Баба Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Овакве теме мислим да немају неког смисла. Тих појединачних преумљавања и промена вере има на свакој страни. Тиме се ништа нити говори нити доказује. Јер, једнако задовољство осећају и поп који је прешао у ислам и муслиман који је прешао у хришћанство - под условом да су то учинили својом слободном вољом. Да , ово сам већ говорио. Али заиста је велика препрека исламској мисији то што на тако ригорозан начин осуђује оне који напусте ислам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Да, муслимани ни сами нису сигурни у своју назови веру, па им је потребно нешто спољње да би и себи и другима доказали да им је вера истинита. И тако они немајући други доказ ваљаности своје вере стално и себи и другима приказују слике појединих заблуделих овчица који су се приклонили овој религији. Поента је у томе што свака душа тражи истинитог Бога - Христа, и нагонски му тежи, па и душе тих несретних муслимана. Зато сви они у дубини душе исконски осећају да верују у лаж, када верују у Мухамеда, па морају да сами себе обмањују и заваравају којекавим трицама и кучинама. Друго, бројка од 5000 људи у Немачкој који годишње прелазе у ислам је најобичнија лаж. Ја сам известан број година живео у Немачкој и никада, али буквални никада, нисам срео ниједног Немца који је прешао у ислам. Буквално никада. Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Inkvizicija zar to nije još rigoroznije, zatim proklinjanje sedam generacija pokoljenja onog ruskog svečenika, jeli to rigorozno.Zašto ih prokleti a nisu još ni rođeni itd? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Aleksandre po određenim pravnim školama takva osoba se ubija to je tačno.Dok po hanefijskoj pravnoj školi se ne ubija.Da obrazložim: Svaki čovjek koji želi preći u islam on se upozna sa islamskim učenjima.Nema pravo ga niko prisiliti, ali isto tako islam ne dozvoljava da se neko poigrava sa njegovim propisima.stoga te pravne škole imaju taj stav. Значи, кад неко одлучи да не жели да буде муслиман.... Ух, брате, то ми се никако не свиђа. Па где је ту људска слобода? Сад, реците ми, поменусте школе, различите школе. Значи ли то да постоје различите праксе у исламу поводом овога? Ако постоје, значи ли то да ислам није јединствен по овом питању? Brate Aleksandre u vjerovanju (dogmama)nema razlika ali u pravu postoje određene razlike gdje nije islam došao sa izričitim propisom! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Aleksandre po određenim pravnim školama takva osoba se ubija to je tačno.Dok po hanefijskoj pravnoj školi se ne ubija.Da obrazložim: Svaki čovjek koji želi preći u islam on se upozna sa islamskim učenjima.Nema pravo ga niko prisiliti, ali isto tako islam ne dozvoljava da se neko poigrava sa njegovim propisima.stoga te pravne škole imaju taj stav. Значи, кад неко одлучи да не жели да буде муслиман.... Ух, брате, то ми се никако не свиђа. Па где је ту људска слобода? Сад, реците ми, поменусте школе, различите школе. Значи ли то да постоје различите праксе у исламу поводом овога? Ако постоје, значи ли то да ислам није јединствен по овом питању? Brate Aleksandre u vjerovanju nema razlika ali u pravu postoje određene razlike gdje nije islam došao sa izričitim propisom! Чекајте, па ко је онда измислио то право по коме се суди муслиманима, ако ислам није изричит? Јесу ли то Божији закони или људски? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Inkvizicija zar to nije još rigoroznije, zatim proklinjanje sedam generacija pokoljenja onog ruskog svečenika, jeli to rigorozno.Zašto ih prokleti a nisu još ni rođeni itd? Инквизицију рекламирајте римокатолицима, молићу лепо. То је њихов изум из времена када су већ били у расколу са Црквом Православном. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Inkvizicija zar to nije još rigoroznije, zatim proklinjanje sedam generacija pokoljenja onog ruskog svečenika, jeli to rigorozno.Zašto ih prokleti a nisu još ni rođeni itd? А зашто да не? Па сви ми смо проклети самим чином рођења, тј. имамо на себи прародитељски грех. Тек крштењем водом и Духом тај грех се укида и човек креће на пут спасења. Ето тако рецимо ти си и сада проклет јер ниси крштен и крајње је време, ако мислиш да спашаваш душу, да се крстиш. Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Igore ja vas brišem, nevidim od sad vaš niknejm! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Inkvizicija zar to nije još rigoroznije, zatim proklinjanje sedam generacija pokoljenja onog ruskog svečenika, jeli to rigorozno.Zašto ih prokleti a nisu još ni rođeni itd? Па и није та стара инквизиција толико зла починила колико је опљувана, али јесте ригорозна, ево и ми сами Срби смо претрпели једну такву инквизицију 41-45 ( Јасеновац, јаме, и НДХ) то ти је брале једна типична инквизиција(по узору на инвизицију и њене методе), на жалост нашу братску брале ви сте се тада приклонили тој НДХ инквизицији-као цвијеће рвацко . А то за проклињање седам генерација, већ рекох, зар вас се то тиче шта један православни поп проклиње, та није вљада да верујете у моћи православнијех попова и да се тога бојите? У сваком случају главу му неће скидати са рамена, зар не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Aleksandre po određenim pravnim školama takva osoba se ubija to je tačno.Dok po hanefijskoj pravnoj školi se ne ubija.Da obrazložim: Svaki čovjek koji želi preći u islam on se upozna sa islamskim učenjima.Nema pravo ga niko prisiliti, ali isto tako islam ne dozvoljava da se neko poigrava sa njegovim propisima.stoga te pravne škole imaju taj stav. Значи, кад неко одлучи да не жели да буде муслиман.... Ух, брате, то ми се никако не свиђа. Па где је ту људска слобода? Сад, реците ми, поменусте школе, различите школе. Значи ли то да постоје различите праксе у исламу поводом овога? Ако постоје, значи ли то да ислам није јединствен по овом питању? Brate Aleksandre u vjerovanju (dogmama)nema razlika ali u pravu postoje određene razlike gdje nije islam došao sa izričitim propisom! Може ли још нешто да се каже по овом питању ? Стекао сам утисак да је одговор остао недоречен crvenilo У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Силне школе и правци у исламу, говоре да исти није јединствен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Солне школе и правци у исламу, говоре да исти није јединствен. Ако сам добро разумео, може се рећи да и у исламу постоје различити "правци" као и у хришћанству ? Колика је онда разлика између тих праваца ? Какве су то "солне" школе ? Можда сте намјеравали да напишете "силне" ? У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Да, силне, исправио сам. Па разлика може да буде и таква да ћеш по једној школи да будеш осуђен на смртну казну ако се одрекнеш од ислама а по другој не. Нема религије на свету која је остала јединствена. У свакој су стварани правци, школе, секте, расколи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Aleksandre po određenim pravnim školama takva osoba se ubija to je tačno.Dok po hanefijskoj pravnoj školi se ne ubija.Da obrazložim: Svaki čovjek koji želi preći u islam on se upozna sa islamskim učenjima.Nema pravo ga niko prisiliti, ali isto tako islam ne dozvoljava da se neko poigrava sa njegovim propisima.stoga te pravne škole imaju taj stav. Значи, кад неко одлучи да не жели да буде муслиман.... navijanje Ух, брате, то ми се никако не свиђа. Па где је ту људска слобода? Сад, реците ми, поменусте школе, различите школе. Значи ли то да постоје различите праксе у исламу поводом овога? Ако постоје, значи ли то да ислам није јединствен по овом питању? Brate Aleksandre u vjerovanju nema razlika ali u pravu postoje određene razlike gdje nije islam došao sa izričitim propisom! Чекајте, па ко је онда измислио то право по коме се суди муслиманима, ако ислам није изричит? Јесу ли то Божији закони или људски? и да додам питање на Александрово, одакле се онда вуче оправдање за тај став да се преобраћеник може оправдано убити? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 То није општеприхваћен став у исламу. Ениз не заступа тако нешто. Хвала Богу да је тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука