Jump to content

Како је Мухамеду откривен ислам?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Хтео бих да питам како је могуће да ви Агарјани верујете толико јако једном човеку?

Колико је људи надахнуто Духом Божијим писало Библију, и колико је детаљно у пророчким књигама описан Христос, и колико и сада има светих људи који животом сведоче Истину, заиста много.

Погледајте у гробља, јел се види ко је био богат, славан, велики војсковођа итд.?

Све труле кости.

А погледајте мошти светаца у Православљу, нити се балсамују, нити посебно чувају, јер их Бог чува.

Они нису ратовали, нити ратују као Мухамед, као Крсташи.

Они ратују са гресима, њихов рат је духовни.

И ви можете да причате о свом научном курану, колико хоћете.

Ја тамо не видим живот.

Где смо ми људи, него на путу живота.

Не знамо ни почетак, ни крај.

Научници преврћу сваки камен на том путу, истражују, копају по земљи, уместо да копају по небу.

Ал дође Онај који Беше, који Јесте, и који Долази.

И рече: "Ја сам Пут, Истина и Живот"

Више верујем Очевидцу, него неком Мухамеду који је живео развратно.

Да би дошли до Оца, морамо доћи у Духу Светом кроз Христа.

Ми се причешћујемо телом и крвљу Христовом, да би нас Отац препознао као синове, као што је свог Сина љубио пре постања света.

Отац не би био Отац, да није имао Сина у вечности.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 343
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Не знам из којег разлога, али не могу да одговорим на оној теми о распећу па ћемо дискусију пренети овде.

Селкоба, ти се дакле слажеш да су твоји преци Срби и да су они продали веру за вечеру и прихватили религију освајача? Ако се слажеш, онда ти неће сметати да те зовем потурица, јел је то традиционални назив у српском језику за оне који прихватју агарјанско паганство и одричи се светог Православља?

Ако се заблудели брат селкоба сложи, молим модератора Моцарта да ово "потурица" не брише.

Селкоба, одговори ми на питање - колико је људи по твојој процени било у паклу у моменту Христовог силаска у пакао?

Igore nemoj takvim tonom se obračati čovjeku, nije jaranski, ja kada bih takvim tonom govorio ja bih vama rekao da su i srbi bili vazali turcima i najvjerniji im sluge marko kraljević poginuo za sultana,...jedle neide.Malo poštovanje nije fer!
Марко Краљевић, Деспот Стефан Лазаревић и други српски племићи су били вазали на шта их је обавезивала витешка реч. За разлику од подмуклих турских племића и неких султана којима је то

било страно. Ту РЕЧ су давали из страха за свој сопствени народ пред најездом Турака-Селџука и

Турака-Османлија јер су били познати по својој крвожедности из сукоба са осталим балканским

народима. Ја сам данас као православни Србин поносан на српске витезове иако су били Турски вазали јер сам ја захваљујући њима, данас, Србин и Православац.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

"дан и ноћ" у књизи Постања је лош превод јеврејског оригинала. Више би приличио мах, етапа. То смо, мислим, већ појаснили.

А што се тиче примедбе даје Христос рекао да ће у гробу бити "три дана и три ноћи" а тамо провео три дана и две ноћи, одговор нађох данас код светог Јована Дамаскина.

Он прво полази од Мојсија који светлост назива дана таму ноћ (у књизи Постања). Онда каже: Када су Христа разапели наступила је општа тама по целој земљи (то имамо и Јеванђељима), као знак жалости за Христом. То је била прва ноћ/тама. Након уклањања таме имамо појаву дана/светлости. То су онда први дан и ноћ . Други дан и ноћ су петак на суботу. Трећи дан и ноћ су субота на недељу. Дакле, Христос је ипак говорио истину.

razmisljam logicki

zar to nije komplikovano malo?

drugi kazu da se gledalo vizantijsko vrijeme.molio bih vas da se odlucite po kojem vremenu je to bilo racunato.ja ne zelim stalno da se vracam na ovo pitanje niti koga da vrijedjam samo mi je potpuno konfuzno vase objasnjenje.

