Макрина Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Smeh je dobar način da se branimo od neprijatnih stvari; možda se i svemu treba nasmejati. E, da mi je samo malo tvoje duhovitosti, draga popadijo (zašto nema onog smajlija sa cmokićem? morao sam onda ovaj sa smeškom, ali to nije to ...) A tek u manastiru Gradac šta se desilo; to ne sme da pričam, prevazilazi i moje kapacitete za negativno ... ne, nemojte me pitati, ne mogu ... Ако икад будеш имао прилике да бираш парохију,ти изабери задње село у некој Епархији и тамо проведи 15 година далеко од свега,има са В. да се радујеш по цео дан,веруј ми...хехехе.... п.с.Кад рече цмокић,одмах сам знала ко је у питању нисам препознала по новом псеудониму :good2: Велики поздрав за В. Љубимо вас!!! Лазар Нешић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Љубимо вас!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Cudni su danasnji monasi i monahinje. Ranije su, po Jovanu Lestvicniku, monasi bili spremni da pretrpe u poslusnosti strahovita ponizenja, a sada im je tesko da se presele. o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Знам монаха који је премештен из једног познатог манастира, још давно. Иако није тако изгледало у почетку, само је он сада на добитку. У духовном погледу наравно. Viktor Ljvovic and Јанко је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Cudni su danasnji monasi i monahinje. Ranije su, po Jovanu Lestvicniku, monasi bili spremni da pretrpe u poslusnosti strahovita ponizenja, a sada im je tesko da se presele. И ја раније када сам читао бајке, ти ранији монаси су били супер јунаци. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 И ја раније када сам читао бајке, ти ранији монаси су били супер јунаци. Али то нису биле бајке,већ аутентичан монашки израз,али,не морамо ићи далеко у прошлост,крајем деведесетих,упокојио се блажени старац Пајсије Светогорац.Живео је од молитве,за молитву,био је велики аскета и подвижник.Човек смирења и послушања.Он је један у низу. Хвала Богу има их и данас.Они сведоче да православље,односно,правоживље живи и постоји. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Нажалост,код нас је монаштво у великој кризи али то не значи да не постоји и да не живи аутентично монаштво а пре свега они скривени,за које и не знамо да су свети и које ће нам Бог открити када за то дође време.Једноставно,код нас је криза... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Али то нису биле бајке,већ аутентичан монашки израз,али,не морамо ићи далеко у прошлост,крајем деведесетих,упокојио се блажени старац Пајсије Светогорац.Живео је од молитве,за молитву,био је велики аскета и подвижник.Човек смирења и послушања.Он је један у низу. Хвала Богу има их и данас.Они сведоче да православље,односно,правоживље живи и постоји. Наравно да је било великих људи, али мислим да се превише идеализује и живи у некој бајци. Нити је ондашње време било неко супер гига мега благодатно и верно, нити је било баш као што пише у књигама. Зато мислим да та монашка литература и идеализовање, може бити погубно. А искрено, монаштво нас је и осакатило у неким стварима, колико год то некоме невероватно звучало. Deki992 and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Наравно да је било великих људи, али мислим да се превише идеализује и живи у некој бајци. Нити је ондашње време било неко супер гига мега благодатно и верно, нити је било баш као што пише у књигама. Зато мислим да та монашка литература и идеализовање, може бити погубно. А искрено, монаштво нас је и осакатило у неким стварима, колико год то некоме невероватно звучало. Слажем се. Најпре,монашку литературу поузимати из руку младића и девојака којима није природно по Богу дат призив за монаштво већ ето тако нешто фантазирају. feeble, Јанко, nana and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Слажем се. Најпре,монашку литературу поузимати из руку младића и девојака којима није природно по Богу дат призив за монаштво већ ето тако нешто фантазирају. Па на жалост знам и монахе, пропале монахе или монахе у покушају који су се залудели са тиме. Прво вера, а после све остало. На жалост наша Црква је у једном тренутку убацила ту монашку литературу, уместо катихуменску и на жалост неки људи су отишли у другу крајност или ти у аут. Зоран Николин, Зосима, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 На жалост наша Црква је у једном тренутку убацила ту монашку литературу Pa dobro, to jeste urađeno na nesmotren način; ali u suštini u toj literaturi nema ničeg lošeg po sebi - treba samo naučiti da se čita i tumači. Макрина, verum est in beer, Зоран Николин and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Pa dobro, to jeste urađeno na nesmotren način; ali u suštini u toj literaturi nema ničeg lošeg po sebi - treba samo naučiti da se čita i tumači. Слажем се наравно, али је проблем у томе да док су неки учили, мало су и преучили. Брава без кључа је безвредна. Лазар Нешић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 @@verum est in beer, Ja ne mislim da je Jovan Lestvicnik pisao bajke. o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Pa dobro, to jeste urađeno na nesmotren način; ali u suštini u toj literaturi nema ničeg lošeg po sebi - treba samo naučiti da se čita i tumači. Исто тако нема ничег лошег у струји, само треба научити да се не користи несмотрено. Е сад, ако даш малом детету штекер... Сит сам се нагледао неофита у таквим ситуацијама јер сам и сам потекао из те приче и себи додељујем вечну титулу неофита. Знам неке и у твојој близини, и искрено речено није ми мило то што видим... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Николин Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Али то нису биле бајке,већ аутентичан монашки израз,али,не морамо ићи далеко у прошлост,крајем деведесетих,упокојио се блажени старац Пајсије Светогорац.Живео је од молитве,за молитву,био је велики аскета и подвижник.Човек смирења и послушања.Он је један у низу. Хвала Богу има их и данас.Они сведоче да православље,односно,правоживље живи и постоји. Када сам постао пре доста година Хришћанин појам послушности, који доминира у свој аскетској литератури, сам схватао безусловно. И сада мислим да онај ко поступа апсолутно послушно бива жаштићен и руковођен од Бога. Али обзиром, да сам се свега нагледао и наслушао у цркви, исто тако сматрам да смо често у обавези да заузмемо став и да се боримо за њега, наравно у цркви дозвољеним средствима. Мислим да за горе наведено не постоје рецепти него да је то ствар расуђивања у конкретној ситуацији. Јефимија Крунић, Макрина, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука