RYLAH Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Cipras: Narod odlučan, uzima sudbinu u svoje rukeGrčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da je njegova prezadužena zemlja odlučna u tome da donese odluku o sopstvenoj sudbini u evrozoni. Foto: Tanjug, AP Kako navodi, građani će se izjasniti na vanrednom referendumu koji je sazvao. "Niko ne može ignorisati poruku odlučnosti naroda koji uzima sudbinu u svoje ruke", rekao je Cipras nakon što je glasao u osnovnoj školi "Dimotika" u Atini. Cipras je na glasačkom mestu dočekan ovacijama i uzvicima "Oxi, oxi" (ne,ne). Dolazak Ciprasa na glasanje pratio je veliki broj novinara iz Grčke i celog sveta, te je nastala velika gužva prilikom njegovog dolaska i odlaska sa birališta. Foto: Tanjug, AP U Grčkoj se danas oko 10 miliona Grka izjašnjava na referendumu, o predloženom sporazumu sa poveriocima, koji predvidja dodatne restriktivne mere štenje u zamenu za finansijsku pomoć za spašavanje privrede. Biračka mesta otvorena su jutros nešto posle sedam sati po lokalnom vremenu, a gradjani će moći da glasaju do 19 sati. Foto: Tanjug, AP Prvi preliminarni rezultati, kako je najavljeno, biće objavljeni oko 21 sat. Održavanje referenduma o sporazumu sa evropskim vladama, Evropskom unijom (EU) i Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF), inicirao je grčki premijer Aleksis Cipras i glasanje je organizovano za samo devet dana. Foto: Tanjug, AP Na referendumu pitanje glasi "Da li da se prihvati nacrt sporazuma koji je predstavila Evropska komisija, Evropska centralna banka i Medjunarodni monetarni fond na sastanku Evrogrupe 25. juna i koji se sastoji od dva dokumenta a sačinjava jedinstven predlog? Prvi dokument je naslovljen Reforme za dovršetak aktuelnog programa i posle njega, a drugi Preliminarna analiza održivosti duga". Poverioci Grčke zahtevaju reforme u zamenu za produženje sporazuma o paketu pomoći do novembra, ali je produženje odbijeno a program pomoći okončan kao što je planirano 30. juna, nakon prošlonedeljne propasti pregovora grčke vlade i kreditora. Foto: Tanjug, AP Grčka vlada nije želela da prihvati ovaj predlog bez konsultovanja gradjana, a premijer Aleksis Cipras ga je nazvao "ultimatumom" i ucenom, dok na drugoj strani evropski zvanicncici ističu da se radi o "velikodušnoj ponudi". Osim toga, grčki predsednik Prokopis Pavlopulos pozvao je Grke da ostanu ujedinjeni bez obzira na ishod referenduma. Foto: Tanjug, AP "Ovaj dan pripada samo građaninu, koji je pozvan da, u skladu sa njegovom savešću i isključivo vođen najboljim nacionalnim interesima, odluči o budućnosti naše zemlje i našeg naroda", izjavio je Pavlopulos posle glasanja u jednoj osnovnoj školi u Atini, javlja grčka novinska agencija ANA. "Bez obzira na ishod, mi imamo obavezu da težak put sutrašnjice gazimo uz apsolutno jedinstvo. To je nešto što su naši preci radili u ključnim vremenima i to je naša obaveza danas. Mi ćemo stoga nastaviti svi zajedno", poručio je Pavlopulos. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=05&nav_category=78&nav_id=1011944 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 5, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Ја сам гласао НЕ, ипак треба да останемо у ЕУ. Грчки НЕ је наше ДА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Шта год да изаберу, бирају између куге и колере. emilija је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Или ће да изаберу Hasta Siempre или Material girl. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Ja njih ne kapiram, nekoliko puta su bankrotirali u svojoj istoriji i posle toga ponovo zaduzivanje i bankrot. Trebali bi da organizuju referendum na temu da li su za promenu dosadasnjeg mentaliteta ili ne. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Taj Cipras mi deluje ono kupovina obicne magle. Kaze glasajte za NE,glasacemo za NE,sutra ujutru sam ako prodje nase NE evrozoni odmah u 7h u Briselu na postizanju novog dogovora sa nasim prijateljima iz evrozone. I ja sad ne kontam,sta je poenta svega. Da ne pricam da su obecanja pre izbora zavrsila kad i izbori svoju istoriju. Ocigledno je samo da izgleda kako god okrenes mi prisustvujemo predstavama za javnost i da svi politicari svih zemalja su obicne lutke kojima upravljaju mocnici sa zapada. Благовесник and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Грчки НЕ је наше ДА Barem onda nisu to Bugari, to bi s tim bilo još gore! https://goo.gl/Q6C4d8 :bendoff: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Ja njih ne kapiram, nekoliko puta su bankrotirali u svojoj istoriji i posle toga ponovo zaduzivanje i bankrot. Trebali bi da organizuju referendum na temu da li su za promenu dosadasnjeg mentaliteta ili ne. Pa dobro,ali koja zemlja nije sebe zaduzila danas? Kako to da Nemacka ciji je spoljni dug toliko veci od Grckog nije ni blizu bankrota,tj nije ni blizu price o bankrotu,a kamoli bankrotu. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Kako to da Nemacka ciji je spoljni dug toliko veci od Grckog nije ni blizu bankrota,tj nije ni blizu price o bankrotu,a kamoli bankrotu. Има привреду и економију којом покрива рате за тај дуг, дуговима се развијала. Грци су дугове улагали у тринаесте плате, нереално високе пензије, синдикате, Олимпијаду (само после Олимпијаде су подвукли салдо и били 20 милијарди краћи него што су уложили), имају ненормално велики број Поршеа по глави становника, рецимо... А да немају скоро ништа од реалне привреде сем туризма. А и туризам нису развили ни приближно колики им је потенцијал, остављали су да се неплански развија у највећем делу Грчке. Драган Јашић, Благовесник, Јефимија Крунић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 имају ненормално велики број Поршеа по глави становника Плутон and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Има нешто што се зове национална рачуница и јавне финансије. Укупна вредност богатства која се појављује када се од вредности имовине повуче вредност дуга. Данска, Немачка, Финска и земље Бенелукса имају нето позицију над страним средствима, док многе земље ЕU у источној Европи, Балтик и јужна Европа и Ирска имају укупан спољни дуг већи од 50 одсто од БДП-а. У Мађарској и Португалу премашује дуг од 100 одсто БДП-а 2011. године. Отприлике, Мађарска је следећа. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 5, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=C3vnFTpDSQg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Грчки медији прогнозирају на основу испитивања са гласачких места, да је превагнула опција НЕ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Први резултати референдума: На основу 8.7% пребројаних гласова OXI (НЕ) води са 60% Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Има привреду и економију којом покрива рате за тај дуг, дуговима се развијала. Грци су дугове улагали у тринаесте плате, нереално високе пензије, синдикате, Олимпијаду (само после Олимпијаде су подвукли салдо и били 20 милијарди краћи него што су уложили), имају ненормално велики број Поршеа по глави становника, рецимо... А да немају скоро ништа од реалне привреде сем туризма. А и туризам нису развили ни приближно колики им је потенцијал, остављали су да се неплански развија у највећем делу Грчке. Verujem da sam glup po ovom pitanju i to na kvadrat,medjutim ako je Nemacka toliko jaka,ima jaku privredu,ekonomiju,sto im je uopste toliki dug? da,recices sad za dalje napredovanje,dza,bu,ali cinjenica jeste da Nemacki dug danas iznosi 2 i po biliona,za razliku od Grckog koji iznosi 320 milijardi i pritom ne znam koliko ovde ko zna ali Grcka nije cak ni u prvih pet top duznika u svetu,posle prve i neprikosnovene Nemacke,sledi Italija,Britanija,Francuska,Spanija... Stoji da su se Grci ponasali kako su se ponasali,ali stoji isto tako da se i druge zemlje sveta ne ponasaju drugacije. I da poentiram sve je to neciji interes,neciji interes je da prolongiraju vracanje duga Nemackoj na 150 godina i da ne postavljaju to pitanje,a neciji je interes da od Grcke traze novac sad i odmah. Kao sto je neciji veliki interes da namerno prave pozare tamo gde im neko nije u potpunosti po volji ili uopste. Ko u fudbalu Zvezda izbacena iz evrope duguje 40 miliona evra, Real Madrid bez problema igra u evropi iako duguje 650 miliona,dakle 17 puta vise. I onda ljudi kazu,da ali Real to pokriva,sponzori,dobro funkcionise,jak je,marketing dobar,dza bu,ali i dalje mi nije jasno ako je sve tako dobro i idilicno sto ne vrate dug. To je taj neki sabanski odnos,ko nasi privatnici,sa jedne strane krljaju pare u skupe jahte,avione,hotele,razbacuju se,a na drugoj strani duguju za struju ili za porez,ali ce zato drzava svu svoju moc istresti na nekome ko duguje najmanje,na obicnom coveku. Bice ko sto sam rekao da sam glup i da ne razumem. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука