Плутон Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Гашић: Јанковићу, кажите како је убијен Гојковић! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 „Одговорите ви мени, господине Јанковићу, како је убијен Предраг Гојковић. Знали сте да по вашим медијима тражите одговорност за пад хеликоптера, што није у вашој надлежности. Сада ја, као обичан грађанин, тражим од вас одговоре, како би грађани Србије, после 23 године, сазнали истину о убиству Предрага Гојковића”, закључио је Гашић у отвореном писму. Svaka cast Gasicu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 Sto bi rekao Brakus: Napredno u odvodnjavanje TRAGIKOMEDIJA OD DRŽAVE Poplavljenima šalju račune za odvodnjavanje U Srbiji je sve moguće, pa i da građanima koji su prošle godine spasavali gole živote pred vodenom bujicom stignu računi za plaćanje naknade za odvodnjavanje. Ovakav scenario verovatno ne bi smislio ni sam Nušić, ali država Srbija jeste. Kako to u praksi izgleda, osetio je Obrenovčanin Gojko Korać kada je u svom sandučetu 8. maja pronašao “čestitku” iz Poreske uprave za godišnjicu poplava. Simbolika je i najdobronamernijima krajnje ironična, jer se naplaćuje naknada za odvodnjavanje u 2014. godini, kada je voda opustošila Obrenovac i brojne gradove u Srbiji. - Prvo sam mislio da mi je stigao neki porez na imovinu. Ali kad sam video šta je, da hoće da mi naplate odvodnjavanje za godinu kad sam bio potopljen, istog trenutka mi je skočio pritisak. Sve mogu da progutam, ali ovakav šamar ne mogu! - kaže za “Blic” Gojko Korać. Njemu je stiglo rešenje da plati naknadu za odvodnjavanje baš za plac u Zabrežju na kojem mu je voda potpuno razorila kuću. U rešenju piše da su građani dužni da naknadu za odvodnjavanje plate u roku od 15 dana. U suprotnom sledi prinudna naplata - plenidba imovine. - Znate kad ću da platim? U prvoj nedelji limburga meseca! Nije to neki novac, oko 1.000 dinara, ali se radi o principu! - jasan je Korać. Ova rešenja su pravu pometnju već napravila po Vojvodini. Ne samo da su stigla u poplavljena područja već su adresirana i na mrtve ljude, kao i na one koji nemaju zemlju. - Imamo oko 15 ari placa, a oni su napisali da smo vlasnici 55 ari i 116 kvadrata građevinskog zemljišta. Tek posle intervencije ustanovili smo da je mom ocu pridodat i plac komšije - kaže Aleksandra Nešković iz Obrenovca. Ovakav postupak Poreske uprave ne odobrava ni predsednik opštine Obrenovac. - Trudili smo se da usluge koje nismo mogli da isporučimo građanima - pijaću vodu, odnošenje smeća i ostale komunalije, ne naplatimo. Ni naknada za odvodnjavanje ne treba da se fakturiše Obrenovčanima jer ne možete da naplatite nešto što niste isporučili - kaže Miroslav Čučković. Vujovićevo ministarstvo: Što niste dokazali da ste poplavljeni? U Ministarstvu finansija kažu da su građani iz poplavljenih područja mogli da budu oslobođeni plaćanja naknade za odvodnjavanje ukoliko su do 22. marta ove godine dostavili dokaze o šteti lokalnom poreskom organu. Petog februara 2015. godine usvojen je zaključak Vlade kojim se određuje i rok od 45 dana u kom vlasnici zemljišta treba da dostave dokaze. Pošto su rokovi prošli, isteklo je i pravo na žalbu po ovom zaključku. Sa tom mogućnošću nijedan od naših sagovornika nije bio upoznat, jer o tome nisu dobili zvanično obaveštenje. Ova informacija objavljena je na sajtu lokalne samouprave, ali je očigledno da to nije bilo dovoljno da bi se građani upoznali sa svojim pravima i mogućnostima. Плутон, florenntina and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 14, 2015 Пријави Подели Написано Мај 14, 2015 - Prvo sam mislio da mi je stigao neki porez na imovinu. Ali kad sam video šta je, da hoće da mi naplate odvodnjavanje za godinu kad sam bio potopljen, istog trenutka mi je skočio pritisak. Sve mogu da progutam, ali ovakav šamar ne mogu! - kaže za “Blic” Gojko Korać. Njemu je stiglo rešenje da plati naknadu za odvodnjavanje baš za plac u Zabrežju na kojem mu je voda potpuno razorila kuću. U rešenju piše da su građani dužni da naknadu za odvodnjavanje plate u roku od 15 dana. U suprotnom sledi prinudna naplata - plenidba imovine. - Znate kad ću da platim? U prvoj nedelji limburga meseca! Nije to neki novac, oko 1.000 dinara, ali se radi o principu! - jasan je Korać. Страшно! Како је овај народ незахвалан... feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Dakle, svakog dana moze biti materijala za ovu temu. AGONIJA MLADE PORODICE Kupili stan na kredit, redovno ga otplaćuju, upisani kao vlasnici i - izbacuju ih! M. Stanić | 15. 05. 2015. - 15:18h | Foto: N. Mihajlović | Komentara: 91 Porodici Andreja Šolara s troje male dece preti izbacivanje iz stana koji su kupili na kredit, iako ga redovno otplaćuju i upisani su u katastru kao vlasnici. Porodica Šolar je u opasnosti da ostane bez stana zbog spora investitora zgrade i izvođača radova. Porodica Šolar Iseljenje Andreja Šolara iz stana od 37 kvadrata u kojem živi sa suprugom, ćerkom od dve godine i bliznakinjama starim nekoliko meseci zakazano je za 20. maj. Šolar kaže da stan treba da plaća još 27 godina, te da njegova porodica mnogo trpi. - Supruga se porodila pre termina, na dan kada je stigla tužba za iseljenje, a bebe su morale da prolaze testove kako bismo utvrdili da li su zdrave zbog stresa koji je supruga doživljavala u trudnoći - kaže Šolar. Spor zbog kojeg je sud naložio iseljenje nastao je tako što je izvođač radova Nebojša Dragičević, koji je još dok je zgrada bila u izgradnji polagao pravo na državinu stana jer ga je koristio kao magacin, nakon prodaje stana Šolaru tužio vlasnika zemljišta i investitora zgrade Đorđa Kostića zato što ga navodno nije isplatio i nije mu dao stan po dogovoru. Pravni paradoks Advokat Miroslav Kosanić, koji je zastupao Kostića, kaže da je u pitanju pravni paradoks. „Pravo svojine je neprikosnoveno i garantovano je Ustavom, a Šolar to pravo ima jer je kupio nekretninu i upisao se u pravne knjige kao vlasnik“, kaže Kosanić. Potom je tužio i Šolara, koji je u međuvremenu kupio stan, dobio kredit od banke, upisao hipoteku i vlasništvo u katastru. Dragičević je podneo tužbu kako bi ušao u posed stana, Osnovni sud je odbio zahtev, ali je Viši sud naložio iseljenje. - Kada je Šolar kupovao stan na kredit, sve je bilo temeljno provereno jer je upisivana hipoteka i taj stan je bio u potpunosti čist. Dragičević i Kostić su se sporili oko novca, ali u trenutku kada je Šolar kupovao stan Dragičević nije bio njegov vlasnik, niti je to stan koji je trebalo da dobije od Kostića jer o tome ne postoje spisi - kaže Mirjana Jovanić-Tomić, advokatica Andreja Šolara. Viši sud presudio je u korist Dragičevića jer predmet tužbe nije bilo vlasništvo, već pravo državine. - Radi se o tužbi radi smetanja poseda, a u tom postupku sud se ne upušta u pitanje prava svojine - kažu u Osnovnom sudu. Šolar nije ni sanjao da će ga neko izbacivati iz sopstvenog stana. - U katastru sam ja vlasnik stana, a sada sam došao u situaciju da mene i moju porodicu zbog manjkavosti zakona izbacuju iz stana - kaže Šolar. I pored pokušaja, do Kostića nismo došli pošto boravi u SAD, a Dragičević se nije javljao na telefon. http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/559285/AGONIJA-MLADE-PORODICE-Kupili-stan-na-kredit-redovno-ga-otplacuju-upisani-kao-vlasnici-i--izbacuju-ih florenntina је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 ДРУШТВО Министарство правде тражи тумаче за босански језик БЕОГРАД – Министарство правде објавило је данас оглас за постављање сталних судских преводилаца за босански језик - по три за више судове у Новом Пазару и Ужицу. Како је Танјугу речено у Министарству правде, у судовима тих градова већ дуже време постоје проблеми везани за судске тумаче за босански језик. Реч је, наиме, о мноштву судских предмета већ застарелих или су на ивици застаревања, управо због недостатка тумача за босански језик. Прошле године је тадашњи председник Бошњацког националног већа у техничком мандату Есад Џуџевић затражио од министра правде Николе Селаковића да његово министарство распише конкурс за судске тумаче за босански језик, како би се „одблокирао велики број судских предмета у Санџаку”. Упркос томе што је у судским поступцима омогућено право на превођење уколико то припадници мањина затраже, највише проблема због тога је, према наводима медија, до сада било у Новом Пазару и Пријепољу. Предмети се са српског на босански не преводе, јер то нема ко да учини па се суђења одлажу и долази до застаревања. Тренутно једини судски тумач за босански језик у Србији је Милорад Бејатовиц. Он живи у Новом Саду, а својевремено је објаснио да једно од решења Европске повеље о регионалним и мањинским језицима подразумева да судија процени да ли странке тражећи тумача намерно одуговлаче како би поступак застарео с обзиром на то да су разлике између два језика мале. Танјуг објављено: 01.06.2015. http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Ministarstvo-pravde-trazi-tumace-za-bosanski-jezik.sr.html (Погледати болдовани део.) Плутон, Juanito and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Mračna Srbija danasNažalost inspirisan jednom forumskom temom u nadi da mi brat od koga pozajmljujem post neće zameriti, želim da vas pitam, : Jesmo li mi debili ustvari? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/39311-да-ли-је-ово-знак-да-смо-дотакли-дно-видео/#entry1298099 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Meni ova Srbija danas, liči na probušen lonac u kome smo se zadovoljili da stanujemo, stvaramo , živimo slobodno... Jesmo li mi debili? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Čuti i zahvaljuj svima, što imamo za hleb i parizer. Jesmo li mi debili? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Jesam li ja debil? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Šta je ustvari Srbija danas? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ko može reći, da je srbija državna zajednica civilizovanih ljudi? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Duboko u sebi imam nadu ali mi sve vreme liči na lažnu ako se odlučim, da i dalje živim u zemlji oca i dedova mojih. Pomognite i vi u oba pravca, hvalite kudite, budite realni, jer ovo je naša zemlja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 O Bogo.. zasto bi bilo ko bio debil? Kakva mracna Srbija? Kakvi debili? Daj opasulji se. Dokle je Boga, nema mraka. Srbija je zapravo jedna od boljih mesta u SVETU. Trebalo bi malo da nas s vremena na vreme posalju do Kenije, Gane.. a moze ovih dana i do Sirije pa da nam malo dodje iz straznjice u glavu. Ajte ljudi, sta vam je. Dokle imamo zdravlje, slobodu da zivimo i ispovedamo veru, i da radimo za sta se borimo, pa mi smo srecni. Ali avaj, istina je da kada su nam oci uprte u Zapad no u nebo, ovo nam nista i ne znaci. Agaton Vuzman, obi-wan, Н И Н Е and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука