cloudking Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Eto lepo si izneo kako izgleda hricsnstvo, jer i ono kaze da mi licnim primerom uticemo na druge ljude. Samo se ne bih slozio sa generalizacijom da toga kod hriscana danas nema. Mozda nema kod vecine, ali sam siguran da ima onih pravih svuda u svetu. Ma ko je to pisao da nama treba pomoci? Imam dobru poziciju da iznesem takvo misljenje jer zivim u zemlji sa 90% pravoslavaca. Ljudi koje svakodnevno srecem su ogromnom vecinom pravoslavci. Da ne generalizujem ipak, mogu da kazem da ogromna vecina (ajde, ne svi) ne svedoci primerom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Tekst je odlican. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Vidis meni je zao sto se mnogi od vas ne bave umetnoscu, jer sa ja njome bavim i znam koliko oslobadja. Ali ta moja zal mi ne daje za pravo da vam dosadjujem konstantno pricama o tome kolko ste izgubljeni bez umetnosti ili da vam poturam olovke i papire i forsiram da crtate i slikate kako bi se "oslobodili". Због чега би се ти осетио прозваним овде? Или било ко други? Човек написао текст. Ако ти се текст не свиђа, не мораш да га прочиташ икад више у животу. Такође, форум је веома отворен, за конструктивну критику свега и свакога, тако да и ту имаш могућности да изразиш своје мишљење. опет, ако се не осећаш прозваним, ко ти уопште једним текстом може наметати било шта? Мислим да је текст одличан у смислу како смо велики лицемери, и како се лако бацамо камењем на неке ствари типа "У, ево га педер, ај да га пљунем па да будем велики ришћанин!", а како не обраћамо пажњу на ствари са којима смо се саживели и које смо прихватили као најнормалније, типа увлачење некоме, намештање, убиства, похлепа, и све остало чиме смо окружени и у чему свакодневно учествујемо. Верујем да ствар са педерима као референцом за Содом може запарати уши (односно очи јер је текст у питању), ал ја сам схватио текст другачије, много дубље, у смислу критике лицемерства свих хришћана и шатро Хришћана који пљују неке за које сматрају да имају сасвим очигледне мане или неке који су "јавни грешници", а на све остало чврсто затварају очи јер им је тако лакше, она врста менталитета оног фарисеја (Хвала ти Боже што нисам као овај грешник). Данче*, NinaD and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Izgleda da autor ne pravi razliku između ugrožavanja drugih i slobode da se sa sobom radi šta se želi.A komentator ne pravi razliku izmedju ugrozavanja SEBE i slobode da se sa sobom radi sta se zeli (Pokusavam da spustim tvoj pedjinski stit, da ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Мислим да је текст одличан у смислу како смо велики лицемери, и како се лако бацамо камењем на неке ствари типа "У, ево га педер, ај да га пљунем па да будем велики ришћанин!", а како не обраћамо пажњу на ствари са којима смо се саживели и које смо прихватили као најнормалније, типа увлачење некоме, намештање, убиства, похлепа, и све остало чиме смо окружени и у чему свакодневно учествујемо da. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Niko ti ne brani da zalis koliko god zelis, problem je sto kod mnogih ta zal brzo krene fizicki da se manifestuje... Vidis meni je zao sto se mnogi od vas ne bave umetnoscu, jer sa ja njome bavim i znam koliko oslobadja. Ali ta moja zal mi ne daje za pravo da vam dosadjujem konstantno pricama o tome kolko ste izgubljeni bez umetnosti ili da vam poturam olovke i papire i forsiram da crtate i slikate kako bi se "oslobodili". A ja znam da bi ste se oslobodili. Licno sam tu slobodu osetio i jedan sam od retkih sa tim blagoslovom (irony intended). Eto vidis... I ja imam nesto za sta verujem da je jedini put "spasenja" pa nikog ne maltretiram time... poenta je- neka svako radi na svom spasenju najbolje sto ume i neka ne dira druge. A ako si uporan i dosledan u putu sopstvenog spasenja, uticaces svojim licnim primerom i na druge. A kod hriscana danas toga nema. Svi bi da svima utuve u glavu "sta je najbolje za njih" a gotovo niko to ne svedoci svojim primerom. Kada je nesto ispravno i kvalitetno, svedocenje licnim primerom bi bilo i vise nego dovoljno da utice na druge ljude. Medjutim ako nije, onda si primoran da druge direktno ubedjujes i vrsis pritisak... Ispravite me ako gresim ali upravo u bibliji pise nesto vrlo, vrlo slicno ovome sto sam napisao? Isus nije rekao "utuvite svima" nego "misionarite"... (Parafrazirano) Koliko vidim, ovo je pravoslavni forum na koji redovno dolaze atisti i pokušavaju da nas ubede da grešimo. Ne znam da li si lično doživeo da neko vrši pritisak na tebe i ubeđuje te da poveruješ, ali to bi se kosilo sa suštinom pravoslavlja. Naravno da niko ne može da te natera ili silom ubedi da veruješ. Inače, mnogi ovde se bave umetnošću, na primer ja se onako baš za svoju dušu bavim slikarstvom. Imaš i jednu temu na kojoj možeš pogledati radove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Imam dobru poziciju da iznesem takvo misljenje jer zivim u zemlji sa 90% pravoslavaca. Ljudi koje svakodnevno srecem su ogromnom vecinom pravoslavci.Nemoj samo da pruzis objasnjenje da je to 'zato sto MISLE DA POSTOJI Bog'... to su tradicionalisti uglavnom (ne omalovazavam)...Sto se tice Sodome i sodomizma, koliko ja znam, to su bili HETEROSEKSUALNI ljudi koji su redovno silovali muskarce kao sredstvo nanosenja ponizenja i agresije. Dakle ovi danasnji gejevi nisu sodomisti, to nije sinonim za 'peder'. Da li je stvarno bio neki zemljotres tu i da li je unistio grad ili sta vec, to ne znam, to je druga prica... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Sad je bas neko na drugoj temi pisao o "pomaganju" metalcima da se oslobode svoje omiljene muzike. Isao sam kroz grad u Black Sabbath majici, ali nikome nije palo na pamet da mi na silu pomaze. Mnogi ovde slušaju metal, a ni meni nije stran. Imaš temu na kojoj svako može da postavi muziku koju voli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 @Muramasa Je l tacno da je metal muzika dobra za zadobijanje pedjanske blagodati (tzv. 'Pedjodati') ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Nemoj samo da pruzis objasnjenje da je to 'zato sto MISLE DA POSTOJI Bog'... to su tradicionalisti uglavnom (ne omalovazavam), slavoslavci, kulturalni pravoslavci... Uh otvaras staru temu razdora o tome ko je koliki pravosalvac pa ce pola foruma da bude u fazonu "svi koje se osecaju pravosalvciima su pravoslavci" a druga polovina ce biti u fazonu "pravih pravosalvaca ima malo u srbiji"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Због чега би се ти осетио прозваним овде? Или било ко други? Nisam se osetio prozvanim. Mislio sam da moji komentari podrzavaju tekst a ne da su mu suprotstavljeni... moracu opet da ga procitam, mozda sam stvarno pogresno nesto ukapirao... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Nisam se osetio prozvanim. Mislio sam da moji komentari podrzavaju tekst a ne da su mu suprotstavljeni... moracu opet da ga procitam, mozda sam stvarno pogresno nesto ukapirao... nisi pogresno ukapirao, sve je ok Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Старо предање каже да у Содому бејаху четворица судија: Шакрај, Шакрурај, Зајфа и Мацли-дин. Прва двојица су добили име од речи „шекер“, то јест „лаж“, трећи – од речи „зајфон“ што значи „фалсификатор“, а име четвртог значи „онај који изопачава правосуђе“. Bili jednom dva princa, jedan iz Sodome, drugi iz Gomore.... http://www.stjoseph.cz/byli-jednou-dva-princove-jeden-ze-sodomy-druhy-z-gomory/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука