека посвећена Бушу матором и иза које је гроб припремљен за њега, и кренеш да им проповедаш како су социјалисти. Трострука корист: 1) утрошићеш сво своје време на убеђивање њих, те ће на форуму људи моћи да се радују Новаковим успесима као својима, без страха да ће да буду етикетирани као комунисти (да, замисли, постоје и несоцијалистички мотиви доживљавања његовог успеха као свог (тј. проживљавања његовог успеха), али објаснићу ти уживо кад дођеш у Тексакс да им проповедаш, мрзи ме да пишем. Једино те молим да ми се јавиш пре проповеди, јер нисам сигуран да ћеш после бити у стању. Ја сам груб углавном само на речима, што нисам сигуран да је за њих тачно); 2) Ако њих успеш да убедиш да је њихово уређење социјлаизам, а да ја треба да прихватим нешто супротно од овога овде, биће ти далеко лакше да ме убеђујеш, јер ја за сада прихватам званичне називе тих идеологија. 3) Кад те премлате на мртво име, можда схватиш да слободно тржиште не решава све само од себе. Ајд уздравље!  0110_hahaha

Brate to sto ljudi stvari nazivaju pogresnim (i ne samo pogresnim nego suprotim) izrazima od onih na koje se ti pojmovi izvorno odnose, da li je to moj problem? I da li je to razlog da TI (i bilo ko drugi) pocne da primenjuje tu semantiku u sopstvenim definicijama doticnih pojmova?

Подели на овим сајтовима

Ех, па могло се сачекати да макар човјек заврши тениску каријеру. Али добро шта ће људи, не могу ништа друго него да се захвале.

Али то смо ми данас, идентификујемо Новаком успјех са успјехом читаве нације. Па тако натуармо себи комплекс осјећања да нешто постижемо, тиме што ће школа да носи име једног од данас најбољих тенисера који представља Србију, мада је Новаков успјех све супротно од онога како данас Срби постижу резултате у Србији, нек нам буде за утјеху, кад ништа друго не ваља.

klapklap

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...