selkoba Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Postoji samo jedna Biblija,prevedena na sve jezike,chak i na stotine jezika Papua and New Guinea,svakako da nedje prevodilac je pogrijeshio .Uglavnom je sve isto .Nijesu verzije,vech prijevodi. A koliko ima verzija Quran,ajde malo to da diskutujemo. http://www.islamic-awareness.org/Quran/Text/Qiraat/hafs.html navodim muslimanske izvore. Misionaru,padate u vatra,postavljate ista pitanja,ne chitajuchi odgovre,a na nasha izbijegavate. Ja vas pitam ponovo ko je pisao Quran kada je Muhamed bio nepismen? izvini ali ja ne padam u vatru a razlog sto postavljam to pitanje je da bih sa vama razgovarao moram da imam pravu verziju Biblije jel tako.zato i ponavljam pitanje jer mi ne dajete odgovorja imam ovdje jednu online Verziju Biblije da li je ona istinita? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Зашто ми не оговараш на питања, мислим да те ничим нисам увредио?halali ali na koja pitanja? Зашто на страшном суду по исламу, суди пророк Иса а не Мухамед? sangaj bez uvrede ali prvo prouci o islamu pa ces da vidis da ne sudi prorok Isaa a.s. nego Allah swt. POslanik Muhamed s.a.w.s ima bitnu ulogu da ce se samo on imati pravo da zalaze za svoj narod У реду је не вређам се. Али који доказ нам ислам даје да ће сви људи васкрснути, јер по исламу пророк Иса није васкрсо а мислим да није ни Мухамед? Pa citav Kuran Casni govori o tome da vjernici idu u Raj a nevjernici u Pakao i to vjecno Разумем да Куран говори о томе да верници иду у Рај а неверници у Пакао, али мене занима шта је то у Курану што даказује Васкрсење, то јест доказ да је смрт победива. A obliju mnogim ajetima,evo jedan samo Kuran,2:25 A one koji vjeruju i dobra djela čine obraduj džennetskim baščama kroz koje će rijeke teći; svaki put kada im se iz njih da kakav plod, oni će reći: “Ovo smo i prije jeli” – a biće im davani samo njima slični. U njima će čiste žene imati, i u njima će vječno boraviti. У реду је овај ајет Куран, 2:25, али да ли људски род мора да верује у то само зато што тако пише у Курану или има неки доказ? ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Селкоба брате изволи Библију која се користу код нас, http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet.htm Овде је само Нови Завет, а наћи ћу и Стари али мораш мало да сачекаш. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet23.htm#5 7. Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Логос (Ријеч), и Свети Дух; и ова тројица су једно. 8. И троје је што свједочи на земљи: дух, и вода, и крв; и ово троје су уједно. http://wwwyu.com/biblija/621jo005.htm 7. Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno. 8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 leteti Eto stigla je i Biblija,nego dje ima Quran na srpskom,ja nemam,pa kada postavim pitanje iz Quran,dobro bi bila da i drugi znaju shta pitam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet23.htm#5 7. Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Логос (Ријеч), и Свети Дух; и ова тројица су једно. 8. И троје је што свједочи на земљи: дух, и вода, и крв; и ово троје су уједно. http://wwwyu.com/biblija/621jo005.htm 7. Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno. 8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno. http://wwwyu.com/biblija/621jo005.htm овај сајт није православни. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Na ovo pitanje odgovor nočas insallah: Misionaru,padate u vatra,postavljate ista pitanja,ne chitajuchi odgovre,a na nasha izbijegavate. Ja vas pitam ponovo ko je pisao Quran kada je Muhamed bio nepismen? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet23.htm#5 7. Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Логос (Ријеч), и Свети Дух; и ова тројица су једно. 8. И троје је што свједочи на земљи: дух, и вода, и крв; и ово троје су уједно. http://wwwyu.com/biblija/621jo005.htm 7. Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno. 8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno. http://wwwyu.com/biblija/621jo005.htm овај сајт није православни. Moguće da je nepravoslavan,i nisam ga previše pretraživao.Samo sam koristio Sveto Pismo sa njega jer na drugim sajtovima obično ima samo Novi Zavet.U svakom slučaju,hvala. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Не знам из којег разлога, али не могу да одговорим на оној теми о распећу па ћемо дискусију пренети овде. Селкоба, ти се дакле слажеш да су твоји преци Срби и да су они продали веру за вечеру и прихватили религију освајача? Ако се слажеш, онда ти неће сметати да те зовем потурица, јел је то традиционални назив у српском језику за оне који прихватју агарјанско паганство и одричи се светог Православља? Ако се заблудели брат селкоба сложи, молим модератора Моцарта да ово "потурица" не брише. Селкоба, одговори ми на питање - колико је људи по твојој процени било у паклу у моменту Христовог силаска у пакао? Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 brate Igore (izvini sto se mesam) mislim da nema potrebe za bilo kakvim nazivima..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Na ovo pitanje odgovor nočas insallah: Misionaru,padate u vatra,postavljate ista pitanja,ne chitajuchi odgovre,a na nasha izbijegavate. Ja vas pitam ponovo ko je pisao Quran kada je Muhamed bio nepismen? Пријатељу, ти као проповедник политичке идеологије ислама требао би да знаш да Мухамнед није записао куран, него да је куран по први пут записан после његове смрти. Мухамед је био у типичној прелести са елементима ђавоиманости. Не знаш да ли си упознат, прелест је посебно стање када особу преваре демони а она поприми погрешна учења о свету, Богу и свему осталом. Мухамед је дуги низ година комуницирао са демонима, који су му се указивали у лику архангела Гаврила. Ова појава је веома позната у Православљу, и у току 2.000 година дуге православне историје познати су бројни примери како су демони узимали обличје анђела, не би ли преварили људе. Мухамеда је на то упозоравао мислим чак и његов зет Хришћанин, или неко из његове блиске родбине, да се ради о демонској прелести и да се окане тога што ради. Мухамед је био једна неуротична, растрзана и болесна особа, подли убица, крволок и педофил. По освајању Меке, лично је наредио да се побије део зарбљених противника, те је учествовао у масовном пијењу њихове крви које је уследило после тога. Ислам није никаква религија. То је примитивна политичка идологија, која је настала као средство да Мухамед скупи снаге за рат против Меке и освајање града из кога је био протеран. Ако се ислам посматра са духовне стране, то је гомила бемислица и тотално неозбиљних ствари. Фанатичност муслимана се заснива на невероватној жеђи за крвљу, поривом за убијање и уништавање. Све то потиче из психологије пљачкаих и номадских примитивних арапских племена, где је ислам настао и показује ко је отац те наказне назови религије - сам ђаво и његове слуге. Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Брате Игоре тако се не води дијалог. Зато ће ове поруке бити брисане. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 brate Igore (izvini sto se mesam) mislim da nema potrebe za bilo kakvim nazivima..... Па ево селкоба се слаже са тим да је он Србин који се потурчио. Ако се он са тим слаже, нема потребе да избегавамо дивни српски термин за те особе. Потурица значи неко ко није прави Турчин, ал би хтео да буде. Јер су Турци тада били владајућа класа, палили су, силовали и убијали, и најслабији духом међу Србима, људи који су били слабићи па нису могли да издрже турски терор, су прихватали религију освајача, не би ли избегли те прогоне. Зато се и зову потурице. То није никакав погрдан назив, него назив који се ево већ вековима користи у српском језику. Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Брате Игоре тако се не води дијалог. Зато ће ове поруке бити брисане. Шта конкретно у мојој реченици није истина или није у духу дијалога? Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 4, 2010 Пријави Подели Написано Март 4, 2010 Не знам из којег разлога, али не могу да одговорим на оној теми о распећу па ћемо дискусију пренети овде. Селкоба, ти се дакле слажеш да су твоји преци Срби и да су они продали веру за вечеру и прихватили религију освајача? Ако се слажеш, онда ти неће сметати да те зовем потурица, јел је то традиционални назив у српском језику за оне који прихватју агарјанско паганство и одричи се светог Православља? Ако се заблудели брат селкоба сложи, молим модератора Моцарта да ово "потурица" не брише. Селкоба, одговори ми на питање - колико је људи по твојој процени било у паклу у моменту Христовог силаска у пакао? Igore nemoj takvim tonom se obračati čovjeku, nije jaranski, ja kada bih takvim tonom govorio ja bih vama rekao da su i srbi bili vazali turcima i najvjerniji im sluge marko kraljević poginuo za sultana,...jedle neide.Malo poštovanje nije fer! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука