Jump to content

Храст није светиња

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 4. 7. 2015. at 14:00, -Владимир- рече

Па ваљда би ти сељаци радо дали део својих шљивика да им се не дира храст . Или не би ...?

Jest pa da propadnu na trzistu u ovo kapitalisticko doba. 

On 4. 7. 2015. at 14:01, RYLAH рече

Спалили би га преко ноћи ако им се понуди да се храст спасе по цену ара њихове земље.

Ma gde bi ga spalili, krali bi polako grane po grane da loze zimi ili prodavaju. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2015. at 14:23, Zayron рече
Mi ta drvca nazivamo pamartni stromi a tamo se odvijaju razne svečansoti s  mladim lijepim djevojkama

Hehe, mora da se jos nesto odvija pod tim drvecem sa mladim lepim devojkama...

Jos to drvo zraci odredjenom aurom, ima posle da se rode indigo deca. 

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2015. at 14:33, Deja Vu рече

Hehe, mora da se jos nesto odvija pod tim drvecem sa mladim lepim devojkama...

Jos to drvo zraci odredjenom aurom, ima posle da se rode indigo deca. 

Ma o tom sam vam već pisao, slovenske folklorne orgije su to bile ali su nam to sv. Ćiril i Metodije

zatrgli pa onda ne moraju vaši mladenci iz Srbije ni trčat ovamo da sve to vide, nema više toga.

Ovako je to izgledalo otprilike, pjevali, igrali, plesali, skakali i hopsali pod drvetom sve do ujutro:

https://goo.gl/9n20Nl

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2015. at 14:30, Deja Vu рече
Ma gde bi ga spalili, krali bi polako grane po grane da loze zimi ili prodavaju.

Јест` кад се не би плашили да ће постати проклети и да ће им синови лежати на јајима к`о квочке наредних пет поколења.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2015. at 14:59, RYLAH рече

Зајроне, престани да спамујеш сваку тему видео клиповима, а посебно оним који везе са темом немају.

čuj - video klipovima LOL

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2015. at 10:23, RYLAH рече
Ко ми дирне свети Храст, сечем руку одма!

Mi smo u dvoristu imali jedno drvo staro preko 200 godina,i kad se jedna grana osusila,moj pokojni deda se popeo na merdevine da je presece i cim je poceo da testerise,oklizne se,padne i povredi rame...

:D  ...Ali,to se desava,no moja Baba ne misli tako,jer je njoj njena baba rekla i tu je kraj.Moja Baba svima prica da je drvo plaklo kad mi je umrala prababa,i da se isto ponovilo kad mi je umrao deda i njegov rodjeni Brat ... Moja Baba nije dala da se to drvo pipne. To je bila svetinja za nju. Ispod ogromne krosnje iako u hladu,ona je slagala saksije sa cvecem,a ne bi me cudila i da je sa stablom razgovarala ,nikad nije bilo lisca,jednom je neki covek bacio pikavac...nije se dobro proveo.Konacno su u drvetu poceli da se skupljaju strsljeni,bilo je potpuno suplje iznutra ,i mi smo morali da ga presecemo...Baba to nije htela da gleda. Danas su na tom mestu posadjene ruze...lici na neki grob,jer se tako moja baba prema tome odnosi... 

1324_womens

Toliko sam se nalupala na ovom forumu,da bi red bio da se pozdravimo...Zbogom.

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2015. at 15:05, Morticia Addams рече

Јест` кад се не би плашили да ће постати проклети и да ће им синови лежати на јајима к`о квочке наредних пет поколења.

Eh, ja ocekivao nas narod malo racionalan u ova moderna vremena. 

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2015. at 14:59, RYLAH рече

Зајроне, престани да спамујеш сваку тему видео клиповима, а посебно оним који везе са темом немају.

Odoh ja onda ovdje postavljat YT

tamo će se baš obradovat a ne ko vi!

http://www.motivacioni.info/

:aplauz:

Ih, oni to zatvorili čim su čuli da ja tamo dolazim.

Подели на овим сајтовима

Није светиња , али није ни безвредан јер је права реткост да дрво доживи ту старост .Требало је да се тај храст заштити .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...