Дијана. Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 има слична тема... https://www.pouke.org/forum/topic/37383-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%88%D1%99%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%9B%D0%B0%D1%98-%D0%BA%D1%80/ JESSY је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Mislim da osećanje krivice uznemiruje u najvećoj meri onaj duh koji ne ume da oprosti... i da nešto odpustili od sebe... Ako smo se iskreno pokajali... Gospod nam je oprostio... pa samim tim ne trebamo biti gordi prema sebi.. Dakle oprostimo i nama samima kad je Gospod to već učinio. Sledimo njegov primer i oprostimo sami sebi... jer ako ne možemo sebi oprostiti... kako ćemo drugome? E...sad... postoji nešto u vezi sa istom temom što smatram za podvig... a to je "preuzeti krivicu" u svojim nemirnim situacijama sa drugima i time staviti tačku na njih... Koliko god da je težak taj korak... onako smerno i sa voljom ga napraviti... ishod njega je mir i blagostanje... za okolinu... a i za sobstvenu dušu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Sto se tice osecaja krivice meni je merodavno ono ako se sama ja osecam krivom sto sam " ogresila dusu o nekoga" ako sam lose postupila, uvredila i povredila nekog i rekla, ili ucinila nesto sa namerom da drugoga povredim ili " bocnem". A zdravije, od te svesti, da si drugoga povredio i pokajao se za to, sa zeljom da ispravis ucinjeno i zatrazis oprostaj - nema. Ona krivica koja je u psihologiji okarakterisana kao nezdrava je osecaj krivice za nesto sto nismo doprineli ni trunku. Recimo, mene moze sad bilo ko da krivi za ovo ili ono, a ja sa tim nemam nikakve veze. Nije mi namera srca bila da uvredim, povredim ili bilo sta drugo. Postoje ljudi kojima su drugi vecito krivi za sve i sva. To je nezdrava krivica. Mene pojedini krive i za globalno otopljavanje, skoro...a ja zaista recikliram, trudim se da ne busim Ozonski omotac, vodim racuna o nasoj planeti, kad god mogu idem pesice da ne stvaram izduvne gasove a i volim da setam....tako da....ta teorija Ti si kriv(a) kod mene ne pije vodu. A i ne vredja me to, niti im zameram.... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука