Jump to content

Азиланти у Србији

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ма не, не ти си то све погрешно разумио. Било је битно да неко само пробије лед и разгали домаћинска срца. Сада је то све мање-више тај прави српски однос према напаћеном народу. Небески народ, нема у њега више ни Јеврејина ни Грка.

Подели на овим сајтовима

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 21. 8. 2015. at 12:41, Zayron рече

Nikakve veze to nema sa intervencijom NATA...

I te kako ima veze sa  NATO i  EU, jer talas migranata je nastavak tzv. arapskog proleca,

koji se kao bumerang vraca onima koji su sve to zapoceli.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2015. at 14:19, Веља рече

Itekako ima veze sa NATO i EU, jer talas migranata je  nastavak "arapskog prolećca" koji se kao bumerang vraca onima koji su sve to zapoceli.

Вељо, ти причаш о узроцима (с чиме могу да се сложим), али узроци нису толико битни, него до чега ће они довести.

Ово што се дешава је велико, и не тиче се само ЕУ и НАТО, него читаве цивилизације.

Дешава се велика сеоба народа. Срби тога треба да буду свесни и да се труде да привуку, и задрже најквалитетније људе који долазе. На жалост, ЕУ ће примити образовани и вредне људе, и интегрисаће их, а нама ће испоручити проблематичне групе.

Генерално, ми добро за сада радимо, али морамо боље. Јер мало ко стварно схвата шта се дешава.

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2015. at 8:08, cloudking рече

Zapravo, ovde se desava jedinstveni paradoks... Srbi kao narod koji u nedavnoj istoriji vec ima to iskustvo migracija i napustanja domova, bi trebalo da ima najvise razumevanja za ljude slicnih sudbina (a i busamo se u grudi da smo kako nekakvi hriscani) a realnost je sasvim drugacija... mnogo brzo zaboravljamo i potpuno smo operisani od empatije prema ikome osim samima sebi. To je Srbija i srpstvo...

Takva je, nažalost, većina ljudi bilo gde, a ne samo ovde. I u Grčkoj, Makedoniji, Turskoj...evo, baš sad gledam kako se policija u Nemačkoj rokala celu noć sa desničarima, skinhedsima i ostalim idiotima koji žele da spreče otvaranje prihvatilišta za izbeglice. Jednostavno, ljudi bilo gde su u najboljem slučaju indiferentni prema njima, a najčešće ih ne žele u svojoj blizini i državi.

Naravno, svuda uvek ima i svetlih primera onih koji pomažu i volontera koji skupljaju hranu i odeću za izbeglice. A svuda ima i strvina koje hoće da zarade na njima i da im uzmu zadnju paru. To je najniži ljudski talog o kome i ne vredi trošiti reči.

Подели на овим сајтовима

Прва велика сеоба народа је допринела слому Римске цивилизације.

Ова сеоба може донети слом наше цивилизације. Ми данас, поред свега лошег, имамо неки ред. На жалост, слом цивилизације ће довести до сличне ситуације каква је она од које беже ови људи. Дакле хаос, убијање, неред, несигурност. Тако да нам никако не иде на руку слом цивилизације, колико год она била трула, јер ће живот бити много суровији, и тежи.

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2015. at 14:19, Веља рече

I te kako ima veze sa  NATO i  EU, jer talas migranata je nastavak tzv. arapskog proleca,

koji se kao bumerang vraca onima koji su sve to zapoceli.

Da, isto kao što bi ti sada svoju potrebu za ekonomskom migracijom u 21. vijeku pravdao time što Turci upali u Srbiju i u Bosnu i udarili namet na vilajet. Tvoj razlog toga što slabo živiš nisu Turci iz 15. i 16. ilki 17. vijeka nego Vučićeva vlada i Nikolićevo predsjednikovanje iz 21. vijeka ako ako hoćeš nekog pozivati na odgovornost. Osim toga šta je ovo?

http://www.telegraf.rs/vesti/1260663-erdogan-asad-je-ubica-koji-siri-drzavni-teror

Pa Gadafi je bio 1000 puta gori diktator od Asada i nije onda čudo kad se ljudi bune. A vi ste sa Miloševićem uradili šta? Pitaj Draškovića i družinu šta je to bilo ako si tada još išao u školu i ne znaš kako je to bilo? Napravili ste BEOGRADSKO PROLEĆE i svrgli ga pa ga poslije još poslali kao paket i sa uvezanom mašnom u Den Haag na penzion i banjsko liječenje. Pokazao sam vam da se tamo radi sve o ekonomskim migrantima i u tim čamcima nema skoro nikog iz iste te same LIBIJE! Poveli ste se za običnoim propagandom. Ne bi bilo više smisla imalo kad biste za svoje današnje lične ili državne neuspjehe u životu i u preduzetništvu, privredi i ekonomiji optuživali i okrivljavali još komuniste i Tita iz SFRJ a kamo li Turke.

Ovaj Srbin ima firmu, ima gdje stanovat, privredno i svakako drugačije je vrlo aktivan svuda i tamo gdje bi SPC htjela da je manje aktivan, živi u Srbiji i ne misli iz nje otići nigdje i nisam primjetio da proziva ni Turke, ni komuniste a ni Miloševiće ili NATO da ga je spriječilo u tome da privredno uspije lično kao preduzetnik.Ne vara ni ne krade, tvrdo radi da bi zaradio!

http://kmn.rs/gresni-miloje-kmn-beograd-domaca-hrana.html

U uspoiredjenju sa Gadafijem i Asadaom ili Sadamom Milošević je bio čisti visokomoralni humanista i filantrop, srpski patriota pa ga niste istrpjeli a svrgli ste ga i bez NATO! Vi smatrate da ste imali pravo svrgnut i Miloševića, protjerat kjralja Petra i napravit puč protiv Aleksandra Obrenovića a drugim narodima na svrgavanje takvih kaao Sadam, Gadafi i Asad ne priznajete..

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2015. at 15:00, MiroslavJ рече

Мислим да си овде дебело претерао и да чињенично стање не одговара ономе што ти видиш као реалност. Свакако, појединаца или мањих група увек има и биће их, као што рече Геније има их на свим странама, али је очигледно да је држава, колико год била неспособна и у були, ипак поступила другачије и хуманије него било која од околних земаља. Колико сам ја пратио информације, само у Србији не постоје тензије у мери и на начин као што је то случај у свим околним земљама, или се пак наши суседи врло строго и сурово односе према овим несрећним људима. Наравно да и међу њима има свакаквих, али већина бежи главом без обзира јер их је мука натерала. А то што постоји страх код доброг дела нашег народа, то је сасвим нормално, не знам шта очекујеш од народа који и сам живи у економској беди и многи се, осим крова над главом (што свакако није  безначајно) по свом социјалном статусу уопште не разликују од ових избеглица/миграната. А чињеница да долазе из посве другачијег културног поднебља додатно компликује ствар.

Наравно да је твој мотив за цитирани пост оно што је шатро написано у загради, али ајде, да не гужвам тему. А узевши само тај критеријум, Србија се "за дужину" показала хришћанскија земља у свом односу према овим несрећним људима. Ако је неко показао ксенофобију то су наши суседи Мађари, и уопште цела политика ЕУ према овом питању делује ксенофобично и нехришћански. Зато, кад се већ хваташ за то хришћанско онда буди коректан. Србија се у овој сутуацији,  у односу на друге, показала пар екселанс хришћанска.

Naravno... nije mi bila namera da izdvojim samo nas kao ksenofobicne, ali je tacno to sto si primetio da mi je motiv iz "zagrade" vrlo jak jer se dotice nekih tema koje u ovom sluciju nisu direktne teme ali bi svakako trebalo da ih se podsetimo...

Kad te neko pita o hriscanstvu i hriscanima kako ces da objasnis svoju veru? A onda baci pogled na ovu celokupnu temu gde ucestvuje veliki broj hriscana koji ne spadaju u one grupacije pomodaraca ili novoveraca vec se radi o liturgijskim hriscanima koji vec 16 strana o tim nesrecnim ljudima pricaju kao o nekakvoj posasti koju treba eliministai jer predstavlja nekakvu opsasnost a pojedini su bili i vrlo kreativni u iznalazenju resenja za taj problem (ubianje eksplozivnim napravama)...

Eto zeljko kaze da mi imamo dosto svojih problema da nam trebaju novi, ali ja vas kao hriscane pitam gde ste skontali da zivot treba da bude super cool, fin i caroban? Nije li poenta hriscanstva upravo da poslednji atom sebe damo za druge a da teska vremena  i sutacije vidimo kao iskusenje koje nas zapravo vodi blize Bogu?

Jel od iskusenja treba bezati ili se sa njima suocavati?

Muslimani su npr. resili da nemaju nameru da se hvataju u kostac sa seksualnim iskusenjima i dosli do fenomentasticnog resenja da sve zene od rodjnja do smrti budu pokrivene od glave do pete...

Ako eliminises iskusenje umesto da ga savladas kakav si podvig napravio?

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2015. at 18:11, MiroslavJ рече

@@cloudking,

Опростићеш ми што нисам испратио целу тему, али тема је започета због штете коју неки од азиланата праве својим домаћинима. Колико тога има? Свакако не много. Но, то код наших људи, као што горе рекох, изазива страх. Осећају се угроженима. Указали су гостопримство, трпе штету. А да смо и сами у проблемима, као друштво, јесмо.

Што се мене лично тиче, ја немам проблем. Оно што ја мислим да би као држава и друштво требало да урадимо то је да свим тим избеглицама, колико год смо у могућности (јер смо сиромашни) максимално помогнемо: у гардероби, храни, пићу, лековима, хигијени...Оне који желе да остану у Србији, дебело испроверавати, из безбедносних разлога, ако је и колико је то уопште и могуће. Остале упутити тамо где су се и сами упутили, хумано и уз обезбеђен превоз. А то је ЕУ, НАТО територија, војни и политички савезник УСА.  И то је 100% поштено, и апсолутно је хришћански. Зашто? Па зато што невољу од које ови нерећни људи беже није узроковала Србија, а хришћански гледано није у реду да други трпе терет мојих недела, нити да ја трпим терет туђих недела. То се у нашој духовној вертикали (ако је савремени Срби уопште и имају) зове чојство и јунаштво. Заштити себе од других, и друге од себе.

Оно што свакако треба још једном истаћи то је да се наше друштво, генерално, ма колико било у распаду, по свим шавовима, понело јако хумано према тим несретницима. А погледај ЕУ. Бугари ангажују војску на граници, у Грчкој хаос, Мађари жица, Аустријанци и Словаци се порокали због квота, Немци дошли на идеју да привремено пропусте Шенген кроз шаке, на Ламаншу избеглице страдају при покушају уласка у Британију, ено онај ЕУ министар вели да Украјна има капацитете, може и треба да прими цца 100 хиљада људи (ако је инфо. тачна)...итд, итд.

Буди ипак поштен, према тим избеглицама се као колектив понашамо људски, без обзира на страхове и појединачне испаде.

Јер, ако ме страх, због мојих слабости, и нагна на неко нехришћанско дело, али ја то дело ипак не учиним и уздржим се, није ли то подвиг.

Nemam sta da dodam... mogu samo da se slozim sa napisanim.

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2015. at 18:11, MiroslavJ рече

@@cloudking,

Опростићеш ми што нисам испратио целу тему, али тема је започета због штете коју неки од азиланата праве својим домаћинима. Колико тога има? Свакако не много. Но, то код наших људи, као што горе рекох, изазива страх. Осећају се угроженима. Указали су гостопримство, трпе штету. А да смо и сами у проблемима, као друштво, јесмо.

Што се мене лично тиче, ја немам проблем. Оно што ја мислим да би као држава и друштво требало да урадимо то је да свим тим избеглицама, колико год смо у могућности (јер смо сиромашни) максимално помогнемо: у гардероби, храни, пићу, лековима, хигијени...Оне који желе да остану у Србији, дебело испроверавати, из безбедносних разлога, ако је и колико је то уопште и могуће. Остале упутити тамо где су се и сами упутили, хумано и уз обезбеђен превоз. А то је ЕУ, НАТО територија, војни и политички савезник УСА.  И то је 100% поштено, и апсолутно је хришћански. Зашто? Па зато што невољу од које ови нерећни људи беже није узроковала Србија, а хришћански гледано није у реду да други трпе терет мојих недела, нити да ја трпим терет туђих недела. То се у нашој духовној вертикали (ако је савремени Срби уопште и имају) зове чојство и јунаштво. Заштити себе од других, и друге од себе.

