Solomon Kane Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 (Djela Apostola 2:22):Апостол Петар се обраћа првенствено народу израиљском,ономе народу који разапе Христа,не схватајући да су "Господа славе распели".Тешко је било израиљцу схватити да Бог може постати човек,заблудеше умови учитеља јудејских и заборавише пророке своје који Духом Божијим говораху Ко ће бити Месија и који учаше народ свој другачије о Месији који треба доћи.Зато почиње своју проповед Петар на начин који им је био приступачан као онима који Христа сматраху обичним човеком.На чудесно обележавајући начин за сведочанство њима да су Богочовека сматрали човеком започиње своју проповед,доказујући им из даљње беседе да Онај кога су сматрали варалицом,лажним пророком и обичним човеком,није нико други до онај Кога је исповедио:"Ти си Христос, Син Бога Живога"(Мат.16,16).,а на крају беседе схватише м,ноги своју заблуду,своју погрешну представу о "човеку исусу",схватише да је "Исус Господ "и пристаде у тај дан око три хиљаде душа" (Дела ап.2,41). (Maтej 11:19)Мора се поћи ради јасноће од 18 стиха. Јованов живот Христос упоређује са "ридањем", јер је Јован показивао велику строгост на речи и делу, док Свој живот на земљи упоређује са "свирањем фруле", јер је био милостив и снисходљив према свима да би их придобио и благовестио им Царство небеско. Код Њега није било такве строгости живота као код Јована. (Joвaн 7:40):И не само пророк,него Бог пророка. (Joвaн 8:40):Мора се кренути од 37 стиха јер је овако извучено из контекста. Сва разлика између Христа и христобораца: Он говори и чини што види у Оца свога, а они опет чине што виде у оца свога, тј. ђавола. Он је веран Син Богу Оцу, а они - верни синови ђаволу. Волећи и чинећи грехе људи постају и остају вврни синови ђаволу. Чији су синови, људи показују својим делима. Христоборци Јевреји били би деца Авраамова, када би чинили дела Авраамава. Чинећи пак дела неавраамовска, они показују да су деца ђавола. А главно њихово неавраамовско дело је шго хоће да убију Богочовека који им је као човек, на човечански приступан начин казао истину коју је чуо од Бога. Спас нарочито лодвлачи да је Он стварни човек: "гледате да убијете мене, човека који вам истгшу казах коју чух од Бога". Чинећи то ви се јављате као отворени богоборци: "тако Авраам није чинио". (авва јустин Поповић) Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 "у свему и све Он чини са Оцем и кроз Оца, па и у суду над људима "" ne u stihu stoji "jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao." a ne sa Ocem,nego radi ono sto mu Otac kaze,znaci ne radi po svome.Znaci ne radi "sa Ocem" nego "po Ocevom" Не, него то значи да има идентичну вољу као Отац. Отац све што чини чини кроз Сина у Духу Светоме. Зато је то један Бог - једна воља, једна енергија, једна природа недељива и неотуђива у три Личности. ovdje se ne radi oko Volje Sina i Isus sam rece da ne radi posvojoj volji nego po volji Oca. Inace bi rekao da radi po svojoj volji.ali to nije rekao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Него браћо, није у реду. Ми вама одмах одговарамо, а ја мученик цео дан чекам расплет сукоба Курана и историјских чињеница. А ето, омилили сте ми као људи, иако вас нисам видео. Волео бих и да вас видим па да као људи седнемо. Можемо и дазапевамо неку севдалинку или неку другу добру коју волимо и ми и ви. Штагод ко мислио, ипак ви Бошњаци немате никог ближег и никог пречег од нас Срба у целој Европи. Знам ја то. Седео сам икс пута са муслиманима заједно. Ако ли ће са неким да попији, дапоједу, да запевају - најбоље им је било са Србима (а и и њима са вама). Нажалост, политика мисли другачије, али нећемо о томе да не кваримо ове разговоре. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 "у свему и све Он чини са Оцем и кроз Оца, па и у суду над људима "" ne u stihu stoji "jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao." a ne sa Ocem,nego radi ono sto mu Otac kaze,znaci ne radi po svome.Znaci ne radi "sa Ocem" nego "po Ocevom" Не, него то значи да има идентичну вољу као Отац. Отац све што чини чини кроз Сина у Духу Светоме. Зато је то један Бог - једна воља, једна енергија, једна природа недељива и неотуђива у три Личности. ovdje se ne radi oko Volje Sina i Isus sam rece da ne radi posvojoj volji nego po volji Oca. Inace bi rekao da radi po svojoj volji.ali to nije rekao Зато што између Њега и Оца не постоје две воље него једна, а његово дело је дело Једнога Бога - Оца и Сина и Светога Духа. Отуда Једна воља којом Отац благоволи, Син чини а Дух Свети испуњава и запечаћује. Тако је и свет створен: Тада Рече Бог... Ово "Рече" шта је друго него Реч Божија, Логос, кроз Кога и Којим је све створено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Него браћо, није у реду. Ми вама одмах одговарамо, а ја мученик цео дан чекам расплет сукоба Курана и историјских чињеница.Moram sankcionisati ovu dvojicu , nisam preko dana na forumu, možda 5 minuta..,dok se snađem u ovim svim temama gdje su ta pitanja, očekujte odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Него браћо, није у реду. Ми вама одмах одговарамо, а ја мученик цео дан чекам расплет сукоба Курана и историјских чињеница.Moram sankcionisati ovu dvojicu , nisam preko dana na forumu, možda 5 minuta..,dok se snađem u ovim svim temama gdje su ta pitanja, očekujte odgovor. Контрадикторност Курана са историјским фактима. Ево има их доста, па покушај да одговориш. То су нехришћански извори који сведоче да је Христос погубљен: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4623.240.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 nisam preko dana na forumu, možda 5 minuta.. Саладине ленштино! Овде Судњи дан на форуму а тебе нема! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 isus je rekao sto mene zoves blagim.Blag je jedino Bog. Da je Isus Bog ovdje je imao priliku da kaze nesto drugo a ne da prebaci tu blagost na Boga kazujuci time nisam ja Bog Опет си погрешно схватио написано...врати се прочитај пажљиво...пажљиво!Ako je Isus Bog u ljudskom on je jos uvijek Bog u svakom casu.znaci jos uvijek sam i Otac i Sin u isto vrijeme.kako mogu onda bit veci sam od sebe?Ајд прво разуми сам шта си хтео да кажеш да бих знао шта да ти одговорим...ништа те не разумем. pa naravno da je sva mocu u Boga ali zasto Isus govori opet Otac moj koji mi je dade i Otac moj j eveci od mene.zasto nije rekao ja sam moc.nego neko mu je dao tu moc.ako je on Bog u covjecjem obliku ipak je jos uvijek Bog pa kako sam sebi opet kaze veci je od mene ko? Зато што је Син послушан Оцу од Кога добија биће и коме узвараћа личностно постојање...акценат је на љубави и послушању према Оцу. "Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија?" tacno nauka je od Boga a Isus je Boziji POSLANIK,bas kao sto i mi govorimo... zasto nije rekao nauka je moja? Из истог разлога као у горњем примеру. "у свему и све Он чини са Оцем и кроз Оца, па и у суду над људима "" ne u stihu stoji "jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao." a ne sa Ocem,nego radi ono sto mu Otac kaze,znaci ne radi po svome.Znaci ne radi "sa Ocem" nego "po Ocevom" Што жели Отац,жели и син,што Син жели,жели и Отац."Све што има Отац,моје је" (Јов.16,15) да "сви поштују Сина као што Оца поштују. Ко не поштује Сина не поштује Оца који Га је послао" (Јов.5,23),јер како Сам рече:"Ја и Отац,једно смо" (Јов.10.30). Stih kaze da ne zna a ne da zeli da saopsti. Ovdje ne zelim da vrijedjam jer je Isaa a.s. jedan od najizabranijih POslanika ali po ovome bi znacilo da zna ali nece da kaze a ljudima je rekao da ne zna.Oprosti aoi onda je po Bibliji Isus slagao ljudima.Bez uvrede ali tako kaze Biblija Стих има поенту која ти је речена,јер Син Божији је стално и поред свог Божанског свезнања,увек из Свог човекољубља првенствено наглашавао оно што је примарно у датом тренутку за човека. У овом случају је брига за њихово спасење које би могло бити доведено у питање,да су тежиште ставили на питање другог доласка (које може бити и хиљадама година после љихове смрти),уместо да примарно мисле о часу смрти...стихови које следе то лепо објашњавају.Господ изоставља Себе из те приче,стављасебе тотално у други план,јер "манијачки воли" човека и да их избави од онога што ти очекујеш:"кажи нам сада,кажи одмах"...а то не прибилижава Богу и спасењу,већ одвлачи од обавезне бриге и стражарења над собом и својом душом.Гледаше и видеше Бога,па га распеше...конкретност некога не значи и аутоматски његово прихватање.Јуда је својим очима гледао и живео са Богом па га је издао!zar nije bilo jednostavnij ereci ja sam Bog u ljudskom obliku.pa onda ne bi bilo uopste problema sve bi bilo jasno a ne da se i danaa to mora tako slozeno objasnjavatiКада се и објавио свештеницима као Месија и Син Божији,шта они урадише? Распеше га! Шта би сте ви урадили да Он поново дође и и то исто прича? Да вам саопшти као Кајафи и Ани првосвештеницима јудејским и каже да је Он једини Месија, и да је Син Бога Оца,равночастан Оцу...мислим да би,сходно куранском учењу,исход био исти као и код јудеја који се од вас не разликују ни мало,осим што не признају мухамеда.У свему другом сте суштински идентични. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 nisam preko dana na forumu, možda 5 minuta.. Саладине ленштино! Овде Судњи дан на форуму а тебе нема! Srbija_smesko Pored ovih priznatih naučnika, ja sam suvišan 0104_cheesy, a gledat ću da poboljšam dnevni tajming. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 "у свему и све Он чини са Оцем и кроз Оца, па и у суду над људима "" ne u stihu stoji "jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao." a ne sa Ocem,nego radi ono sto mu Otac kaze,znaci ne radi po svome.Znaci ne radi "sa Ocem" nego "po Ocevom" Не, него то значи да има идентичну вољу као Отац. Отац све што чини чини кроз Сина у Духу Светоме. Зато је то један Бог - једна воља, једна енергија, једна природа недељива и неотуђива у три Личности. ovdje se ne radi oko Volje Sina i Isus sam rece da ne radi posvojoj volji nego po volji Oca. Inace bi rekao da radi po svojoj volji.ali to nije rekao Зато што између Њега и Оца не постоје две воље него једна, а његово дело је дело Једнога Бога - Оца и Сина и Светога Духа. Отуда Једна воља којом Отац благоволи, Син чини а Дух Свети испуњава и запечаћује. Тако је и свет створен: Тада Рече Бог... Ово "Рече" шта је друго него Реч Божија, Логос, кроз Кога и Којим је све створено. u stihu stoji da Isus ne radi po svojoj volji nego po volji Oca- daimaju istu volju onda bi ovaj stih bio potpuno suvisan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Не знам на основу чега то закључујеш? У питању је икономија: Отац благоволи (жели), Син том истом вољом дела (нема супротстављену вољу Оцу, већ једну и исту), а дух Свети завршава и садејствује са Сином, опет са истом вољом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 u stihu stoji da Isus ne radi po svojoj volji nego po volji Oca- daimaju istu volju onda bi ovaj stih bio potpuno suvisanМолим те,једном заувек,ма колико не прихватао то као истину,да покушаш да разумеш шта ти се прича! Отац је узрок бића Божијег,узрок Сина и Духа којима равночсатно додељује биће и који му узвраћају личностно постојање (докле год не схватиш шта је и како постоји "личност" као категоија постојања,неће ти бити јасно ништа од овога што причамо)...једна божанска природа,једна воља једна енергија,једно дејство,али све иде од Оца као предвечног начела и извора Триипостасног Бога...РАЗУМЕШ? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Не знам на основу чега то закључујеш? У питању је икономија: Отац благоволи (жели), Син том истом вољом дела (нема супротстављену вољу Оцу, већ једну и исту), а дух Свети завршава и садејствује са Сином, опет са истом вољом. Kako istom voljom djela kad govori ja ne radim svojom voljom(znaci ma svoju volju) nego radim PO volji Oca Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 u stihu stoji da Isus ne radi po svojoj volji nego po volji Oca- daimaju istu volju onda bi ovaj stih bio potpuno suvisanМолим те,једном заувек,ма колико не прихватао то као истину,да покушаш да разумеш шта ти се прича! Отац је узрок бића Божијег,узрок Сина и Духа којима равночсатно додељује биће и који му узвраћају личностно постојање 8док год не схватиш шта је и како постоји "личност" нећети бити јасно ништа што причамо)...једна божанска природа,једна воља једна енергија,једно дејство,али све иде од Оца као предвечног начела и извора Триипостасног Бога...РАЗУМЕШ? Evo pokusavam ali kako da razumem Isusa koji kaze"ja ne radim svojom voljom (znaci ima svoju volju ) nego radi povolji Oca.Zasto bi to uopste govorio ako je on istovremeno i Otac?Zasto bi pominjao da ima svoju volju kad je save Oceva volja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Не знам на основу чега то закључујеш? У питању је икономија: Отац благоволи (жели), Син том истом вољом дела (нема супротстављену вољу Оцу, већ једну и исту), а дух Свети завршава и садејствује са Сином, опет са истом вољом. Kako istom voljom djela kad govori ja ne radim svojom voljom(znaci ma svoju volju) nego radim PO volji Oca Не то значи да његова воља није супротна са Очевом. Иначе би Христос радио, по теби, против своје воље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука