Jump to content

Завођење малолетнице, да ли је кажњиво?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пилотирање и целосна личносна зрелост за брак и сам живот нису иста ствар...ако ваши имају исте вредносне критеријуме за ове суштински различите ствари, онда ок...ваша ствар.

Ok, brak ima znači vrijednost kao i ljudski život. Probajmo onda to s ove strane.

Ako je neko sposban i psihički zreo u 15 godini dobiti dozvolu za vatreno oružje

u sportske svrhe (to mu ogućava i trening pravim metcima na streljani) kako onda

takva osoba (muška ili ženska)  može biti istovremeno za to zrela a za brak nezrela?

http://www.zbrojniprukazy.cz/postup-ziskani-zbrojniho-prukazu/

Подели на овим сајтовима

Моје лично виђење, када се осврнем на чињеницу да је неко од 16 година, "прошле године изашао из основне школе", јасно је да још није потпуно формирана личност. Вероватно да је индивидуално, неко више неко мање зрео, озбиљан, животно неискусан и тд.

Не залазим у слободу појединца од толико лета да ли жели, може и хоће по својој одлуци да буде са старијом особом од себе у вези/односу (емотивном, сексуалном). Али исто тако када се осврнем на неког ко је од своје 16. до 26. године проживео све и свашта више-мање у размаку тог периода (наравно искуства појединаца се разликују па и зрелост...) и да дозволи себи ту врсту односа, лично могу да схватим као незрелост  старијег и одговорнијег. За мене је разлика у том старосном добу, та развијеност психичких способности, функција или појединих аспеката личности велика.

Вероватно би и критиковао одлуку мушког (дакле одлуку), у овом примеру, као старијег и природно предпоставимо одговорнијег и зрелијег ако је то случај. Не знам шта може да види "скоро" формиран/одрастао/зрео мушкарц (кажем скоро јер знам да неко касни, неко иде напред) у неком ко је јуче изашао из основне школе?! Осим можда неке физичке привлачности али и у том случају мислим да је ово посебна тема.

Подели на овим сајтовима

Ok, brak ima znači vrijednost kao i ljudski život. Probajmo onda to s ove strane.

Ako je neko sposban i psihički zreo u 15 godini dobiti dozvolu za vatreno oružje

u sportske svrhe (to mu ogućava i trening pravim metcima na streljani) kako onda

takva osoba (muška ili ženska)  može biti istovremeno za to zrela a za brak nezrela?

http://www.zbrojniprukazy.cz/postup-ziskani-zbrojniho-prukazu/

Брак, као један сегмент живота, може бити остварен у 16 години, али то не значи нити представља гаранцију да је та особа у тим годинама зрела и формирана у свим оним поменутм егзистенцијално битним ставкама...вртимо се у круг, Заки! :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Брак, као један сегмент живота, може бити остварен у 16 години, али то не значи нити представља гаранцију да је та особа у тим годинама зрела и формирана у свим оним поменутм егзистенцијално битним ставкама...вртимо се у круг, Заки! :)

Ne vrtimo, uslov braka nije biti zreo u 16 onoliko koliko je to zreo neko u 26 godini već biti uopšte zreo, minimalno koliko je to potrebno za bilo kakav brak. Ako je neko sa 15 godina zreo dobiti u ruke pištolj u sportske svrhe (ta dozvola važi samo u streljani, ne van nje) to znači da je zreo i odgovorati za svoje postupke i svjestan da tim oružjem može nekog ubiti ako bi to htio. Ilegalno si kupi kver, pištolj i nekog ko mu ide na ganglije, na živce otpali onako kako se to naučio u streljani za koju je tu dozvolu i dobio. I toj osobi koju je ubio, nekakvom mladencu ne omogući postat zreo ni za kakvo vjenčanje jer taj umre.

Подели на овим сајтовима

Ne vrtimo, uslov braka nije biti zreo u 16

Ја причам о незрелости особе у тој доби, то је оно што ме интересује, а не причам првенствено о браку нити апострофирам искључиво ту страну приче...разумеш?

Ako je neko sa 15 godina zreo dobiti u ruke pištolj u sportske svrhe (ta dozvola važi samo u streljani, ne van nje) to znači da je zreo i odgovorati za svoje postupke i svjestan da tim oružjem može nekog ubiti ako bi to htio (ilegalno si kupi kver, pištolj i nekog ko mu ide na živcer otpali onako kako se to naučio u streljani za koju je dobio tu dozvolu).

Све то не значи да је та особа од 15 година заиста зрела и формирана.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Гро наше нације је ментално незрео. Па кад дођу у озбиљне године, мисле да су им године саме по себи доказ зрелости, па исту ту зрелост не признају онима који немају довољно година.

Моја жена је у једној другој држави факултет уписала са 17, а докторат са 22 године. И то је за њих нормално, можда је евентуално поранила једну годину у односу на просек.

Подели на овим сајтовима

Ја причам о незрелости особе у тој доби, то је оно што ме интересује, а не о браку...разумеш?

I ja pričam o zrelosti ili nezrelosti osobe u toj dobi, ljekarski se ustanovi da je u skladu s vijekom, da je ta neka 16 godišnja kandidatka za brak tačno toliko zrela koliko to zakon propisuje da minimalno treba biti zrela na 16 godina ili čak zrelija od toga što nikako nije na štetu već samo njoj u prilog i ona dobije ljekarsku saglasnot za brak. Medjutim kad se pronadje da je u svom vijeku 16 godina njena faktička pishička zrelost na 12 godina, tj. da ne odgovara vijeku jer je niža nego što to zakon propisuje ili se nadje da je čak retardovana onda ljekari izdaju nesaglasan stav i svadbe ne bude dok ne navrši potreban vijek ili nikada u slučaju višeg stupnja retardacije, tada joj se dodijeli tutor, nema pravo na ličnu kartu ni na brak.

I za to oružje se prosudjuje to isto kao za brak, da ako je neko 15 godina star i ta zrelost bude najmanje na tih 15 godina i viša a nikako niža na 12 ili 10 godina recimo. Prostudira se anamneza, isključe teška pishička oboljenja, asocijalnost, velikii vaspitni problemi i dozvola za oružje je tu. Kad neko može u 15 dobiti dozvolu za oružje jer je psihički zreo na 15 godina onda nikakav nije problem sklopiti brak osobi koja je u 16 godini psihičke zrela na najmanje tih 16 godina tačno tako kako to zakon propisuje, uslovljava i traži, Često su ti mladi ustvari i zreliji nego na tih 16 godina, naročito se to odnosi na cure.

Подели на овим сајтовима

Ја причам о незрелости особе у тој доби, то је оно што ме интересује, а не причам првенствено о браку нити апострофирам искључиво ту страну приче...разумеш?

U 1ww i 2ww pa i ovom posljednjem ratu su 15 godišnja i manja djeca ginula s oružjem u ruci, bila ubijana Švabama, klana po logorima ustašama, ko je njih pitao jesu li za šta zrela ili nisu? Nema tu ispravnih i neispravnih odgovora. Istina je da minimalna zrelost za brak nekog 15 godišnjaka nije isto što i puna zrelost nekog 18 godišnjaka ili 25 godišnjaka ali u životu se može pokazati neodgovoran taj koji je bio imao punu zrelost pa napustio ženu i djecu a neko ko se vjenčao s tom tkzv. minimalno potrebnom zrelošću ostati cijeli život u uspješnom i lijepom braku. To ne možemo nikad znati unapred o nikom.

Подели на овим сајтовима

Kako samo mozete da brkate neke stvari. :-D Sve ste pobrkali. Idemo od pocetka...Slusajte vasu uciteljicu...koja sve zna.Kad se kaze veza,to je romansa,ljubavna varijanta,sema itd...a ovde se pominje emotivna veza,bez 18+...a to uopste nije veza nego prijateljstvo izmedju osoba 46,xy i 46,xx ,koje ne mora da bude determinisano godinama...ako ste sposobni to da shvatite...a ako niste,pokusajte da zamislite .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Зато ме је и занимало да ли о конкретној вези знаш нешто више.

Не знам. Слушао сам о лику (пријатељ моје пријатељице, којег не познајем) да "воли" 16-годишњакиње и да су му "све девојке имале толико година". Он има, како рекох, 26. 

Подели на овим сајтовима

И ја сам онда својој пријатељици рекао да јој је пријатељ ретард. А онда смо се жестоко поткачили. Али, добро ја и она то тако редовно, по многим питањима. Ипак, одлични смо пријатељи. Таки нам ти наши лични односи. :)

Подели на овим сајтовима

Рекао сам да је ретард и да ме никада не упознаје са њим јер ја такве сматрам нижим обликом постојања. Ето, умем и ја да будем ђубре и џукела. Ниасам цвећка.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...