Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ukucajte na google pravne škole u islamu i tamo ćete proonaći odgovore ima puno o tome da se piše pa tamo ti je napisano! Па јел не може у пар реченица? Може ли ишта да оправда убиство човека? Мени је то непојмљиво и неспојиво са Богом. Само ми кратко одговорите (већ трећи пут вас ваљда питам): да ли су такви закони Божији или људски, обичајни? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Иако имају тако дубоко научну књигу где је све јасно и без грешака дефинисано, ипак ни у исламу не цветају руже: http://bosnjacki.forumpro.eu/drustvo-f12/zasto-su-muslimani-podijeljeni-na-sekte-i-razlicite-pravne-skole-t658.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ukucajte na google pravne škole u islamu i tamo ćete proonaći odgovore ima puno o tome da se piše pa tamo ti je napisano! Па јел не може у пар реченица? Може ли ишта да оправда убиство човека? Мени је то непојмљиво и неспојиво са Богом. Само ми кратко одговорите (већ трећи пут вас ваљда питам): да ли су такви закони Божији или људски, обичајни? aleksandre ja sam hanefijskog mezheba ali po ovom pitanju nisam.Zbog čega:!U islamu je zabranjeno ikoga silom uvesti u islam. Čovjeku koji ulazi u islam obajsni se sve i šta znači ulazak u islam i šta znaći izlazak iz islama.On kada uđe u islam on prihvata sve to! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Иако имају тако дубоко научну књигу где је све јасно и без грешака дефинисано, ипак ни у исламу не цветају руже: http://bosnjacki.forumpro.eu/drustvo-f12/zasto-su-muslimani-podijeljeni-na-sekte-i-razlicite-pravne-skole-t658.htm Opet vi ono cinički odgovarate,nemožete tako, taj metod je neprihvatljiv znate da nekažem nekulturan.Opet se ponašate kao stručnjak islamskih oblasti, postavih vam pitanje a nekako vam skroman odgovor , a to je šta znate o islamu.I primjetio sam da ste dosada par puta pokušavali izvrtati moje riječi, nemojte nije uredu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ukucajte na google pravne škole u islamu i tamo ćete proonaći odgovore ima puno o tome da se piše pa tamo ti je napisano! Па јел не може у пар реченица? Може ли ишта да оправда убиство човека? Мени је то непојмљиво и неспојиво са Богом. Само ми кратко одговорите (већ трећи пут вас ваљда питам): да ли су такви закони Божији или људски, обичајни? aleksandre ja sam hanefijskog mezheba ali po ovom pitanju nisam.Zbog čega:!U islamu je zabranjeno ikoga silom uvesti u islam. Čovjeku koji ulazi u islam obajsni se sve i šta znači ulazak u islam i šta znaći izlazak iz islama.On kada uđe u islam on prihvata sve to! Ја вас нисам никада виде (а волео бих), али некако осећам да сте ви један јако добар човек и знам да ни мрава не бисте згазили, а камоли убили човека. У реду. Не може на силу у ислам (мада историја говори нешто друго, али хајде да тај грех препишемо људима који су лоше тумачили поруку ислама). Међутим, шта ако човек муслиман ипак у току живота, својом слободном вољом и размишљањем, ипак одлучи да више не буде муслиман? Одлучи да буде хришћанин, јудејац или чак атеиста? Зартреба да буде убијен због тога и то од руке човека? Свако може да промени мишљење. Нисам ни ја био некад ово што сам данас. Ако такав закон влада у исламу, онда је то закон страха. Ја не знам како да то другачије схватим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Иако имају тако дубоко научну књигу где је све јасно и без грешака дефинисано, ипак ни у исламу не цветају руже: http://bosnjacki.forumpro.eu/drustvo-f12/zasto-su-muslimani-podijeljeni-na-sekte-i-razlicite-pravne-skole-t658.htm Opet vi ono cinički odgovarate,nemožete tako, taj metod je neprihvatljiv znate da nekažem nekulturan.Opet se ponašate kao stručnjak islamskih oblasti, postavih vam pitanje a nekako vam skroman odgovor , a to je šta znate o islamu.I primjetio sam da ste dosada par puta pokušavali izvrtati moje riječi, nemojte nije uredu. Што се љутите, па то су муслимани писали, нису хришћани. Нисам извртао ваше речи намерно, већ ми нисте били довољно јасни. Ево и нешто о правцима у исламу (ни ви ипак нисте јединствени, као ни ми хришћани): http://bs.wikipedia.org/wiki/Pravci_u_islamu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 "otkud ovoliki broj sekti i razlicitih pravnih skola u islamu?????????" Kao prva, pravne škole su jedinstvene u temeljnim uvjerenjima i praktikovanju islama, razlikuju se u nekim nebitnim pitanjima, tipa, da li se prilikom abdesta treba prati vrat...a opće poznato kod svih pravnih škola da je abdest ispravan bez pranja vrata, dakle potpuno nebitno pitanje. Spominje se "ovoliki broj sekti",,koje su to sekte? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Па пише ваљда које су. И нису баш мале разлике у правним школама. Код једних постоји смртна казна због напуштања ислама, а код других не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ukucajte na google pravne škole u islamu i tamo ćete proonaći odgovore ima puno o tome da se piše pa tamo ti je napisano! Па јел не може у пар реченица? Може ли ишта да оправда убиство човека? Мени је то непојмљиво и неспојиво са Богом. Само ми кратко одговорите (већ трећи пут вас ваљда питам): да ли су такви закони Божији или људски, обичајни? aleksandre ja sam hanefijskog mezheba ali po ovom pitanju nisam.Zbog čega:!U islamu je zabranjeno ikoga silom uvesti u islam. Čovjeku koji ulazi u islam obajsni se sve i šta znači ulazak u islam i šta znaći izlazak iz islama.On kada uđe u islam on prihvata sve to! Ја вас нисам никада виде (а волео бих), али некако осећам да сте ви један јако добар човек и знам да ни мрава не бисте згазили, а камоли убили човека. У реду. Не може на силу у ислам (мада историја говори нешто друго, али хајде да тај грех препишемо људима који су лоше тумачили поруку ислама). Међутим, шта ако човек муслиман ипак у току живота, својом слободном вољом и размишљањем, ипак одлучи да више не буде муслиман? Одлучи да буде хришћанин, јудејац или чак атеиста? Зартреба да буде убијен због тога и то од руке човека? Свако може да промени мишљење. Нисам ни ја био некад ово што сам данас. Ако такав закон влада у исламу, онда је то закон страха. Ја не знам како да то другачије схватим. Bolan gdje je to islam širen silom?Aleksandre zar vi niste dokaz da to nije tako?Da je u islam ulaženje silom onda kada su turci došli una balkan stavili bi narodu jedan od dva izbora ili smrt ili islam.ali vi znate koliki je dana sbroj srba koji nisu muslimani! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Па пише ваљда које су.Ne piše na onom linku. И нису баш мале разлике у правним школама. Код једних постоји смртна казна због напуштања ислама, а код других не. Ne znam za slučaj smrtne kazne, mada općenito nema velikih razlika, pa da ima ne bi to bile škole sunni islama, i ne bi sve (ima ih 4) bile ispravne, nego samo jedna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 "otkud ovoliki broj sekti i razlicitih pravnih skola u islamu?????????" Kao prva, pravne škole su jedinstvene u temeljnim uvjerenjima i praktikovanju islama, razlikuju se u nekim nebitnim pitanjima, tipa, da li se prilikom abdesta treba prati vrat...a opće poznato kod svih pravnih škola da je abdest ispravan bez pranja vrata, dakle potpuno nebitno pitanje. Spominje se "ovoliki broj sekti",,koje su to sekte? Slažem se sa bratom Saladinom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Иако имају тако дубоко научну књигу где је све јасно и без грешака дефинисано, ипак ни у исламу не цветају руже: http://bosnjacki.forumpro.eu/drustvo-f12/zasto-su-muslimani-podijeljeni-na-sekte-i-razlicite-pravne-skole-t658.htm Opet vi ono cinički odgovarate,nemožete tako, taj metod je neprihvatljiv znate da nekažem nekulturan.Opet se ponašate kao stručnjak islamskih oblasti, postavih vam pitanje a nekako vam skroman odgovor , a to je šta znate o islamu.I primjetio sam da ste dosada par puta pokušavali izvrtati moje riječi, nemojte nije uredu. Brate Aleksandre lijepo od tebe (ako nije ironicno) "duboke naucne knjige". Naravno i pored toga sto je Kuran kao posljednja Bozija Objava sacuvan u svom originalu na sto se je i sam Uzviseni Allah u svojoj Casnoj Knjizi obavezao(da ce Objavu sacuvati do Sudnjeg Dana), naravno da ima muslimana i to ne malo koji su se udaljili od Objave ili shvatanja iste.Pa tako mozemo slobodno reci da i medju nama ima onih koji vole piti i to cak bolje rade nego nemuslimani ili onih koji pljackaju ili su korumpirani itd. ali cak potkrijepljeno statistikama islamska zajednica tj. ummet tj. muslimani su jos uvijek u odnosu na sve druge najbolja zajednica i najbolji ummet jer od svega navedenog(drustveno socijalnih anomalija) imaju najmanje zastupljene kod sebe.Mozemo uz to da spomeneo i iako krscana ima za koju stotinu hiljada vise od muslimana(muslimana 1,6 milijardi) moze se reci da su muslimani mnogobrojniji zbog cinjenice da nas ima vise koji prakticiramo svakodnevno svoju vjeru u odnosu na krscane koji su to samo imenom ili izjavom u nekom formularu) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Није иронично, цитирао сам, тачније парафразирао ваше говорење о Курану. Иначе, не волим да омаловажавам људе по било ком основу. Умем да критикујем када неко заслужи, али не волим да омаловажавам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 ok brate Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука