Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Нисам баш у току са тим законима, али на основу овога што си написала чини ми се ОК. Нико не би требало да буде приморан да некоме пружи услугу ако то не жели. Нити треба за то да цитира било какав разлог. Не треба чак ни закон... То је елементарна лична слобода. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2015 данашња вест: 'Озакони дискриминацију': директор Eпла удара на талас нових верских прописа у неким америчким државама. Против чега је овај човек? У мом слободном преводу: Талас законодавства, уведен у више од двадесетак држава, ће омогућити људима да дискриминишу своје суседе. Закон усвојен у Индијани прошле недеље је изазвао национално негодовање. Сличан се спрема и у Арканзасу. Према тим новим законима, појединци могу цитирати своја лична верска уверења да одбију услугу муштерији или одбију да се повинују другим државним недискриминаторним законима. ------------ ово су врло важне ствари за одбрану секуларизма и не-дискриминаторских стандарда модерног света али ... на крају крајева и за одбрану верских слобода ! Simpatični su ti novi zakoni, tako podsećaju na neke evropske zemlje 30-ih godina.... Juanito је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Cekaj ne kontam tovju poentu vise. Ti kazes da Gejts zapravo nije dao ni dolara i da su te price izmisljene? Hiocu da kazem da Gates nije nikome dao 30-40 milijardi vec je sa svojim parama osnovao findaciju koja je takodje njegova. Osnovao je samo jos jednu "firmu" kojoj cilj nije profit vec humanitarni rad A onih 30-40 milijardi borave non stop u njegovom dzepu. I ako jednoga dana odluci da ugasi tu fondaciju tih "30-40 milijardi dolara" ce ostati i dalje u njegovom dzepu. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Нисам баш у току са тим законима, али на основу овога што си написала чини ми се ОК. Нико не би требало да буде приморан да некоме пружи услугу ако то не жели. Нити треба за то да цитира било какав разлог. Не треба чак ни закон... То је елементарна лична слобода. С једне стране разумем ту твоју логику. С друге стране, шта ће тачно да буде лоше ако се забрани дискриминација, осим што ће једна либертаријанска догма да буде прекршена? Какво је то друштво у коме будале могу да забране улаз у продавницу црнцима или хомосексуалцима? Шта је тачно било боље у САД у било ком смсилу пре увођења антидискриминаторских закона против црнаца, него што је сад? И шта ћемо са лекарима? Нека геј коме је позлило нађе часком другу ординацију? И на крају, Тим Кук је у праву у једној ствари. Такви закони, који дозвољавају дискриминацију под маском религије, су врло опасни и васпитавају друштво у смеру нацизма и осталих веома болесних идеологија. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Па не знам. Ја не би волео да ми неко наређује с` ким смем, не смем или морам да сарађујем. На пример, ја би можда одбио да радим са неким расистом - а био би приморан јер не смем да вршим "дискриминацију". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Hiocu da kazem da Gates nije nikome dao 30-40 milijardi vec je sa svojim parama osnovao findaciju koja je takodje njegova. Osnovao je samo jos jednu "firmu" kojoj cilj nije profit vec humanitarni rad A onih 30-40 milijardi borave non stop u njegovom dzepu. I ako jednoga dana odluci da ugasi tu fondaciju tih "30-40 milijardi dolara" ce ostati i dalje u njegovom dzepu. A sta radi ta fondacija sa tim parama? Drzi ih u dzepu? Inace vlasnik fondacije je Melinda ( bilova zena) i tesko da se te pare racunaju njegovu imovinu po forbsu. Ja sam ti objasnio sta je FORBES racunao. medjutim izgleda da te ne zanima....iako ti je vrlo lepo i jasno izlozino zasto nisi u pravu, sta je to gates ulozio i sta je to forbes (verovatno) racunao oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 И на крају, Тим Кук је у праву у једној ствари. Такви закони, који дозвољавају дискриминацију под маском религије, су врло опасни и васпитавају друштво у смеру нацизма и осталих веома болесних идеологија. Zakoni ne vaspitavaju nikog nista...da zakoni tako rade komunizam bi funkcionisao ... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 А отвара и неке друге ствари - ако ја некоме кажем "извините, затварамо за данас", како ће неко да докаже из којих је то мотива? Да ли зато што је црнац, белац, јапанац, индијанац... или једноставно зато што сам уморан као пас и жури ми се кући... Значи, мислим да не сме да се суди по "мотивима". То отвара много незгодне могућности... Свако ће онда моћи да те малтретира зато што му ниси дао бољи сто или лепши столњак у ресторану. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Ovaj svet je praktičan, nije idealan. Većina realnih rešenja su kompromisna. Na primer, daleko je važnije izbeći osudu nevinog, nego po svaku cenu kazniti krivog, pa se u tom smislu i prave zakoni, iako to znači da će se neko tu i tamo izvući. Tako je nekako i ovde, sa tvojim rasistom. Drugo, tu možda možemo da primenimo onu logiku da se rasista već sam odrekao prava da ne bude diskriminisan, naročito ako je rasista u praksi. Ti, Grizli, živiš u svetu ideala. Kao da je čitavo društvo čisto libertarijansko, pa je sad veliki prekršaj zabraniti diskriminaciju određenih ljudi. A da li si tako filosofski nastrojen i u realnim životu? Ako već imaš napisan softver pun kompromisa, tvoj ili tuđi, da li smatraš da je loše da napišeš neki "hack" u datom trenutku, ako bi u suprotnom moglo biti potencijalno opasnih posledica? Ne zabraniti diskriminaciju gejeva na današnjem američkom jugu je u ovom trenutku ludilo, znajući kakvi su ti tamo "hrišśani". Ludaci teške kategorije. Moraš da razumeš da nije sve u krajnjem rezultatu, jako je bitan i kontekst. Oni ne traže slobodu da rade s kim žele zato što poštuju slobodu svakog čoveka, već traže da mogu da diskriminišu jednu vrlo konkretnu grupu ljudi. Takođe, oni ne brane pravo da i sami budu diskriminisani. Naprotiv. To su ljudi sa praistorijskom etikom. Daleko je opasnije dozvoliti im da rade šta hoće, nego očuvati tu kednu libertarijansku dogmu u inače krajnje nelibertarijanskoj (i neljudskoj) atmosferi juga. GeniusAtWork, Grizzly Adams and CecaV је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 A sta radi ta fondacija sa tim parama? Drzi ih u dzepu? Inace vlasnik fondacije je Melinda ( bilova zena) i tesko da se te pare racunaju njegovu imovinu po forbsu. Ja sam ti objasnio sta je FORBES racunao. medjutim izgleda da te ne zanima....iako ti je vrlo lepo i jasno izlozino zasto nisi u pravu, sta je to gates ulozio i sta je to forbes (verovatno) racunao A tebi nije jasno da je imovina stecena u braku zajednicka ... Sta kazes, nije njegova vec zenina .. Koji si ti element .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 @@Juan, Па шта да ти кажем. Слажем се. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Нисам баш у току са тим законима, али на основу овога што си написала чини ми се ОК. Нико не би требало да буде приморан да некоме пружи услугу ако то не жели. Нити треба за то да цитира било какав разлог. Не треба чак ни закон... То је елементарна лична слобода. напротив. не ради се о приморавању да неко нешто ради, већ о спречавању да неко наведе верски разлог као изговор да нешто (чим се он иначе бави) неће да ради у релацији са муштеријама. рецимо, нико не брани и не треба да брани право(избор) човека да не ради рецимо петком (предпоставка је да се послодавац унапред сложио). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 већ о спречавању да неко наведе верски разлог као изговор да нешто (чим се он иначе бави) неће да ради у релацији са муштеријама Из мог угла разлог уопште није битан. У принципу, свако има права да нешто неће да ради са неким. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Чисто ради контекста, да се зна у каквим околностима се све ово дешава. Girzzly Adams, 2009. године:То јесте историјски тачно, али чињеница је и да се данас многи црнци то само користе као изговор за агресивно понашање. Има њих који су супер, ево другар ког сам поменуо је завршио школу, има сада супер посао, лепу породицу и живи на пристојном месту. Много ми више одговара за друштво него многи бели амери. Међутим, кад прођеш кроз неки црначки кварт само се молиш Богу да ти не стане ауто... То је ужас живи. А у држави у којој живим никада није било ропства и робовласника. У суштини, то је данас више проблем сиромаштва и криминала који уз то иде, а историјске околности су можда допринеле да у тој групи буде несразмерно пуно црнаца. Амери се против тога "боре" формалностима типа да не смеш да их зовеш "блекс" или "нигерс" већ "африкан американс", али зато када се у бели кварт насели пар црних породица белци продају куће и селе се на друго место, у парковима намерно не граде кошаркашка игралишта да не долазе црнци који играју кошарку, већ тениске терене и сл. Све у свему - много ружно. Извор И шта ако је жена из тих пар црних породица пред порођајем, а неки од тих снобовских кретена, који је лекар, одлучи да не жели да прима црнце? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Ти си бре ко УДБА, све памтиш... Па не знам. Морам натраг у лабораторију да проверим хипотенузу... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука