RYLAH Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Soltes-Papa-uvodi-Srbiju-u-EU.sr.html Шолтес: Папа уводи Србију у ЕУСигуран сам да ће због реформи у Србији морати да буде плаћена политичка цена, поручује у интервјуу за „Политику” члан делегације ЕП и унук југословенског политичара Едварда Кардеља Игор Шолтес (Фото Б. Билбија) Др Игор Шолтес, словеначки посланик у Европском парламенту и потпредседник Одбора за контролу јавних финансија, унутрашњу трговину и заштиту потрошача, боравио је ових дана у Србији као заменик шефа делегације ЕП на чијем је челу Словак Едуард Кукан. Шолтес је члан посланичке групе Зелених и делегација Спољнополитичког одбора ЕП, задужених за Србију, Албанију и Молдавију и ово му је прва посета Србији у својству европског посланика. Међутим, Београд му је добро познат јер је у њему провео део свог детињства. То све можда и не би било посебно занимљиво широј јавности, да Шолтес није унук некадашњег другог човека Југославије Едварда Кардеља. Највећи део каријере наш саговорник провео је бавећи се питањима јавних финансија и јавних набавки. Пред последње европске изборе формирао је своју листу у Словенији, групу грађана, и успели су да освоје један посланички мандат. Претходно, девет година био је председник Рачунског суда Словеније, државне ревизорске институције. На овој позицији сукобљавао се с бившим премијером Јанезом Јаншом. На његов захтев, смењен је и словеначки министар за заштиту животне околине у влади Борута Пахора, Карл Ерјавец, који се ипак вратио у врх власти и данас је шеф словеначке дипломатије. Какав је став Европског парламента према евроинтеграцијама Србије? Парламентарна делегација је усвојила документ о напретку Србије у евроинтеграцијама и дали смо политичку оцену о процесу кључних реформи и стања људских права. Са српске стране осећа се искрена жеља и воља да се иде према Европи. То су нам поручили и председник српске владе, председница парламента и сви остали људи из политичког врха с којима смо се ових дана сусретали. Мислим да ту нема дилеме, али ова жеља мора да буде преточена у акције. Предстоји још много реформи које треба урадити. Сигуран сам да ће због њих морати да буде плаћена одређена политичка цена, што је неминовно. На седници коју сте имали заједно са српским Одбором за евроинтеграције посебно је апострофирано прошлогодишње одржавање геј параде? Говорило се и о томе, али треба знати да ни у ЕП нису једнородни ставови о овом питању, и тамо постоје конзервативније политичке снаге. У разговору с премијером Вучићем, он је изразио очекивање да ће на овогодишњој геј паради, односно паради поноса, бити ангажовано мање полицајаца за заштиту учесника него на прошлој и то је позитиван знак. Шта вам је још рекао премијер? Изнео је своја очекивања од Европе, пренео је гледишта Србије и рекао да се иде у даље реформе. Али, мени је, исто тако, био веома занимљив разговор с вашим омбудсманом Сашом Јанковићем, који је оставио велики утисак на мене. Он је говорио о некој сасвим другој Србији, имао је другачију причу од оне коју смо могли да чујемо од званичних политичара. Омбудсман има другачију верзију истине од Вучића? Сигурно да нам је причао о неким стварима којима се званична политика није хвалила. То су људска права, правосуђе, независност појединих органа, критика власти, независност медија. Критика власти очито није најпожељнија активност коју би похвалили носиоци власти. Ево, можете ви сада да критикујете власт. Изволите слободно, упутите одмах вашу критику. Добро, ја сам овде три дана, тешко ми је да тако кажем. Оно што бих могао рећи јесте да је потребно више сарадње између омбудсмана, који с терена добије више од 2.000 случајева годишње и даје много предлога промена закона. Иако је омбудсман уставна категорија, мислим да се још не схвата као неко кога власт мора прихватити као своју могућност да остварује бољи квалитет живота грађана, а не да га доживљава лично, као критику саме себе. Мислите да власт није прихватила омбудсмана? Власт ће вероватно рећи да јесте, али сам од омбудсмана чуо да је његов став другачији. Имате ли још каквих замерки? Нешто бих још додао. Србија, кроз реформе кроз које ће ићи, може рачунати на доста пара из европског буџета. Колико? Мислим да је до 2020. око милијарду и по евра. То су ИПА средства за пројекте, бесповратна средства намењена развоју. Реч је о комбинованим пројектима, где и Србија даје свој део из буџета. Ту пре свега треба пазити да паре иду за намене које ће бити предвиђене и да ли се стварно троше на рационалан и ефикасан начин. Најгоре је ако се догоди да паре које дођу из ЕУ не буду употребљене на прави начин. Као што се то дешавало у Бугарској, на пример? Дешавало се у много држава да су паре отишле и да се није знало где су завршиле. Желео бих још једну ствар да истакнем. Ако бисте ме питали када ће Србија да постане чланица ЕУ... Хајде, питам вас... Онда бих морао да упутим критику председнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру да стварно није требало да каже на почетку свог мандата да у наредних пет година неће бити проширења. На срећу, имамо и друго мишљење, а то је мишљење папе Фрање. Прошле године, папа је посетио ЕП и дао пуну подршку овом региону и рекао да ће Србија ући и пре овог рока. Значи, папа ће да уведе Србију у ЕУ? Ако Јункер неће, онда ће папа. Поменули сте неодговоран однос према јавним финансијама. Да ли је у време Тита и вашег деде Кардеља била боља контрола трошења новца? Раније смо имали СДК, Службу државног књиговодства, и ситуација је била много боља него сада, и ту морам критику да упутим и Словенији. Ни фирме, ни општине, ни држава нису могле да послују ако нису плаћени сви доприноси радницима за пензијско, здравствено и све остало. Шта се дешава данас? Имате фирме које уопште не плаћају доприносе, па се људи шокирају кад треба да оду у пензију. Питам се да ли је ова контрола можда намерно укинута, да би се створио елдорадо капитализма и да би се лакше извршиле приватизације које се можда не би могле направити да постоји СДК. Има ли су Словенији и код вас лично носталгије према том времену? Има сигурно, али смо свесни да што је било било је. Југославија је одиграла своју историјску улогу. Сигурно је било позитивних ствари, као што је било и негативних. Добар пример који Европа нема јесте спољна политика Југославије, између Запада и Истока. Ту су и несврстани, као огроман привредни потенцијал и тржишта. Тада су политичари вероватно више бринули за заједничко добро, а не само за своје. Неко ће ми рећи да превише идеалистички гледам на то време, али последњу оцену даће историчари. Едвард Кардељ, отац ваше мајке Вере, био је вероватно најзначајнији словеначки политичар у историји. Како се данас гледа на његово дело у Словенији? Мислим да у свим државама бивше Југославије он у Словенији има најлошију репутацију. Зато ја увек кажем да је за неке ствари потребно време да би се могло реално оценити, без субјективних оцена. Ви имате сада 50 година, вероватно се сећате добро тог времена, познавали сте и Тита? Јесам, али сам ипак био мали и нисам схватао све те односе као из данашње перспективе. Моји деда и баба су живели у Београду и често сам долазио код њих. Сећам се да су ме родитељи, као неки пакет, убацивали у авион и летео бих за Београд. Ништа ми то није изгледало необично и мој свет је тада био потпуно другачији. ------------------------------------------------------ Зелени „њу дил” На међународном плану тесно сарађујете и са Зеленима Србије. За шта се ваша политичка опција залаже? Сада је на дневном реду у Европи „грин њу дил”, који покушава да се ослања на човека и на природу, како би се новац улагао у обновљиве изворе енергије, уз поштовање постојећег стања. Али, неопходна су нова радна места реализована преко „зелене политике”, где ми у Словенији већ имамо позитивна искуства и уштеде. Екологија и зелена политика су будућност Европе јер доносе здраву храну и воду. Зато су Зелени апсолутно против трансатлантског трговинског споразума између Америке и Европе, као и против ГМО хране. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Ватикан је уствари и основао ЕУ преко Језуита. Сам симбол 12 звезда на застави ЕУ, и потписивање устава ЕУ испод бисте папе Иноћентија 10. говоре довољно. Он се уствари и пита ко ће ући у ЕУ. Само још мало да нас уреде и нашминкају и ето нас у папиној породици Европског Сајуза. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 To Miroljubova teorija zavere Ignjatije and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 To Miroljubova teorija zavere Kakva teorija zavjere, pogledajte da se i Evropska Unija zove ustvari UNIJA! Pametnom dosta! Crveni Baron, RYLAH, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 To Miroljubova teorija zavere Ееееееееее.... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Kakva teorija zavjere, pogledajte da se i Evropska Unija zove ustvari UNIJA! Pametnom dosta! Vaistinu dosta! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Vaistinu dosta! Pa da, toliko je samo tih raznih naziva: federacija, konfederacija, savez, Evropski Sojuz a ono baš Unija, jasno da su ga taj naziv jezuiti i izmislili. http://www.gorogkatolikus.hu/?muv=hir&hir_id=3632 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Evropski Sojuz a ono baš Unija, jasno da su ga taj naziv jezuiti i izmislili. Добар закључак. Језуити су створили комунизам како би уништили Православље путем Совјетског Савеза. Када је престао да им одговара тада су су разбили СССР уз помоћ свог агента Горбачова. Сада путем ЕУ покушавају да остваре стари сан о обнови римског царства. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Добар закључак. Језуити су створили комунизам како би уништили Православље путем Совјетског Савеза. Када је престао да им одговара тада су су разбили СССР уз помоћ свог агента Горбачова. Сада путем ЕУ покушавају да остваре стари сан о обнови римског царства. Па стани сада, да ли су јевреји или језуити створили комунизам? Више не могу да похватам, пошто има тих сила тајних на хиљаде. ays, Ignjatije, Плутон and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па ста ни сада, да ли су јевреји или језуити створили комунизам? Више не могу да похватам, пошто има тих сила тајних на хиљаде. Све је то једна сила која влада у поднебесју урадила преко тих организација. Као хоботница, много пипака али једна глава управља. Не дај да те збуне силним, преко 300 различитих организација, друштава... Чувај се латина и рабина понајвише. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Добар закључак. Језуити су створили комунизам како би уништили Православље путем Совјетског Савеза. Када је престао да им одговара тада су су разбили СССР уз помоћ свог агента Горбачова. Сада путем ЕУ покушавају да остваре стари сан о обнови римског царства. Pa da, a pomoću svog agenta Putina su namjestili tamo na istočnoj Ukrajini tim što on drma i trese po njoj da se tako 80% Ukrajine što bolje i čvršće veže za Vatikan. Zatpo Putin obnavlja SSSR i zato trese tamo tih 20% Ukrajine, sve je to već ranije dogovoreno i sinhronizovano zajedno s Vatikanom. http://www.toledoblade.com/image/2013/11/25/800x_b1_cCM_z_cT/Vatican-Russia-9.jpg http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zahranici/pohled-jinam/Vstane-Sovetsky-svaz-z-popela-Zrejme-ano-Putin-planuje-euroasijskou-unii-Brzy-298212 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Све је то једна сила која влада у поднебесју урадила преко тих организација. Као хоботница, много пипака али једна глава управља. Не дај да те збуне силним, преко 300 различитих организација, друштава... Чувај се латина и рабина понајвише. Е то да знам. Значи католици и јевреји шурују заједно, само да би Србији нашкодили? Добро ми и издржавамо те нападе. Ето, сада папа хоће на силу да нас уведе у ЕУ, ццц. Ми у ствари нисмо имали неспособне политичаре све ове године, него им је то била тактика да се не уђе у ЕУ, пошто су знали које нападе примамо од тих сила светских, тајних, а и јавних, јер све раде јавно, да не би изгледало тајно . Значи безбедни смо што се тиче будиста, хиндуиста, па чак и муслимана? Manolis, Човек Жоја, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Putin je ustvari "uspavani" agent, tajni jezuita, evo i dokaza, tamo je jedan moj vrlo utajeni agent, to je taj s kamerom iza prisustvovao njihovom tajnom razgovoru i dogovoru o Ukrajini: Dokaz je način kojim Putin pozdravlja Papu Franciska tj. kako se s njim rukuje, obratite pažnju na taj Putinov kažiprst gdje je! Gledaju se ravno oči u oči a Putin ga posebno dotiče kažiprstom, to je specijalni tajni jezuitski pozdrav kojim niže postavljeni jezuita po rangu pozdravlja tog više postavljenog od sebe, u ovom slučaju papu. RYLAH, Плутон and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па стани сада, да ли су јевреји или језуити створили комунизам? Више не могу да похватам, пошто има тих сила тајних на хиљаде. Jezuiti su Jevreji infiltrirani u Katolicku crkvu! xDD Al ozbiljno. Pogledaj istoriju.. Vatikan uopste nije bio blagonaklon prema njima. Proterivali su ih, zabranjivali al na kraju su jezuiti prevladali. Jos od 18. veka Rotsildi kontrolisu vatikanske finansije. Evo danas je jedan jezuita cak i papa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Само мало. Овако је тешко разговарати део по део. Теорија завере има упориште уствари у Ново Заветном знаку Другог Христовог Доласка. Тај знак јесте Антихрист. Будући да ће му се дати сва власт на земљи, нормално је онда помишљати, да се овде говори о једном централизованом, пирамидалном систему, на васцелој земаљској кугли. Дакле централизација на глобалном нивоу би једноставно могао бити тај трон, та столица, то небо одакле је могуће Антихристу контролисати сву земаљску власт. Ја другачије објашњење, за ту владавину немам. Будући да свака политичка или некаква друга социјална опција, која иде у прилог глобализму и има укус централне пирамидалне власти, јесте основ теорије завере. Запамтимо, нико не говори да глобална власт неће бити са добром и сигурном контролом у којој ће учествовати све земље света али са друге стране глобална власт не може ни постојати без да уједини све земље света. Тако стање ствари допушта контролу једног човека или одбор од 12 човека, које би могли назвати Антихристима. Јер то уствари они јесу и дефакто постали. Дакле глобално уједињење ће познавати једну власт, једног човека илити један округли сто од например 12 људи, то ништа не мења и све може бити подведено под антихрист. Ово не мора бити тачно наравно, што је по мени сасвим свеједно, јер антихрист ће доћи и владати земљом јер, је нама тако Бог рекао и ту би требало ставити тачку. Међутим са друге стране, мени као човеку је далеко ближа политика која неће доводити до глобалног централизма и глобалне једне једине власти. Још додуше никад нисам прочитапо неки добар текст илити процурели документ који говори о теорији завере, ван ове уопштености коју сам написао. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука