Jump to content

Како "Блиц" раздваја сестринске цркве: Руску и Српску

Оцени ову тему

Препоручена порука

Блиц је освану са "сензационалном" насловном страном, на коју је реаговано из Кабинета Његове светости:

http://www.blic.rs/naslovna-stampano-izdanje/1717/izdanje-za-04-06-2015

„Блиц“ саботира и истину и Србију4. Јун 2015 - 13:28

Учестала пракса да листови и интернет-сајтови познате београдске медијске куће у страном власништву о Српској Православној Цркви по правилу објављују потпуне лажи или не мање штетне полуистине, данас, 4. јуна 2015. године, добила је у таблоиду „Блиц“ свој врхунац у виду чланка под насловом „Руски патријарх саботира Србију“.

Овим поводом Српска Православна Црква изражава гнушање и запрепашћење јер је све што је написано у томе чланку апсолутна лаж. Никакво писмо Његове Светости Патријарха московског и све Русије г. Кирила није ових дана стигло у Српску Патријаршију нити односи који се привиђају гласилу „берлинске Србије“ постоје између сестринских Православних Цркава, а поготову између Руске Православне Цркве и Српске Православне Цркве, чије односе одликују братска љубав, сарадња и уважавање, да и не помињемо штедру помоћ коју је Московска Патријаршија пружала Пећкој Патријаршији како током пређашњих столећа тако и у наше доба.

Овом приликом не улазимо у то коме је у интересу да бесмисленим интригама покуша да наруши или лажно представи односе Српске Православне Цркве са Руском Православном Црквом, али позивамо оне који претендују на то да се зову посленицима јавне речи да престану да наносе штету Цркви и да послушају глас сопствене савести у односу на налоге које добијају, осим ако није реч о људима потпуно спаљене савести.

Позивамо и оне на које се новинари позивају, најчешће их називајући „један од српских владика“, да престану са наношењем несагледиве штете Цркви која их је учинила оним што јесу и којој све дугују.

Из Кабинета Патријарха српског

Да подсјетим: РПЦ- Московска патријаршија дуже од деценију има представништво шри ЕУ и Савјету Европе.

Подели на овим сајтовима

осим ако није реч о људима потпуно спаљене савести

Rec je...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Rec je...

Генерале, да "тужиш" брата Живаљева за "употребу" термина :)))

Подели на овим сајтовима

Генерале, да "тужиш" брата Живаљева за "употребу" термина :)))

Slusaj, ne mogu da ga tuzim kad je to iz pisma koje nije on pisao, a nesto mislim da sam ga i ja odnekud pozajmio... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Журналистика већ одавно, нажалост, све више постаје белетристика.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Журналистика већ одавно, нажалост, све више постаје белетристика.

Ууууух. Да је белетристика, било би добро! Та шта има лошега у њој (ако умеш да `изнађеш` правог аутора). Проблем је, по мени што је данас свако "новинар"... И таквим се зове... Не познајући закономерности новинарске етике... Не свршивши на концу адекватну школу... Јер ко се заиста новинаром зове и ко је такав статус евалуирао кроз школски систем, тешко може да се бави натрухама каквим се баве већина данашњих медија и "новинара"... 

Или јеси-или ниси...

Подели на овим сајтовима

Ууууух. Да је белетристика, било би добро! Та шта има лошега у њој (ако умеш да `изнађеш` правог аутора). 

Поента је да у новинама треба да пише истина, чињенице. Не требају новине да буду замена за романе. 

Људима је данас мрско да читају дугачке, озбиљне текстове. Само их занима бомбастичан наслов, кратак интересантан текст и нек иде живот. Људи живе у безнађу и индиферентности. Мислим да кад би се просечном читаоцу таблоида доказало да је то што чита измишљотина не би га ни било брига. Већина вероватно и претпоставља да чита неистине али му остају у глави и временом постају истина јер нема други извор информација. Катастрофа.

Подели на овим сајтовима

Поента је да у новинама треба да пише истина, чињенице. Не требају новине да буду замена за романе. 

Људима је данас мрско да читају дугачке, озбиљне текстове. Само их занима бомбастичан наслов, кратак интересантан текст и нек иде живот. Људи живе у безнађу и индиферентности. Мислим да кад би се просечном читаоцу таблоида доказало да је то што чита измишљотина не би га ни било брига. Већина вероватно и претпоставља да чита неистине али му остају у глави и временом постају истина јер нема други извор информација. Катастрофа.

Све написано нисам у претходном одговру нити једном оспорио... Но сам покушао, да укажем на новинаре и "новинаре". На људе на концу који су новинари, и на "људе" који су "новинари"... На школе које су свршили и научили се том занату, и на оне друге "школе"... Не знам шта бих више требао рећи...

Подели на овим сајтовима

Све написано нисам у претходном одговру нити једном оспорио... Но сам покушао, да укажем на новинаре и "новинаре". На људе на концу који су новинари, и на "људе" који су "новинари"... На школе које су свршили и научили се том занату, и на оне друге "школе"... Не знам шта бих више требао рећи...

Ма и ти што су завршили адекватну школу се спуштају на исте гране као и дилетанти. Новине се слабо продају а треба нахранити породицу. Продаје се вера за вечеру.

Подели на овим сајтовима

Ма и ти што су завршили адекватну школу се спуштају на исте гране као и дилетанти. Новине се слабо продају а треба нахранити породицу. Продаје се вера за вечеру.

Да! Али они не могу да носе часно име новинара... Не могу они да стоје уз Даду Вујасиновић нпр...

Подели на овим сајтовима

Најжалије је то што у многим случајевима неко други напише "текст," а онда ови мученици "новинари", ради корице леба, јер су на ивици егзистенције, то само потпишу.

Такву проминенцију онда можемо применити на све! 

На концу, мој став, а из новинарске сам породице-има новинара и "новинара"... И оних који су спремни да ставе своје име и да за то име погину... И оних новинаран од жвалавог директора једног београдског медија... Како не капирате мшта хоћи да кажем! Уосталом, као и у животу. Или јеси-или ниси!

Подели на овим сајтовима

Јер ко се заиста новинаром зове и ко је такав статус евалуирао кроз школски систем, тешко може да се бави натрухама каквим се баве већина данашњих медија и "новинара"...

Idealista si. Znam i takve koji su završili žurnalistiku ALI kako gazda kaže tako se radi.

Подели на овим сајтовима

Ууууух. Да је белетристика, било би добро!

Ma prerekao se, mislio valjda na bulevaristiku ili još tačnije na kanalistiku.

Od te srpske "kanalistike" možda je gora još samo ta češka

i ona italijanska, Crveni Baron vam to sigurno potvrdi.

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/56659/patriarchove-opet-nezklamali-radi-bohu-na-koho-poslat-povodne.html

http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/93873-cirkev-sokuje-povodne-jsou-bozim-trestem-za-uspech-vousate-zpevacky/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...