Jump to content

Dve globalizacije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovi što skupljaju po milion ljudi na paradi (NE gej, mada ih ima gde hoćeš), pretenduju da budu globalni. :)

zanimljivo tu ti blud ne smeta.... samo kod gej parade.. (inace tu se okupljaju i homosi) 

https://www.google.rs/search?q=love+parade+new+york&safe=off&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xJEdVdWkHIyzUe78gZAI&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Dakle i to je dokaz poistojanja globalizacije kada još nije postojala nikakva ni TV, ni radio ni internet a ni putovanja avionima s jednog na drugi kraj svijeta za nekoliko sati. Tada se nije svirao hip-hop ni techno već ovo.

Naknadno sam objasnio da muzički pravac, njegovo izvorište, nije tema u gornjem tekstu već je to samo primer upravo spomenute globalizacije koja je utkana u hrišćansku prirodu ...sa dolazećim Carstvom Hristovim koje će biti svojevrsna globalizacija u Hristu i sa Hristom. Ostaće samo ono što On probere!! Sve u Njemu i On u svemu ...neće biti ni Grka, ni Jevreja ni Hrvata ni Srba kao nacija...! Dakle GLOBALIZACIJA je tema ..ne muzika koja je ogromna duhovna oblast i važno pitanje pa zavređuje ozbiljniji osvrt. Ponavljam još jednom: izdvojio sam muzički pravac samo kao uzorak ili primer onoga o čemu suštinski mucam! Đavo pokušava isto to ...i on bi da globalizuje sve pod svoju vlast i kontrolu ali njegova sposobnost je samo takva da stvara surogate realnog života koji on sam nema! On je duševni bolesnik; svet u njegovom umu je iracionalan. Hteo je da bude Bog, zato iz svoje suicidne i homocidne prirode pakosti Bogu kopirajući model koji je Gospod dao kao sociološku kategoriju kojom želi da se spasavamo. Na lukav način, zbog čega ga Gospod i naziva u molitvi "lukavim" đavo unifikuje sve ljudsko; uniformiše ga i razvodnjava osobenosti i kod pojedinaca i kod kolektiviteta ...ali isto tako..ne prisilom (jer mu Bog ne dozvoljava) već našom voljom! Kao vir, ili kako reče "centripetalno" vuče sve ka sebi na razne načine - uglavnom lomeći kičmu duhovnim zakonima i moralu kao njihovoj slici...što se očituje u tako važnom segmentu duha kakav je muzika! Slomljenog morala i duha čovek oslepi pa i ne razume, tj. ne vidi, kuda ide.

Подели на овим сајтовима

Naknadno sam objasnio da muzički pravac, njegovo izvorište, nije tema u gornjem tekstu već je to samo primer upravo spomenute globalizacije koja je utkana u hrišćansku prirodu ...sa dolazećim Carstvom Hristovim koje će biti svojevrsna globalizacija u Hristu i sa Hristom. Ostaće samo ono što On probere!! Sve u Njemu i On u svemu ...neće biti ni Grka, ni Jevreja ni Hrvata ni Srba kao nacija...! Dakle GLOBALIZACIJA je tema ..ne muzika koja je ogromna duhovna oblast i važno pitanje pa zavređuje ozbiljniji osvrt. Ponavljam još jednom: izdvojio sam muzički pravac samo kao uzorak ili primer onoga o čemu suštinski mucam! Đavo pokušava isto to ...i on bi da globalizuje sve pod svoju vlast i kontrolu ali njegova sposobnost je samo takva da stvara surogate realnog života koji on sam nema! On je duševni bolesnik; svet u njegovom umu je iracionalan. Hteo je da bude Bog, zato iz svoje suicidne i homocidne prirode pakosti Bogu kopirajući model koji je Gospod dao kao sociološku kategoriju kojom želi da se spasavamo. Na lukav način, zbog čega ga Gospod i naziva u molitvi "lukavim" đavo unifikuje sve ljudsko; uniformiše ga i razvodnjava osobenosti i kod pojedinaca i kod kolektiviteta ...ali isto tako..ne prisilom (jer mu Bog ne dozvoljava) već našom voljom! Kao vir, ili kako reče "centripetalno" vuče sve ka sebi na razne načine - uglavnom lomeći kičmu duhovnim zakonima i moralu kao njihovoj slici...što se očituje u tako važnom segmentu duha kakav je muzika! Slomljenog morala i duha čovek oslepi pa i ne razume, tj. ne vidi, kuda ide.

Razumio sam ja šta si ti htio objasnit ali činiš grešku u tome što ne razlikuješ svojstva muzike i ta svojstva pripisuješ djavlu i djavolskom utjecaju ili činjenju, u teologiji bi rekli da ne umiješ razlokovati duhove. Nećeš valjda svaki globalni muzički smjer (a svi su više manje bili globalni) pripisivati Sotoni i vezivati sa djavlom? Po čemu je sad hip hop djavolskiji od rock-muzike a po čemu barokna djavolskija od renesansne a renesansna od gotičke i srednjovjekovne? I otkud ti ustvari to da muzika postaje čim dalje više djavolska? Postaje jednostavno drugačija s vremenom, jednostavno se mjenja čovjeku iz srednjeg vijeka će se najvjerovatnije najobičniji rock koncert učiniti satanističkim sabatom. Ali isto tako će se svakom iz današnjih vremena učiniti mnoge srednjevjekovne stvari koje su njima bile normalne djavoskim. Ista stvar je danas i sa programiranjem ili bilo čemu, nećemo sad reći da je čitav Linux i Ubuntu satanistički zato što se neko sjetio napravit satanističku verřziju Ubuntu (postoje takodjer i hrišćanska i islamska i mnoge druge slične)?

http://www.zive.cz/clanky/linux-pro-katoliky-i-satanisty/sc-3-a-151911/default.aspx

A zašto bi o globalizaciji govorili samo u muzici i u programiranju? Ove 2 stvari nadješ danas u svakoj kući na svijetu, na svih 5 kontinenata, služe se njom pripadnici svih rasa i nacija i to je globalizacija a otkud mora biti odmah djavolska?

http://www.bh-index.com/wp-content/uploads/2013/11/toalet.jpg

http://www.zahradahobby.cz/pic_zbozi/69104000.jpg

Подели на овим сајтовима

Naravno da se i zlo ali i dobro širi globalno, to ništa nije tako novo, djavlu je u interesu isto toliko djelovati na svakog pojedinog čovjeka individualno i na ljudski rod generalno. A apsolutno ista ta svojstva ima i i blagodat Božija, ona djeluje na svakog čovjeka individualno i ima moć utjecat na cijeli ljudski rod globalno. A to su znali već i stari Jevreji, ničeg novog tu nema i ne može se generalizovat ni u jednom smislu ni u tom blagodetnom a ni u djavolskom. Ne možemo neke stvari nazvati djavolskim ili Božijom samo zato što nam se lično ne svidjaju ili svidjaju, komunizam se na prvi pogled svidio mnogima pa se ustanovilo poslijer mnogo godina da je djavolski isto kao i nacizam. neumjesno je neke stvari nazivati takvim ili onakvim samo zato što su globalne, globalnost je karakteristika koja nema toliko veze sa duhovnosti. S njom veze može imati ali ne smijemo s tim pretjerevati ili šta je još gore zamjenjivati ta svojstva materijalna i duhovna dajući im nekakve spiritualne dimenzije koje one nemaju.

Подели на овим сајтовима

Meni je zanimljivo kako ljudi gledaju na globalizaciju kao losu jer neko slusha hip hop.. a oni sa druge strane slushaju dzez koji je doso iz iste zemlje iz koje taj hip hop..

U kasnijem tekstu sam naveo da sam muziku spomenuo kao primer, bila ona hip hop ili jazz! Nje muzika tema; poštujem ukuse!!! Tema je globalizacija pri čemu je muzika samo slika! Mislim da sam bio razumljiv i u prvom tesktu i u tom kasnijem dodatku. Ne treba odmah da reagujete na prvu loptu već prvobitni tekst malo "sažvaćite" pa razumeite koju temu načelno pokušavam da vodim! Prilično smo uniformni i po Androidu ili Windowsu ...što samo po sebi ne mora odmah da bude zlo ako ga ne zloupotrebimo!! Srž rečenog je to da nešto u prirodi čoveka vodi upravo globalizaciji ("jedno stado i jedan pastir") ali je u našim rukama i u Božijoj milosti u kom ćemo se taboru naći!

Подели на овим сајтовима

Hteo je da bude Bog, zato iz svoje suicidne i homocidne prirode pakosti Bogu kopirajući model koji je Gospod dao kao sociološku kategoriju kojom želi da se spasavamo. Na lukav način, zbog čega ga Gospod i naziva u molitvi "lukavim" đavo unifikuje sve ljudsko; uniformiše ga i razvodnjava osobenosti i kod pojedinaca i kod kolektiviteta ...ali isto tako..ne prisilom (jer mu Bog ne dozvoljava) već našom voljom.

Ne unifikuje tu djavo ništa, ljudi su već unifikovani tim što su stvoreni kao ljudi i tim što su se rodili kao ljudi tako da nikakva veća unifikacije od te nije moguća a ni ne postoji. Za razliku od svih životinja su unifikovani tim što imaju sposobnost govora, iskru Logosa a ta iskra Logosa im je bila dana aktom Stvorenja, dakle Sotona kortisti istu taktiku i strategiju kojom se koristi Bog a koja je zasnovana na posebnostima ljudskog genetskog "hardvera i softvera". samo što je Bog koristi u dobru a djavo u zlu.

Подели на овим сајтовима

U kasnijem tekstu sam naveo da sam muziku spomenuo kao primer, bila ona hip hop ili jazz! Nje muzika tema; poštujem ukuse!!! Tema je globalizacija pri čemu je muzika samo slika! Mislim da sam bio razumljiv i u prvom tesktu i u tom kasnijem dodatku. Ne treba odmah da reagujete na prvu loptu već prvobitni tekst malo "sažvaćite" pa razumeite koju temu načelno pokušavam da vodim! Prilično smo uniformni i po Androidu ili Windowsu ...što samo po sebi ne mora odmah da bude zlo ako ga ne zloupotrebimo!! Srž rečenog je to da nešto u prirodi čoveka vodi upravo globalizaciji ("jedno stado i jedan pastir") ali je u našim rukama i u Božijoj milosti u kom ćemo se taboru naći!

Nismo mi, ja i Mladjoni ti koji nismo nešto sažvakali već to budeš izgleda prije ti. Kako sam napisao dovodiš u vezu spiritualno i materijalno na neprikladan način jer globalizacija nije neko posebno svojstvo specijalno karekteristično i rezervisano samo za dobro ili za zlo a takodjer na sve gledaš statično, nemaš uvid u dinamiku, hronologiju pa pojedine faze razvoja dovodiš opet u vezu sa stvarima s kojim one ne suvise ili ih spominješ u neprikladnom kontekstu/odnosu.

Подели на овим сајтовима

Razumio sam ja šta si ti htio objasnit ali činiš grešku u tome što ne razlikuješ svojstva muzike i ta svojstva pripisuješ djavlu i djavolskom utjecaju ili činjenju, u teologiji bi rekli da ne umiješ razlokovati duhove. Nećeš valjda svaki globalni muzički smjer (a svi su više manje bili globalni) pripisivati Sotoni i vezivati sa djavlom? Po čemu je sad hip hop djavolskiji od rock-muzike a po čemu barokna djavolskija od renesansne a renesansna od gotičke i srednjovjekovne? I otkud ti ustvari to da muzika postaje čim dalje više djavolska?

A zašto bi o globalizaciji govorili samo u muzici i u programiranju? Ove 2 stvari nadješ danas u svakoj kući na svijetu, na svih 5 kontinenata, služe se njom pripadnici svih rasa i nacija i to je globalizacija a otkud mora biti odmah djavolska?

Opet i opet ...ne kažem da je nešto po automatizmu đavolsko već da u prirodi čoveka postoji težnja globalizaciji (hrišćansko: "Jedan pastir i jedno stado" gde je Hristos i Crkva eshatološki pastir). A šta je đavolsko ...teško je tu odrediti. Najvećim delom, skoro sasvim, je od ljudi ...ali ljudi su ozlobljena bića! Svojim padom smo postali slični palim duhovima i nije sve što je od ljudi dobro ili tek tako bezazleno i bezopasno - pa čak i ako ne uplićemo đavola u sve to! Evo da ga čak privremno zaboravimo u ovoj priči. Kaže Gospod Petru, kad je ovaj projavio sentimentalnost i patetiku u pokušaju da odvrati Hrista od stradanja: "idi od mene satano jer ne misliš što je Božije već što je ljudsko"! Znači sve ljudsko, ako izvadimo iz nas one darove koje je Gospod doneo u svojoj ličnosti kroz Crkvu, je ništa manje zlo jer smo padom postali slični đavolima. Postali smo otrovno zlobni, cinični, pakosni, licemerni, prevrtljivi - jedna "hidra" zlobnih zmija u jednoj osobi!

Muzika je mnogo dublji način komunikacije od reči! Ona je direktnija od tomova knjiga! Ima sposobnost da te u trenutku podigne ali i da te obori sa ozbiljnim povredama duše. Nije svako ko pravi muziku zdrava osoba u mentalnom i psihološkom smislu ...i onda on mentalni "kod" svoje bolesti unosi u svoju muziku! Taj kod se instalira u slušaoca ..i vremenom donosi plodove! Kakva je koja muzika ili kompozitor možeš znati iz prve ruke kada je slušaš! Ako te danas, sutra ili prekosutra čini besnim, nervoznim, depresivnim ...pa to je samo plod onog "koda" koji je iznikao a da toga nisi ni svestan. Postao si sličan kompozitoru! Tražiš po sebi šta je razlog tvog novog stanja ...ali ti ne pada na pamet da je to možda baš zbog instaliranog virusa u srcu - kroz tonove, harmoniju (ili antitonove, bezumne ritmove i neuređenu harmoniju nekog mediokriteta nezadovoljnog životom). Posle Mozzarta, Baha ili Rahmanjinova danima se osećaš boljim čovekom:  ljudi sa svojim slabostima su ti razumljiviji, ne mrziš ih (naprotiv) i imaš uređenije misli - ali zato što su upravo Bah, Mozzart i Rahmanjinov bili baš takvi! Samo su u svoja "dela" utkali svoj karakter!! Iz bilo kog muzičkog dela (bez predznaka "dobar" ili "loš")  ti po automatizmu upijaš karakter stvaraoca i od tog se mehanizma ne možeš zaštititi niti ga zbeći! Zato mi je muzika prva pala na pamet kod priče o globalizaciji jer je njome najlakše širiti seme i dobra ali i zla! Nisam se odredio u smislu da je sve od đavola kako si me razumeo! Suština je da muzika najpre i najdublje prenosi raspoloženje i duhovne obrasce onih koji je stvaraju! Mnogi sebe prepoznaju u određenom obrascu i tako su bliskiji jedni drugima ...postaju karakterno slični. A kom ćemo globalnom taboru pripadati u svoje vreme ..tu će Bog odlučivati - ipak se samo On pita za konačno prebivalište svakog od nas u večnosti - a on gleda dela ljubavi prema bližnjima; ne toliko muzičke pravce! Čak ih i ne spominje ...jer su samo "alat" kojim treba sebi da pripomažem ne bi li zagrejao ovo hladno srce za ljubav.

Подели на овим сајтовима

Da, globalizacija je tema ali onda taj primjer s muzikom nije baš najsretnije izabran. Metal takodjer umije zvučat andjeoski u metalovim baladama i ima to svoje drugo andjeosko lice a ozbiljna muzika umije takodjer biti itekako djavolska i satanistička i to do savršentva. Dakle tema je valjda naš odnos prema toj globalizacija ali taj pokušaj demonstracije toga muzikom tj. ti primjeri su konfuzni, ništa mnogo ne objašnjavanju već suvišno samo sve još zamrse i iskomplikuju. zato sam napisao da su neprikladni.

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20131106061529AAspMkV

Dakle GLOBALIZACIJA je tema ..ne muzika koja je ogromna duhovna oblast i važno pitanje pa zavređuje ozbiljniji osvrt. Ponavljam još jednom: izdvojio sam muzički pravac samo kao uzorak ili primer onoga o čemu suštinski mucam! Đavo pokušava isto to ...i on bi da globalizuje sve pod svoju vlast i kontrolu ali njegova sposobnost je samo takva da stvara surogate realnog života koji on sam nema!
Подели на овим сајтовима

Da, globalizacija je tema ali onda taj primjer s muzikom nije baš najsretnije izabran. Metal takodjer umije zvučat andjeoski u metalovim baladama i ima to svoje drugo andjeosko lice a ozbiljna muzika umije takodjer biti itekako djavolska i satanistička i to do savršentva. Dakle tema je valjda naš odnos prema toj globalizacija ali taj pokušaj demonstracije toga muzikom tj. ti primjeri su konfuzni, ništa mnogo ne objašnjavanju već suvišno samo sve još zamrse i iskomplikuju. zato sam napisao da su neprikladni.

Baš tako; naveo sam da još povrh svega "suštinski mucam"!! :) Muziku, kao Božiji dar, kao plod civilizacijskog dometa, stvaralaštva, ljudskog izraza .. pokušavam u priču da umetnem kao jedno od alata koji, naravno uz mnoge druge, vode ka jednom od dva cilja! Pa ja sam veliki poštovalac Smaka, Gambalea, Kobama, Korie ...zar da budem licemer i pljujem na to? Taman posla; i u nekoliko navrata to sam pokušao da objasnim ..i vidim razumeli smo se po pitanju tematske suštine. Ona je ogromna i teško obuhvatljiva rečima, čak ni knjigama - ne može se baš toliko razumljivo ni svesti u nekoliko redova.

Подели на овим сајтовима

Baš tako; naveo sam da još povrh svega "suštinski mucam"!! :) Muziku, kao Božiji dar, kao plod civilizacijskog dometa, stvaralaštva, ljudskog izraza .. pokušavam u priču da umetnem kao jedno od alata koji, naravno uz mnoge druge, vode ka jednom od dva cilja! Pa ja sam veliki poštovalac Smaka, Gambalea, Kobama, Korie ...zar da budem licemer i pljujem na to? Taman posla; i u nekoliko navrata to sam pokušao da objasnim ..i vidim razumeli smo se po pitanju tematske suštine. Ona je ogromna i teško obuhvatljiva rečima, čak ni knjigama - ne može se baš toliko razumljivo ni svesti u nekoliko redova.

Onda u redu, ja sam se već prepao da ne opleteš ćuskijama kao oni apokaliptičari i armagedonisti po svemu, djavolskoj muzici itd. Problem s tom muzikom i mnogo drugih sličnih stvari da pošto su mnoge same o sebi već po svojoj suštini globalne ili su sklone ka globalizaciji na njima to što je loše onda nije ta neka globalnost već nešto drugo ih čini takvim lošim ili djavolskim a najčešće to što ih takvim zlim i lošim čini nema veze sa globalnosti i/ili globalizacijom samo po sebi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...