Данче* Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/11047592_1140925449256291_1422345876752606872_n.jpg?oh=a58950492acd7bb83f2780d650366ebc&oe=55C74A54&__gda__=1440265172_3c3f3ef7ca07af896ece9ca86ef6b91f Биберче, Снежана, Dexi and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Verbalni rat, partizana i četnika još nije prestao, a protivnici rehabilitacije vidno su razočarani ovakvom odlukom suda! http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1566755-uzivo-rehabilitacija-draze-mihailovica-izricanje-presude-djeneralu-prate-kralj-srbije-i-vojislav-seselj-foto Занимљиво би било проверити, а колико их уопште данас има живих!? И једних и других, тако "verbalno ratobornih" или "vidno razočaranih", свеједно. Верујем и да их баш пуно није доживело стоту, нити да им је у тим годинама до циркузања пред сензационалистичким медијима и малоумним тзв. репортерима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 "Nije utvrđivano da li je zločinac" Izvor: B92, Beta Beograd -- Odlukom o rehabilitaciji lidera četničkog pokreta Draže Mihailovića nije utvrđivana činjenica da li je on ratni zločinac ili ne, naveo je sudija u tom slučaju. Foto: Beta, AP Sudija Aleksandar Trešnjev, obrazlažući odluku o ukidanju presude iz 1946. godine, naglasio je da sud nije utvrđivao činjenicu da li je Dragoljub Mihailović ratni zločinac ili ne, već isključivo da li je imao fer i pravično suđenje. "Ovo nije bila rehabilitacija Ravnogorskog pokreta i Jugoslovenske vojske u otadžbini, jer je to učinjeno brojnim zakonima koji se odnose na boračka pitanja, već isključivo da li je Dragoljub Mihailović imao fer i pravično suđenje", rekao je Trešnjev. Sud je utvrdio da Mihailoviću nije obezbeđeno fer suđenje, da nije imao prava na odbranu, da nije video advokata da početka suđenja. "Dragoljub Mihailović smatra se neosuđivanim", rekao je sudija Trešnjev, posle čega je dobio buran aplauz i pozdrave publike. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 2115. Виши суд у Београду рехабилитовао Слободана Милошевића. Ми смо будале! Прво Дража је наш човек и србин и борио се за нас. Друго судили су га припадници секте зване комунисти на челу са Хрватом. Треба да прође један век па да неки суд призна стање на терену да Срби заправо никад нису видели Дражу као ратног злочинца већ као трагичну историјску личност какве су малте не све одреда водеће личности српске историје од сад па уназад. Мени је једнако убиство Ђинђића, Драже, Краља Александра, династије Обреновић, Карађорђа, Мехмед Паше Соколовића, Лазара, Милоша итд. Јер све је то последица трагичних истријских околности у којој се ми као народ налазимо већ вековима. Дијана., Јефимија Крунић, Bokisha and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Nama koji znamo da nije bio zločinac ne treba niko da kaže kako on nije to što nije, a onima koji ga smatraju zločincem hoće li išta značiti ova rehabilitacija? Ti koji su ga smatrali zločincem takav stav su stekli manje više po inerciji, kao, uostalom, i za većinu stvari u svojim životima. Šta ti država turi u tanjir to kusaš bez rasuđivanja. Ova vest im neće ni biti važna. I ne samo to, ima da kažu: ala su ovi dosadni sa ovim... Ali najbitnije je da je šteta učinjena onda kada je to bilo najvažnije i to se ne može rehabilitovati, osim na ličnom nivou. No, mi znamo za besmrtnu pravdu i hvala Bogu na tome. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Patrijarh: Epilog rehabilitacije Mihilovića - pomirenje srpkog naroda Marjanovic and draganzzz је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Али ове млађе генерације, то не разумем. Не разумем како нема жеље да се барем мало закопа по том времену, извора на све стране, да се допре и сазна истина. Ево, ја сам копао све што сам могао да нађем у жељи да себи пружим одговоре на нека питања што ме муче. И не само да ништа нисам разјаснио, него сам збуњенији него икад. Јасно ми је да су комунисти били барабе и злочинци, то тешко да може да се оповргне. Јасно ми је и то да је суђење Дражи било циркус и у том смислу разумем ову рехабилитацију као поништење одлука тог циркуса. Али ми ни изблиза није јасна његова улога у четничким злочинима, његов однос са окупаторима итд. Шта је знао, шта није знао, на шта је жмурио, а шта је чак и прећутно одобравао итд. Превише је потпуно контрадикторних извора са свих страна (комунистички, четнички, страни...) Ако је некоме све то кристално јасно, завидим му. Милан Ракић, Ћириличар, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Јасно ми је да су комунисти били барабе и злочинци, то тешко да може да се оповргне. Јасно ми је и то да је суђење Дражи било циркус и у том смислу разумем ову рехабилитацију као поништење одлука тог циркуса. Али ми ни изблиза није јасна његова улога у четничким злочинима, његов однос са окупаторима итд. Шта је знао, шта није знао, на шта је жмурио, а шта је чак и прећутно одобравао итд. Превише је потпуно контрадикторних извора са свих страна (комунистички, четнички, страни...) Ако је некоме све то кристално јасно, завидим му. Мислим да никад никоме неће моћи да буде све јасно. Зато између осталог и постоји онај израз fog of war, јер има толико делића мозаика који тешко могу да се сазнају, рат делује као много конфузна ствар... Али ја мислим да је нека општа настројеност Дражина била антифашистичка, антикомунистичка и родољубива. Ћириличар, florenntina, Јефимија Крунић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биберче Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Rehabilitacija Draže najviše će razbesneti Hrvate! Srbija je bila jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je imala dva antifaštistička pokreta - ravnogorski i partizanski, dok su sve zemlje u našem okruženju, a posebno Hrvatska, koja je slala svoje divizije u Staljingrad i počinila nezapamćeni genocid u Jasenovcu, bile na strani Hitlerove Nemačke, kažu u SNP Rehabilitacijom generala Dragoljuba Mihailovića učinjen je najkrupniji korak ka istorijskom pomirenju srpskog naroda koje je uslov za ekonomski i politički prosperitet Srbije – stav je Srpske narodne partije (SNP) povodom odluke pravosudnih organa da se rehabilituje komandant Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini. Ovom odlukom stavljena je tačka na besmislene ideološke podele unutar srpskog naroda, koje su pravili oni koji ne žele da srpski narod bude složan. Sigurno je da će ova odluka veoma zaboleti novu članicu EU, Hrvatsku, koja je najviše insistirala na podelama između partizana i četnika, želeći time da napravi lažnu simetriju između srpskog četničkog pokreta i zločinačkog ustaškog pokreta u NDH.Prava istina je, a to je ovom odlukom i potvrđeno, da je Srbija bila jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je imala dva antifaštistička pokreta – ravnogorski i partizanski, dok su sve zemlje u našem okruženju, a posebno Hrvatska, koja je slala svoje divizije u Staljingrad i počinila nezapamćeni genocid u Jasenovcu, bile na strani Hitlerove Nemačke. To je činjenica kojom srpski narod treba da se ponosi. Rusija je krenula napred tek kada je Vladimir Putin pomirio “crvene” i “bele” Ruse. Tako i Srbija može da krene napred tek kada se pomire partizani i četnici. Današnjom odlukom o rehabilitaciji Draže Mihailovića uklonjena je i poslednja prepreka na putu nacionalnog pomirenja srpskog naroda.Izvor: Telegraf Баба and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Anquilla non capit muscas!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Каже Чеда да смо дезоријентисани. Либерал, поштовалац комунистичких тековина. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Мука ми да гледам коментаре на вестима и друштвене мреже. Кад видим колко комуниста и даље има у Србији, тешко да нама и може да иде на боље. http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?item=196987&izb=178828 http://lsv.rs/vesti/zloupotrebljen-institut-predsednika-srbije-za-prekrajanje-istorije-13394/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Али ја мислим да је нека општа настројеност Дражина била антифашистичка, антикомунистичка и родољубива. А како коментаришеш оне депеше из архива? Једина ствар коју сам чуо у Дражину одбрану је да су у питању фалсификати, али нисам баш добио превише аргумената у прилог тој тези. Ја бих јако волео да је Дража био налик на оним Србима (политичарима и официрима) с краја 19. и почетка 20. века. Али судећи према документима на које сам наилазио, Дража ми делује као култивисанији Шешељ. Његови саветници и идеолози четничког покрета још више иду на ту страну, чак и отворено. Како коментаришеш и то што му је чак и Слободан Јовановић говорио да смањи борбе с партизанима и окрене се борби против окупатора, а овај је чак и њега игнорисао. Не знам, мени Јовановић делује за неколико копаља озбиљније и као човек и као интелектуалац од ликова које је Дража слушао. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Ево, ја сам копао све што сам могао да нађем у жељи да себи пружим одговоре на нека питања што ме муче. И не само да ништа нисам разјаснио, него сам збуњенији него икад. Јасно ми је да су комунисти били барабе и злочинци, то тешко да може да се оповргне. Јасно ми је и то да је суђење Дражи било циркус и у том смислу разумем ову рехабилитацију као поништење одлука тог циркуса. Али ми ни изблиза није јасна његова улога у четничким злочинима, његов однос са окупаторима итд. Шта је знао, шта није знао, на шта је жмурио, а шта је чак и прећутно одобравао итд. Превише је потпуно контрадикторних извора са свих страна (комунистички, четнички, страни...) Ако је некоме све то кристално јасно, завидим му. To se zove puritanizam. Pa to brate nemaš ni u agiologiji a kamo li u ratu. Никад ни у једном рату није се десила војска која није починила злочин. Шта каже народ: Тешко земљи куда војска прође Народ не каже чија војска, ни наша ни њихова, ни партизани ни четници, ни гуд гај ни бед гај, него просто војска. И тако је од како је света и века. Ствар је овде само у томе да је Чича рехабилитован од фингираног идеолошког комунистичког судског процеса. А за правду његову једино је Бог меродаван. Што се тиче Срба, погледај последње ратове и видећеш да није било партизана. Чак ни ЈНА која је касније постала СА( Српска армија) није била партизанска јер се заправо распала. Толико о партизанима. Данашњи војници наше армије поново носе кокарде. Можда је неке старије војнике срамота што носе такве ознаке, неки су можда једва дочекали али у суштини партизана више нема. И то је печат историје Данче*, Дуња, Јефимија Крунић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Направљена је пукотина, па ће ваљда наредне генерације историчара и оних који се озбиљно тиме баве једног дана доћи и до јаснијих одговора. И ја се искрено надам томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 http://www.njuz.net/njuzov-specijal-o-rehabilitaciji-draze-mihailovica/ Плутон and Goku је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука