Jump to content

Да ли и "добри" атеисти иду у рај?

Оцени ову тему


Препоручена порука

  • Одговори 324
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Својим очима сам видео, својим ушима сам чуо сатанизам једног верника са устима пуних Бога, а трулим срцем, да ти се смучи живот од тих дела и жеља - својим очима сам видео, својим ушима сам чуо дела једног који каже да је атеиста, а могу само да се постидим и ја и многи други колико смо мали наспрам његовог чистог срца, доброте, љубави и дела.

 

Без обзира што каже да не верује у Бога, могу да гарантујем да ће он препознати Христа када буде дошао.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

e razmišljam još od juče na ovi subject, te ko velim da i ja koju reč podelim o tome. Baš juče i ja bijah svedok jednog paradoksa koji mislim možete doživeti isključivo na studijama teologije i to na žalos' ili rado's pred kraj istih, a to je da o krajnjim pitanjima ne možete dobiti odgovor jer ga nauka, ako uslovno rečeno svedemo teologiju na istu, ne može dati iz razloga jer se nije desio, ali da to ne sprečava ceo koncept studija da  imati ispit upravo iz te oblasti kao što je eshatologija(nauka o poslednjim dogadjajima ) i da iako po iskrenom priznanju profesora ,čak ni Sv. Oci nisu imali sistemski pristup toj problematici kojoj su žešće prilazili oprezno ( čitaj origenizam etc.) ali da zato mi bedni i neuki studenti moramo imati odgovor na takva pitanja i biti ocenjeni za isti?! Point is  drž' se Sv.Maksima  i njegovog zaključka o ''blagopoštovateljskom ćutanju'' o takvim temama u smislu krajnjih zaključaka!!!

hahah fenomenalno! Ipak to nas ne zaustavlja da se bavimo stvarima o kojima ''znamo'' čisto da  'nako ljudski rezonujemo.

Prvo šta će ateisti raj? Raj kao koncept je dosezanje Boga tj. večnog odnosa sa Njim.Za to je neophodno da ga prihvatiš i živiš kao jedini smisao, jer dobra dela bila od ateiste ili aktiviste ili humaniste i da ne nabrajam, nemaju taj cilj ona su dobra dela sama po sebi i ne pretenduju da imaju svoj unutrašnji smisao u postizanju što bližeg odnosa sa Stvoriteljem što za krajnji ishod ima večnost postojanja koja bi logički gledano bila nepodošljiva za dobrog ateistu ako ne želi ili ne pristaje na Božije prisustvo, dakle biti dobar nema veze niti svrhe sa  ''odlaskom'' u Raj koji je neko šire značenje večnosti u prisustvu Boga.

viber_zpsyey5mxiw.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

 

 

Одговори Исус: Заиста, заиста ти кажем: ако се ко не роди водом и Духом, не може ући у царство Божије.

Свето Јеванђеље по Јовану. 3:5

Spes mihi prima Deus.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Muramasa, on 23 May 2015 - 21:58, каже: Da li se priznaje ako postoji sličnost sa Jahveom? Ako to bude kriterijum Isus prvi otpada.

 

Jahve je Isus. Na ikoni Hristovoj je u oreolu, na grckom jeziku, napisano ima Jahve.

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Jahve je Isus. Na ikoni Hristovoj je u oreolu, na grckom jeziku, napisano ima Jahve.

Jahveov i Isusov karakter su nebo i zemlja.Jahve kaze mrzite neprijatelje svoje a Isus kaze ljubite,Jahve kaze kamenujte bludnicu Isus kaze nemate pravo jer ste i sami gresnici itd.Jednostavno nespojivo.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@@Перезвон,

 

Ima na internetu puno ikona Hristovh.  Bog ima puno imena u Starom Zavetu. Ime Jahve je najslicnije imenu koje je Bog otkrio Mojsiju na Sinaju . To sinajsko ime se na grckom prevodi kao particip prezenta gl. biti nom. singulara-ὁ ὢν. 

 

name  YHWH....It is connected to the passage in Exodus 3:14 in which God gives his name as אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה (Ehyeh Asher Ehyeh), where the verb, translated most basically as "I am that I am", or "I shall be what I shall be", "I shall be what I am"[14] or "I will become what I choose to become",[9]http://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton

 

sophia-icon-215x300.jpg

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Znaci u SZ Isus je ovo naredjivao:

 

 A kad behu sinovi Izrailjevi u pustinji, nađoše jednog gde kupi drva u subotu.  I koji ga nađoše gde kupi drva, dovedoše ga k Mojsiju i k Aronu i ka svemu zboru.  I metnuše ga pod stražu, jer ne beše kazano šta će se činiti s njim.  A Gospod reče Mojsiju: Neka se pogubi taj čovek; neka ga zaspe kamenjem sav zbor iza logora

 

A u Novom kad ucenici trgaju klasje on kaze moze a ovde zbog skupljanja grancica kaze zaspite ga kamenjem.

Ima jos dosta primera,da ne nabrajam.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Па наравно да се променио. Променио се јер је дошао. Свети Дух који је само говорио кроз пророке, Бог кога су људи само назирали и који им се откривао онолико колико су могли примити, сад је дошао "главом и брадом", оваплотио се, постао човек и говори сам за себе.

A ko se obracao prorocima u SZ sa naredbama o ubistvima?Ko je pobio prvorodjence u Egiptu?Inace koliko znam po ucenju Crkve nije se ovaplotio Sveti Duh nego Sin Boziji.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...