Оно што свакако треба још једном истаћи то је да се наше друштво, генерално, ма колико било у распаду, по свим шавовима, понело јако хумано према тим несретницима. А погледај ЕУ. Бугари ангажују војску на граници, у Грчкој хаос, Мађари жица, Аустријанци и Словаци се порокали због квота, Немци дошли на идеју да привремено пропусте Шенген кроз шаке, на Ламаншу избеглице страдају при покушају уласка у Британију, ено онај ЕУ министар вели да Украјна има капацитете, може и треба да прими цца 100 хиљада људи (ако је инфо. тачна)...итд, итд.

Буди ипак поштен, према тим избеглицама се као колектив понашамо људски, без обзира на страхове и појединачне испаде.

Јер, ако ме страх, због мојих слабости, и нагна на неко нехришћанско дело, али ја то дело ипак не учиним и уздржим се, није ли то подвиг.

Nasi ljudi su se plasili i pomracenja sunca ... Nikakvo cudo da se plase izbeglica ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Као и увек, најтише о проблему ратних избеглица говоре администрације САД и УК које су најодговорније за смрт и изгнанство милиона људи на Блиском истоку.

Ове „теорије“ да су милиони тек тако, одједном одлучили да напусте своје домове како би живели од социјалне помоћи развијених држава су одвратне. Јавност у Мађарској, Чешкој, Пољској, Словачкој и многим другим земљама је изложена ужасној пропаганди ксенофобије на државном нивоу. Врло лако прихвата етикетирање ратних избеглица „мигрантима“, убеђена је да ће им ти људи „украсти“ послове, исламизовати народ, разорити економију итд.

Подели на овим сајтовима

Vi izgleda pažljivo ne slušate ni svoje pravoslavne molitve možda samo zato što su pjevane, ja ih sušam i razumijem bilo da su pjevane srpski ili crkvenoslovenski. Tako se u jednoj od njih pjeva molenije da nas Goispod oslobodi i spasi kuge, gladi, rata i najezdnika.  U srpskom jeziku najezdnik znači što i izbjeglica koji bježi od rata? Onda bi se ti monasi molili zlo i loše, nehrišćanski. U srpskom jeziku najezdnik znači onaj koji je bio u životnoj opasnosti i našao si utočište u Srbiíji? Onda se ti monasi mole sasvim nehrišćanski ako je to tako. Najezdnik znači nekog ko ne živi loše ali je vidio da u svijetu postoji i bolje i po to dolazi i ide, želi to uzeti, osvojiti, dobiti i ostvariti milom ili silom, prije se to radilo isključivo silom, ognjem i mačem - Huni, Tatari, Turci i nedavno Njemci. Iz koliko arapskih i afričkih zemalja treba da vam napostujem vesela vida sa svadbama, mlade s modernimj telefonima i po diskotekama i ulice arapskih i afričkih gradova s takvim autima o kakvim vi u Srbiji možete samo sanjati? I kad već idu u ekonomsiku migraciju zašto ne idu u Kuvajt, Saudijsku Arabiju i ostale naftaške carevine pune petrodolara itd. Zato što tamo pridošlice pa i te arapske ali iz drugih zemalja nemaju nikakva gradjanska ni socijalna prava, nerma ničeg što bi se moglo nazvati socijalna država, socijalnu pomoć i državne benefite mogu dobiti samo državljani a to su pripadnici lokalnih beduinskih plemena, na primjer u Kuvajtu jer su oni samo državljani i niko više. I zato što tamo za ilegalni prelazak granice zatvaraju dok ne pocrniš, biučuju i negdje čak glave satarama i handžarima skidaju ako im se učini da si nekakav špijun Mosada ili koga. Prestanite mantrat tu besmislenu propagandu o tom kako su svi oni (osim Sirijaca) i sličnih morali doći u Evropu i to baš u GB i Njemački ili Švedsku jer ću vam počet ovdje postavlja takva vesela videa afrička i arapska snimljena 2015. na kojima se vidi da tamo ne vlada nikakav ni rat, ni glad, ni bijeda sve do Božića. Onaj ko je toliko siromašan na tako dalek put nema ni novaca, kolikoí od vas sutra bez cjelogodišnjeg šparanja može odletjet u USA, Kanadu, Australiju i ostati tamo barem sedmicu dana a da vas ne odlovi policija i ne deportuje nazad jer nemate šta jesti i spavate po parkovima?

Подели на овим сајтовима

Oni se u te čamce ukrcavaju njih 99% upravo u Libiji a nisu to uopšte ni libijski ni nekakvi drugi Arapi već Afričani koji su azil mogli zatražit i najmanje 10 najbliž i bezbjednih afričkih zemalja,. Zašto mantrate tu mantru o posljedicama boimnbardovanja kad se ni ne radi o Libijcima već o ljudima iz zemalja po najmanje 1000 i više km udaljenih od Libije. Kad bi se radilo o Libijcima ti čamci bi bili puni arapolikih libijaca a ne crnoputih afričana, to je logično ili ne? S druge strane na njih niko ne puca iz mitraljeza na toj libijskoj obali da moraju svi nasjedat u gumene čamce pa se plovit po Sredouzemnom moru sve do Italije. Takav način prevoza su si izmislili sami jer ih preko normalnih granica i carinskih prelaza bez važećih viza niko ne pusti. Osim toga radi se mladim muškarcima u dobi 20-30 godina koji to valjda uzimaju kao nekakav adrenalinovi chalenge, tu i tamo pokoja žena i niko ne bježi pred ratom. Ti što bježe pred islamistima u Sudanu ili Somaliji imaju koliko hoćete hrišćanskih zemalja u okolini gdje mogu zatražiti i dobiti azil. A ti u čamcima i nisu nikakvi hrišćani već opet svi muslimani. Za putovanja od centralne Afrike do obale Sredozemnog mora i Libiji su svi platili normalni transport autobusima, vozovima i uz to još i raznim prevadječima tamo gdje se to moralo radi ilegalnog prelaska odredjenih granica toliko novca da bi im to izašlo najmanje na jednu normalnu povratnu kartu do Evrope i nazad. Ali kako sam već rrekao bez važeće vize ih neko ni ne primi ni ne pusti ni u jedan avion, jedino ako bi su našli ili iznajmili svoj privatni. Osobe koje su u stanju sjest u takve čamce a bez toga da ih neko goni mitraljezima, (ja bih u takav čamac sjeo samo kad bi iza mene pucali iz mitraljeza) su onda kakve to osobe i šta je sve moguće očekivati od njih? To da kad su ih jednom nastanili u nekoj visokoj zgradi sa više spratova su se svi popeli na vrh zgrade i prijetili da će kolektivno poskakat dole ako im ne daju azil. To se zaista desilo. Od tada azilante uvijek smještaju u što niže zgrade, najbolje prizemne barake i sa samo jedniím ili dva sprata da bi izbjegli bar takve stresujuće ucjenjivačke cirkuse.

Подели на овим сајтовима

Jugosloveni iz exJugoslovcenskih Republka koji su 60-tih i 70-tih godina išli u Njemačku i mnigrirali u USA, Kanadu i Australiju nisu bili nikakvi najezdnici, radilo se ili o osobama koje su tamo išli ma osnovu poziva Njemačke i medjudržavnih ugovora izmedju nje SFRJ, Grčke i Turske, ta je pozvala i Turke i Grke ili se u USA, Kanadu i Australiju išlo na osnovu tada oš otvorenih iimigrantskih procedura ili kao politički izbjeglice pred komunizmom. A poslije se nastavilo uglavnom i najviše radi spajanja porodica što je njihovo ljudsko pravo. A ovo danas nije to isto jer tada su naši išli za tvrdim i teškim poslom na bauštelama i radnim danom od 12 sati i sl. na koji ih je neko pozvao ne za socijalnim pomoćima na koje ih niko ne poziva.

The madness of Calais and the idiots who help illegal immigrants

Ovo su ti koji su doplovili čamcima pa se prebacili do Kale. Što ne ostanu onda u toj Francuskoj kad im je tako zlo?

Calais: illegal immigrants attacked a Hungarian truck on the highway

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...