ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Strogo uzevši - ne znam. Subjektivno - identitet nam daju oni koje volimo. а ко нам потврђује истинитост да постојимо? и када? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Мисле и други о мени, дакле постојим Могу да мисле или не, а најбитније да нас ''издвоје'' као аутентичне незаменљиве у односу љубави према нама! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 A Dream Within a Dream By Edgar Allan Poe Take this kiss upon the brow! And, in parting from you now, Thus much let me avow — You are not wrong, who deem That my days have been a dream; Yet if hope has flown away In a night, or in a day, In a vision, or in none, Is it therefore the less gone? All that we see or seem Is but a dream within a dream. I stand amid the roar Of a surf-tormented shore, And I hold within my hand Grains of the golden sand — How few! yet how they creep Through my fingers to the deep, While I weep — while I weep! O God! Can I not grasp Them with a tighter clasp? O God! can I not save One from the pitiless wave? Is all that we see or seem But a dream within a dream? још кад би чули шта ТИ мислиш о свму томе , that would be really nice Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Ma,uopste me ne zanima da li postojim ili ne postojim. :-) . Zivim kao da ne postojim,a jedem kao da me ima u izobilju.Od sutra pa do kraja zivota,jescu samo zivu hranu,samo travu i travnate proizvode. Tema je bezveze. ;-)... To vam je kao pitanje,gde je rafaelo...rafaelo ne postoji.ZASTO?Zato sto je sve privid...a realnost,nase pravo lice,je jedino otkriveno prisustvom skrivemoga.Pojela si sve? Иван Ивковић and ivona је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 San u snu Čak mi i zivot davan (posto moze) liči na san, ja nikada ne bih hteo da budem car Napoleon, nit se moja zvezda gnezdi na dalekoj nekoj zvezdi. Odlazeć od tebe sada priznajem ti srca rada - takvih bića bi niz ceo koja moj duh ne bi sreo da su prosla pored mene kroz oči mi zatvorene - ako mir se moj raspada, noću, danju, bilo kada, poput ničeg, poput sanje, dal ga zato ode manje? Stojim dok svud oko mene na sprudu se vali pene i na mome dlanu bleska roj zrnaca zlatnog peska - malo! Al je i to malo kroz prste u ponor palo! Moje rane nade? - davno isčezle su one slavno, poput munje sto zasija za tren nebom - pa ću i ja. Tako mlad ? Ah! Ne - zacelo! Jos me smori moje čelo, al ti da sam ohol kazu - oni lazu - glasno lazu - od srama mi drhte grudi, jer se bedni čas usudi da čast osećanja mojih sa imenom niskim spoji - ni stoičan? Ne! - U zlobi i teskobi moje kobi s podsmehom ću prezirati tu zalosnu slast "trajati" Sta? Zenona senka! - Nikad! Ja! Trajati! - Ne -ne čikat'! Primi poljubac u čelo! I, dok krećem neveselo, potvrđujem tebi smelo - jer istinu sada znamo da moj zivot san bi samo; Sad kad nesta moja nada, poput ničeg, poput sanje, dal je zato ode manje? Sve sto znamo i gledamo zbilja san u snu je samo. Dolazim do sumnog zala izmučenog srddzbom vala, i uzimam zrnca peska koji kao zlato bleska - malo! Al je i to malo kroz prste u ponor palo, dok mre srce malaksalo! O sudbo! Zar nema spasa ni jednom od zlog talasa? Sve sto znamo i gledamo da li san u snu je samo? Comone @Morticia A. a шта би ти хтела да јесте? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Mrze me komsije , znaci, sigurno postojiм гледај ти да та мржња не постане делатна, па да не престанеш да постојиш sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Свако ко беше мртав и оживе, ко би изгубљен и нађе се зна да је итекако жив. Само ме збуњују ова црвена и плава куглица што сам их нашао у руци кад сам се пробудио... ма не бринем ја за тебе и куглице! Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Откад је Вучић председник владе као да живим у сну... Више нисам сигуран да постојим. он ти је живи доказ да се може мислити о другима, а радити као да не постоје!Феномен! Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 covek treba da " osvesti " svoje postojanje. To je unutrasnji proces spoznaje...a drugo ime mu je prosvetljenje... е Аделаида свака част, кратко и у потпуности тачно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Mene umalo nisu banovali sa AS grupe kad pomenuh ovu temu xD ivona, GeniusAtWork and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 још кад би чули шта ТИ мислиш о свму томе , that would be really nice I don't. ivona and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 хвала хвала ниси баш требао да претерујеш са оваквим комплиментима!!! 8086.gif GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 то су параметри људске памети Mislim, da nisu. Barem mislim, da nisu ljudi tako stvoreni. Negde razmišljajući, koja je čovekova suština, men se čini, da je čovek neponovljiva ličnost a da su ovakvi parametri, deo ploda poznanja dobra i zla, ((kojeg, čovek bez Božje pomoći nije u stanju nositi (bez da padne)), a ne sama ličnost čoveka. Čovekova ličnost može postojati bez greha, naravno samo i isključivo po Božjoj blagodati. A ako pogledamo stvaranje, čovek je po prirodi stvoren, da živi u zajednici sa Bogom. Najgore od svega, jeste navika padanja..... No ja to ne bi vezao, kako sam rekao, za čovekovu ličnost, no za plod, za kojeg čovek nije znao, da će mu naškoditi. Da potkrepim sa još jednim razmišljanjem, čovek posle svog prvog greha, kako nas uči Crkva, nije pokazao dovoljno dobre volje i prizna svoj greh... Mozda samo jedna stvar - "Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao." Zar Sopenhauerovo ucenje o negaciji volje ne odgovara ovim Isusovim recima? Peđa ovde se ne govori o negaciji sopstve volje, ovde se jasno govori, da sopstvena slobodna volja ima smisla isključivo u zajednici gde nikad ne isključuje Drugog. Ivona, dopada mi se sve što si napisala. U principu, čovek mora da se vrati svojoj istinskoj prirodi a sada je već ohoho došlo vreme, za konsenzus šta je priroda čoveka i šta je pala priroda čoveka. ivona је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Posto si sve pojela,sada dokazijes da ti kolaci nisu ni postojali,a to samo da bi se opravdala,jer ako nema zakona,nema ni prekrsaja...Ja znam da su oni postojali ,kao i to da i dan danas postoje,ali u jednom drugom obliku,oni su iz kolaca presli u ne kolace kaji ce se koliko sutra ugraditi u tvoje telo...i posvedocice na sebi svojstven nacin,koji ti je ,vidim veoma dobro poznat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 кратко и у потпуности тачно! Hvala. ivona је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука