Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 11:41, Avocado рече Ja nisam hteo da kažem da je identično ali je jasno da je odatle proizašla ideja da se nečiji posmrtni ostaci ne zakopaju već da se javno izlože. Vera sa tim nista nema el da? Milsim, nije meni problem, sto ti ne delis necija verska uverenja ali govoriti o tome, da nekog ko je po pravoslavnom obicaju sahranjen, pa posle toga komunisticki ambasador Nikolu iskopa, pa ga spali u pepeo i ucini uslugu covecanstvu i pretvori humku u muzej kulture i nauke i mauzolej licnosti, koja *licnost Nikole Tesle) ni kriva ni duzna ima barem 20 sekti u svet, kojima se zivot temelji na idolopoklonstvu Nikoli Tesli. Jedna od njih je bila odgovorna za ubistvo (nisam siguran za tacan broj) 180 ljudi u Tokijskom metrou. Beograd je davno, pun cudaka, koji razmenjuju Teslinu energiju i cuvaju Tesline tajne spise. A to je samo ona centralna tacka na paukovoj mrezi, koja je razvejana po celom svetu. Inace oni zezatori ispred Tesline urne meni nisu djavdjav niti je to Crkva ikada rekla ali jedan civilizacijski moralni cilj, sigurno nije, da moze svako, da se pamprdaci kako god hoce, jer je navodno njemu dobro i ne ugrozava druge. To bi bilo isto prevedeno na Crkveni moral, da "mama borka" moze pred svetiteljevim mostima, da radi sta god joj padne na pamet, pa da i zakolje pevca ali onako uredno na lepo postavljenom najlonu, da krv ne leti na sve strane. Decica ce biti zadivljena. Inace, reci mi kako bi ti objasnio sinu, da ova mladost sjedi pored urne sred mauzoleja, koji je muzej kulture i nauke, kao na pikniku i "razmenjuje" pozitivnu energiju"? Sa kim je razmenjuje? Sa svima, koji su u muzeju? Men se to ne svidza.Moz misliti ljude, kojima je to jedini cilj..... Inace predlazem, da se Teslina urna, nadje u dvoristu Hrama, svetog Save ali da bude okrenuta tako, da bude dostupna i sa strane ulice ali da ostaje sve vreme u Crkvenom dvoristu. Toliko dugujemo onome, koji je usrecio citav svet a nije se odrekao pravoslavlja, sto podrazumeva i Crkveno cuvanje posmrtnih ostataka. Crkva je verovali vi to ili ne, duzna da zastti posmrtne ostatke Nikole Tesle, duzna je prema njemu samome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:02, зеленизуб рече Ти то о "jedinom muzeju koji je ujedno i mauzolej"? Pa nije tako eno i ajnstajnovog mozga tako... negde, gde moz se desiti uklapanje u pojam mauzolej. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:06, Volim_Sina_Bozjeg рече Inace predlazem, da se Teslina urna, nadje u dvoristu Hrama, svetog Save ali da bude okrenuta tako, da bude dostupna i sa strane ulice ali da ostaje sve vreme u Crkvenom dvoristu. Toliko dugujemo onome, koji je usrecio citav svet a nije se odrekao pravoslavlja, sto podrazumeva i Crkveno cuvanje posmrtnih ostataka. Zar ti ne rece da si protiv javnog izlaganja posmrtnih ostataka? Pocemu je izlaganje u porti bolje od izlaganja u muzeju? Jedina razlika je u tome ko ubira kintu od posetilaca tako da... A ne, cekaj, odgovorio sam sam na svoje pitanje ;-) On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:15, MiroslavJ рече a to je ogromna, neuporediva razlika u odnosu na "muzejski eksponat" koji ima "idolatrijsko spiritualno dejstvo" Muzejski eksponati imaju "idolatrijsko spiritualno dejstvo"? Kako SPC onda uopste dozvoljava postojanje muzeja na twritoriji Srbije? Zasto ne izda upozorenje svojim vernicima da u muzeje ne smeju da idu da ne padnu u idolpoklonstvo i idolatriju? Mozda je to sledeci korak politike SPC? A ti pogledaj klipove tvojih istomisljenika iz ISIS-a i kako oni resavaju probleme idolatrije muzejskih eksponata. Misljenja sam da ces njihove video uratke da pronadjes ekstremno uzbudljivim... Odgledaces ih s visokim osecajem satisfakcije... On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:15, MiroslavJ рече Zatim, u odnosu na prethodno, a vezano za "individualno divljenje i osećaj poniznosti", nije moranje ali poželjno je shvatiti da mošti svetitelja nisu idoli i bogovi pred kojima se "pada ničice u emotivnom zanosu" Da su mosti van Crkve, padanje nicice u emotivnom zanosu, bi bile svakodnevnice odredjenih "Hriscana" Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:15, MiroslavJ рече Zatim, u odnosu na prethodno, a vezano za "individualno divljenje i osećaj poniznosti", nije moranje ali poželjno je shvatiti da mošti svetitelja nisu idoli i bogovi pred kojima se "pada ničice u emotivnom zanosu" (stalno praviš iste greške, shvati već jednom, doživljaj Boga nije emotivne prirode, emocije sa tim nemaju veze, šta više štetne su), već posrednici, svedočanstvo dejstva Božije blagodati. Ne znam, cesto imam osecaj dapravoslavlje na javi i pravoslavlje na poukama nisu iste religije... Ja s druge strane znam da su ljudi znali da prave kilometarske kolone kako bi videli ili pipnuli ostatke kneza Lazara dok je vecina padala sto "nicice" sto u nesvest zbog neposredne blizine mostiju i enormnog nezadrzivog emotivnog utiska... a to kao nije idolpoklonstvo i emocije s tim nemaju nikakve veze... Yeah vazi ;-) Ti ces verovatno reci da izmisljam a da su tv prilozi o tome zapravo montaze tajnih antisrpskih korporacija ali to samo dokazuje moju prvu recenicu da pravoslavlje na terenu i pravoslavlje u knjigama apsolutno nemaju niti jednu dodirnu tacku. Jeste, to tvrdim iako sam ateista... On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Tesla u muzeju je izlozen SVIM ljudima. Tesla u porti je izlozen pravoslavcima. Sto ste sebicni toliko? Ako ste hristova crkva, ako ste hriscani i ako po pravilima vase religije imate svojinsko pravo nad posmrtnim ostaca (mada bi bilo zanimljivo ovakvo misljenje potkrepiti teoloski) zasto ne ucinite dobro delo i coveka koji ima tu moc da inspirise milione ljudi cak i nakon svoje smrti ucinite dostupnim svima? Zar to ne bi bilo hriscanskije razmisljanje od trenutnog "NE DAM! MOJEE!" razmisljanja? On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:473110-Teslina-urna-na-Vracaru U ovom clanku pise da SPC za premestaj urne navodi razloge povecanog turizma i atraktivnosti... Nigde ni reci o ovim duhovnim stvarima sto vi ovde pisete... On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:06, Volim_Sina_Bozjeg рече Vera sa tim nista nema el da? Milsim, nije meni problem, sto ti ne delis necija verska uverenja ali govoriti o tome, da nekog ko je po pravoslavnom obicaju sahranjen, pa posle toga komunisticki ambasador Nikolu iskopa, pa ga spali u pepeo i ucini uslugu covecanstvu i pretvori humku u muzej kulture i nauke i mauzolej licnosti, koja *licnost Nikole Tesle) ni kriva ni duzna ima barem 20 sekti u svet, kojima se zivot temelji na idolopoklonstvu Nikoli Tesli. Jedna od njih je bila odgovorna za ubistvo (nisam siguran za tacan broj) 180 ljudi u Tokijskom metrou. Čini mi se da nisi završio misao koja kreće sa "govoriti o tome ..." a ne znam ni kakve veze imaju verska uverenja sa tim da li će nečiji posmrtni ostaci da budu u muzeju ili u dvorištu. Ni o čemu od navedenog nisam govorio... samo sam ukazao na to da nije ništa posebno neobično da nečiji posmrtni ostaci budu u muzeju, niti da budu javno izloženi... puni su muzeji i crkve javno izloženih posmrtnih ostataka ljudi. A ranije sam ukazao na to da je izuzetno licemerno pričati sve to a zapravo se zalagati da se ostaci iz muzeja ne premeste na groblje, već na plato ispred Hrama... što ti ponavljaš i u ovoj poruci... Naročito je zanimljivo da pitaš ovo: Цитат Inace, reci mi kako bi ti objasnio sinu, da ova mladost sjedi pored urne sred mauzoleja, koji je muzej kulture i nauke, kao na pikniku i "razmenjuje" pozitivnu energiju"? Sa kim je razmenjuje? Sa svima, koji su u muzeju? Men se to ne svidza.Moz misliti ljude, kojima je to jedini cilj..... A onda predlažeš da se urna nađe u dvorištu Hrama gde tek svako može da sedne pored urne i radi šta god mu padne na pamet... Цитат Crkva je verovali vi to ili ne, duzna da zastti posmrtne ostatke Nikole Tesle, duzna je prema njemu samome. Crkva nije ništa "dužna" Nikoli Tesli... Tesla ima svoje naslednike, koji su odlučili šta da urade sa njegovim posmrtnim ostacima... Crkva ima pravo i dužnost da Teslu prebaci u svoje dvorište, taman toliko koliko i ja imam da ga prebacim u svoje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:56, Avocado рече Crkva nije ništa "dužna" Nikoli Tesli... Tesla ima svoje naslednike, koji su odlučili šta da urade sa njegovim posmrtnim ostacima... Crkva ima pravo i dužnost da Teslu prebaci u svoje dvorište, taman toliko koliko i ja imam da ga prebacim u svoje.. Crkva duguje Nikoli Tesli, da se vodi racuna o tome, kako ce se cuvati njegovi posmrtni ostaci. Ta obaveza proistice od samoga Tesle, koji se nije odrekao toga. Ja ti kazem jos jednom, ovo dugovanje Crkve prema svima, koji se nalaze u Telu, je stvar vere i uredjenosti Crkve a to je Nikola Tesla dobro znao, vec sa tri godine svog zivota. Tesla nije ostavio ni usmeni ni pisani amanet, kako Crkvu razresava te njene odgovornosti. Dakle Avokado, da se razjasnimo, jer ja imam osecaj, kako ti mene razumevas, kao nekog ko voli da se nadmudruje. Dakle ovo je stvar vere i vera coveka mora, da se postuje! Tako je verovao Nikola Tesla. Buduci da ne zelis, da vidis, kako ga je njegov rodjak, komunisticki ambasador, predao u ruke ideologije, to je vec tvoja stvar. Pravno zakonski, ti si u pravu ali samo u domenu ako ga taj isti clan porodice, nije "ukrao" pod pritiskom Jugoslovenskog komunistickog rezima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 12:56, Avocado рече Naročito je zanimljivo da pitaš ovo: Цитат Inace, reci mi kako bi ti objasnio sinu, da ova mladost sjedi pored urne sred mauzoleja, koji je muzej kulture i nauke, kao na pikniku i "razmenjuje" pozitivnu energiju"? Sa kim je razmenjuje? Sa svima, koji su u muzeju? Men se to ne svidza.Moz misliti ljude, kojima je to jedini cilj..... A onda predlažeš da se urna nađe u dvorištu Hrama gde tek svako može da sedne pored urne i radi šta god mu padne na pamet... Nisi ti to dobro procitao. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 13:09, Volim_Sina_Bozjeg рече Crkva duguje Nikoli Tesli, da se vodi racuna o tome, kako ce se cuvati njegovi posmrtni ostaci. Ta obaveza proistice od samoga Tesle, koji se nije odrekao toga. Ja ti kazem jos jednom, ovo dugovanje Crkve prema svima, koji se nalaze u Telu, je stvar vere i uredjenosti Crkve a to je Nikola Tesla dobro znao, vec sa tri godine svog zivota. Tesla nije ostavio ni usmeni ni pisani amanet, kako Crkvu razresava te njene odgovornosti. Dakle Avokado, da se razjasnimo, jer ja imam osecaj, kako ti mene razumevas, kao nekog ko voli da se nadmudruje. Dakle ovo je stvar vere i vera coveka mora, da se postuje! Tako je verovao Nikola Tesla. Buduci da ne zelis, da vidis, kako ga je njegov rodjak, komunisticki ambasador, predao u ruke ideologije, to je vec tvoja stvar. Pravno zakonski, ti si u pravu ali samo u domenu ako ga taj isti clan porodice, nije "ukrao" pod pritiskom Jugoslovenskog komunistickog rezima. Bio covek budista, hinduista a u PC nije ni isao al je opet nekako najveci pravoslavac od svih.... A to misljenje da moras javno da se odreknes pravoslavlja ako neces da te posmatraju kao pravoslavca, samo zato sto su te krstili kad si bio star par meseci, sve vise potvrdjuje pricu o raskrstenicama kao vrlo neophodnu... On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 13:09, Volim_Sina_Bozjeg рече Crkva duguje Nikoli Tesli, da se vodi racuna o tome, kako ce se cuvati njegovi posmrtni ostaci. Ta obaveza proistice od samoga Tesle, koji se nije odrekao toga. Ja ti kazem jos jednom, ovo dugovanje Crkve prema svima, koji se nalaze u Telu, je stvar vere i uredjenosti Crkve a to je Nikola Tesla dobro znao, vec sa tri godine svog zivota. Tesla nije ostavio ni usmeni ni pisani amanet, kako Crkvu razresava te njene odgovornosti. Dakle Avokado, da se razjasnimo, jer ja imam osecaj, kako ti mene razumevas, kao nekog ko voli da se nadmudruje. Dakle ovo je stvar vere i vera coveka mora, da se postuje! Tako je verovao Nikola Tesla. Buduci da ne zelis, da vidis, kako ga je njegov rodjak, komunisticki ambasador, predao u ruke ideologije, to je vec tvoja stvar. Pravno zakonski, ti si u pravu ali samo u domenu ako ga taj isti clan porodice, nije "ukrao" pod pritiskom Jugoslovenskog komunistickog rezima. Zaista prvi put čujem da okolnost da je pokojnik bio vernik neke crkve daje toj crkvi pravo i dužnost da odlučuje šta će se desiti sa njegovim posmrtnim ostacima (pod uslovom da se pokojnik nije odrekao vere) i to suprotno volji pokojnikovih naslednika... ne samo što prvi put čujem, već me ne bi ni najmanje iznenadilo i da si tu ideju prosto izmislio za potrebe ove teme... Hajde da ne mešamo "šta Crkva želi" sa "šta su prava i dužnosti Crkve"... prošlo je već nekoliko vekova od kada si ta dva mogao da izjednačiš... (ako se ovde uopšte radi o željama Crkve a ne o željama pojedinih unutar Crkve) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 13:21, Avocado рече Zaista prvi put čujem da okolnost da je pokojnik bio vernik neke crkve daje toj crkvi pravo da odlučuje šta će se desiti sa njegovim posmrtnim ostacima (pod uslovom da se pokojnik nije odrekao vere) i to suprotno volji pokojnikovih naslednika... ne samo što prvi put čujem, već me ne bi ni najmanje iznenadilo i da si tu ideju prosto izmislio za potrebe ove teme... Hajde da ne mešamo "šta Crkva želi" sa "šta su prava i dužnosti Crkve"... prošlo je već nekoliko vekova od kada si ta dva mogao da izjednačiš... (ako se ovde uopšte radi o željama Crkve a ne o željama pojedinih unutar Crkve) Значи мислиш да је у реду да потомци који су атеисти ексхумирају остатке својих предака православаца сахрањених на православан начин, затим да их кремирају и ставе као украс изнад камина? Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 On 13. 6. 2015. at 13:21, Avocado рече Hajde da ne mešamo "šta Crkva želi" sa "šta su prava i dužnosti Crkve". Svako ima pravo da se sahrani kako on sam to zeli. Buduci, da je Nikola Tesla, zeleo, da i posle njegove smrti, bude i dalje neodvojivi deo, Crkve, onda je Crkva duzna da mu to i obezbedi. Tebi nedostaje komunizam? Opet govoris o zakonskom pravu, koji daje porodici pravo, da odluci, kako i gde ce biti posmrtni ostaci Nikole Tesle. Ja sam ti rekao, da to ne sporim ali nemoj mi govoriti, da Crkva ne cini nista, kako bi porodica Nikole tesle, preispitala svoju odluku. Crkva mora i moze, govoriti, da Nikola Tesla po veri njegovoj, pripada Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, ciji je upokojeni clan. Dakle Crkva ima odgovornost i obavezu, da to javno kaze ali nije nikad rekla, da treba Nikolu Teslu, na silu i bez dozvole porodice, premestiti na jedno sasvim drugo i prikladnije mesto. Lepo ti kazem, da sam ogradio odgovornost Crkve od zakonsko pravne drzavne odgovornosti. Nece se nista raditi van drzavnog zakona. Nije prvi put, da moramo to u svakom postu naglasiti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука