Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Posto su vecina nas ovde na forumu zahvaljujuci Milosti GOSPODA NASEGA vec roditelji to jest ocevi i majke interesuje me kako bi ste reagovali da se vase dete opredeli za brak sa osobom druge konfesije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Ja recimo nebih imao nista protiv da moj sin ozeni muslimanku ili rimokatolkinju pod uslovom da je dobra riba ! Ne bih voleo neku luteranku za snajku ali nikad se nezna ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Не могу да забраним да мој син ожени девојку друге конфесије, али не би ми баш било пријатно. Знам за случај комшинке Чачанке која се на факултету у Београду удала за Алжирца, затим су отишли у Париз, где и данас живе.Њихов син се оженио Мароканком из Париза, сада живе у Мароку, јер је као тамо сигурније.Он мајку више нити виђа нити посећује. Што се тиче римокатолика некако и да схватим. А сада бих рекла нешто, али да се не наљуте они које привлаче само добре рибе. Своје сам дете васпитала тако да не буде егземплар, већ да поштује своју православну веру и пре свега Српкиње.Дуго смо ми биле потцењене пред неким рибама. Сада је друго време.Хвала Богу, видим да тако размишља и пуно другова мога сина. Хоће да се жене само православним Српкињама. Сада ће неко рећи.па ако човек заволи некога друге вере па се ожени.Па ништа, сами су се нашли па нека и сами то кусају,ако баш морају. Колико нас у свету воле, није лако бити Србин и Српкиња.А посебно када судови почну да развлаче коме ће да припадну деца код развода. Александра В. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Muslimanu je dozvoljeno da oženi jevrejku ili krščanku.Da ona u potpunosti upražnjava propise njene vjere.Nema je pravo prisiljavati na islam.Čak ukoliko je potreba da je odvede do njene bogomolje da ona obavfi svoje molitve to je dužan učiniti. Muslimanki nije dozvoljeno da se uda osim za muslimana.Islam takav brak smatra ništavnim. Ovdje je islam donio stav jasan.Uz dužno poštovanje prema svakom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Ja recimo nebih imao nista protiv da moj sin ozeni muslimanku ili rimokatolkinju pod uslovom da je dobra riba ! Ne bih voleo neku luteranku za snajku ali nikad se nezna ! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Muslimanki nije dozvoljeno da se uda osim za muslimana.Islam takav brak smatra ništavnim. Ovdje je islam donio stav jasan.Uz dužno poštovanje prema svakom.А што 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Muslimanu je dozvoljeno da oženi jevrejku ili krščanku.Da ona u potpunosti upražnjava propise njene vjere.Nema je pravo prisiljavati na islam.Čak ukoliko je potreba da je odvede do njene bogomolje da ona obavfi svoje molitve to je dužan učiniti. Muslimanki nije dozvoljeno da se uda osim za muslimana.Islam takav brak smatra ništavnim. Ovdje je islam donio stav jasan.Uz dužno poštovanje prema svakom. e to je ono sto mi se ne svidja u Islamu ! Zasto moj sin ne moze da ozeni muslimanku ? To jest koju god on bude hteo nema te sile koja moze to da spreci a tu mu je otac zaledjina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Мене би вероватно избацили из куће да се оженим муслиманком,а претходно ни сам не знам шта бих самоме себи учинио пошто бих се за такав подвиг одлучио! Нема то везе ни са предрасудама,ни са некаквим национализмом...него,ето,у крви нам је,с обзиром на то шта су нам све муслимани учинили... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Е,тако и мој син размишља, а и његови другови. Добро је да је прошло време Братства јединства и мешовитих бракова. А и добро види како се понашају муслимани и муслиманке на факултету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Naveo sam vam stav islama o tome! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Мене би вероватно избацили из куће да се оженим муслиманком,а претходно ни сам не знам шта бих самоме себи учинио пошто бих се за такав подвиг одлучио! Нема то везе ни са предрасудама,ни са некаквим национализмом...него,ето,у крви нам је,с обзиром на то шта су нам све муслимани учинили... Isto misljenje ima i moj brat koji studira zajedno sa muslimanima.I postoji cura muslimanka koja je zaljubljena u njega ali on kaze nema nikakve sanse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Naveo sam vam stav islama o tome!Шта би сте Ви лично урадили? Питање је личне природе. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Мене би вероватно избацили из куће да се оженим муслиманком,а претходно ни сам не знам шта бих самоме себи учинио пошто бих се за такав подвиг одлучио! Нема то везе ни са предрасудама,ни са некаквим национализмом...него,ето,у крви нам је,с обзиром на то шта су нам све муслимани учинили... Isto misljenje ima i moj brat koji studira zajedno sa muslimanima.I postoji cura muslimanka koja je zaljubljena u njega ali on kaze nema nikakve sanse.А ако она прихвати Православље? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Pa dobro onda mozda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Ма ко мења веру, ја њему ништа не верујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука