Jump to content

Да ли треба преносити Литургије на телевизији или радију?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svake Nedelje i praznikom da se prenosi Liturgija, meni nikakvog smisla nema. Cemu to? 

A opet radi edukacije, dobro bi bilo snimiti Liturgiju korak po korak pa objasniti narodu cemu prisustvuju kada dolaze na Liturgiju, jer 80% onih koji prisustvuju Liturgiji nemaju pojma sta se odvija pred njima. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Па ево, доћи ће Васкрс, многи ће да пусте тв и да од куће, уз кафицу, пљугицу и ракијицу пропрате Литургију...

Pa da....nazalost. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Па ево, доћи ће Васкрс, многи ће да пусте тв и да од куће, уз кафицу, пљугицу и ракијицу пропрате Литургију...

Нешто не верујем. Ипак има занимљивијег програма на ТВ-у, ...

Али слажем се да не треба преносити Литургију.

Подели на овим сајтовима

Не, јер онај ко жели да буде присутан на Литургији, тај ће наћи времена и да оде и да буде учесник исте. Онај ко не жели тај ни на ТВ-у неће гледати. Из разлога едукације!?? Не, јер се на тај начин неће едуковати. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Људи, даћете идеју овима са ТВ-а да направе неки црквени ријалити, само нам још то фали.

Подели на овим сајтовима

Људи, даћете идеју овима са ТВ-а да направе неки црквени ријалити, само нам још то фали.

Оно, кад боље размислим па у цркви се и дешава риалити. Ако ме разумијеш..... ;)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Sto da ne, ionako sam cesto onemogucen da odem na liturgiju, rado bih je "propratio" na radiju, makar besedu da se osetim delom zajednice na liturgiji.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мислим да треба преносити Литургију преко ТВ-а и радија и то сваке недеље, а не само на велике празнике!

Многи људи не могу да оду на Литургију, нарочито стари и болесни, али и многи други из бројних оправданих разлога. Зашто да бар на неки начин не буду присутни и укључени, макар то било и преко ТВ-a или радија?

Подели на овим сајтовима

Још би могло да се народу објасни да би требало да лижу екран (када се приказује причешћивање народа) и на тај начин да се и сами причесте. 

Подели на овим сајтовима

И у цркви, на Литургији се не причешћују сви верници, па чак и свештеници који не служе.

Говором о тренутној пракси. Тако да то није аргумент.

Подели на овим сајтовима

Мислим да треба преносити Литургију преко ТВ-а и радија и то сваке недеље, а не само на велике празнике!

Многи људи не могу да оду на Литургију, нарочито стари и болесни, али и многи други из бројних оправданих разлога. Зашто да бар на неки начин не буду присутни и укључени, макар то било и преко ТВ-a или радија?

Они ако нису присутни, сигурно их телевизор не може одвести у Литургију. Литургија је нешто најближе царству небеском на земљи.

То је као када би у паклу тражили "ријалити" пренос из раја.

Ако не можеш ове, можеш следеће недеље доћи. Свакако би требало да тежимо да живимо живот, а не да гледамо како други живе, а ми да виртуелно живимо туђе животе.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је то исувише искључив став.

Све се може користити на добро и на лоше, па тако и средства масовне комуникације.

Богу хвала, па се у православном свету иста све више користе и употребљавају на прави начин.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...