Jump to content

Kako biste reagovali na brak deteta sa vernikom druge konfesije?

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Препоручена порука

• Одговори 123
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 1 year later...

Najgore je nesto na svetu da ti se dete uda/ozeni za osobu druge vere!

Neka je i svinja  i govedo al neka je pravoslavac! A ako je druge vere, moze da bude najbolja osoba na svetu, taj mi prag nece preci nikad!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Najgore je nesto na svetu da ti se dete uda/ozeni za osobu druge vere!

Neka je i svinja  i govedo al neka je pravoslavac! A ako je druge vere, moze da bude najbolja osoba na svetu, taj mi prag nece preci nikad!

Не, заправо још у доба раног хришћанства било је мешовитих бракова...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

ја сам оженио гркокатолкињу, ни ја нити ико мој није видио проблем у томе, с тим да је моја супруга изразила жељу да се присаједини, тј сама је са свештеником послије једног предавања у СОЗ-у разговарала и договорила да се обави Света Тајна Миропомазања, а и иначе моја бака (очева мајка) је била гркокатолкиња...

Подели на овим сајтовима

Nek nam je Gospod na pomoci da decu odgajimo u duhu religije u kojoj su rodjeni. Neka im da mudrosti da donose pravilne odluke i neka ih cuva na svakom koraku.

Neka nama da snage i mudrosti, opet da ih mudro usmerimo i neka srca njihova otvori da prime.

To je sve sto ja, kao roditelj mogu. Zivim u "sharenom svetu" i necu se meshati u odluke svoje dece, a kamo li proterivati, ne daj Boze proklinjati i slicno.

Kad dodje momenat da sklope brakove, smatra se da su zreli za tu odluku. Skoro sam sigurna da svoju veru pravoslavnu nece menjati i molicu se da razlika u veroispovesti ne bude uzrok nesrecnog braka. Nece mi biti svejedno ali samo iz straha zbog toga sto znam da kod vernika tesko takvi brakovi uspevaju, jer su razlike sushtinske , a ne zbog toga sto je i to drugo, Bozije stvorenje u braku s mojim detetom  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

" Своје сам  дете  васпитала  тако  да  не  буде  егземплар, већ  да  поштује  своју

православну веру и пре свега  Српкиње.Дуго  смо  ми  биле потцењене  пред  неким  

рибама."

hahah, citiram Milevu, ovo mi se dopada:)

Moji sinovi u stranom svetu sasvim lepo nose svoje Pravoslavlje..ne potenciraju, nego ga ispoljavaju sasvim kao deo sebe, postuju druge i nikakvih, hvala Bogu, problema nema. Sad je post, njihovi drugovi, sto Katolici, sto Muslimani su otkazali sve zurke, moji poste s Ukrajincima...kad dodje leto, na letovanje idu u julu, jer je u avgustu Ramazan i za muslimansku decu je post malo tezhi tada..

mislim se neshto, ako im je Pravoslavlje u "venama" za buduceg bracnog druga poruka ce biti jasna - uzmi ili ostavi ali ne pokusavaj da me menjash..... :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Дете не може да ступи у брак, може само одрасла особа.

Jel, pitaj muslimane :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Jel, pitaj muslimane 0442_feel

Ma samo da nije ateista ....

algabacaju

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ma samo da nije ateista ....

kriminalac

Ma samo da nije ateista, katolik, musliman, hindu, crnac, jevrej, eskim, !ndijanac, budista, peder, rasta, sik ,taoista, mormon, adventista, jehovin svedok, latino, ciganin, bugarin, madjionicar, mehanicar, vlah, bankar, glumac, prosjak, sajentolog, zigolo, programer, baletan, postar, penzioner, djubretar, psiholog, zemljoradnik, teoreticar, kozmeticar, cirkuzant, madzar, leskovcanin, gutac vatre, onkolog, frizer, scenograf, gitarista, bastovan, filozof, drvoseca, invalid, pevac, stolar, kapetan, slikar, lovac, besnik, bolesnik, lopov, zlocinac, smajli, stocar, novinar, ribar, budala...

Sve ostalo moze, jer je hriscanstvo vera ljubavi i medjusobnog postovanja i razumevanja  0203_cool

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...