Jump to content

Бака нема за хлеб, има достојанство

Оцени ову тему

Anika

Препоручена порука

Djevojka iz Valjeva je bila šokirana i dirnuta slučajnim susretom, pa je svoje iskustvo podjelila na društvenim mrežama. Njenu priču prenosimo u cijelosti.

starica2.jpg

Pekara,prepuna,čekam na red, ljudi se vraćaju sa posla, djeca iz škole, podjednako ubijeni u pojam, podjednako svjesni samo momenta kad im se pi*a i kad su gladni.

U jednom trenutku, ulazi stara baka, prebira po torbi, vadi kesu, u kesi sitnina, dinar dva, broji, ozarenog lica, jer shvata da za to nešto ima novca, LJUBAZNO zamoli prodavačicu da joj odgovori na pitanje: “Imate li možda danas, izvinite?”, prodavačica odgovara da nema tog nečeg.

Svi ćute,niko se ne pita šta li traži.Nikoga ne zanima,pobogu, došla je u pekaru po hranu ne po drogu,i to sa crkavicom!

Baka kreće ka vratima, i kaže “Hvala Vam, možda je negdje ostalo”.

Pitam prodavačicu šta je gospođa htjela, a ona mi kaže: “Bajat hljeb, jeftiniji je bajat”.

U šoku sam, 20 *ebenih dinara se u ko zna koliko kuća skuplja, za koricu hljeba i to nikoga ne zanima!!!!!!!!!!! Neki dječaci se smiju, šatro-gospođe se zgražavaju, gmaz se sklanja kao da je žena gubava, ali ta žena nije samo običan siromašni stanovnik Valjeva, ona je DOSTOJANSTVENA, vrijedna svakog poštovanja, ZAŠTO?

Zato što sam izašla za njom da je zamolim da joj kupim svjež hljeb a ona to nije željela, zato što se raspravljam sa njom 20 minuta i ubjeđujem da ja to zaista želim i ona postiđeno pristaje, ALI mi traži adresu ili mjesto gdje će, kad skupi još 20 dinara, mi vratiti novac jer mi možda zatreba!!!

Kupujem hljeb, izlazim i ona plače i moli me da oprostim što nema i gura mi 20 dinara u džep, dok preko puta nas, valjevska ku*vetina, gleda sa visine ženu koja može da je nauči šta je ČOVJEK NEUKALJANOG OBRAZA jer se za hljeb nije *ebala, jer nije prosila, jer je htjela pošteno da plati svoje osnovne potrebe!

Gospođa baka me uhvatila za ruku, stegla i nakon toga zagrlila, i ja sam srećna zbog toga, i takvi trenuci u životu mi daju snage ne da ne budem nezainteresovana za ono što se oko mene dešava, nego da uvijek imam čak i mikro-plan kako sistematski uništavati idiote.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Текст је тотални треш.

Не само што је измишљен, него из њега исијава сујета која кипти.

Не знам шта ће ово овде, овоме је месот на Фејсу, да се пале девојчице које улазе у пубертет.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Meni je ova prica malo neverovatna.... ova devojka kao da juce dosla u Srbiji.. .a gledamo takve siromasne ljude svaki dan. 

Mislim da je prica izmisljena, ali da ima takvih u stvarnosti - ima.

kao od jednom ona srece baku koja nema pare za bajati hleb...... kao to prvi put i kao nikog ne zanima... .nista nije realno prikazano... 

a sto se tice bajatog hleba  i ja ga kupujem i jedem. Kupim dzak, nabijem u zamrzivac pa podgrevam... 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Одакле вам то да је измишљен текст?? Нисам навела извор, може на више места да се нађе на нету. А ја сам копирала верзију где је ових пар речи са звездицама.

Има нпр. и овде:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:541627-Istinita-prica-o-baki-iz-Valjeva-koja-nema-za-hleb-ali-ima-dostojanstvo

• Волим 1

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

И тако... ''девојка из Ваљева'' шерује своју доброту преко друштвених мрежа, а лајкови само прште.  :)

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2015. at 14:59, Anika рече

Одакле вам то да је измишљен текст?? Нисам навела извор, може на више места да се нађе на нету. А ја сам копирала верзију где је ових пар речи са звездицама.

Mozda npr nismo naivni i neveruje u klise tekst da veci klise nije mogao da bude? 

Prvo, davojka iz valjeva videla babu u pekari koja navodno dosla sirota za lebac a nema para... pa hiljade i hiljade ljudi moze da vidimo koji nemaju para.. i sad ovaj tekst treba da nam otvara neke oci? Te niko joj nije pomogao. Pa jel pitala nekog za pomoc? Sta ljudi treba da se sami nudkaju da pomazu? 

Trece ona je u celoj prici ispala neka moralna gromada, dobri samaricanin.

Sto je lepo ako je stvarno uradila, al isve sto je uradila dala babi 20 dinara. I to je trebala da vidi u pekari pa da joj takne "srce" .. pa ja ne treba da vbidim u pekari da znam da nemaju ljudi za leba.. 

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2015. at 14:49, Млађони рече

Meni je ova prica malo neverovatna.... ova devojka kao da juce dosla u Srbiji.. .a gledamo takve siromasne ljude svaki dan. 

kao od jednom ona srece baku koja nema pare za bajati hleb...... kao to prvi put i kao nikog ne zanima... .nista nije realno prikazano... 

a sto se tice bajatog hleba  i ja ga kupujem i jedem. Kupim dzak, nabijem u zamrzivac pa podgrevam... 

kad ja dodjem i kazem kako mislim da je 11 septembar isceniran od strane same amerike,bude ti verujes u teorije zavere,sta ima tu da ti bude neverovatno,dza bu.

Kad izbaci se jedan ok tekst,koji je svakodnevan u ovoj drzavi,svaki dan mozes se susresti sa ovim sto se u njemu desava samo sad je neko to podelio sa drugim javno,ti onda odmah teorija zavere,nije realno,izmisljeno je,neverovatno je...a onda sam kazes da toga ima svaki dan u Srbiji,sta je onda nerealno,izmisljeno i neverovatno.

Nazalost nas narod je u strahotama,verujte pricao sam sa nekim prodavcima koji se kunu da nikad nije ovako bilo,cak i 90tih. Ljudi kupuju hleb na kriske,kupuju dva jajeta,znaci strahota. U Beogradu postoje neke u centru u pekari kifle od 5 dinara,to su redovi...sad svaka pekara ima da posle odredjenog vremena spusta cene svojih proizvoda. Kupuje se bajati hleb i svasta jos. Uzasno je.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2015. at 15:48, МилошБГ рече

kad ja dodjem i kazem kako mislim da je 11 septembar isceniran od strane same amerike,bude ti verujes u teorije zavere,sta ima tu da ti bude neverovatno,dza bu.

Kad izbaci se jedan ok tekst,koji je svakodnevan u ovoj drzavi,svaki dan mozes se susresti sa ovim sto se u njemu desava samo sad je neko to podelio sa drugim javno,ti onda odmah teorija zavere,nije realno,izmisljeno je,neverovatno je...a onda sam kazes da toga ima svaki dan u Srbiji,sta je onda nerealno,izmisljeno i neverovatno.

Sto Milosu milo, to mu se i snilo..dokaz kako ne citas sagovornike...

On 2. 4. 2015. at 14:49, Млађони рече

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2015. at 15:48, МилошБГ рече

Nazalost nas narod je u strahotama,verujte pricao sam sa nekim prodavcima koji se kunu da nikad nije ovako bilo,cak i 90tih. Ljudi kupuju hleb na kriske,kupuju dva jajeta,znaci strahota. U Beogradu postoje neke u centru u pekari kifle od 5 dinara,to su redovi...sad svaka pekara ima da posle odredjenog vremena spusta cene svojih proizvoda. Kupuje se bajati hleb i svasta jos. Uzasno je.

A da samo za tebe:

Цитат

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2015. at 15:36, 'Млађони рече

Trece ona je u celoj prici ispala neka moralna gromada, dobri samaricanin.

Upravo to je problem sa celom pričom. Ceo slučaj zvuči vrlo realno, takvih primera ima bezbroj svakog dana. I svaka čast devojci ako je pomogla babi. Ali ko je ona da nekoga naziva k*vetinom, gmazom, šatro-ljudima? Ako hoćeš da pomogneš, pomogni, ali ne izigravaj neku veličinu posle i nemoj da misliš da imaš prava da držiš neke pridike drugima koji nisu kao ti.

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2015. at 16:14, GeniusAtWork рече

Upravo to je problem sa celom pričom. Ceo slučaj zvuči vrlo realno, takvih primera ima bezbroj svakog dana. I svaka čast devojci ako je pomogla babi. Ali ko je ona da nekoga naziva k*vetinom, gmazom, šatro-ljudima? Ako hoćeš da pomogneš, pomogni, ali ne izigravaj neku veličinu posle i nemoj da misliš da imaš prava da držiš neke pridike drugima koji nisu kao ti.

Pa ja to i rekoh, mene nerealno kod cele price zvuci to sto je ona moralna gromada, i sto je IZNENADJENA sto je videla tako nesto.. kao da to ne gleda svaki dan.

Problem sa moralistiam je taj, sto veruju da vise vrede kao ljudi ako urade nesto humano, i rade humane stvari da bi mogli da olaksavaju po drugima....

A ne jer zele da pomognu..

Подели на овим сајтовима

Ово је нека тинејџерка писала, или "модерна" цура која нема додир са стварношћу. Мислим да се ово заиста десило, али да је идиотски што се од тога прави нека вест, таквих људи је море, сиромашних, али достојанствених, они нису реткост.

Тужно је и јадно што већина мисли да, ако си сиромашан, самим тим губиш достојанство и само желиш новац и помоћ. Полазе од себе, па мисле да би се и други продали за паре. Кад се појаве личности попут ове баке, шокирају се што су толико достојанствене иако су сиромашне и гладне. Па онда хрле да осуђују друге који им не помажу, да би себе уздигли на пиједестал хуманитараца. Девојка је више рекла о себи, него ли о баки и друштву.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...