Dexi Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Kostiću kada ćeš platiti ona tri evra državi za šećeranu u Pećincima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Папирни новац је свет почео да користи из сасвим других разлога. Због инфлације није сигурно. Bas zbog inflacije i stampanja novca. Jer kada imas zlato kao novac ogranicena ti je privredna aktivcnost kolicinom zlata a ljudi se radjaju svaki dan, nije komstantan broj stanovnika planete. A pored toga zlato je moglo da se koristi dok su po Bacarsiji otkivali dzezve zanatlije ali kada su Simensove prese pocele da stancuju miilione komada u sekundsi zlato vise nije bilo dovoljnno ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 I zove se jos BMW, AUDI, standard gradjana u SAD ill EU, odlicni autoputecvi, let u svemir itd ... Kakve veze bMW i AUDi imaju sa inflacijom? To su kompanije koje su se probile svoje na svome. Bmw od pocetka solira, Audi jke podigao Porsche kada ih je kupio.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 (измењено) Devedesetih nije bila inflacija vecv hiper inflacija , ne brkaj te dve stvari. Inflacija je najbolja osobina koju ima papirni novac te ga zbog toga koristi ceo svet. Idealna stopa inflacije je izracunata mnogijm ekonomskim studijama i krece se oko 1.5-2 %. Medjutim, ti pricas da je Srbiji koja ima inflaciju od 7 % (dakle 3x vise nego preporucena KORISNA stopa) ti bi da dodajes jos, ************************************** Измењено Март 25, 2015 од Grizzly Adams oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Bas zbog inflacije i stampanja novca. Jer kada imas zlato kao novac ogranicena ti je privredna aktivcnost kolicinom zlata a ljudi se radjaju svaki dan, nije komstantan broj stanovnika planete. A pored toga zlato je moglo da se koristi dok su po Bacarsiji otkivali dzezve zanatlije ali kada su Simensove prese pocele da stancuju miilione komada u sekundsi zlato vise nije bilo dovoljnno ... Ajd da uzmemo da si u pravu (delimicno) zasto ignorises cinjenicu da se ekonomska nauka bavila debelo inflacijom i da inflacija valja samo kada je oko 1.5 % --2 %... A srbija ima 7 %... Nije svaka inflacija dobra, pobogu covece... inflacija preko 2 % ne valja za privredu... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Da rascistimo ove price o Inflaciji koje baron fosira... sa navodno primerima nekih super zemalja koje imaju inflaciju i super im je. U principu, oko 2 % je idealna inflacija.. po gomilama racunica. 3 % vec ne ide na dobro.. Dakel ta inflacija je najbolja za zemlju, pa hajde da pogledamo koliko ove zemlje koje Crveni Baron forsira imaju inflaciju. Infacija usa: 1.7 % Inflacija nemacke: 0.5 % Inflacija srbije 2.2 % (dakle oko one idealne inflacije smo trenutno) I sta se sad Kole zalaze, a Baron to podrzava? Da mi presisamo ono sto svaki nromalan ekonomista preporucuje.. imajte inflaciju oko 2 %... e on bi da manemo to i popnemo inflaciju jos.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Mogu li mi forumski libertarijanci objasniti kako da se biznismen zalaze za potrebu stampanja novca? Odprilike ono sto ja pricam non stop a dijametralno je suprotno od onoga za sta se zalazu veliki "poznavaoci" ekonomske nauke- libertarijanci. Americki dolar je medjunarodno sredstvo razmene, vecina spoljnotrgovinskih transakcija se obavlja u dolarima i vecina zemalja ima dolare u svojim deviznim rezervama. Tako da kada Ameri odstampaju novac, onda tu inflaciju "izvezu" preko gore pomenutih mehanizama iz Amerike mada je pitanje do kada ce im i to funkcionisati. Ako bi Srbija odstampala novac, a izgleda da Vucic genije to namerava, onda cemo dobiti inflaciju i vrlo verovatno brzo posle toga i hiperinflaciju a sve skupa ce imati za rezultat dalje siromasenje pre svega naroda a i bogatstva zemlje, bar onoga sto je od nje ostalo. Ignjatije and Млађони је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Americki dolar je medjunarodno sredstvo razmene, vecina spoljnotrgovinskih transakcija se obavlja u dolarima i vecina zemalja ima dolare u svojim deviznim rezervama. Tako da kada Ameri odstampaju novac, onda tu inflaciju "izvezu" preko gore pomenutih mehanizama iz Amerike mada je pitanje do kada ce im i to funkcionisati. Ako bi Srbija odstampala novac, a izgleda da Vucic genije to namerava, onda cemo dobiti inflaciju i vrlo verovatno brzo posle toga i hiperinflaciju a sve skupa ce imati za rezultat dalje siromasenje pre svega naroda a i bogatstva zemlje, bar onoga sto je od nje ostalo. a uz to trenutno imamo super stopu inflacije... oko 2 %.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 a uz to trenutno imamo super stopu inflacije... oko 2 %.... Jesi ti siguran? Bas me cudi posto sam ja bila ubedjena da smo poprilicno blizu 10% ako ne i preko... Treba imati u vidu da postoje razne statisticke cake da se neka inflacija prikaze manjom ili vecom u zavisnosti sta kreatorima trenutno odgovara... Ali ono sto je najvaznije, po meni, kao mera inflacije jeste sta ti mozes kupiti za svoju platu danas a sta si mogao pre dva meseca ili prosle godine. Ne treba ti nikakvo znanje ni strucnost, samo to pogledas i jasno ti je sta se desava... Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Šta znači ,,antidampinške carine''? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Jesi ti siguran? Bas me cudi posto sam ja bila ubedjena da smo poprilicno blizu 10% ako ne i preko... Treba imati u vidu da postoje razne statisticke cake da se neka inflacija prikaze manjom ili vecom u zavisnosti sta kreatorima trenutno odgovara... Ali ono sto je najvaznije, po meni, kao mera inflacije jeste sta ti mozes kupiti za svoju platu danas a sta si mogao pre dva meseca ili prosle godine. Ne treba ti nikakvo znanje ni strucnost, samo to pogledas i jasno ti je sta se desava... Mozda su servirali neku borjku koju god.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Šta znači ,,antidampinške carine''?Carine za proizvode iz drzava koje subvencionisu tu proizvodnju.Damping je vestacko obaranje cena subvencionisanjem kome prinegavaju sve drzave u oblastina koje ih interesuju... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Da rascistimo ove price o Inflaciji koje baron fosira... sa navodno primerima nekih super zemalja koje imaju inflaciju i super im je. U principu, oko 2 % je idealna inflacija.. po gomilama racunica. 3 % vec ne ide na dobro.. Dakel ta inflacija je najbolja za zemlju, pa hajde da pogledamo koliko ove zemlje koje Crveni Baron forsira imaju inflaciju. Infacija usa: 1.7 % Inflacija nemacke: 0.5 % Inflacija srbije 2.2 % (dakle oko one idealne inflacije smo trenutno) I sta se sad Kole zalaze, a Baron to podrzava? Da mi presisamo ono sto svaki nromalan ekonomista preporucuje.. imajte inflaciju oko 2 %... e on bi da manemo to i popnemo inflaciju jos.. Pa od 2,2 do 3% na primer? Odakle ti ideja da neko trazi da se duplira kolicina novca u opticaju. Nastampati nekoliko milijardi ili desetina milijardi dinara i upumpati u privredu. Jedini problem je sto taj novac treba upumpati u prave firme i za to su nemci majstori jer im dobro funkcionise veza drzava-banka- investicije a srbija nema Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Pa od 2,2 do 3% na primer? Odakle ti ideja da neko trazi da se duplira kolicina novca u opticaju. ` Tri je vec prevelika inflacija a ja ne znam odakel tebi ideja da ce inflacija resiti nasu privredu. Na osnovu cega uopste baziras to? Mi nemao problem sa nedovoljno novca, mi imamo druge probleme. Inflacija ne resava ni problem USA privrede... rekoh ti vec pala je sa prvog mesta, sada je kina najjaca ekonomija na svetu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука