Jump to content

Блиц најбеднији антицрквени таблоид!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da je večan možda bi i imalo nekog smisla. A pošto mu se smrt smeška iza, ako ne prvog i drugog, a ono iza trećeg ugla, onda nema.  

Naprotiv, vecan je dok traje. Kad se zavrsi vracam se tamo gde sam bio i pre nego sto sam se rodio. A ne secam se da je to bilo nesto mnogo strasno ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Naprotiv, vecan je dok traje. Kad se zavrsi vracam se tamo gde sam bio i pre nego sto sam se rodio. A ne secam se da je to bilo nesto mnogo strasno ;)

Pre nego što si se rodio nije te bilo i nije imao ko da se vrati "tamo gde si bio", ali sada te ima i ne možeš da se vratiš "tamo gde si bio" onakav kakav si "tada bio". 

Подели на овим сајтовима

Pre nego što si se rodio nije te bilo i nije imao ko da se vrati "tamo gde si bio", ali sada te ima i ne možeš da se vratiš "tamo gde si bio" onakav kakav si "tada bio".

Kako sam postao tako cu da nestanem. Cak je to najlogicniji ishid.

Nista ne ukazuje na to da cu ziveti vecno. Ni u raju ni van njega...

Подели на овим сајтовима

То би баш била перверзија да нестанеш на исти начин на који си и настао.

Имају Срби једну псовку...

Dokon pop i jarice krsti?

Подели на овим сајтовима

Kako sam postao tako cu da nestanem. Cak je to najlogicniji ishid.

Nista ne ukazuje na to da cu ziveti vecno. Ni u raju ni van njega...

Odgovoran čovek neće da se opravdava po svaku cenu, jer ako je iole mudar znaće da to što se opravdao pred sobom ne znači da je to tako. 

Ni meni ništa ne ukazuje da ima svetla ako žmurim. Prosto treba samo da otvorim oči. Ali ako sam sebi nametnuo hiljadu i jednu konstrukciju kako ima razloga da ne otvorim oči a niti jednu u korist toga da ih otvorim, pa time nastavljam da žmurim tvrdeći i dalje kako svetla nema, i u svemu uvek samo tražeći opravdanje za svoje konstrukcije... onda..

Подели на овим сајтовима

Odgovoran čovek neće da se opravdava po svaku cenu, jer ako je iole mudar znaće da to što se opravdao pred sobom ne znači da je to tako.

Ni meni ništa ne ukazuje da ima svetla ako žmurim. Prosto treba samo da otvorim oči. Ali ako sam sebi nametnuo hiljadu i jednu konstrukciju kako ima razloga da ne otvorim oči a niti jednu u korist toga da ih otvorim, pa time nastavljam da žmurim tvrdeći i dalje kako svetla nema, i u svemu uvek samo tražeći opravdanje za svoje konstrukcije... onda..

Ne znam dal kontas kolicinu ironije u tome da ti kao vernik nekome spocitavas zmurenje, ignorisanje sveta oko sebe i gradjenje konstrukcija kako bi opravdao nesto sto je zapravo produkt cistog subjektivnog izbora? :-D

Sta je sledece? Optuzices me da zmurim na cinjenice dok furam neku pricu koju sam sam izmislio? :-D

Подели на овим сајтовима

Ne kontam količinu ironije tako kako si ti skontao budući da se to što sam rekao, za šta se ako sam spočitavao izvinjavam, odnosilo na:

Nista ne ukazuje na to da cu ziveti vecno. 

Ako se potrudimo da zauzmemo neutralnu poziciju i sa nje pogledamo i tvoj i moj stav razumećemo da i ti meni možeš to da kažeš i ja tebi (mislim na spočitavanje i na to na šta se ono odnosilo). Ali, pošto jedna strana izvesno preteže jer istina ne može da bude na dve strane onda takva vrsta "argumenta" prosto nema značaja.

I opet dolazimo na to, makar što se mene tiče, da čovek treba da istraži veoma odgovorno bilo šta što tvrdi u svom životu, a naročito tako važne stvari, smisao postojanja, i slično, te da se ne zadovoljava "istinama" koje će ga uspokojiti u onome u čemu se nalazi samo zato što mu je ugodno tu, već da zarad istine proba malo da se pošteno zamisli, da ne kažem i da uloži ponešto od svog komfora.

Подели на овим сајтовима

„Блиц“ саботира и истину и Србију

4. Јун 2015 - 13:28

Учестала пракса да листови и интернет-сајтови познате београдске медијске куће у страном власништву о Српској Православној Цркви по правилу објављују потпуне лажи или не мање штетне полуистине, данас, 4. јуна 2015. године, добила је у таблоиду „Блиц“ свој врхунац у виду чланка под насловом „Руски патријарх саботира Србију“.

Овим поводом Српска Православна Црква изражава гнушање и запрепашћење јер је све што је написано у томе чланку апсолутна лаж. Никакво писмо Његове Светости Патријарха московског и све Русије г. Кирила није ових дана стигло у Српску Патријаршију нити односи који се привиђају гласилу „берлинске Србије“ постоје између сестринских Православних Цркава, а поготову између Руске Православне Цркве и Српске Православне Цркве, чије односе одликују братска љубав, сарадња и уважавање, да и не помињемо штедру помоћ коју је Московска Патријаршија пружала Пећкој Патријаршији како током пређашњих столећа тако и у наше доба.

Овом приликом не улазимо у то коме је у интересу да бесмисленим интригама покуша да наруши или лажно представи односе Српске Православне Цркве са Руском Православном Црквом, али позивамо оне који претендују на то да се зову посленицима јавне речи да престану да наносе штету Цркви и да послушају глас сопствене савести у односу на налоге које добијају, осим ако није реч о људима потпуно спаљене савести.

Позивамо и оне на које се новинари позивају, најчешће их називајући „један од српских владика“, да престану са наношењем несагледиве штете Цркви која их је учинила оним што јесу и којој све дугују.

Из Кабинета Патријарха српског

http://www.spc.rs/sr/blic_sabotira_istinu_srbiju

Подели на овим сајтовима

Тако треба, а требало је тако и у вези Сабора, "гажења по пешачкој зони", пуча и осталих текстова које смо читали пар месеци у назад, а не само када се дира мајчица Русија.

У сваком случају кренуло се и подржавам то.

Ма сви ранији текстови су били ситна боранија наспрам овог задњег наслова ( а и још једног, ал' не сјећам се када је објављен ). Човјек би рекао као да је СПЦ у рату са неким поред политичких обрачуна, избјегнутог "пуча" и сада иностране саботаже.

Подели на овим сајтовима

да престану са наношењем несагледиве штете Цркви која их је учинила оним што јесу и којој све дугују.

Nesagledivu stetu Crkvi ne cine nebitni novinari Blica, nego sami hriscani. Nejasno je sta su sa krajem recenice hteli reci? Da ih je crkva ucinila ljudima koji klevecu crkvu? Vrlo cudno sklepano saopstenje. 

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Признаћете да је прилично непримерено изводити било какве перформансе над посмртним остацима било ког човека.

Moguce, al to nije tema tj. takav problem se resi zabranom i cao.

meni je mnogo neprimerenije da se jedna crkvena organizacija bavi ovakvom propagandom a la kurir ili telegraf... Obred nije bio satanisticki.

SPC je ili neinformisana ili laze.

U oba slucaja treba da se izvini... Onako hriscanski...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...