RYLAH Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Cini mi se da prenebegavas cinjenicu da su i mnogi iz SPC-a otisli tamo u skorije vreme. Vidim da otac Pantelejmon je kacio slike na fejsu sa proslave Vaskrsa Gospodnjeg sa episkopom Artemijem,isto tako jos neki manje "poznatiji" su otisli na tu stranu. Као прво, Артемије није никакав "епископ", него монах, а као друго, свако је слободан да иде где год хоће, то не умањује реалност на терену. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Као прво, Артемије није никакав "епископ", него монах, а као друго, свако је слободан да иде где год хоће, то не умањује реалност на терену. Kao prvo moja poruka se odnosila na fejsbuk profil oca Pantelejmona i njegovu proslavu Vaskrsa sa po njemu kako je tamo napisao episkopom Artemijem,dakle prepisujem od njega,da bi pojasnio da je otisao tamo ili bar smatra za episkopa Artemija. Kao drugo realnost je u pravo ono sto si izbegao da napises dakle da ta prica ide u dva smera,neki se vracaju u Spc,neki sa druge strane iz Spc-a idu tamo i koliko sam cuo broj tih drugih je ipak veci od ovih prvih.A pogotovo sto su to ipak cenjeni arhimandriti i sl. cija imena i rec ipak imaju vecu tezinu kod vernika. Hocu samo da konstatujem da ipak nije toliko prsla tikva i da se cela prica medju tom grupacijom ljudi rasprsla kako pokusavate predstaviti,ne ulazeci u pricu da li je lose ili dobro,koliko lose a koliko dobro ili bilo kakav drugi sud u tom smeru same te stvari,vec samo konstatujem realnost. Nadam se da se razumemo. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Kao prvo moja poruka se odnosila na fejsbuk profil oca Pantelejmona i njegovu proslavu Vaskrsa sa po njemu kako je tamo napisao episkopom Artemijem,dakle prepisujem od njega,da bi pojasnio da je otisao tamo ili bar smatra za episkopa Artemija. Kao drugo realnost je u pravo ono sto si izbegao da napises dakle da ta prica ide u dva smera,neki se vracaju u Spc,neki sa druge strane iz Spc-a idu tamo i koliko sam cuo broj tih drugih je ipak veci od ovih prvih. Hocu samo da konstatujem da ipak nije toliko prsla tikva i da se cela prica medju tom grupacijom ljudi rasprsla. Говорим оно што знам, онако како знам, и оно што видим, онако како га видим. То што је један монах отишао код Артемија, иако нигде није написао да се придружио тој скупини, не значи да је кренуло осипање у СПЦ, него да је тај један монах имао неких разлога да оде тамо и да Артемија назове епископом. Који су то разлози, нит је на мени да истражујем, нит ме и брига да ти право кажем. Са друге стране, имаш неколико монаха и монахиња који су се покајали и вратили у СПЦ, имаш још пар комада који су касно отишли па су у међувремену рашчињени али су напустили ту скупину, ако ћемо већ да пребројавамо. Оно што видим у својој непосредној околини, и они који су у почетку здушно подржавали ту идеју и ишли на те њихпве скупове, разочарали су се у међувремену. Тако да процес уопште није двосмеран, сем ако се нешто драстично не промени пре него што Артемије умре и крену свађе међу њима, које су сад закопане јер се сви куну у њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Sad da ja tebe ispravim, otac Pantelejmon nije monah nego arhimandrit Moj sud i o jednima i o drugima da ima i tamo i vamo dosta losih stvari,nazalost. Kao sto mi se ne svidja sta oni rade,ne svidja mi se ni sta pojedini arhijereji u spc rade. Da da Bog da se urazume i jedni i drugi i da se ti ljudi vrate pod okrilje SPC. Za to prvo mora priznanje od strane nase SPC da je m.Artemije rascinjen po politickoj liniji,to znaju i vrapci na grani,kao sto znaju zvanicne depese objavljene u vikiliksu i drugi poverljivi dokumenti,samo me cudi licemerje nekih koji veruju u sve sto je objavljeno u vikiliksu osim toga,dakle svi znamo pomocu vikiliksa kako je npr osnovan SNS i svi smo to prihvatili kao istinu zato sto i jeste istina,kao i jos mnogo toga sto je objavljeno tu,ali kad vidimo tamo da je pretenzija bila da se ukloni sa episkopskog trona Artemije i rascini zbog politickih stavova i slicno i da je to obecavano mocnicima sa zapada onda kao razmisljamo,ma ne verujem,ma nije tako,ma laz ili guramo pod tepih tu pricu.. Sve je krenulo od te "greske" i onda se samo granalo i granalo sa obe strane pogotovo njihove. Nazalost mislim da se to nikad nece ispraviti i da ce se samo produbljivati....do nekog ogromnog jaza kad vise nece moci to nikad da se premosti a to je vrlo blizu,a ovo prekidanje liturgijskog opstenja i preporuka vernicima da ne idu u zvanicne hramove SPC jeste zadnja stepenica i neshvatljivo je da neko ko se smatra delom SPC-a bar tako kazu da nisu odvojeni od nje, trazi od vernika da ne posecuju svetinje i hramove iste SPC. Da imamo odgovorne sa obe strane problem bi bio resen,medjutim nazalost nemamo,to su cinjenice. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Sad da ja tebe ispravim, otac Pantelejmon nije monah nego arhimandrit Moj sud i o jednima i o drugima da ima i tamo i vamo dosta losih stvari,nazalost. Kao sto mi se ne svidja sta oni rade,ne svidja mi se ni sta pojedini arhijereji u spc rade. Da da Bog da se urazume i jedni i drugi i da se ti ljudi vrate pod okrilje SPC. Za to prvo mora priznanje od strane nase SPC da je m.Artemije rascinjen po politickoj liniji,to znaju i vrapci na grani,kao sto znaju zvanicne depese objavljene u vikiliksu i drugi poverljivi dokumenti,samo me cudi licemerje nekih koji veruju u sve sto je objavljeno u vikiliksu osim toga,dakle svi znamo pomocu vikiliksa kako je npr osnovan SNS i svi smo to prihvatili kao istinu zato sto i jeste istina,kao i jos mnogo toga sto je objavljeno tu,ali kad vidimo tamo da je pretenzija bila da se ukloni sa episkopskog trona Artemije i rascini zbog politickih stavova i slicno i da je to obecavano mocnicima sa zapada onda kao razmisljamo,ma ne verujem,ma nije tako,ma laz ili guramo pod tepih tu pricu.. Sve je krenulo od te "greske" i onda se samo granalo i granalo sa obe strane pogotovo njihove. Nazalost mislim da se to nikad nece ispraviti i da ce se samo produbljivati....do nekog ogromnog jaza kad vise nece moci to nikad da se premosti a to je vrlo blizu,a ovo prekidanje liturgijskog opstenja i preporuka vernicima da ne idu u zvanicne hramove SPC jeste zadnja stepenica. Da imamo odgovorne sa obe strane problem bi bio resen,medjutim nazalost nemamo,to su cinjenice. Ово наравно није тачно. Пошто ми имамо слабо памћење, да се подсетимо покушаја насилног преузимања манастира и правог разлога рашчињења Артемија: "HRONOLOGIJA "NEUSPELOG PUČA": U četvrtak veče (18. novembra) u 20.30 sati bivši episkop Artemije i njegove pristalice, pobunjeno monaštvo koje ga smatra jedinim kanonskim vladikom, zauzeli su manastir Duboki Potok na severu Kosova. Među "vojskom" bivšeg vladike našli su se i pripadnici Srpskog nacionalnog veća kao i četiri klirika Sremske eparhije. Za sutradan je najavljena liturgija koju će voditi vladika Artemije (Sabor mu je još ranije zabranio sveštenodejstvo). Iguman Dubokog Potoka Romilo odbio je ujutru da preda ključeve od crkve, pa je liturgija održana u manastirskoj trpezariji. Zavisno od procena, prisustvovalo je između pedesetak i dve stotine vernika. Za to vreme otac Romilo, prema zvaničnom saopštenju Eparhije raško-prizrenske, držan je kao taoc. Ako je suditi po izjavama "Artemijevih monaha", sa igumanom manastira svi su se odnosili lepo, pitali ga da saslužuje s njima, ali je on to odbio. U besedi nakon liturgije, vladika Artemije je rekao da su došli da vrate mir i jedinstvo u Eparhiju koja prolazi kroz golgotu prethodnih devet meseci. Kazao je još: "Mi se nismo odvojili ni od koga. Mi nismo nikakvi raskolnici, mi ne stvaramo ništa novo, mi se samo trudimo da održimo ono što su nam naši slavni i sveti preci predali." Nakon toga, oglasio se Sveti arhijerejski sabor pozivom vernicima da ne prihvate neistine "sektaški nastrojenih pristalica episkopa Artemija". Ukoliko neko učestvuje u anticrkvenim aktivnostima ove grupe, uzeće odgovornost za cepanje jedinstva Crkve. Oko 13 časova, grupa "lutajućih" monaha upala je u muški manastir Devine Vode. Bivši episkop Artemije proglasio je taj manastir ženskim. Ubrzo je došla bivša igumanija manastira Končul Sara sa još nekoliko monahinja i smestila se u Devinim Vodama. Zatim je stigla vest: "Banjska nije osvojena." Naime, monasi koji su sebe nazivali hajducima, a sada su više nego upečatljivo potvrdili taj naziv, otišli su do manastira Banjska kod Zvečana. Inače, bivši iguman tog manastira je raščinjeni Dejan Vilovski (tada otac Simeon), optužen za proneveru 350.000 evra iz blagajne Eparhije sa trenutnim prebivalištem u Grčkoj. Pred manastirom Banjska narod je pomogao bratiji i onemogućio grupi poslušnoj bivšem episkopu da uđe. Slično se desilo i u još nekoliko manastira." http://www.vreme.com/cms/view.php?id=963521 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Za to prvo mora priznanje od strane nase SPC da je m.Artemije rascinjen po politickoj liniji,to znaju i vrapci na grani,kao sto znaju zvanicne depese objavljene u vikiliksu i drugi poverljivi dokumenti Опет неистина (не намерна, да се разумемо). Артемије је рашчињен због тога што је блокирао рад ЕРП својим понашањем, и својим схватањем како Епархија треба да ради, какве послове да ради, са ким да их ради, како да споредује са онима од којих зависи, у којој мери се може истрпети политика у Епахрији и још хиљаду других ствари. Толерисане су му ствари годинама, и годинама је гурано под тепих милијарду глупости којих је било, а које нису мале. Такве ствари не би биле толерисане ником другом, посебно имајући у виду у којој је Епархији столовао. Такође, не треба заборавити ни његову дугогодишњу непослушност и директан пркос и Синоду и Сабору. Заправо мислим и да би му опростили све, и да би га и вратили после пар месеци, таква је клима била међу епископима тада, да није са својим ајдуцима заузео манастир Дубоки Поток и служио Литургију, иако је био под забраном. Преко тога му нису прешли. Што се тиче депеша Викиликса, никад нисам веровао у њихову веродостојност, ни у једном случају, ни у ствари које се тичу других догађаја, ни догађаја у Србији, па нема потребе да разговор спуштамо на тај ниво. Ако прихватиш ту логику, онда је цео врх СПЦ, заједно са блаженопочившим Патријархом Павлом, и заједно са Атанасијем и Амфилохијем који су означавани као противници свега западног, у канџама политике и запада, само зато што су опомињали Артемија и тражили му да смени Виловског и да престане да послује тако како је пословао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Sad da ja tebe ispravim, otac Pantelejmon nije monah nego arhimandrit O kom o. Pantelejmonu je ovde rec? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Znam da se u dokumentima provlacilo Artemijevo neprihvatanje odredjenih persona da dodju u njegovu eparhiju od Bote do zapadnih mocnika i da je on u tim dokumentima oznacen kao neko ko se treba skloniti. Ja time nisam rekao da on nije imao i druge grehe i lose rukovodjenje eparhijom i sta jos...u sustini nazalost je takva istina 90% arhijereja imaju raznorazne mucke u svojim eparhijama i raznorazne znakove "?" za koje se zna ali se ne istrazuje ili pak ne raspreda o tome. A meni iako nisam Artemijevac,nisam bio ni na jednoj njihovoj liturgiji,ni ne podrzavam,ali mi niko ne moze smetnuti sa uma da je to ipak polticka odluka sa primesama razloga koji uistinu postoje ali koji nisu dovoljni za rascinjenje bez ovog prvog. U suprotnom bili bi mnogi rascinjeni. I na sve to i vikiliks svedoci o takvoj nameri. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 O kom o. Pantelejmonu je ovde rec? Pa arh.Pantelejmon koji ima i svoju temu ovde na podforumu pitajte... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Артемије је рашчињен због тога што је блокирао рад ЕРП својим понашањем, и својим схватањем како Епархија треба да ради, какве послове да ради, са ким да их ради, како да споредује са онима од којих зависи, у којој мери се може истрпети политика у Епахрији и још хиљаду других ствари. Толерисане су му ствари годинама, и годинама је гурано под тепих милијарду глупости којих је било, а које нису мале. Такве ствари не би биле толерисане ником другом, посебно имајући у виду у којој је Епархији столовао. Такође, не треба заборавити ни његову дугогодишњу непослушност и директан пркос и Синоду и Сабору. И даље му се толерише. Свако други би, да ради исто што ради Артемије, увелико добио Анатему, тј. био изопштен из Цркве. А данас је статус Артемија, као обичног монаха, а који служи литургије као епископ, и има своју "епархију" (и верске следбенике, као и сваки секташки гуру), крајње чудан. Ко је њему надлежан епископ? Да ли монах Артемије припада Београдско карловачкој архиепископији? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Znam da se u dokumentima provlacilo Artemijevo neprihvatanje odredjenih persona da dodju u njegovu eparhiju od Bote do zapadnih mocnika i da je on u tim dokumentima oznacen kao neko ko se treba skloniti. Ja time nisam rekao da on nije imao i druge grehe i lose rukovodjenje eparhijom i sta jos...u sustini nazalost je takva istina 90% arhijereja imaju raznorazne mucke u svojim eparhijama i raznorazne znakove "?" za koje se zna ali se ne istrazuje ili pak ne raspreda o tome. A meni iako nisam Artemijevac,nisam bio ni na jednoj njihovoj liturgiji,ni ne podrzavam,ali mi niko ne moze smetnuti sa uma da je to ipak polticka odluka sa primesama razloga koji uistinu postoje ali koji nisu dovoljni za rascinjenje bez ovog prvog. U suprotnom bili bi mnogi rascinjeni. I na sve to i vikiliks svedoci o takvoj nameri. Брате, упути се мало за шта је оптужен и рашчињен Артемије: Епископ Рашко-Призренски Артемије се оптужује за следеће преступе: I НЕИЗВРШАВАЊЕ ОДЛУКА СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА И СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА СПЦ И ПОДРИВАЊЕ ЦРКВЕНОГ ПОРЕТКА II ФОРМАЛНО И ФАКТИЧКО ИЗДВАЈАЊЕ ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ИЗ САСТАВА СПЦ III НЕКАНОНСКО МЕШАЊЕ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА У ЈУРИСДИКЦИЈЕ И НАДЛЕЖНОСТИ ДРУГИХ ПОМЕСНИХ ЦРКАВА И АРХИЈЕРЕЈА IV НЕСАВЕСНО ВРШЕЊЕ АРХИПАСТИРСКЕ СЛУЖБЕ V УНОШЕЊЕ РАЗДОРА МЕЂУ СВЕШТЕНСТВО, МОНАШТВО И ВЕРНИ НАРОД НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ VI ИЗАЗИВАЊЕ ЈАВНЕ САБЛАЗНИ КРОЗ ДЕЛОВАЊЕ У МЕДИЈИМА МИМО ОДЛУКА НАЈВИШИХ ЦРКВЕНИХ ВЛАСТИ VII НЕЗАКОНИТО ОТУЂИВАЊЕ ИМОВИНЕ СПЦ VIII НЕОДГОВОРНО УПРАВЉАЊЕ ФИНАНСИЈАМА ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ http://www.spc.rs/sr/akt_o_kanonskoj_odgovornosti_rascinjenog_episkopa_artemija_maj_2010_god Имаш на линку и образложење сваке ове оптужбе. Ако су само ово примесе, недовољне за рашчињење, онда не знам шта би по теби био добар разлог за рашчињење. Погледај само другу и трећу тачку. Овде још се не налази оптужба за насилни упад у манастире. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 WOW, stvarno je istina, evo slike: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Cemer, jad, zalost. Bog da im se smiluje. Н И Н Е, Ђорђе Р and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Брате, упути се мало за шта је оптужен и рашчињен Артемије: Епископ Рашко-Призренски Артемије се оптужује за следеће преступе: I НЕИЗВРШАВАЊЕ ОДЛУКА СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА И СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА СПЦ И ПОДРИВАЊЕ ЦРКВЕНОГ ПОРЕТКА II ФОРМАЛНО И ФАКТИЧКО ИЗДВАЈАЊЕ ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ИЗ САСТАВА СПЦ III НЕКАНОНСКО МЕШАЊЕ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА У ЈУРИСДИКЦИЈЕ И НАДЛЕЖНОСТИ ДРУГИХ ПОМЕСНИХ ЦРКАВА И АРХИЈЕРЕЈА IV НЕСАВЕСНО ВРШЕЊЕ АРХИПАСТИРСКЕ СЛУЖБЕ V УНОШЕЊЕ РАЗДОРА МЕЂУ СВЕШТЕНСТВО, МОНАШТВО И ВЕРНИ НАРОД НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ VI ИЗАЗИВАЊЕ ЈАВНЕ САБЛАЗНИ КРОЗ ДЕЛОВАЊЕ У МЕДИЈИМА МИМО ОДЛУКА НАЈВИШИХ ЦРКВЕНИХ ВЛАСТИ VII НЕЗАКОНИТО ОТУЂИВАЊЕ ИМОВИНЕ СПЦ VIII НЕОДГОВОРНО УПРАВЉАЊЕ ФИНАНСИЈАМА ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ http://www.spc.rs/sr/akt_o_kanonskoj_odgovornosti_rascinjenog_episkopa_artemija_maj_2010_god Имаш на линку и образложење сваке ове оптужбе. Ако су само ово примесе, недовољне за рашчињење, онда не знам шта би по теби био добар разлог за рашчињење. Погледај само другу и трећу тачку. Овде још се не налази оптужба за насилни упад у манастире. Pa nece sigurno u razlogu navesti sklanjanje zbog politickih stavova . I pritom ja ne kazem da je dok je upravljao eparhijom Artemije bio bezgresan i da nije bilo nista sto bi mu se prigovorilo,jeste,ali samo on nije usamljen u svakoj eparhiji tih istih stvari ima manje ili vise,manje ili vise gorih stvari,samo je neko voljan da saradjuje pa se ne dira,neko nije pa se dira. Episkop Vasilije Kacavenda je penzionisan i on nije rascinjen niti su nabrojani takstativno njegovi gresi u upravljanju eparhije. I pritom on je sam birao manastir u kome ce provesti "penzionerske" dane,cist da cistiji ne moze biti nista mu nije spocitano,a m.Artemiju su svi zatvarali vrata osim episkopa sremskog Vasilija koji mu je dao mogucnost da ode u jedan manastir a iz sopstvene eparhije je bio jos pre zvanicne odluke o rascinjenju i smeni izbacen i proteran. Isto je cinjenica da su u eparhiju Rasko-Prizrensku dolazili jos pre sve ove price mnogi koji nisu imali blagoslov nadleznog arhijereja da dodju u neku svetinju koja je pod njegovom vlascu,pa su ti ljudi dolazili tu uprkos protivljenju nadleznog episkopa,pa su drugi episkopi davali saglasnost da neko dodje u tu eparhiju,tom logikom i ti episkopi su se mesali u judisdikciju eparhije gde postoji nadlezan episkop a da to nisu oni i davali dopust da neko dodje i boravi u eparhiji mimo zvanicnog episkopa. No da ne idemo siroko u temu,mene niko ne moze ubediti da monah Artemije nije sklonjen pre svega jer njegovi politicki stavovi nisu odgovarali trenutku,to da je imao grehove,lose strane,mane u rukovodjenju eparhijom imao je naravno i naravno da za svakog arhijereja kojeg bi neko sad smenio bi mogao takstativno da nabroji 10 stvari koje su bile lose u njegovoj eparhiji pod njegovim vodjstvom. Ako ne svakog onda svakog osim jednog ili dvoje. Budimo posteni pa priznajmo prvo to. Posle nekanonsko delovanje m.Artemija,ulazak u sve eparhije i sve ostalo to je sasvim druga prica koja nije smela da se tako desi i naravno da sam protiv toga,kao i protiv ove odluke da ljudima brane da idu u svetinje SPC. I to je ocigledno,pa se time i ne bavim toliko,ali pre te predjene linije su bile isto neke stvari i desavanja. I pritom o politickoj odluci smene Artemija u saradnji sa tadasnjom vlascu pod ociglednim pritiskom zapada,ne govori samo Vikiliks,vec i drugi. Sad ko hoce da se pravi lud,slobodno,vasa volja,ja necu,nisam Artemijevac imam protiv sto pravi od cele zemlje svoju eparhiju,sto brani ljudima da ne idu u hramove i svetinje SPC a kaze da je sam SPC,imam protiv mnogo toga,ali imam protiv i toga da je rascinjen politicki,za sta postoje ocigledni dokazi. I pritom imam pravo na svoj stav. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Isto je cinjenica da su u eparhiju Rasko-Prizrensku dolazili jos pre sve ove price mnogi koji nisu imali blagoslov nadleznog arhijereja da dodju u neku svetinju koja je pod njegovom vlascu,pa su ti ljudi dolazili tu uprkos protivljenju nadleznog episkopa,pa su drugi episkopi davali saglasnost da neko dodje u tu eparhiju,tom logikom i ti episkopi su se mesali u judisdikciju eparhije gde postoji nadlezan episkop a da to nisu oni. Мислиш кад су Патријарх и Синод давали сагласност за те посете, јер је Артемије већ тада био у дубоком и јавном сукобу са њима, па радио против интереса свог народа? Пошто мислим да то мало мења ситуацију. Budimo posteni pa priznajmo prvo to. ТО је поштење каквим га ти схваташ. Буди поштен па схвати да други не гледају на ствари као ти. I pritom o politickoj odluci smene Artemija u saradnji sa tadasnjom vlascu pod ociglednim pritiskom zapada,ne govori samo Vikiliks,vec i drugi. А о томе да је смењен због тога шта је радио и како је радио, говори ситуација на терену. Sad ko hoce da se pravi lud,slobodno,vasa volja Као што теби нико не брани да имаш став који је, према мом мишљењу, погрешан, тако није лепо од тебе да за свакога ко тај став не дели кажеш да се "прави луд". Прихвати да не морају сви да се сложе са тобом. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука