Jump to content

Rehabilitovan Draža Mihailović

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нама је дато да знамо тајне владара овога света, њима није. Пази шта пишеш.

Šta ima Manolis pazit šta piše, ti izgleda jedini na svijetu još ne znaš da je Putin tajni jezuita? :0222_shocked:joooj

https://www.pouke.org/forum/topic/38500-папа-уводи-србију-у-еу/?p=1270439

https://www.pouke.org/forum/topic/38500-папа-уводи-србију-у-еу/?p=1270466

Evo pa gledaj kako su ga tvoji kolege anti-iluminati i anti-massoni raskrinkali na You Tube:

https://goo.gl/c1xMV9

Подели на овим сајтовима

• Одговори 212
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mesić: Rehabilitovaće i Pavelića

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je da je Josip Broz Tito bio najveća ličnost koju su Hrvati imali u svojoj istoriji.

Izvor: večernji list, n1

14133600395555a8af9a17e435614623_v4_big.

On je, gostujući na N1, na taj način prokomentarisao rehabilitaciju vođe četničkog pokreta Dragoljuba Mihailovića.

“Sada četnici za Tita govore da je ustaša. Ustaše za Tita govore da je bio masovni ubica. Na osnovu čega? Na osnovu nekoga iz Argentine kome je neko ko je pobegao iz Jugoslavije posao tako. Tito je najveća ličnost koju su Hrvati imali u svojoj istoriji. Pobedio je u Drugom svetskom ratu, formirao je Jugoslaviju kao federaciju republika i pokrajina“, rekao je Mesić.

Prema njegovim rečima, posle rehabilitacije Mihailovića moguća je i rehabilitacija lidera ustaškog pokreta, Anta Pavelića.

“Po demokratskim principima traži se rehabilitacija ljudi koji su prolili hektolitre krvi. Ja se iskreno nadam da taj neko u Hrvatskoj ne postoji, ali da, moguće je“, naveo je Mesić uz očekivanje da će se društvo ponovo podeliti, na antifašiste koji su pobedili fašizam i kvislinge koji su stali na stranu fašizma.

Nekadašnji predsednik Hrvatske je rekao da nije saglasan sa odlukom predsednice Hrvatske Kolinde Grabar KItarović da se iz rezidencije na Pantovčaku ukloni Titova bista, jer to nisu učinili njeni prethodnici.

“Ona se distancira od istorijskih činjenica. To je popuštanje nacionalističkoj euforiji za koju ne znamo kako će se završiti“, zaključio je Mesić.

Подели на овим сајтовима

Ko ne zna,ustase su odavno rehabilitovane. Njima su izjednacena u Hrvatskoj prava sa partizanima i odavno primaju zasluzne penzije,po hrvatskoj ustaski generali imaju ulice svoje.

O cemu oni pricaju? Ja ne mogu da verujem da neko ima obraza da se javi iz hrvatske i komentarise tako nesto,jos porode toboze ustase i hitlera sa cetnicima?! uzas.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Aleksandar II Karađorđević: Da li ovo značilo da ja sada kralj?

http://www.njuz.net/aleksandar-ii-karadordevic-da-li-ovo-znacilo-da-ja-sada-kralj

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Miša Janketić: Četnik mi je ubio majku, molio sam da mi ne kažu gde žive njegovi potomci

Nije se više vrаtilа mojа mаjkа Milicа. Zаludu smo Milenа i jа išli u komаndu i molili dа ne ubiju nаšu mаjku, ispričao je poznati glumac

misa-janketic-foto-aleksandar-jovanovic-

Jedan od naših najvećih glumaca Mihailo Miša Janketić ispričao je potresno priču o stradanju njegove porodice tokom drugog svetskog rata.

Prenosimo vam deo intervjua koji je dao davne 1973. godine.

"Sećam se dobro tog dаnа četrdesettreće godine.Kolonа nаših je izlаzilа iz Pljevаljа. Kolonаpаrtizаnа. Išli smo zа njom. Isprаćаli je. A kаd smo žurili uz brdo, kа kući Đenisijevićа, u kojoj smo stаnovаli, nаdrugoj strаni, u Pljevljа je ulаzilа kolonа Nemаcа.I dаnаs ih vidim nа motociklimа. Vidim njihove šlemove. I mаšinke. I čizme. Moj otаc, Rаdomir, bio je u pаrtizаnimа. Bio je komаndаnt bаtаljonа.

Mаjku su bili uhvаtili četnici. I u Kolаšinu osudili je nа dvаdeset i jednu godinu robije. Milenu (sestru) i mene čuvаlа je strinа. Pа nаs je jednog dаnа uhvаtilа zа ruke i odvelа u Kolаšin.Prаvo pred čuvenog Pаvlа Đurišićа.

I reklа: "Evo ti, vojvodo, ovo dvoje dece Rаdomirovo. Ti si ih ostаvio bez mаjke, pа ih ti čuvаj!"

Posle su mаjku pustili iz zаtvorа. Odvelа nаs je u Pljevljа. Rаdilа je nа pošti. I tog dаnа kаd smo isprаćаli kolonupаrtizаnа i dočekivаli kolonu Nemаcа, mаjkа je od nаših dobilа zаdаtаk dа ostаne. Dа i dаlje rаdi nа pošti.Iаko zа Nemce... jer će nаši opet doći. Jednogа dаnа isprаtili smo i kolonu Nemаcа. Sа druge strаne u grаd je ušlа kolonа četnikа.

Mojа mаjkа Milicа rаdilа je i dаlje nа pošti. Sаdа zа četnike. Ubrzo su počeli dа je pozivаju u komаndu.

Prepoznаo juje četnički glаvаr, pop Mаcа. Nekаdа su zаjedno išli u gimnаziju. Pop Mаcа je u Pljevljimа pronаšаo još nekoliko pаrtizаnskih ženа.I one su morаle dа odlаze u komаndu.Jednom kаdа se spremаlа dа ide nа sаslušаnje, mаjkа mi reče:­ Cile, mene će dа ubiju. Milenu ostаvljаm tebi u аmаnet. Ti dа je čuvаš i štitiš. Ti si muškа glаvа. Nedаj je nikome, nemoj neko zlo dа joj učini.

Nije se više vrаtilа mojа mаjkа Milicа. Zаludu smo Milenа i jа išli u komаndu i molili dа ne ubiju nаšu mаjku.

Jedne noći, u Ševаrimа, ubio ju je pop Mаcа. Sа drugim pаrtizаnskim ženаmа. Njih devet.

Dugo posle tog dogаđаjа, ovde u Beogrаdu, u gimnаziji, reče nаm rаzrednа dа uzmemo po list hаrtije. Izdiktirаlа nаmje poziv zа roditeljski sаstаnаk. Trebаlo je sutrаdаn dа gа vrаtimo sа potpisom roditeljа.Jа sаm odmаh potpisаo poziv i pružio gа rаzrednoj."Ne ti, nego otаc dа potpiše" ­ podviknulа mi je rаzrednа."Jа nemаm ocа" ­ rekаo sаm."Pа, nek ti potpiše mаjkа" ­ reklа je nešto mirnije."Jа nemаm ni mаjku" ­ odgovorio sаm.

A jа je nisаm ni zа štа ni krivio.Tаdа je i sаznаlа čije sаm jа dete.Tаdа sаm jа sаznаo dа je onа školskа drugаricа moje mаjke.

"Ti znаš ko ti je ubio mаjku?" ­ upitаlа me u jednom trenutku.

"Znаm" ­ odgovorio sаm.

"Ti znаš dа su živi njegovi sinovi?!"

"Dа."

"Znаš dа žive ovde u Beogrаdu?"

I to sаm znаo."Oni stаnuju u mojoj ulici, u... "

"Ne!" ­ vrisnuo sаm i pružio ruku dа rаzrednoj zаpušim ustа. ­ "Ne, nemojte to dа mi kаžete. Neću dа znаm gde stаnuju!"

Курир

Подели на овим сајтовима

Сви историјски подаци говоре о томе да су четници углавном ратовали против партизана, убијали их или предавали немцима:

Ово је списак људи из чачанског округа,који су убијени ван борби,иначе чачански четници су били најгори по убијању својих ...

http://www.znaci.net/00001/44_1.htm

О злочинима у Косјерићу,пожешком,ужичком,ваљевском крају,селу Вранић, убиства свих истакнутих партизанских комнаданта ,др Младена у Босни и многих других интелектуалаца међу партизанима,имате хиљаде података ,прогуглајте мало...

И онда се питате,зашто су их црвени потаманили после рата...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Сви историјски подаци говоре о томе да су четници углавном ратовали против партизана, убијали их или предавали немцима:

Ово је списак људи из чачанског округа,који су убијени ван борби,иначе чачански четници су били најгори по убијању својих ...

http://www.znaci.net/00001/44_1.htm

О злочинима у Косјерићу,пожешком,ужичком,ваљевском крају,селу Вранић, убиства свих истакнутих партизанских комнаданта ,др Младена у Босни и многих других интелектуалаца међу партизанима,имате хиљаде података ,прогуглајте мало...

И онда се питате,зашто су их црвени потаманили после рата...

Kao sto istorijski podaci govore da su partizani neretko zajedno sa nemcima frontalno udarali na cetnike,kao i zajedno sa ustasama. Aj sve ali nekako ti si mi poslednji koji bi na ovom forumu imao ovakav stav,koji je ono... Naravno da su zlocine cinili i cetnici ali su cinili mnogo vece partizani,pa sta sad? Pritom neretko je djeneral Draza kaznjavao svoje streljanjem jer su pocinili neki zlocin,kao onaj nad muslimanima.

Moj deda je bio ranjen u Uzicu koje su cetnici oslobodili,znas li to?  kad su dok je bio cetnik napali ih i nemci i partizani zajedno udruzenim snagama,kasnije u smiraj rata je otisao u partizane,ali to nije bitno? to zvanicna istorija ne priznaje,bitan je udzbenik a ne ono sto se stvarno odigralo.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Kao sto istorijski podaci govore da su partizani neretko zajedno sa nemcima frontalno udarali na cetnike,kao i zajedno sa ustasama. Aj sve ali nekako ti si mi poslednji koji bi na ovom forumu imao ovakav stav,koji je ono... Naravno da su zlocine cinili i cetnici ali su cinili mnogo vece partizani,pa sta sad? Pritom neretko je djeneral Draza kaznjavao svoje streljanjem jer su pocinili neki zlocin,kao onaj nad muslimanima.

Знаш како,једно време сам као и сви "национално отрежњени" почео бесомучно да се ложим на четништво и тако то, док нисам почео мало да повезујем и друге чињенице и податке,али све оне Самарџићеве књиге сам прогутао,а он ни сам није свестан колико ми  је помогао да схватим да уопште није било све црно-бело...

Што се тиче ко је са ким ратовао,био у разно -разним сардањма против оних-ових,па то је било опште лудило.

Конкретно пошто је овде о четницим реч,све време су били па тако рећи зависни од италијана, и њихове помоћи...

Најболније што сам прочитао,јесте како су стотине српских мајки из Лике и Кордуна,ишле по своје убијене синове по Неретви,убијени од четничких снага (Самарџићев извор)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Знаш како,једно време сам као и сви "национално отрежњени" почео бесомучно да се ложим на четништво и тако то, док нисам почео мало да повезујем и друге чињенице и податке,али све оне Самарџићеве књиге сам прогутао,а он ни сам није свестан колико ми  је помогао да схватим да уопште није било све црно-бело...

Што се тиче ко је са ким ратовао,био у разно -разним сардањма против оних-ових,па то је било опште лудило.

Конкретно пошто је овде о четницим реч,све време су били па тако рећи зависни од италијана, и њихове помоћи...

Најболније што сам прочитао,јесте како су стотине српских мајки из Лике и Кордуна,ишле по своје убијене синове по Неретви,убијени од четничких снага (Самарџићев извор)

Ali ne kontam sta sad hoces da kazes... Da li su Cetnici u tom gradjanskom sveopstem ratu cinili zlocine? Dakako da jesu,nego sta da jesu,medjutim ne moze se tako posmatrati stvar.

Pod broj jedan kod cetnika i djenerala Draze je postojala odgovornost posle jednog masakra nad muslimanima djeneral Draza je naredio cini mi se streljanje 10 svojih ljudi,da li sa druge strane kod partizana postoji neka takva stvar? mislim da ne.

Medjutim cinjenica je da je tih zlocina na onoj drugoj cistoj,ispravnoj i ispranoj strani bilo daleko vise,daleko,daleko vise i pritom da ne znamo nijedno slovo o tim zlocinima kroz prizmu sudskog nekog postupka. Pa partizani su poubijali pola Beograda kad su u njega usli,civila,ne vojnika nego civila. Skoro sam gledao oca Dejana protu iz Beograda poznatog i priznatog duhovnika koji je ziveo u to vreme u Beogradu i koji prepricavao kako je izgledao zivot pod okupacijom i pod "oslobodjenjem" doslovce njegov otac koji je ziveo u okupiranom Beogradu je bio radostan kad je doslo "oslobodjenje" mislili su to je to,posle 3 dana je odveden i ubijen,obrazlozenje je verovatno da je ziveo u Beogradu tad.

Ako biramo manje zlo Cetnici su daleko manje zla cinili od partizana,a cak i to sto su cinili ne moze se iskljucivo prisiti recimo djeneralu Drazi,jednostavno bilo je mali milion frakcija.

Подели на овим сајтовима

Ништа не би постигао тиме. Још би грђе било. Народ је подељен у односу на те две личности. Веома подељен. И једном и другом, нарочито другом доста тога и замерају и до неба дижу. "Дража попитички осућен, али нису ни његови били цвећке, али је ипак био Србин и борац против нациста, патриота који је невин страдао."   "Тито јес да је издао и поделио Србију, продао Косово, Голи оток био препун Срба неправедно осуђених, бранио да се иде у цркву и слави слава, па Хрват бре, ал са друге стране много се добро живело, фабрике раделе, ишли смо где смо хтели, било нам лепо..."

А шта мислиш да је друга , читај Дражина , опција победила да неби се исто тако лепо живело ? Вероватно мислиш да би се вратили у средњи век , шта ли ?

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Ako biramo manje zlo Cetnici su daleko manje zla cinili od partizana

То апсолутно није тачно,ако мислиш на сам рат 41-45...чак би рекао да су четничке акције највише биле усмерене против партизана и свих њихових симпатизера, родбине и слично,мада им ни ови нису остајали дужни, а правити те неке компарације како је неко ипак био бољи и мање је зло,не стоје ,већ је то твој покушај да обесмислиш и омаловажиш сваку партизански борбу,која је свиђало се то некоме или не,изашла као победник ...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Cak i sa istorjskog pogleda mislim da je i uloga Nedica predimenzionirana,a najjace mi je kad se raspravljam sa ovim demokratama,vucicevcima o ulozi Nedica izdajnika koji je pustio Nemce i nije ih dirao,a kad postavim ja pitanje a sto bler,a sto predaja Kosmeta,a sto saradnja sa danasnjim nacistima,a sto ovo,a sto ono...onda je logika pa znas zakon jaceg,ko smo mi da se protivimo sad i da budemo protiv itd... Dakle tipicni Nedicevci protiv Nedica.

Nego

https://youtu.be/6fFjnLeA3QE

Подели на овим сајтовима

То апсолутно није тачно,ако мислиш на сам рат 41-45...чак би рекао да су четничке акције највише биле усмерене против партизана и свих њихових симпатизера, родбине и слично,мада им ни ови нису остајали дужни, а правити те неке компарације како је неко ипак био бољи и мање је зло,не стоје ,већ је то твој покушај да обесмислиш и омаловажиш сваку партизански борбу,која је свиђало се то некоме или не,изашла као победник ...

To je tacno,veca zlodela su cinili partizani. Saradnja sa okupatorom,ustasama to tek da ne pricam,od Velebita do drugih partizanskih cinilaca koji idu na noge nacistima i fasistima i prave koalicije da napadaju cetnike.

Cetnicke akcije su bile usmerene protiv nacista do neke 1942,43 kad su videli odakle vetar duva i sta se desava. 

Moj deda je bio i u cetnicima i partizanima i ovo se ne odnosi na obican narod koji u pocetku nije imao nikakvu ideologiju kad je pristupao partizanima pa cak i do kraja rata,vec se odnosi na one koji su surovali sa nemcima i ustasama i koji su manipulisali tim glavama.

Pobednik u istoriji je relativan pojam,spoj raznoraznih uticaja,raznorazne visoke politike i svega ostalog...ali je cinjenica da je Draza bio simbol borbe protiv okupatora do neke 1944 svuda na planeti zemaljskoj.

Istina kad tad izadje na videlo...pa ce i ovo izaci. Jos jednom cu pomenuti selo u Bosni,moj komsija komunjara iz jna kasnije ciji je mladi brat stradao u ratu kao jos dosta mestana tog sela,spomenik je posle podignut gde pise od cetnicke ruke stradali i nabrojani,simbol tog mesta,a ono svi znaju tacno iz koje kuce je ubica i da je bio pripadnik partizanskog pokreta i sto je ubijao te civile i svi se prave ludi,ali sustina je da istina izbija koliko god je sahranjivali nadje ona neku zicu i izbije na povrsinu.

Uostalom partizani su i Boga sahranjivali,ali su time sebe sahranili.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...