Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 разумем те. питање је да ли одређене дискриминације треба регулисати законом? чујем да је либертаријанска позција да "не треба". ја не могу да се сложим са тим. другим речима, нисам за слободу појединца да дискриминише црнце, белце, педере, плавокосе, православце, муслимане итд. Па мој став генерално је да не треба. Ја не могу тебе да присилим да ми продаш нешто или пружиш услугу ако се то коси са твојим уверењима и не желиш. Где би томе био крај? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Hispano curom sam ozenjen. Mi corazon esta roto... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Па мој став генерално је да не треба. Ја не могу тебе да присилим да ми продаш нешто или пружиш услугу ако се то коси са твојим уверењима и не желиш. Где би томе био крај? Па има краја и сада, није то баш тако наивно као што би либертаријанци да представе. Не тера се ту свако да ради са сваким и у свакој ситуацији. Када се доносе антидискриминациони закони, јасно је отприлике шта се штити. И даље имаш право да не радиш с неким због његових поступака или зато што једноставно нећеш. Али немаш право да одбијеш услугу неком зато што се родио како се родио или због сличних осетљивих ствари. И нису ту битне било какве услуге и било какви производи, већ пре свега јавне ствари, јер оне имају велике друштвене последице. Ако нека будала избаци црнца напоље пред свима, па и децом, то није исто као када би ти одбио да неком напишеш програм. Ко би уопште могао то теби да забрани и да докаже? Али кад овај напише на локалу да је забрањено обојенима, то је већ озбиљан друштвени проблем. И то је нарочито важно за те осетљиве делове света, у којима расизам никада није искорењен. Забрана дискриминације је ту неопходна као што је денацификација била неопходна послератној Немачкој. А да је боље са тим, него без тога, видимо на примеру Хрватске, у којој је нацистичка идеологија и дан данас присутна у елементима државности и дневној политици. А ако је аргумент да се тако нешто иначе неће десити (масовна дискриминација, која може да нанесе озбиљну физичку и менталну штету једној групи), онда закон свакако ништа лоше неће донети, евентуално ће остати неупотребљен. П. С. "Позитивна дискриминација" је нешто сасвим друго. Против тога сам жестоко и сматрам такве законе пре свега понижавајућим за оне који се "штите". Довољно је обезбедити да нема негативне дискриминације и људи ће онда сами успети да се снађу, само ако желе. Deki992 and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Srbi su svud po svetu, ali su samo Srbi u Srbiji problematicni. Da li sada shvatas da se ne radi o Srbima? П.С. Немој молим те Млађо више да преводиш, и у име фло те молим да је не браниш више од мене.... Ajde opet da ti ponovom - Srbi u Srbiji. Englez, Francuz, Jevrej, da zive u Srbiji ponasali bi se isto u proseku kao Srbi. Srbi u engleskoj, francuskoj, izraelu se ponasju drugacije nego Srbi u Srbiji. Dakle sustina nije bila Srbi vec u Srbiji. Ne znam kako bolje da ti objasnim, izgleda da ti kolektivisticki mentalitet ne dozvolajva da razumes. Jednsotavno nacionalnost sa ponasanjem nema veze ( i fjorentina to zna i znam da zna i da tako misli) vec ima sistem. A ti ramizmisljas kolektivsiticki, i msilis da ponasanje ima veze sa nacionalnoscu a ne sa sistemom-okruzenjem. E sa, ako uspes da probijes koelktivisticko razmisljanje mozda razumnes poentu...i razumes da nije sustina u narodu (kolektivu) nego u Drzavi ( srbiji, sistemu u kom taj nardo zivi) То је можда лепо, али није тачно, или ако хоћеш није истинито...а није ни лепо... финоћа, доброта и поштење немају везе са местом становања. У преводу Гризли је финији, бољи и поштенији од Зоскета који живи у Србији!!!!!????? Glupo je dva konkretna primera da poredimo kada pricamo o generalnim stavovima, da mislim da su ljudi u USA kulturniji od ljudi u Srbiji generalno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Ne pratis radnju fabule. Imas belacki kraj, fin kraj. Tu se doseli par sasvim normalnih crnackih porodica. Imao sam i sam priliku da upoznam takve. U pitanju su obrazovani, kulturni i dobrostojeci ljudi, koji su uspeli da se izvuku iz bede getoa. Inzenjeri, u mom slucaju. Belci se potom iseljavaju iz tih krajeva, namerno prave terene za tenis umesto za kosarku itd. Citaj, Mladene, sta se pise. Mozemo da diskutujemo o onome sto je napisano, ali ne mozemo da diskutujemo o stvarima koje ti zamisljas da su napisane. I jos nesto. Ja sam tamo ziveo. Sa crnicima sam se druzio. Sa Kinezima radio i malo druzio. I sa Indijcima takodje. Hispano curom sam ozenjen. Poznata mi je vrlo sva ta tuzna i kompleksna situacija, i otprilike znam da procenim kada je u pitanju rasizam ili prosto strah nekih ljudi od nepoznatog, a kada se radi o zaista problematicnim ljudima iz tih populacija, od kojih se opravdano zazire. Zasto mislis da si ti bolje upucen u tu pricu? To bi bilo kao kada bih ja tebi pricao o bandama u Nisu ili Krusevcu, a bio sam tamo dva puta u zivotu. S tom razlikom da ti nisi nijednom bio ovamo, nego gledas i citas svasta po internetu, pa donosis kojekakve polu-zakljucke... Pa dobro ako ti tako kazes... a da nisam sve ispratio, verovatno nisam. Mislim, sta znam, evo imam kontakte sa silnim crncima koji se interesuju za moje pse, gledam ih po fejsu... ne deluje mi tako kako pricas. Cuj ako si crnac i ako imas komsiju belca rasistu.. koji se iseli iz tog kraja... neka ide, put putuje moj jaran, taman ce da ucini kraj boljim i lepsim. To ti je po meni Juane pozitivna selekecija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 I jos nesto. Ja sam tamo ziveo. Sa crnicima sam se druzio. Sa Kinezima radio i malo druzio. I sa Indijcima takodje. Hispano curom sam ozenjen. Poznata mi je vrlo sva ta tuzna i kompleksna situacija, i otprilike znam da procenim kada je u pitanju rasizam ili prosto strah nekih ljudi od nepoznatog, a kada se radi o zaista problematicnim ljudima iz tih populacija, od kojih se opravdano zazire. Zasto mislis da si ti bolje upucen u tu pricu? To bi bilo kao kada bih ja tebi pricao o bandama u Nisu ili Krusevcu, a bio sam tamo dva puta u zivotu. S tom razlikom da ti nisi nijednom bio ovamo, nego gledas i citas svasta po internetu, pa donosis kojekakve polu-zakljucke... p.s. ne mislim da sam bolje upucen, covece, diskutujemo, nemoj da si baron.. izneo sam svoje misljenje na osnovu mog iskustva. No iskreno mislim da ce trziste vbolje da skemba rasiste i homofobe nego bilo sta drugo. Ne mora niko od nas da bude "pobednik" diskusije, niti mora fabula sizea da se prati od a d osh.. neobavezna forumska diskusija.. Zamisli ti si doktor bolnice koja dobiaj crnce. Pa to ti oduziam ogroman profit. neko ce to mozda da uradi, al ice se otvoriti druga bolnica koja nece i dobice veci profit. Ti imas neki stav da bi sad neki doktor odbio nekog crnca da leci (bolnica zapravo en doktor), pa iskreno mislim da ni jedna veca firma to sebi ne bi dozvolila to mogu samo male lokalne porodicne firme. Tako ja mislim.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 "Позитивна дискриминација" је нешто сасвим друго. Против тога сам жестоко и сматрам такве законе пре свега понижавајућим за оне који се "штите". Довољно је обезбедити да нема негативне дискриминације и људи ће онда сами успети да се снађу, само ако желе. Ja sam licno da se diskriminacija uopste resava zakonski. To je vaspitanje ljudi zakonom, to nikad nije donelo dobre rezultate. Pogledaj porodicno pravo u kanadi... naprimer... prosto se odvija pljacka muskaraca prilikom razvoda, oduzimanje i ucenjivanje decom jer zakon "stiiti zene" od diskriminacije. O kovtama da ne pricam..... jer se "bore" protiv diskriminacije. Znash li koliko zesce feministkenje lobiraj uda u SETI poljima (tvoje oblasti) budu kvote gde mora da bude 50 % muskaraca 50 % zena.. itd.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Srbi u engleskoj, francuskoj, izraelu se ponasju drugacije nego Srbi u Srbiji. Dakle sustina nije bila Srbi vec u Srbiji. A ti ramizmisljas kolektivsiticki, pricamo o generalnim stavovima, П.С.Ја колективизујем ???!!! а шта ти радиш ???!!!! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 ,,Negde tamo" .... ,,čovečnosti i časti"....Jel to ona čovečnost od koje je stradala mala Milica Rakić. Brt da nisi i ti uzeo malo one amazonske travke pobrljavke Ah drama.... Zaboravio si ono kad mi viljuskom a svaba rukama... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Немој Снежо да се љутиш, ево признајем да нисам финији од Зоскета... Ал` имам бољу фризуру. Juanito and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 П.С.Ја колективизујем ???!!! а шта ти радиш ???!!!! Ja generalizujem ponasanje ljudi u odnosu na sistem u kom zive. Nisam rekao da generalizujes vec razmisljas kolektivisticki. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Ja generalizujem ponasanje ljudi u odnosu na sistem u kom zive. Nisam rekao da generalizujes vec razmisljas kolektivisticki. Ригидан си много Млађо у мишљењу, унеси мало валера Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Ригидан си много Млађо у мишљењу, унеси мало валера Ja sam odrastao na selu meni klanje svije najnormalnija pojava, znam neke likove iz grada pripovraca im se kad vide pile. Sad ispada po nekima da smo mi koji smo odrastali na selu psihopate, jer smo hladokrvni na scenu ubistva zivotinje, a ovi iz grada osecajni. U stvari je samo stvar prilagodjavanja. Isto tako Srbi i Englezi. Eto ako poslve ovog primera nisi shvatila.. onda jbg.... geronymo је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Умало да заборавим... за онако истиниско расуђивање и препознавање карактера и квалитета форумаша, Снежо,водим те на пиће... А ти чупави амеру,један нула за мене... :bleh: Снежана, Grizzly Adams and Juanito је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Ja sam odrastao na selu meni klanje svije najnormalnija pojava, znam neke likove iz grada pripovraca im se kad vide pile. Sad ispada po nekima da smo mi koji smo odrastali na selu psihopate, jer smo hladokrvni na scenu ubistva zivotinje, a ovi iz grada osecajni. U stvari je samo stvar prilagodjavanja. Isto tako Srbi i Englezi. Eto ako poslve ovog primera nisi shvatila.. onda jbg.... Не, не ово постаје јакоооооооооооо занимњиво . ) Нисам схватила...` ај још неки пример, молим те. Crveni Baron and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука