Jump to content

Наши муслимани су заправо Срби.

Баба

Препоручена порука

Да стара је то аустроугарска прича Калајева о Босанцима који наводно потичу од богумила, мада Калај опет каже да су богумили били Срби , али ето неке друге вере , а не Православно-Хришћанске.

Мада су чињенице сасвим другачије, и поред многобројних покушаја да се чињенице затру , спале и униште на било који начин, ипак до нас данас је доспело доста докумената који јасно сведоче да је већинско становништво средњевековне Босне било Православно-Хришћанске вере а Српске народности.

На крају ту су и великаши Босански који су сви редом били уједно и владари Српски, а не само територијално Босански.

Што се тиче несретних богумила, који су једним делом били Јермени придошли преко Бугарске у Српске крајеве, има података да су они једном акцијом Маџара истребљени пре икаквог помена Ислама у Босни.

Наиме по старом обичају западне Цркве оно што је некада била инквизиција на западу, нешто слично се десило и у Босни , те је организован подухват за истребљење богумила .

Данашњи муслимани Босне су претежно Српског етничког порекла , расни типови то најбоље показују, од Цвијићевих до Дворниковићевих студија може се лепо пратити асимилација ( боље рећи преверавање) тзв. Бошњака .

Има нешто мало који потичу из католичких средина, но највећи део је из православно-хришћанских.

Међутим не видим зашто би ово уопште сметало Босанцима муслиманске вере.

С обзиром да они свој идентитет заснивају ( или би требало да га тако заснивају) на курану и исламској вери а не на етничком пореклу и крви.

Ако је осећај инфериорности , зашто је?

Чему потискивање ако ислам сматрају правом вером?

Ако ислам не сматрају правом вером , зашто су муслимани?

Уосталом сматрам да није било Мехмед паше Соколовића брата патријарха српског Макарија Соколовића , данас би већинско становништво балкана били Срби  исламске вероисповести.

У војном и државном смислу били би најјачи на балкану.

У духовном , то је већ друго питање...

Када год неко овако образложи и фино објасни као браћа Драги и Жељко, ова браћа

Србадин и Србодијалог побегну јер им зафали текста. Питам се зашто нас браћа мрзе

када им вера њихова налаже да буду самилосни итд.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Србадин и Србодијалог побегну јер им зафали текста. Питам се зашто нас браћа мрзе

Цитирам брата Цвелета, надам се да се неће љутити:

И мени није одговорио на нека питања.

На пример, зашто муслимани толико воле Мухамеда?

У курану пише да је Исус (Иса) зачет Духом Светим, ваљда би он треба да има више части?!

А и остали пророци се уопште не помињу, само Мухамед.

Хваљени Мухамед...као што написа један члан муслиман, део неког текст - видех Мухамеда и месец, и пророк беше лепши од месеца. Смешко

Не вређам, само наводим шта су они писали.

А најсмешније ми је тумачење муслимана о томе, да Христос није разапет.

Пише, Алах је учинио да један од другова (апостоли) Исусових. личи на Њега.

И да су њега распели, тог друга.

А за остале који су веровали да је Христос разапет - каже "Причинило им се"?!

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Цитирам брата Цвелета, надам се да се неће љутити:

И мени није одговорио на нека питања.

На пример, зашто муслимани толико воле Мухамеда?

У курану пише да је Исус (Иса) зачет Духом Светим, ваљда би он треба да има више части?!

А и остали пророци се уопште не помињу, само Мухамед.

Хваљени Мухамед...као што написа један члан муслиман, део неког текст - видех Мухамеда и месец, и пророк беше лепши од месеца. Смешко

Не вређам, само наводим шта су они писали.

А најсмешније ми је тумачење муслимана о томе, да Христос није разапет.

Пише, Алах је учинио да један од другова (апостоли) Исусових. личи на Њега.

И да су њега распели, тог друга.

А за остале који су веровали да је Христос разапет - каже "Причинило им се"?!

Постављена слика Постављена слика Постављена слика Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Постављена слика Постављена слика Постављена слика Постављена слика

Леле, па ти си се наљутио? 0205_whistling dada dada

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Волео бих сада да чујем након овог што сте рекли ти, Драги и Жељко И БРАЋУ

СРБАДИНА И СРБОДИЈАЛОГА. Чисто да упоредимо мишљења и ми сељаци.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Волео бих сада да чујем након овог што сте рекли ти, Драги и Жељко И БРАЋУ

СРБАДИНА И СРБОДИЈАЛОГА. Чисто да упоредимо мишљења и ми сељаци.

Не видим у чему је проблем?

Можда сам му повредио осећања и нанео душевни бол, тиме што сам рекао да је Мухамед лажни пророк?

За ове доле стихове из Светог Писма у мом потпису, он је рекао да су глупости.

Наругао се Исаији, Божјем пророку, који је мученички страдао, тако што су га пресекли тестером.

Дал је тиме повредио наша осећања?

Треба ми да упознамо Ислам, а Ениз да упозна Православље.

Лепо, ми одговарамо на његова питања, он на наша.

Јер, не можемо расправљати, чак ни око Старог Завета, јер га је Мухамед изменио у своју корист.

Извињавам се, ако сам некога увредио.

Праштајте...

Подели на овим сајтовима

Uvaženi Cvele i vi koji namjerno mjenjate imena kojima se služimo, dobro eto postavite pitanja o islamu ja ču vam odgovoriti.A Cvele ja nisam rekao vama ni jednu riječ ružnu.Momak si koji polahko stasava, oplemeni se duhom svoje vjere, koji je dh ljubavi i mira.Na nekoliko mjesta ste pogriješili ja, sam vam ukazao na to.Nije krščanski vrijeđati drugoga, bar to znam o krščanstvu. Bez obzira na to ili na vaš odnos prema meni, želim zbog jako finih ljudi koji vode ovaj forum, i zbog toga što sam vidio da je njihova namjera da iskreno pitaju, želim da odgovorim na vaša pitanja.Želio bih da vam kažem i savjet dam , da način obračanja prema drugom koji je zaista došao iz prijateljskih namjera, govori o onome koji govori a ne o onome o kome se govori.Eto vi pitajte bez obzira sa kakvom namjerom pitanja bila ja ću odgovoriti.I pozivam vas da budete gosti foruma kojeg ja vodim a to je međurelgijski dijalog, bit ćete moji dragi gosti.Hvala unapred!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Uvaženi Cvele i vi koji namjerno mjenjate imena kojima se služimo, dobro eto postavite pitanja o islamu ja ču vam odgovoriti.A Cvele ja nisam rekao vama ni jednu riječ ružnu.Momak si koji polahko stasava, oplemeni se duhom svoje vjere, koji je dh ljubavi i mira.Na nekoliko mjesta ste pogriješili ja, sam vam ukazao na to.Nije krščanski vrijeđati drugoga, bar to znam o krščanstvu. Bez obzira na to ili na vaš odnos prema meni, želim zbog jako finih ljudi koji vode ovaj forum, i zbog toga što sam vidio da je njihova namjera da iskreno pitaju, želim da odgovorim na vaša pitanja.Želio bih da vam kažem i savjet dam , da način obračanja prema drugom koji je zaista došao iz prijateljskih namjera, govori o onome koji govori a ne o onome o kome se govori.Eto vi pitajte bez obzira sa kakvom namjerom pitanja bila ja ću odgovoriti.I pozivam vas da budete gosti foruma kojeg ja vodim a to je međurelgijski dijalog, bit ćete moji dragi gosti.Hvala unapred!

Поставили су Вам брате Србодијалог следећи момци: Драги. Жељко и Цвеле и ја једва

чекам да видим одговоре на питања и коментар на њихове изречене ставове. ЧЕКАМ, а

у међувремену док се господа из муслиманског дела Србије смисле одох на фудбал.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Уважени господине Енизе, само једно вас молим - одговорите ми на питање које се развлачи по форуму!

А знам, да немам довољно љубави и поштовања.

И да људе око себе увек жалостим својим поступцима.

Криво ми је због тога.

Желим да се усавршим у љубави, ал увек падам.

Важно ми је да се не ваљам у греховном блату, него да устајем.

Ово сам вам рекао private, да знате, да ја немам ништа лично против вас, него, мало сам пргав и то знају неки чланови форума.

Ето, они ме трпе и захвалан сам им пуно.

Ви би првенствено, као старији човек требали да ми дате пример, како треба поштовати друге религије, а не да вређате пророштво Божијег пророка Исаије...

Подели на овим сајтовима

Mladi gospodine, morate praviti razliku između teološkog stava i onog ličnog.Lično bi bilo kada bih ja psovao ono što vi svetkujete u vašoj vjeri.A teološki je kada govorim o stavu svoje vjere prema nečemu.Stoga pravite razliku između toga i ovog.Zamolio bih vas da pitate o tome nekoga od mojih kolega svečenika koji upravljaju ovim forumom i pitajte ih o tome.Mislim da je brat karađorđe već nekima o tome govorio i pisao, vi pitajte njih.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Još uvek čekam odgovor na pitanja od strane brata Srbo dijaloga.  0442_feel

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Još uvek čekam odgovor na pitanja od strane brata Srbo dijaloga.  0442_feel

Тек си почео, ја чекам већ неколико дана... prst ka gore

Ја нисам теолог већ обичан сељак или човек са села, како хоћеш, али приметио сам да кад

год га ухватите у процеп питањима, он побегне на другу тему. Данас је чак и покренуо другу

тему да би на њој постављао цитате из Курана. Одговоре на жива питања нам не даде.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...