Molio bih vas da mi to pojasnite samo sa jedne strane

Не можеш "логички" разумети Писмо. Потребан ти је исти онај Дух којим је Писмо писано да  би га разумео. Док Бог не отвори очи, ништа од разумевања.

Има, као што видиш више тумачења, кеје свако може бити исправно. Једно је сигурно - Христос је говорио истину јер је заиста васкрсао. Тај догађај, за разллику од Мухамедове пећине, имао је многе и многе сведоке. Апостоли кажу: "Оно што чусмо и видесмо и што руке наше опипаше, оно вам сведочимо." Чуше и видеше многи људи заједно, а не само један који ништа ново није открио свету већ само понавља оно што је Јеврејима и хришћанима било познато вековима пре њега (Мухамеда).

Добро ти јрече Цвеле: џабае наука, нема ту живота. А ја ти кажем: џабе и ти силни закони по којима, нажалост, мора да се убије онај који више не жели да буде муслиман. Џабе, нема ту ни живота ни људске слободе. То је, како и сами кажете, ропство. Ви сте робови, а ми смо слободни јер нас је Истина ослободила.

Подели на овим сајтовима

Не можеш "логички" разумети Писмо. Потребан ти је исти онај Дух којим је Писмо писано да  би га разумео. Док Бог не отвори очи, ништа од разумевања.

И многи православци Речи Божје из Светог Писма не разумеју јер им проблем ствара

магла коју проузрокују овоземаљске материјалне па и научне ствари.

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Човек без помоћи Божије не може разумети ни Горски вијенац а камоли Реч Божију. Друго, хришћанство није никада била вера књиге већ жива вера, вера која се описује и тумачи животом. Нови Завет не претходи Цркви, као што Куран претходи исламу. Не, Нови Завет настаје у Цркви, Црква је старија од књиге која се зове Нови Завет (писан у другој половини 1. века, неколико деценија након Христа).

Подели на овим сајтовима

Зашто није довољна само лична логика и научно знање за разумевање вере? Зато што би онда човек био довољан самоме себи. Не би му био потребан нико па ни Бог да веру схвати и доживи Сам би човек био самоме себи довољан, вера би била само плод њега и његове логике. Вера не би била вера јер би била научна и логичка НУЖНОСТ (а када је нешто нужност, онда ту нема простора за веру и слободу).

Не. Наша вера се никада не може познати тако што ће се човек затворити у самога себе, у своју логику и моћ разумевања, у своја научна сазнања. Наша вера да би се разумела тражи трагање, тражи вапај та другим, тражи искање од Бога. Бог каже: "Куцајте и отвориће вам се, тражите и наћиће те." Не можеш разумети а да не затражиш другог, да не затражиш Бога, да не замолиш. Отуда је хришћанско разумевање Библије тражење Бога, а не задовољавање својих логичких категорија и задовољење и оправдање својих научних сазнања.

Вера није нужност и притишњеноост нужним доказима гдечовек више нема шта да се пита. То онда више није вера. Вера је позив на трагање, вера је слобода. Бог позива да му верујемо, Он нас не притиска нужним доказима. Зато у нашем тумачењу Речи Божије увек има места за наш одговор, за наше схватање и прихватање. Само тако човек СЛОБОДНО иде ка Богу и само тако човек може да ЉУБИ Бога. Јер, љубав је љубав само онда када је акт слободе. Када те неко натера да га љубиш, онда то није љубав већ ропство и мазохизам.

Подели на овим сајтовима

Човек без помоћи Божије не може разумети ни Горски вијенац а камоли Реч Божију. Друго, хришћанство није никада била вера књиге већ жива вера, вера која се описује и тумачи животом. Нови Завет не претходи Цркви, као што Куран претходи исламу. Не, Нови Завет настаје у Цркви, Црква је старија од књиге која се зове Нови Завет (писан у другој половини 1. века, неколико деценија након Христа).

Значи да је Нови Завет сведочанство Истине а не правило службе по коме неко мора да се понаша.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Значи да је Нови Завет сведочанство Истине а не правило службе по коме неко мора да се понаша.

Да. Нови Завет је сведочанство Истине и Црлкве, а није Истина и Црква сведок Новог Завета. Књига Новог Завета служи Цркви а не Црква књизи. Црква је створила књигу а не књига њу.

Подели на овим сајтовима

Sveto Pismo se čita životom.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Не знам из којег разлога, али не могу да одговорим на оној теми о распећу па ћемо дискусију пренети овде.

Селкоба, ти се дакле слажеш да су твоји преци Срби и да су они продали веру за вечеру и прихватили религију освајача? Ако се слажеш, онда ти неће сметати да те зовем потурица, јел је то традиционални назив у српском језику за оне који прихватју агарјанско паганство и одричи се светог Православља?

Pajko dugujem vam izvinjenje:Rekli ste da je srpska vojska pomogla turskom caru , da to je tačno Bajazitu su pomogli.Srbi su bili najvjernije sluge turcima od svih nemuslimana koji su im služili, bogami turci su ih i nagradili.Nas muslimane szu turci najviše zafrkali kroz historiju.Vama dadoše državu a nas ostaviše Austro-Ugarima.Zahvlajujući toj medjveđej usluizi mi muslimani danas nemamo izraženo nacionalno pitanje.Karadžić je napisao ono što je napisao u Bosni a ne u crnoj gori ili u Srbiji.itd.Samo malo kulturnije i mogli bi ja i vi komunicirati.Počeo sam te vidjeti na forumu. Marko kraljević je poginuo kao turski sluga u bici sa ugarima.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ако се заблудели брат селкоба сложи, молим модератора Моцарта да ово "потурица" не брише.

Селкоба, одговори ми на питање - колико је људи по твојој процени било у паклу у моменту Христовог силаска у пакао?

Igore nemoj takvim tonom se obračati čovjeku, nije jaranski, ja kada bih takvim tonom govorio ja bih vama rekao da su i srbi bili vazali turcima i najvjerniji im sluge marko kraljević poginuo za sultana,...jedle neide.Malo poštovanje nije fer!
Марко Краљевић, Деспот Стефан Лазаревић и други српски племићи су били вазали на шта их је обавезивала витешка реч. За разлику од подмуклих турских племића и неких султана којима је то

било страно. Ту РЕЧ су давали из страха за свој сопствени народ пред најездом Турака-Селџука и

Турака-Османлија јер су били познати по својој крвожедности из сукоба са осталим балканским

народима. Ја сам данас као православни Србин поносан на српске витезове иако су били Турски вазали јер сам ја захваљујући њима, данас, Србин и Православац.

Фали ти текст брате. Понови ако се не љутиш

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ako Musliman da zivot za Islam,dobija 72 djevice u taj njihov raj.

E sada a shta ako zena na primjer da zivot za Islam,ima i toga udje sa bombom u shkolski autobus sa djecom u Izrailju i sve ih digne u vazduh?

Shta ta zena dobija u Islam u tom njihovom raju?

0205_whistling

E ovo pitanje je bilo i prije 1400 godina postavljeno

evo odgovor

Kuran 33:35

Muslimanima i muslimankama, i vjernicima i vjernicama, i poslusnim muskarcima i poslusnim zenama, i iskrenim muskarcima

i iskrenim zenama, i strpljivim muskarcima i strpljivim zenama, i poniznim muskarcima i poniznim zenama, i muskarcima koji

dijele zekat i zenama koje dijele zekat i muskarcima koji poste i zenama koje poste, i muskarcima koji o svojim stidnim mjestima

vode brigu i zenama koje o svojim stidnim mjestima vode brigu, i muskarcima koji cesto spominju Allaha i zenama koje cesto

spominju Allaha, - Allah je, doista, za sve njih oprost i veliku nagradu pripremio.

Подели на овим сајтовима

Allah je, doista, za sve njih oprost i veliku nagradu pripremio.

Па која је то конкретна награда за жене?

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...