Jump to content

Маловерност - губим веру - како победити сумњу у Бога...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Перице, ево дајџест верзија - слажем се са скоро свим ставовима атеиста који се односе на цркву као институцију и на религију,уопште, било коју, а оно где се не слажем са њима то је питање има ли Бога и да ли је он све створио.

ма контамо то...

него шта је довело до промене мишљења..тј...твог садашњег мишљења...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ма контамо то...

него шта је довело до промене мишљења..тј...твог садашњег мишљења...

Довело је више фактора, у периоду од неколико месеци. Најпре разочарење у свештенике (признајем, идеализовала сам их), онда разочарење у људе из цркве којима сам вапила за помоћ кад сам препознала да сам у великој кризи вере каква ме никад није дрмала и видела да је то био вапај у празно, затим читање неких књига, слагање са мишљењем атеиста по форуму и тако се трансформација одвијала постепено, док нисам себи признала да је до промене дошло.

Подели на овим сајтовима

ево одговорих у скраћеној али јасној верзији.

znači veruješ u boga koji nas je stvorio pa onda malo skoknuo do komšike i zaboravio se

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

znači veruješ u boga koji nas je stvorio pa onda malo skoknuo do komšike i zaboravio se

Не, него у Бога који уствари не знамо какав је, који јесте све створио јер све савршено функционише, али не у Бога који ме условљава да га волим иначе одох у пакао и те форе, које се продају, а реално нико од нас живих не зна шта Бог заиста очекује од нас и шта ће заиста бити кад умремо.

Подели на овим сајтовима

ok... a da li smatraš za uslovljavanje ako ti neko kaže-Diši inače ćeš se ugušiti!

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Довело је више фактора, у периоду од неколико месеци. Најпре разочарење у свештенике (признајем, идеализовала сам их), онда разочарење у људе из цркве којима сам вапила за помоћ кад сам препознала да сам у великој кризи вере каква ме никад није дрмала и видела да је то био вапај у празно, затим читање неких књига, слагање са мишљењем атеиста по форуму и тако се трансформација одвијала постепено, док нисам себи признала да је до промене дошло.

Znam na sta mislis. Recimo da sam ja prosao kroz slicnu situaciju. I to, bas kao sto si rekla, u roku od svega par meseci.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Моци, леп је покушај да ми објасниш, и верујем да за тебе живот без цркве и вере јесте као дисање рибе на сувом, али ја на то не гледам тако. Свака религија тако говори : "ово је право, без овога ћеш нестати". Има их много, ко је у праву ? Зашто би Бог унео такву пометњу и различитост у тумачењу његове воље ? Ташто је тако обавијен тајном ? Зашто само одабрани и то "мало одабраних" који ће,као победници на неком турниру,на крају уживати у победи ? Каква је то дискрриминација у старту ?

Све то са религијом ми делује као застрашивање народа, обичног човека. Ако ме Бог воли, зар не жели да му се обраћам лично, зар морам да обављам све верске ритуале и да преко неког другог "комуницирам" са њим ?

Ево,почињем да се расплињавам. Доста је.

Подели на овим сајтовима

Не, него у Бога који уствари не знамо какав је, који јесте све створио јер све савршено функционише, али не у Бога који ме условљава да га волим иначе одох у пакао и те форе, које се продају, а реално нико од нас живих не зна шта Бог заиста очекује од нас и шта ће заиста бити кад умремо.

On te ne uslovljava vec te poziva da ga primis u svoje srce.Bog nece da lomi slobodnu volju ni tvoju ni bilo ciju.Bog zeli tebe kao slobodnu licnost i tvoju istinsku i slobodnu ljubav prema njemu.Zeli da ti budes maximalno slobodna u svom izboru.Bog zeli istinsko dobro od tebe,da udjes u vecnu zajednicu ljubavi i da postanes potpuna licnost-da volis i budes voljena.

Подели на овим сајтовима

Apise, je l' si ti to krenuo da citas Zizija ili se meni cini? :)

Mitr. Zizjulas je car :D.

Cini mi se da ga ljudi na forumu ne shvataju previse ozbiljno. Uglavnom ga svi zovu Zizi, cini mi se da je to protiv pravila foruma :unsure:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...