karadjordje Написано Фебруар 28, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Slušaj kasno je, ja bih da ovo završiimo a sutra da nastavimo temu šta kaže biblija o Muhammedu.sta misliš? Може. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Nikola Stojanovic Cuprija: moram da koristim ovaj nick "cupricanIN" jer me bivse zene jure i po netu pa zato moram da se krijem ! Sto se mene tice neka Bosnjaci budu Bosnjaci ako zele jer to je pravo slobodnog izbora svakoga coveka i to ne smemo nikome da osporavamo ali neka puste Republiku Srpsku da bude nezavisna iz kvazi tvorevine BiH Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 zamolio bih nekoga ko zastupa mišljenje da su muslimani poislamljeni srbi! Neka donese argumente.Argumenti su historijske činjenice po ovom pitanju.Ja lično znam da je neko od mojih predaka prešao na islam, ali ko je on bio ne znam.Možda je bio turčin, možda arapin, možda šiptar a možda i srbin.Nebitno ko je samo bih volio da mi neko sa historijskim činjenicama to dokaže! HvalaPa da sad će mo da ti tražimo rodoslov 0110_hahaha БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Nikola Stojanovic Cuprija: moram da koristim ovaj nick "cupricanIN" jer me bivse zene jure i po netu pa zato moram da se krijem ! Sto se mene tice neka Bosnjaci budu Bosnjaci ako zele jer to je pravo slobodnog izbora svakoga coveka i to ne smemo nikome da osporavamo ali neka puste Republiku Srpsku da bude nezavisna iz kvazi tvorevine BiH Ali ja imam pravo da ih zezam na tu temu. Bože kako se provaljuje ovaj dijalog. Laik bi mogaoda mu kaže o srednjevekovnoj istoriji Bosne. O Srpskim vladarima. o srpskim pojmovima, o srpskim imenima za geografske pojmove itd. To što oni kao argument navode da postoji i ranija istorija je besmislica. Glavni dokaz u istraživanju ovakvih stvari su jezik i imena toponima. Jezik je okamenjena istorija. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Pajko pozvao sam vas da budete gost u grupi koju uređujem.Dođi da budeš gost kod bosanaca, kao što sam ja gost kod vas srbijanaca.Ja se ne provaljujem.Pajko moraš prihvatiti da u Bosni žive i nesrbi.Odakle je ko potekao,to neka historija i nauke koje mogu to dokazati kažu.Vidjeli smo da na osnovu genetskih istraživanja bosanci ne pripadaju srbima.Sada ne bih ja izlagao svoja politička uvjerenja kao neki, ovo nije mjesto nekakvih političkih prepucavanja.Ovo je mjesto ljudi koji otvoreno i trezvene glave razmjenjuju stavove.Zatim lični stavovi neidu.Ja pokušavam da svojim učešćem dignem forumske teme na određeni nivo.Uspijevam li ili ne to je na čitaocima.Ali nemojte moje riječi doživljavati kao antisrpske, nema se osnova reagovati tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Колико се сад прича и шиптари су Илири па сад ви видите. Иначе сам Алија Изетбеговић је сећао своје српске православне крсне славе. Историја 41-45 и од 1991 је доказала да су савремени муслимани у Босни срби по крви. Иначе како објаснити ту мржњу? Само Србин Србина може толико да мрзи! Е, то нам је у генима. У Русији званично се учи и да су Хрвати покатоличени Срби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Pajko pozvao sam vas da budete gost u grupi koju uređujem.Dođi da budeš gost kod bosanaca, kao što sam ja gost kod vas srbijanaca.Ja se ne provaljujem.Pajko moraš prihvatiti da u Bosni žive i nesrbi.Odakle je ko potekao,to neka historija i nauke koje mogu to dokazati kažu.Vidjeli smo da na osnovu genetskih istraživanja bosanci ne pripadaju srbima.Sada ne bih ja izlagao svoja politička uvjerenja kao neki, ovo nije mjesto nekakvih političkih prepucavanja.Ovo je mjesto ljudi koji otvoreno i trezvene glave razmjenjuju stavove.Zatim lični stavovi neidu.Ja pokušavam da svojim učešćem dignem forumske teme na određeni nivo.Uspijevam li ili ne to je na čitaocima.Ali nemojte moje riječi doživljavati kao antisrpske, nema se osnova reagovati tako.Знате ли Ви господине "самодијалог" да ја не морам да прихватим да у Босни живе несрби. За мене ће Босна увек бити српска. Имена географских појмова и топонима уопште су преко 90 посто српска.То је за мене једино мерило. Већ сам рекао: Језик је окамењена историја. . ТА генетска истраживања ко зна ко је радио. Ја то први пут чујем, а верујем и многи други овде на овом форуму. Ја Вас доживљавам као Србина а Ви мене можете како желите. Ви заправо покушавате да наметнете "New age" мишљење, по којој ће се многоструко поновљена лаж, једном се третирати као истина. То се понављало много пута кроз историју. А тотално сам миран јер је у нас православних обичај да у ове дане будемо смирени. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Замолио бих Вас брате Србодијалог да ми набавите линк (извор) од те "генетске манипулације" коју Ви називате истраживањем па да се и ја мало подучим. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Ако се неварам и сам ,покој му душе,Алија Изетбеговић се на попису пре несрећних '90 изјашњавао као Србин муслиманске вероисповести.Имам пријатеља из Босне родом је из Бањалуке , односно кума кога сам венчао пре задњих ратова и живи у БГД-у , е он се презива Потуровић .Он је мученик када је почело лудило у бившој СФРЈ копао по својој историји и пронашао како су се презивали његови преци и променио презиме у Петровић.Знам да никада када је почело то "срање" од рата није имао никаквих проблема по националној основи и када сам га питао зашто је то урадио рекао ми је дословце:"Куме зар ти моје презиме Потуровић само ништа незначи ? Знам ја да смо ми "потурице"(мени је лично то погрдно име)."Питао сам га али ЗАШТО то уради човече неодговори ништа конкретно.Променио је име и сину у Александар. Питам се зашто "бошњаци" су против Православља ? Вероватно да би се неком додворили или су их учили од колевке да су Православци ,незнам ни ја , криви за њихову историју ! Дубока је и болна та ствар која ће нам се до судњег дана враћати као бумеранг. ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Вероватно им одговара Католичка вера више ! ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Језик је сведок порекла и ја кажем да има право да се изјашњава ко како воли и осећа, али нема право да преименује Српски Језик којим говори, то је већ нешто наше. То би било као да позајмиш човеку неку ствар коју нема а треба му,а он је отуђи и каже: није то твоје то је моје. Српски припада Словенској групи језика, па Муслимани процените да ли је језик којим говорите сродан са Руским или са Турским? А... са Руским. Па јели то највећи Словенски Православни Народ. У нашим Црквама се служи на Црквенословенском и Српском, како се говори тако се и моли. А ви говорите Српски, а молите се на Арапском и наравно да долазите у несагласје са собом, а пошти Истина исцељује, а лажи мржњом трују, сам живот човека у лажи рађа у њему мржњу према Истини. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Moramo razumeti, u islamskoj ideologiji "etničke nacionalnosti" nemaju veliki značaj. Iako kod njih isto dobro znaju ko je Arapin, ko Turčin (Arapi i Turci npr. ne podnose se) itd. Ali ipak, zvanično etnija, narodnost, nema značaj, ovo je ideal. Zato, ali, dele se na religije.. Kod nas, dakle po njima, postoje nacije Hrišćana i nacija Muslimana. Srbin je sinonim za naciju pravoslavnih Hrišćana, Hrvat je sinonim za naciju rimokatoličkih Hrišćana (u čemu imaju podršku Srba, jer Rimokatolik = Hrvat, rimokatoličko = hrvatština itd.), ergo je Bosanac ili Bošnjak sinonim za naciju Muslimana.. Sve te priče o nekim srednjevekovnim Bosancima itd. služi jedino da se stvori jedna nacionalno-državna ideološka kontinuitivnost. Mi smo Bosanci, mi nismo Srbi, imali smo Bosnu odvajkada itd. Prava poruka je: mi smo Muslimani, i mi hoćemo muslimansku državu. Ali pošto nas nije bilo pre Turaka, i pošto smo poreklom od naroda koji su u većini Hrišćani, mi, kao Muslimani, moramo da se distanciramo od istih tih naroda i istovremenom od našeg porekla od njih. Jer ako bi bili Srbi, mi bi morali da budemo pravoslavni Hrišćani. Ako bi govorili da smo srpskog porekla, mi bi rekli da je Bosna srpska i time pravoslavno hrišćanska zemlja.. I tako dobijamo što danas imamo. 0442_feel 1405_love БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Nisam znao da neki ljudi znaju čitati i misli ljudi.Nekima bi i Milan Tarot pozavidio.Ali samo neka neki i dalje pišu i neka ubijaju vrijeme u svojim pričama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Koliko znam, u njegovoj matičnoj knjizi stoji da je Izetbegović Srbin.. Kako se kasnije deklarisao, ovo ne znam, a ne bih slušao svakojake priče iza kojih se nema sigurnih izvora, nego se vodi na 'rekao onaj, čuo ovaj' itd. Svakako, deda Izetbegović je bio Beograđanin. Otac Izetbegović, ako se ne varam, rođen je još u Beogradu.. Posle su se preselili u Bosnu. Međutim, nije toliko važno kojeg su porekla (ili kojeg porekla mogu da budu slovenski Muslimani u Raškoj (odn. Sandžak (turski provincija) Novi Pazar), srce srednjevekovne Srbije, temelj države Vojisavljevića, Uroševića, Nemanjića), nego šta im je bio cilj.. Cilj je bio da se od Bosne stvori muslimanska država. Moramo razumeti, u islamskoj ideologiji "etničke nacionalnosti" nemaju veliki značaj. Iako kod njih isto dobro znaju ko je Arapin, ko Turčin (Arapi i Turci npr. ne podnose se) itd. Ali ipak, zvanično etnija, narodnost, nema značaj, ovo je ideal. Zato, ali, dele se na religije.. Kod nas, dakle po njima, postoje nacije Hrišćana i nacija Muslimana. Srbin je sinonim za naciju pravoslavnih Hrišćana, Hrvat je sinonim za naciju rimokatoličkih Hrišćana (u čemu imaju podršku Srba, jer Rimokatolik = Hrvat, rimokatoličko = hrvatština itd.), ergo je Bosanac ili Bošnjak sinonim za naciju Muslimana.. Sve te priče o nekim srednjevekovnim Bosancima itd. služi jedino da se stvori jedna nacionalno-državna ideološka kontinuitivnost. Mi smo Bosanci, mi nismo Srbi, imali smo Bosnu odvajkada itd. Prava poruka je: mi smo Muslimani, i mi hoćemo muslimansku državu. Ali pošto nas nije bilo pre Turaka, i pošto smo poreklom od naroda koji su u većini Hrišćani, mi, kao Muslimani, moramo da se distanciramo od istih tih naroda i istovremenom od našeg porekla od njih. Jer ako bi bili Srbi, mi bi morali da budemo pravoslavni Hrišćani. Ako bi govorili da smo srpskog porekla, mi bi rekli da je Bosna srpska i time pravoslavno hrišćanska zemlja.. I tako dobijamo što danas imamo. Да стара је то аустроугарска прича Калајева о Босанцима који наводно потичу од богумила, мада Калај опет каже да су богумили били Срби , али ето неке друге вере , а не Православно-Хришћанске. Мада су чињенице сасвим другачије, и поред многобројних покушаја да се чињенице затру , спале и униште на било који начин, ипак до нас данас је доспело доста докумената који јасно сведоче да је већинско становништво средњевековне Босне било Православно-Хришћанске вере а Српске народности. На крају ту су и великаши Босански који су сви редом били уједно и владари Српски, а не само територијално Босански. Што се тиче несретних богумила, који су једним делом били Јермени придошли преко Бугарске у Српске крајеве, има података да су они једном акцијом Маџара истребљени пре икаквог помена Ислама у Босни. Наиме по старом обичају западне Цркве оно што је некада била инквизиција на западу, нешто слично се десило и у Босни , те је организован подухват за истребљење богумила . Данашњи муслимани Босне су претежно Српског етничког порекла , расни типови то најбоље показују, од Цвијићевих до Дворниковићевих студија може се лепо пратити асимилација ( боље рећи преверавање) тзв. Бошњака . Има нешто мало који потичу из католичких средина, но највећи део је из православно-хришћанских. Међутим не видим зашто би ово уопште сметало Босанцима муслиманске вере. С обзиром да они свој идентитет заснивају ( или би требало да га тако заснивају) на курану и исламској вери а не на етничком пореклу и крви. Ако је осећај инфериорности , зашто је? Чему потискивање ако ислам сматрају правом вером? Ако ислам не сматрају правом вером , зашто су муслимани? Уосталом сматрам да није било Мехмед паше Соколовића брата патријарха српског Макарија Соколовића , данас би већинско становништво балкана били Срби исламске вероисповести. У војном и државном смислу били би најјачи на балкану. У духовном , то је већ друго питање... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука