Гости Guest Написано Март 21, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Мишљења сам да не. Може евентуално до Јеванђеља и беседе, после тога је потпуно непотребно. Не постоји виртуелно причешће. Шта ви мислите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Svake Nedelje i praznikom da se prenosi Liturgija, meni nikakvog smisla nema. Cemu to? A opet radi edukacije, dobro bi bilo snimiti Liturgiju korak po korak pa objasniti narodu cemu prisustvuju kada dolaze na Liturgiju, jer 80% onih koji prisustvuju Liturgiji nemaju pojma sta se odvija pred njima. verum est in beer, Kaludjerovic Sreten, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 21, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Па ево, доћи ће Васкрс, многи ће да пусте тв и да од куће, уз кафицу, пљугицу и ракијицу пропрате Литургију... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Па ево, доћи ће Васкрс, многи ће да пусте тв и да од куће, уз кафицу, пљугицу и ракијицу пропрате Литургију... Pa da....nazalost. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Па ево, доћи ће Васкрс, многи ће да пусте тв и да од куће, уз кафицу, пљугицу и ракијицу пропрате Литургију... Нешто не верујем. Ипак има занимљивијег програма на ТВ-у, ... Али слажем се да не треба преносити Литургију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Не, јер онај ко жели да буде присутан на Литургији, тај ће наћи времена и да оде и да буде учесник исте. Онај ко не жели тај ни на ТВ-у неће гледати. Из разлога едукације!?? Не, јер се на тај начин неће едуковати. nana and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Људи, даћете идеју овима са ТВ-а да направе неки црквени ријалити, само нам још то фали. Биљана, Срђан Ранђеловић, Adelaida and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Људи, даћете идеју овима са ТВ-а да направе неки црквени ријалити, само нам још то фали. Оно, кад боље размислим па у цркви се и дешава риалити. Ако ме разумијеш..... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Sto da ne, ionako sam cesto onemogucen da odem na liturgiju, rado bih je "propratio" na radiju, makar besedu da se osetim delom zajednice na liturgiji. Marjanovic, Kaludjerovic Sreten and Зорица Бубало је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Мислим да треба преносити Литургију преко ТВ-а и радија и то сваке недеље, а не само на велике празнике! Многи људи не могу да оду на Литургију, нарочито стари и болесни, али и многи други из бројних оправданих разлога. Зашто да бар на неки начин не буду присутни и укључени, макар то било и преко ТВ-a или радија? JESSY, Млађони, Зорица Бубало and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Још би могло да се народу објасни да би требало да лижу екран (када се приказује причешћивање народа) и на тај начин да се и сами причесте. Срђан Ранђеловић, Ђорђе Р, Adelaida and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 И у цркви, на Литургији се не причешћују сви верници, па чак и свештеници који не служе. Говором о тренутној пракси. Тако да то није аргумент. Зорица Бубало and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Мислим да треба преносити Литургију преко ТВ-а и радија и то сваке недеље, а не само на велике празнике! Многи људи не могу да оду на Литургију, нарочито стари и болесни, али и многи други из бројних оправданих разлога. Зашто да бар на неки начин не буду присутни и укључени, макар то било и преко ТВ-a или радија? Они ако нису присутни, сигурно их телевизор не може одвести у Литургију. Литургија је нешто најближе царству небеском на земљи. То је као када би у паклу тражили "ријалити" пренос из раја. Ако не можеш ове, можеш следеће недеље доћи. Свакако би требало да тежимо да живимо живот, а не да гледамо како други живе, а ми да виртуелно живимо туђе животе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Мислим да је то исувише искључив став. Све се може користити на добро и на лоше, па тако и средства масовне комуникације. Богу хвала, па се у православном свету иста све више користе и употребљавају на прави начин. Зорица Бубало је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука