Jump to content

Исламски проповједник се обратио у Православље

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Na vašu tvrdnju  da:После спознања заблуде долази ослобађајућа истина.

Da u pravu ste i u kontekstu toga što rekoste da bi se potvrdila vaša tvrnja pogledajte sljedeči klip:

Kako su pop i pastor primili islam( ovo ukucajte na googlu i uvjerit ćete se da ste u pravu)

Na ovom videu Jusuf Estes, bivsi svestenik, na jedan jako duhovit nacin prica o tome kako je zelio da prevede na krscanstvo (protestantizam) jednog egipcana-muslimana i jednog katolickog popa. Medjutim, Uzviseni Allah je imao druge planove...

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Na vašu tvrdnju  da:После спознања заблуде долази ослобађајућа истина.

Da u pravu ste i u kontekstu toga što rekoste da bi se potvrdila vaša tvrnja pogledajte sljedeči klip:

Kako su pop i pastor primili islam( ovo ukucajte na googlu i uvjerit ćete se da ste u pravu)

Na ovom videu Jusuf Estes, bivsi svestenik, na jedan jako duhovit nacin prica o tome kako je zelio da prevede na krscanstvo (protestantizam) jednog egipcana-muslimana i jednog katolickog popa. Medjutim, Uzviseni Allah je imao druge planove...

Опет се меша Православље и остале хришћанске конфесије са којима ми православни немамо везе.
Подели на овим сајтовима

Овакве теме мислим да немају неког смисла. Тих појединачних преумљавања и промена вере има на свакој страни. Тиме се ништа нити говори нити доказује. Јер, једнако задовољство осећају и поп који је прешао у ислам и муслиман који је прешао у хришћанство - под условом да су то учинили својом слободном вољом.

Подели на овим сајтовима

Ја не замерам тим људима ништа, то је њихова слободна одлука. Међутим, замерам исламу став према оваквим људима. Да ли је истина да шеријатски закон, или шта већ у исламу, говори да муслимана који се превери треба погубити? Ако је то тачно, онда је то стварно за сваку осуду. Каква је то онда вера ако ја не могу да слободно изразим свој став о њој. У хришћанству вас нико неће ни криво погледати ако напустите Цркву, а камоли да вас убије.

Молим тумачење овог питања.

Подели на овим сајтовима

Aleksandre po određenim pravnim školama takva osoba se ubija to je tačno.Dok po hanefijskoj pravnoj školi se ne ubija.Da obrazložim: Svaki čovjek koji želi preći u islam on se upozna sa islamskim učenjima.Nema pravo ga niko prisiliti, ali isto tako islam ne dozvoljava da se neko poigrava sa njegovim propisima.stoga te pravne škole imaju taj stav.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Aleksandre po određenim pravnim školama takva osoba se ubija to je tačno.Dok po hanefijskoj pravnoj školi se ne ubija.Da obrazložim: Svaki čovjek koji želi preći u islam on se upozna sa islamskim učenjima.Nema pravo ga niko prisiliti, ali isto tako islam ne dozvoljava da se neko poigrava sa njegovim propisima.stoga te pravne škole imaju taj stav.

Значи, кад неко одлучи да не жели да буде муслиман.... :)

Ух, брате, то ми се никако не свиђа. Па где је ту људска слобода? Сад, реците ми, поменусте школе, различите школе. Значи ли то да постоје различите праксе у исламу поводом овога? Ако постоје, значи ли то да ислам није јединствен по овом питању?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...