Михајло Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Перице, ево дајџест верзија - слажем се са скоро свим ставовима атеиста који се односе на цркву као институцију и на религију,уопште, било коју, а оно где се не слажем са њима то је питање има ли Бога и да ли је он све створио. ма контамо то... него шта је довело до промене мишљења..тј...твог садашњег мишљења... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Ajde Magdalena opusti ruku i pisi tvoje razloge ... :10900: ево одговорих у скраћеној али јасној верзији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 :10900: ево одговорих у скраћеној али јасној верзији. ma to sam shvatio jos iz prve poruke mene interesuju zasto si dosla do takvog razmisljanja?Sta te je navelo na to?Ako hoces da kazes ako neces tvoja stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 ма контамо то... него шта је довело до промене мишљења..тј...твог садашњег мишљења... Довело је више фактора, у периоду од неколико месеци. Најпре разочарење у свештенике (признајем, идеализовала сам их), онда разочарење у људе из цркве којима сам вапила за помоћ кад сам препознала да сам у великој кризи вере каква ме никад није дрмала и видела да је то био вапај у празно, затим читање неких књига, слагање са мишљењем атеиста по форуму и тако се трансформација одвијала постепено, док нисам себи признала да је до промене дошло. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 ево одговорих у скраћеној али јасној верзији. znači veruješ u boga koji nas je stvorio pa onda malo skoknuo do komšike i zaboravio se sleki је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 znači veruješ u boga koji nas je stvorio pa onda malo skoknuo do komšike i zaboravio se Не, него у Бога који уствари не знамо какав је, који јесте све створио јер све савршено функционише, али не у Бога који ме условљава да га волим иначе одох у пакао и те форе, које се продају, а реално нико од нас живих не зна шта Бог заиста очекује од нас и шта ће заиста бити кад умремо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 ok... a da li smatraš za uslovljavanje ako ti neko kaže-Diši inače ćeš se ugušiti! obi-wan, feeble, Vaske and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Довело је више фактора, у периоду од неколико месеци. Најпре разочарење у свештенике (признајем, идеализовала сам их), онда разочарење у људе из цркве којима сам вапила за помоћ кад сам препознала да сам у великој кризи вере каква ме никад није дрмала и видела да је то био вапај у празно, затим читање неких књига, слагање са мишљењем атеиста по форуму и тако се трансформација одвијала постепено, док нисам себи признала да је до промене дошло. Znam na sta mislis. Recimo da sam ja prosao kroz slicnu situaciju. I to, bas kao sto si rekla, u roku od svega par meseci. И.стојковић and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Моци, леп је покушај да ми објасниш, и верујем да за тебе живот без цркве и вере јесте као дисање рибе на сувом, али ја на то не гледам тако. Свака религија тако говори : "ово је право, без овога ћеш нестати". Има их много, ко је у праву ? Зашто би Бог унео такву пометњу и различитост у тумачењу његове воље ? Ташто је тако обавијен тајном ? Зашто само одабрани и то "мало одабраних" који ће,као победници на неком турниру,на крају уживати у победи ? Каква је то дискрриминација у старту ? Све то са религијом ми делује као застрашивање народа, обичног човека. Ако ме Бог воли, зар не жели да му се обраћам лично, зар морам да обављам све верске ритуале и да преко неког другог "комуницирам" са њим ? Ево,почињем да се расплињавам. Доста је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Не, него у Бога који уствари не знамо какав је, који јесте све створио јер све савршено функционише, али не у Бога који ме условљава да га волим иначе одох у пакао и те форе, које се продају, а реално нико од нас живих не зна шта Бог заиста очекује од нас и шта ће заиста бити кад умремо. On te ne uslovljava vec te poziva da ga primis u svoje srce.Bog nece da lomi slobodnu volju ni tvoju ni bilo ciju.Bog zeli tebe kao slobodnu licnost i tvoju istinsku i slobodnu ljubav prema njemu.Zeli da ti budes maximalno slobodna u svom izboru.Bog zeli istinsko dobro od tebe,da udjes u vecnu zajednicu ljubavi i da postanes potpuna licnost-da volis i budes voljena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Apise, je l' si ti to krenuo da citas Zizija ili se meni cini? Natasa. and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 I ja prolazim kroz slicnu fazu verske krize :unsure: , pogotovo kad je u pitanju uloga zene u Crkvi i hriscanstvu. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Apise, je l' si ti to krenuo da citas Zizija ili se meni cini? Citao sam od maske do licnosti na preporuku gospodina Milojkova.Poucno stivo. sleki, Sherlock H. and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Apise, je l' si ti to krenuo da citas Zizija ili se meni cini? Mitr. Zizjulas je car . Cini mi se da ga ljudi na forumu ne shvataju previse ozbiljno. Uglavnom ga svi zovu Zizi, cini mi se da je to protiv pravila foruma :unsure: Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 I ja prolazim kroz slicnu fazu verske krize :unsure: , pogotovo kad je u pitanju uloga zene u Crkvi i hriscanstvu. Welcome to the club. Bice bolje, sve ce Hristos da sredi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука