МилошБГ Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 19:28, Марио Токовић рече Да није било в. Атанасија, и наравно не само њега али у првом реду њега, још увек би се пред свако причешће постило 6 дана на води уз обавезно истјазавање, пардон, исповедање. A to je fazon mnogo strasno i uzasno? Inace u vecini hramova se i dalje tako posti i obavezno je ispovedanje pre pricesca. Evo u Beogradskoj eparhiji znam bar 5 hramova u kojima se isto tako radi,I? Crveni Baron, feeble, Viktor Ljvovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 Da kazem i ja svoje laicko misljenje,posle ovog procitanog od episkopa Atanasija danas. Dakle ovakav tekst i samo ophodjenje kroz slucaj "Artemije" episkopa Atanasija svesno ili nesvesno tera bar mene da imam pojedine simpatije prema Artemiju iako nisam ni luk mirisao ni luk jeo. Da se tekst bavi kanonima i slicno kao sto se i bavi jednim delom to bi bio pun pogodak,ali ovako napisan tekst koji ukljucuje neverovatna vredjanja koja su samo nastavak,to te na neki nacin tera kad vidis da sa druge strane nema takvih epiteta da bar pomislis da je druga strana daleko normalnija. Da sumiramo episkopa Atanasija on je Artemiju rukovodio zivotom do raskola, on mu je pomogao da studira,doktorira,da se zamonasi,da postane episkop...onda Artemije je djavoiman,prelescen,satana rukovi njime,oko njega su bivsi narkomani monasi (kao da takvih nema puno tuce u SPC),svi oni su budale i ludaci, Artemije je ludak itd. Da ne pricam ono da episkop Atanasije prica o smrti Artemija vec nekoliko godina,bolestan,ovo ono,to mi malo suvise nepristojno. I na sve to unapred se zna da se taj Artemije nece posvetiti i unapred ismeva da se posle smrti neko takav nece spasiti,pa nije valjda da tu nema Bog poslednju rec? Otkud episkop Atanasije zna tu poslednju rec Gospodnju,ne zna naravno,a sama prica o tome sta ce ko i gde posle smrti je apsurdna.Bog je taj koji odlucuje. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 Владика Атанасије је Ваљевац,заправо тамо негде између Ваљева и Шабца Тај менталитет је специфичан и увек ми је сметало то што он као човек високог калибра спушта тај ниво али увек је био такав,то је нешто карактерно што се тешко брише.Смета,наравно али шта да радимо,он је један од наших најбољих људи које Црква има.Битна је суштина текста. Мени је лично засметало то,што,је пребацио Артемију на тим неким"ситним" преводима а ето ти"ситни" преводи,много нам значе као нпр,превод богослужења Страсне Седмице.Што други не преведу боље или што чекамо да нашим светилима као што је Свети Владика Николај и преподобни отац Јустин,службе пишу химнографи Светогорци?Зар не можемо и ми напишемо службе? Ето те неке ствари и мене дотичу и нервирају али суштина овог текста ми је важнија и није Милоје,да се разумемо,брате који си писао о томе,Хуан беше?...није Милоје бизнисмен светског калибра већ један имућан комуниста-пост-комуниста који је,не тако давно беше,шутирао блаженог оца Јулијана Студеничког у центру Чачка. Ђубре је то од човека и тешка поган. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 Нисте ви очигледно читали препуцавање +Атанасија и Вука Драшковића у Политици 90.их. Какави парови, какав гранд, оно је био шоу, читала цела Србија... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 3, 2015 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 20:39, Макрина рече није Милоје бизнисмен светског калибра већ један имућан комуниста-пост-комуниста који је,не тако давно беше,шутирао блаженог оца Јулијана Студеничког у центру Чачка. ???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 Да,да...шутирао оца Јулијана док је био у партији али у партији је и осто до дана данашњег.То је шљам и дочовек. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 20:50, Жељко рече Нисте ви очигледно читали препуцавање +Атанасија и Вука Драшковића у Политици 90.их. Какави парови, какав гранд, оно је био шоу, читала цела Србија... Знате шта је најбоље у свему? Све што је рекао Таса ономад за Вука обистинило се после 2000-те, ДОСловно све! Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 20:53, Макрина рече Да,да...шутирао оца Јулијана док је био у партији али у партији је и осто до дана данашњег.То је шљам и дочовек. Чек јел шљам или удбаш или покајани удбаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 20:54, Жељко рече Чек јел шљам или удбаш или покајани удбаш? Дочовек. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 20:55, Макрина рече Дочовек. Не знам ти ја те србијанске изразе( погледати потпис профила Жељка ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 Мени у суштини не смета толико.Толики интегритет има код мене да почне и да псује,шта ме брига,ја му памтим само најбоље и хвала му на свакој речи,зарезу и тачки коју је икада написао а ја сам успела понекад и да прочитам нешто од тога. Нека млађи пишу лепше и понашају се боље,хвала Богу,има их. Јефимија Крунић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 Imam ja pitanje kakav je zvanični stav foruma što se artemita i sotalih sličnih tiče. Da li se još uvek banuju ili ne? Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 21:05, Odahviing рече Imam ja pitanje kakav je zvanični stav foruma što se artemita i sotalih sličnih tiče. Da li se još uvek banuju ili ne? Vidi ako pređeš u artemijevce smatraću to tvojim napretkom na polju vere tako da ne brini, neš biti banovan... Deki992, Човек Жоја and Odahviing је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cant_feel Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 20:50, Жељко рече Нисте ви очигледно читали препуцавање +Атанасија и Вука Драшковића у Политици 90.их. Какави парови, какав гранд, оно је био шоу, читала цела Србија... Jel ima ovo negdje da se procita? NemanjaVa and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 On 3. 5. 2015. at 21:06, Жељко рече Vidi ako pređeš u artemijevce smatraću to tvojim napretkom na polju vere tako da ne brini, neš biti banovan... Kakvo favoriziranje ateista i diskriminacija verujućih na pravoslavnom forumu. Znači strašno. Човек Жоја and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука