Гости Guest Написано Април 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Април 19, 2015 Преузмите текст у .pdf формату intervju_sa_o._dositejem_hilandarcem_pravoslavni_misionar_342_2015-2.pdf Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Има ли неки коментар? Видим да је било 12 преузимања. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Има ли неки коментар? Видим да је било 12 преузимања. Војна Тајна-стр.пов. PredragVId and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Прошле године, у априлу месецу, сам га замолио да нас превезе од Хиландара до Патерице. Због лошег времена на путу је било одроњеног камења па се отац бојао да ризикује пут. Уз то помену да отац Стефан понедељком има састанке протата у Управној згради Протата на Кареји, па би било боље да њега замолимо за превоз. Баш сам имао жељу да се провезем џипом кроз Свету Гору. Отац ми је на лицу прочитао незадовољство и сат времена нам се извињавао!!!!!!! Заправо тих сат времена се задржао у разговору са мојим братом, али могао се назрети разлог! Баш ми је било жао и мислим да ћу баш тај сустрет са оцем Доситејем најдуже памтити. Ипак брат и ја отидосмо до келије Патерица (на Кареји). Имали смо пола сата до поласка аутобуса из административног центра Свете Горе. Манастир нам је обезбедио превоз до Србије тако да смо скоро све паре потрошили на Кареји (Ораховици - на српском). Врата на капији Патерице нисмо умели да отворимо тако да смо се провукли испод жице поред капије. Видели смо пар радника који су радили на Живоносном Источнику, тик до Патерице. Кад, о гле чуда, отац Доситеј на улазу у своју келију Патерицу шиша кученце!! - Ево шишам га због врућине. - О па то сте ви!! - изненадио се наш љубљени отац! (јер пре пар дана смо причали на Хиландару) - Изволите на послужење. (Међутим Горан и ја смо журили на аутобус.) Ипак отац нам је показао Келијну цркву. И јако лепо нам је описао историјат српске келије Патерица. На иконостасу се на левој страни(!!) налази икона Господа нашег Исуса Христа на месту где би требало да буде Богородичина икона. На икони је приказан Господ са прободеним ребром из кога истиче Света Крв директно у Свети Путир!!! Никада пре нисам видео овакву икону!! Заиста, приказује целу суштину Христовог Распећа!! Права посластица за иконописце! Пг, Милан Ракић, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Јун 19, 2016 Пријави Подели Написано Јун 19, 2016 Патријарх Павле и отац Доситеј Хиландарац, на ВМА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука